Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Θέατρο Μπενσουσάν Χαν ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ (DYBBUK) του Σαλόμ Άνσκι σε διασκευή-σκηνοθεσία Μιχάλη Συριόπουλου Πρεμιέρα: Kυριακή 5 Ιούνη στις 21:30 ΑΠΟ 6 ΕΩΣ ΚΑΙ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ κάθε βράδυ 21: 30 και 23:30


Σ' ένα εβραϊκό χωριό της Πολωνίας του 1900 και ανάμεσα σε δύο κόσμους, της ψυχής και της ύλης, της δικαιοσύνης και της αδικίας, αιωρείται ο έρωτας ενός άντρα και μιας γυναίκας, του Χανάν και της Λέα. Όταν όμως, ο πατέρας της Λέα αποφασίζει να την παντρέψει μ' έναν πλούσιο γαμπρό, ο Χανάν πεθαίνει από τη λύπη του. Η ένωση τους, ωστόσο, θα είναι αναπόφευκτη. Ο Χανάν παραβιάζοντας τους νόμους που χωρίζουν τους ζωντανούς από τους νεκρούς, θα μπει ως Ντιμπούκ στο σώμα της αγαπημένης του.


Ο Μιχάλης Συριόπουλος παρουσιάζει για οχτώ μόνο βράδια το «Ντιμπούκ» του Σαλόμ Άνσκι, που γράφτηκε το 1914. Ένα έργο για την απώλεια του κορμιού, την άνευ όρων παρουσία της αγάπης, την αθέτηση του όρκου. Μια έξοδος κινδύνου στην αγνότητα.
«Οι δίκαιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι μόνο όταν παραδίδουν τη ψυχή τους καθαρή. Όταν την επαναφέρουν στην αρχική φωτεινή πηγή της, αφού την απαλλάξουν από τους ρύπους της αμαρτίας. Δεν είναι εύκολο.  Η αμαρτία στο κατώφλι καραδοκεί. Όταν μια ψυχή ξαναβρίσκει την αγνότητα της, την αντικαθιστά μια άλλη ψυχή, που ακόμα βασανίζεται από την αμαρτία. Μια γενιά μεταμελείται και η επόμενη είναι χειρότερη…»
Ένα «σκοτεινό» παραμύθι. Μια «περιπατητική» παράσταση στα μάτια και την καρδιά…

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Σάλομ Άνσκι
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μιχάλης Συριόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Γραμμενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Μανωλάκος

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):
Κατερίνα Γραμμενίδου
Τίνα Ευρενίδου
Ηλίας Μπερμπέρης
Στέλιος Ντοκούζ
Μιχάλης Συριόπουλος
Δόμνα Χουρναζίδου

Στο βιολί ο Αντώνης Γραμμενόπουλος

Υπό την καθοδήγηση της κ.Νέλλης Αρούχ και τη βοήθεια της ισδραηλιτικής κοινότητας«Ανάμεσα σε δύο κόσμους»

Πρεμιέρα: Κυριακή 5  Ιούνη στις 21:30

Ημέρες- Ώρες Παραστάσεων:
Δευτέρα 6 Ιούνη έως και Κυριακή 12 Ιούνη
Κάθε βράδυ στις 21:30 και στις 23:30

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ
Φοιτητικό-Ανέργων: 8 ευρώ

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων: 6984244577 (κ.Ντοκούζ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :