Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

ΕΧΩ ΘΕΜΑ - ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ - την ξεκαρδιστική κωμωδία των Βασίλη Τσικάρα και Χριστίνας Λιόλιου σχολιάζει ο Γρηγορης Γρηγοράς.


ΕΧΩ ΘΕΜΑ - ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ 
Σχολιάζει ο Γρηγόρης Γρηγοράς

Από τις 03 Δεκεμβρίου 2016 ξεκίνησε στο Θέατρο Άρατος η νέα Θεατρική παράσταση δύο γνωστών από χρόνια στην συγγραφή θεατρικών έργων του Βασίλη Τσικάρα και της Χριστίνας Λιόλιου.


Αυτή η ξεκαρδιστική κωμωδία των Βασίλη Τσικάρα και Χριστίνας Λιόλιου θα παραμείνει για πολλά επιπλέον Σαββατοκύριακα θα πιάσει 2017 μη σας πω και 2018. 
Γιατί όμως έγινε επιτυχία μέσα σε 3 εβδομάδες που παίζεται; 
Διότι έκαναν κάτι πολύ απλό ( βλέπετε μετράει και η εμπειρία σε κάτι τέτοια αλλά και η δημιουργική ως σενάριο ικανότητα ).
 Τα έβαλαν κάτω και σκέφτηκαν, το τι γίνεται μέσα σε μία Πολυκατοικία που υπάρχουν σταθερά και για αρκετό καιρό οι κάτοικοι της και κατά συνέπεια γνωρίζονται μεταξύ τους.
 Βεβαίως έβαλαν και τα απαραίτητα για να έχει επιτυχία αλλά και για να συνδέονται οι όροφοι ( είναι βλέπετε οροφοδιαμερίσματα ) μεταξύ τους. 
Δηλαδή, πλέον δεν υπάρχουν Θυρωρεία στις Πολυκατοικίες, ναι αλλά η δική τους έχει!!! Διότι χωρίς Θυρωρό και μάλιστα Γυναίκα ( το ρόλο ερμηνεύει πειστικά ωσάν να είναι, η Μαρία Βλάχου - ως Στέλλα - με όλα τα στοιχεία που καλύπτουν τον ρόλο της, γυναικεία φιλαρέσκεια, ερωτική προσέγγιση, διάθεση κοινωνικού ενδιαφέροντος γνωστό και ως κουτσομπολιό ) δεν θα μπορούσε να μεταδοθεί η οποιαδήποτε είδηση και ενημέρωση για τον έναν ή τον άλλο ένοικο.
 Έβαλαν και 7 ορόφους για να αναπτυχθεί επαρκώς το κείμενο και να μοιραστούν οι ρόλοι και ιδού το αποτέλεσμα. Γέλια μέχρι δακρύων είναι το αποτέλεσμα, από θέμα σε θέμα και από όροφο σε όροφο. Οι υπόλοιποι συντελεστές και ηθοποιοί μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κάθε διαμέρισμα. 
Ο Σταύρος Βαφειάδης έχει 3 ρόλους, στο Ισόγειο εμφανίζεται ωςκούριερ και στον 2ο και 5ο όροφο έχει 2 ξεκαρδιστικούς ρόλους με τον πρώτο να είναι ο άτυχος, ζευγάρι με την Κική Σπύρου που ζηλεύει κάθε σκέψη του και ενδεχόμενη του Απιστία και τον ''τρομοκρατεί'' και στον άλλο ρόλο του 5ου ορόφου, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας με τον συγκάτοικο του ( Βασίλη Τσικάρα ) που μας δείχνουν τις σκέψεις 2 φανατικών οπαδών της Θύρας 4 ως πιστοί στον ένα και μοναδικό, ποδοσφαιρικά ''Θεό'' τον Π.Α.Ο.Κ. Θα ακούσετε σκέψεις που δεν θα προλαβαίνετε να γελάσετε για αυτό που ακούσατε επειδή ακολουθεί ως χείμαρρος το επόμενο σχόλιο, μία από τον ένα και μία από τον άλλο φανατικό Παοκτσή, α και συνθήματα της κερκίδας. 
Η Κική Σπύρου εκτός από τις εξαιρετικές τις ερμηνείες έχει και απολαυστικούς ρόλους. 
Στο Ισόγειο είναι η Πέλα, η Ελένη με τον Σταύρο Βαφειάδη στον 2ο όροφο που δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι κάνει στον δύστυχο της Σύζυγο και στον 4ο όροφο ως η υπερπροστατευτική Αδελφή της Μπέμπας ( Χριστίνας Λιόλιου ). Ας μείνουμε λίγο στον 4ο όροφο για να παρουσιάσουμε και το ιδανικό θηλυκό ''μωρό''.
 Γυναίκα Αθώα και Άβγαλτη η Μπέμπα δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο και εδώ θα πρέπει να το δείτε για να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει μία τόσο αθώα ύπαρξη. 
Η Χριστίνα Λιόλιου εκτός από την πένα της χρησιμοποίησε και την ερμηνευτική της ικανότητα αλλά και την θηλυκότητα της για τον 4ο και τον 3ο όροφο ως Νίτσα σε βάρος του άτυχου Αντώνη ( Βασίλης Τσικάρας ) που τυχαίνει να είναι μανιώδης καπνιστής και βρήκε το ιδανικό ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όπου μαζί είναι και στον 1ο όροφο ως Νίκη και Κώστας με τις ευφυείς τους σκέψεις να ερμηνεύουν την σύζυγο που προσπαθεί να ''ξεματιάσει'' τον ματιασμένο σύζυγο της και το τι λέει το στόμα τους δεν περιγράφεται. 
Αλλά και στον 6ο όροφο που είναι ο όροφος της κουλτούρας ( Θεατρική ανάλυση των διαφόρων απόψεων που επικρατούν στο Θέατρο από τον Ομοφυλόφιλο με θεατρική άποψη Λεό και την κουλτουριάρα φεμινίστρια Πόπη ). Τελευταίος έμεινε ο 7ος όροφος που όλοι οι άλλοι όροφοι ασχολούνται με αυτόν επειδή μένει ο Διαχειριστής της Πολυκατοικίας ( Βασίλης Τσικάρας ) ως σύγχρονος Νεόπλουτος Έλληνας Επιχειρηματίας που σκαρφίζεται διάφορα για να εξαπατά όλους τους άλλους. 
Μία πρόταση διασκέδασης που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε και δικά σας οικεία άτομα μέσα από τους πολλούς ρόλους που αναπτύσσει το συγγραφικό δίδυμο Λιόλιου-Τσικάρα για όλα όσα διαδραματίζονται με άφθονο κέφι και γέλιο στους ορόφους μίας Πολυκατοικίας. 
Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για μία απολαυστική και συνάμα ξεκαρδιστική κωμωδία καταστάσεων που έχει θέμα.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΣ

 Oι συγγραφείς του Θεατρικού μας έργου '' Έχω θέμα '' έχουν την ονομαστική τους εορτή ανήμερα των δύο εορταστικών παραστάσεων, κερνάμε κρασάκι και σνακ σε όσους και όσες παρευρεθούν τις δύο Κυριακές 25 Δεκεμβρίου 2016 και 01 Ιανουαρίου 2017 στο Θέατρο Άρατος που βρίσκεται στην Μοσκώφ 12 που είναι κάθετη στην Φράγκων 1 πίσω από τα Δικαστήρια.


Συντελεστές
Κείμενο: Χριστίνα Λιόλιου – Βασίλης Τσικάρας
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας
Σκηνικά – κοστούμια: Theatro Aratos
Φωτισμοί: Γιώργος Στεφανίδης, Δημήτρης Προύσαλης
Δημιουργικό-trailer: Γιώργος Φλέγγας
Αφίσα: Νίκος Γκάρας
Δημόσιες σχέσεις: Χριστίνα Τζώρτζη
Παίζουν: Σταύρος Βαφειάδης, Μαρία Βλάχου, Χριστίνα Λιόλιου, Κική Σπύρου 
και ο Βασίλης Τσικάρας


Παραστάσεις: ΚΑΘΕ Σάββατο και Κυριακή στις 21.15
Έναρξη: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Διάρκεια: 75 λεπτά
Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Theatro Aratos
Μοσκώφ 12 με Φράγκων
Τ. 2315 312 487Δεν υπάρχουν σχόλια :