Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ «Το τσίμπημα της σφήκας» την Πέμπτη στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

                                 ΜΙΚΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
«Το τσίμπημα της σφήκας» την Πέμπτη  στο  θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»


Με το έργο «Το τσίμπημα της σφήκας», από την  ομάδα Rapel, κλείνει η αυλαία του Μικρού Φεστιβάλ 2016,  την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 9.15 το βράδυ, στο δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη.
Το έργο που ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για μια και μοναδική παράσταση, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διηγήματος, «Απέναντι Όχθη» του Φίλιππου Φραγκούλη και σε μαρτυρίες ανθρώπων που επιβίωσαν από τα θλιβερά γεγονότα τα οποία  συνέβησαν το 2007 στο Λούσιο ποταμό και σημάδεψαν βαθιά τη συλλογική μας συνείδηση.
Ένα ζευγάρι σχεδιάζει μια εκδρομή αγνοώντας τους οιωνούς που τους περικυκλώνουν απειλητικά. Η φύση όμως δείχνει τον πιο κακό της εαυτό παρασέρνοντας τον μικροσκοπικό άνθρωπο που παλεύει για μια ανάσα ζωής.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία του έργου  είναι της Ισμήνης Πρώϊου, τα σκηνικά της Ιωάννας Λισγάρα και τους ρόλους ερμηνεύουν ο Γιάννης Μπισμπικόπουλος και η Μαρία Παπαφωτίου.

Η  Θεατρική Ομάδα Rapel διαχειριζόμενη με ευαισθησία την δυναμική ενός πραγματικού γεγονότος, ξετυλίγει με το «Το τσίμπημα της σφήκας», το νήμα μιας σύγχρονης τραγωδίας και καλεί το κοινό, να ακούσει μια ιστορία γεμάτη από τα αμείλικτα δικά της «γιατί» και «πως» που ορίζει το νόημα της ανθρώπινης θέλησης, την απώλεια, τον αγώνα, τη ζωή, το θάνατο αλλά και το σεβασμό. Η ομάδα δημιουργεί με την παράσταση αυτή, έναν ύμνο στον άνθρωπο και σε αυτούς που πάντα θα «φεύγουν».
Τιμές εισιτηρίων: 10€ Γενική είσοδος, 5€ (Φοιτητικό, Κάρτα Ανέργων, Σπουδαστές δραματικών Σχολών)`
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Προπώληση εισιτήριων: Οπτικά Παυλίδης, Τσιμισκή 104, τηλ. 2310 272455
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
Μεταμορφώσεως 7-9 & Αργυρουπόλεως, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6974 963 943


Δεν υπάρχουν σχόλια :