Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

10 Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους PSAROKOKALO 15- 21 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ASTOR και στο ΤΗΕ ΒΟΧ

                             ATHENS INTERNATIONAL
 SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO
                                                                             X EDITION
                              15 - 21 Σεπτεμβρίου 
στον κινηματογράφο ΑΣΤΟ & στο THE BOX
                                                    
                                                   ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ 
ΠΡΟΒΟΛΗ: LATE SHIFT
                  ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Σεπτεμβρίου 00.00 – 01.30
 (της Κυριακής) @ Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ


Φανταστείτε ένα κινηματογραφικό κόσμο όπου ο σεναριογράφος είστε εσείς. Όπου ως κοινό, έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε και να καθορίσετε την εξέλιξη της ταινίας. Και όλα αυτά real time, χωρίς η δράση και η πλοκή να σταματούν ποτέ. Αυτός είναι ο κόσμος του Control Movie με το Late Shift να έρχεται στην Αθήνα ως το πρώτο δείγμα γραφής αυτού του νέου τρόπου κινηματογραφικής αφήγησης. 
Το Late Shift  είναι αναμφίβολα, το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό event που γυρίστηκε ποτέ. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να πάρει αποφάσεις για λογαριασμό του πρωταγωνιστή μέσω ενός application στο smartphone τους και με βάση τις επιθυμίες της πλειοψηφίας να καθορίσουν την πορεία της ταινίας.  Σίγουρα δεν είναι η πρώτη δημιουργική απόπειρα να συμπεριληφθεί ο αναγνώστης ή ο θεατής στην πλοκή του θεάματος που ξετυλίγεται μπροστά του. Από τον κόσμο του gaming μέχρι τα  παιδικά e-books του Ευγένιου Τρυβιζά, η ιδέα της διαδραστικότητας ανάμεσα στην ιστορία και τον αποδέκτη της έχει εξερευνηθεί αρκετά  στο παρελθόν, ποτέ όμως με αμιγώς κινηματογραφικές συνθήκες!  To πρωτοποριακό κινηματογραφικό format CtrlMovie, πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το Late Shift, προβλέπει μια ταινία που τρέχει αδιάλυπτα χωρίς να σταματά ποτέ, χωρίς να περιμένει το κοινό να πάρει απόφαση.  Ενώ η ιστορία είναι ένα πλήρες κινηματογραφικό σενάριο, χτισμένο πάνω σε ένα multi optional script περίπου 900 σελίδων, που προβλέπει ποιές είναι οι διάφορετικές επιλογές τις οποίες έχει το κοινό κάθε φορά και που θα οδηγήσει την ιστορία κάθε μία από αυτές. Μέσα από αυτή τη λογική εξέλιξης, κάθε προβολή είναι μια διαφορετική ταινία, με διαφορετική εξέλιξη, που διαδραματίζεται σε διαφορετικούς χώρους. Η ταινία μπορεί να έχει διάρκεια από 70 έως 90 λεπτά, ανάλογα με τις επιλογές των θεατών. Η ταινία ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2016 και προβλήθηκε ήδη σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάννες και το Locarno, ενώ ακολουθούν τα BFI London Film Festival, Raindance και New York FF το φθινόπωρο.  (Trailer της ταινίας εδώ)
Περισσότερες πληροφορίες για το πως λειτουργεί το event και τι πρέπει να κάνετε πριν ή κατά την διάρκεια της προβολής, μπορείτε να βρείτε σε έναν απλό οδηγό προς ναυτιλομένους που θα δείτε  εδώ.


AISFF PSAROKOKALO X Edition - Parallel Events

LATE SHIFT – Εκθεση και Ανοιχτή Συζήτηση:  ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 στις 16.00 στο ΤΗΕ ΒΟΧ
Με αφορμή την Πανελλαδική πρεμιέρα του LATE SHIFT, της πρώτης διαδραστικής ταινίας που γυρίστηκε ποτέ, παρουσιάζεται έκθεση με αναλογικό και ψηφιακό υλικό από τα γυρίσματα.    Δείτε από κοντά, εκτυπώσεις με δείγματα από το δαιδαλώδες format του διαδραστικού σεναρίου, ένα βιβλίο μεγέθους Α3 με όλο το multioptional σενάριο καθώς και ένα εντεκάλεπτο ντοκυμαντέρ για το πως γυρίστηκε η ταινία, τα οποία θα σας ξεναγήσουν στη διαδικασία δημιουργίας ενός φιλμ όπου τα πάντα καθορίζονται από τις προσωπικές σου επιλογές. Ταυτόχρονα η associate producer Caroline Feder, ένας από τους πρωτεργάτες της ιδέας στο πλευρό του σκηνοθέτη Tobias Weber, θα επισκεφθεί την Αθήνα για να μας εξηγήσει, βήμα προς βήμα, τη φιλοσοφία που διέπει την νέα τεχνολογία CTRL MOVIE, τις δυνατότητες και προκλήσεις που προσφέρει και πως μπορεί να αλλάξει την κινηματογραφική αφήγηση όπως την ξέρουμε σήμερα.


Το φετινό AISFF PSAROKOKALO X Edition διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.ATHENS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL PSAROKOKALO
                                                                             X EDITION

                                                                    15 έως 21 Σεπτεμβρίου 
στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ                                                                         στο THE BOX ATHENS

Σταδίου 28 (Στοά Κοραή)                                                        Δορυλαίου 12, Πλ. Μαβίλη
Αθήνα, 10 564                                                                                               Αθήνα, 115 21
Τηλ : 210 3211 950                                                                               Τηλ : 210 64 63778

Δεν υπάρχουν σχόλια :