Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 51α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Αγαπητές εθελόντριες και εθελοντές,
ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το θεσμοθετημένο Φεστιβάλ «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 51η συναπτή χρονιά, από τις 30/9/2016 έως τις 23/10/2016.
Ανατρεπτικά, τολµηρά, αιρετικά, ανεξάρτητα και πάντα στην κόψη των καιρών, τα Δηµήτρια 2016 για άλλη µια χρονιά και καταµεσής της οικονοµικής κρίσης όχι απλώς δεν χαµηλώνουν τον πήχη τους, όχι απλώς δεν λιποψυχούν, µα απεναντίας φιλοδοξούν να παρουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη του Οκτωβρίου ένα πλούσιο πρόγραµµα ιδεών, δράσεων και θεάµατος πολιτισµού.
Με κωδικό «Αστυβάλ», συγκερασµός των εννοιών άστυ και φεστιβάλ, τα Δηµήτρια 2016 θα µεταµορφώσουν την πόλη σε ένα µεγάλο εργοτάξιο πολιτισµού. Παρά τον πενιχρό προϋπολογισµό, απότοκο της οικονοµικής κρίσης, η σύµπνοια των ανθρώπων του πολιτισµού και της οργανωτικής επιτροπής οδήγησε στην εκπόνηση ενός πλούσιου προγράµµατος εκδηλώσεων, διεθνών και ελληνικών. Πρόθεσή µας είναι Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να απολαύσουν ένα θέαµα υψηλής αξίας και στόχευσης περί των εικαστικών, του θεάτρου, της µουσικής, του χορού, του λόγου και των γραµµάτων. Πλουραλιστικές επιλογές και σπάνιας αισθητικής προτάσεις. Είµαστε έτοιµοι, είµαστε περήφανοι, που σε πείσµα της ανυδρίας των ηµερών, ο Οκτώβριος θα «βρέξει» πολιτισµό και δηµιουργία!
Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να συμμετέχετε στην «γιορτή των Δημήτριων» επικοινωνήστε το συντομότερο με τους συντονιστές της ομάδας των εθελοντών
·       Γραμματειακή υποστήριξη: Σάκης Φυλακτος τηλ. 2313318229a.filaktos@thessaloniki.gr
·       Εικαστικά – Χορός: Φένια Καστανοπούλου τηλ.: 2313 31 8203 f.kastanopoulou@thessaloniki.gr   
·       Τελετή Έναρξης – Λήξης / Μουσική: Σοφία Συμεωνίδου τηλ. 2313 318211 s.simeonidou@thessaloniki.gr
·       Θέατρο: Πολυξένη Ζαπτιέ τηλ. 2313318208 p.zaptie@thessaloniki.gr 
        Χριστίνα Σαχινίδου τηλ. 2313318213 c.sachinidou@thessaloniki.gr
Ναι, είναι µια ευθεία, ανοιχτή και καλόκαρδη πρόταση, ώστε να συνδράμετε και εσείς στο νόηµα του θεσµού αυτού, για την πόλη αλλά και για τη χώρα, που είναι: πολιτισµός χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, Θεσσαλονίκη της τόλµης, του κοσµοπολιτισµού και της δράσης.
Ευχόμαστε να απαντήσετε θετικά στο κάλεσµά µας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :