Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου από τις Νέες Μορφές στην ΖΩΓΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ
Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου
από τις Νέες Μορφές
Παρασκευή 06 Μαΐου 2016, 21:30
Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 21:30

Η επανεμφάνιση, μετά από 12 χρόνια, των θρυλικών Νέων Μορφών, ενός σχήματος που χάραξε το δικό του ξεχωριστό χνάρι στη θεατρική ιστορία της Θεσσαλονίκης, συνοδεύτηκε με το ανέβασμα μιας παράστασης που μιλάει με εμφατικό τρόπο για όλα μας τα σημερινά αδιέξοδα. Μετά την παρουσίαση στο θέατρο Τ, η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α., το έργο της Λένας Κιτσοπούλου που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος και στο οποίο παίζει η Μαγδαληνή Μπεκρή, ανεβαίνει, κατάλληλα προσαρμοσμένο και με αρκετές εκπλήξεις, στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ της Ζώγιας, για δύο παραστάσεις, την Παρασκευή 06 και 13 Μαΐου, στις 21:30.
«Σε μια εποχή, λοιπόν, που όλα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί, που ζούμε σαν κάποιος να τραβάει διαρκώς το χαλί κάτω από τα πόδια μας, σε μια στιγμή που η μοναδική επιλογή είναι ο επαναπροσδιορισμός της πραγματικότητας αλλά και του εαυτού μας, οι Νέες Μορφές, μετά από δώδεκα χρόνια σιωπής αποφασίζουν την επαναλειτουργία τους», σημειώνουν οι δημιουργοί, εξηγώντας πως «η Μ.Α.Ι. Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου είναι ένα έργο που σε πρώτο επίπεδο μοιάζει να έχει σαν άξονα το θυμό της ηρωίδας του για την πραγματικότητα που την περιβάλλει. Στην ουσία όμως «μιλάει για το προσωπικό αδιέξοδο του ανθρώπου, για τη ματαίωση και τη ματαιότητα, την κοινωνική πίεση, για το τέλος της αθωότητας και της πίστης. Για την ανάγκη του γέλιου μπροστά στην καθημερινή αναμονή του θανάτου». Μιλάει για το δικαίωμά του κάθε ανθρώπου να επιλέγει να ζει σε κατάσταση μη ισορροπίας, να συγκρούεται με τις κοινωνικές συμβάσεις, να χάνει το μέτρο και να το απολαμβάνει, να κάνει λάθη και να μη λυπάται να πληρώσει γι’ αυτά. Είναι ένα έργο ύμνος στην παρατεταμένη εφηβεία μιας γενιάς που αρνείται να ωριμάσει, που δεν θέλει να καταλάβει και να συμβιβαστεί».
Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, τα σκηνικά και κοστούμια η  Σοφία Παπαδοπούλου, μουσική επανεκτέλεση ο Μάνος Μυλωνάκης, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύα Κουμανδράκη , ενώ το ρόλο της γυναίκας ερμηνεύει η Μαγδαληνή Μπεκρή.

Η «Άνοιξη στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τη φωτογραφία, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2016. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.
Πληροφορίες
Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54
Τ: 2310 243459
www.facebook.com/zogia.kafe/

Δεν υπάρχουν σχόλια :