Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

«συνΩΔΗπόροι» Αφιέρωμα στην εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο ΞΕΦΩΤΟ

«συνΩΔΗπόροι»
Αφιέρωμα στην εξέγερση του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο ΞΕΦΩΤΟ


Με τη βεβαιότητα ότι «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρείς…»
Ελάτε να πάρουμε το «Δρόμο» που «είχε τη δική του ιστορία..»
            Γιατί μπορεί να ξέρουμε πως «Ένα το χελιδόνι»,
                                                             γνωρίζουμε όμως ότι «Θα σημάνουν οι καμπάνες..»
Αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από το μουσικό σχήμα «συνΩΔΗπόροι». Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 22.00, στη μουσική σκηνή «ΞΕΦΩΤΟ»
Μια μουσική αναδρομή στις πιο αντιπροσωπευτικές συνθέσεις για το Πολυτεχνείο, και όχι μόνο, μπολιασμένη με την –πάντα παρούσα– προσωπική νότα του σχήματος θα αναβιώσει το μεγαλείο της εξέγερσης, την ομορφιά και τη συγκίνηση του αγώνα.
Επειδή τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα κι εξακολουθούν να εμπνέουν, να αφυπνίζουν, να κινητοποιούν. Επειδή οι στίχοι του Ρίτσου, του Ελύτη, της Μητροπούλου, οι μουσικές του Θεοδωράκη, του Λοϊζου, του Σαββόπουλου, δημιουργούν πάντα μ’ έναν μοναδικό τρόπο, νέα συναισθήματα, νέα συγκίνηση, νέες σκέψεις.
Οι «συνΩΔΗπόροι» εν τάχει
Οι Συνοδοιπόροι, ή αν θέλετε «συνΩΔΗπόροι», δημιουργήθηκαν από τους Γιώργο Κοκκινάκη, Αντώνη Κουμανδράκη και Γιώργο Λίζο το 2004. Από το 2010 μαζί τους "οδοιπορεί" και η Δέσποινα Σκέντου στο βιολί και το τραγούδι.
Η επαφή με την κλασική μουσική μέσα από τις σπουδές στα ωδεία, η αναπόφευκτη αλλά και ευεργετική επιρροή της «ροκ» στα χρόνια της εφηβείας και της νεότητας, αργότερα οι επαγγελματικές συνεργασίες με τους περισσότερους από τους εκπροσώπους (συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές) της λεγόμενης «έντεχνης ελληνικής μουσικής» αλλά κυρίως η αγάπη για τη μουσική ήταν οι αιτίες που ώθησαν τους τρεις φίλους και συνεργάτες από τις αρχές της δεκαετίας του '90, να προχωρήσουν στη δημιουργία του «σχήματος».
Σκοπός, όλες αυτές οι επιρροές αλλά και εμπειρίες να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός προγράμματος απαλλαγμένου από στερεότυπα. Κάθε είδος μουσικής, κάθε ξεχωριστό τραγούδι, κάθε στίχος ελληνικός ή όχι, κάθε ενορχηστρωτική και ερμηνευτική προσέγγιση, κάθε συναισθηματική φόρτιση αποτέλεσμα αναδρομής στο παρελθόν ή δημιούργημα της στιγμής, είναι τα δομικά συστατικά μιας «ζωντανής παράστασης» με τον τρόπο που προσπαθούν να την οικοδομήσουν στις εμφανίσεις τους.

                                                 

ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

 

Ώρα έναρξης: 22.00  Είσοδος 10€ με ποτό

Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911                                  

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα                                                  Δεν υπάρχουν σχόλια :