Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ στην Θεσσλονίκη 20 έως 22 Μαϊου 2016

Σε ένα πολύχρωμο παιδικό παζλ διαμορφώνεται η πόλη της Θεσσαλονίκης το τριήμερο 20, 21 και 22 Μαΐου, με αφορμή το 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ, Elephantastico, που διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ.
Εικαστικοί, «καλλιτέχνες του δρόμου», performers, παραμυθάδες και ζογκλέρ από διάφορα μέρη της Ευρώπης, όπως Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα, αλλά και πολλούς φορείς της πόλης όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τη ΧΑΝΘ, το ΚΘΒΕ, τον ΟΛΘ, τη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου, βιβλιοθήκες κ.α. διαμορφώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με 51 διαφορετικές εκδηλώσεις, γεμάτο ζωντάνια έτοιμο να υποδεχθεί το κάθε παιδί.
Ξεχωριστής σημασίας για το φετινό φεστιβάλ αποτελούν η συμμετοχή του αδελφοποιημένου Δήμου Ληψείας με το μουσικό σχήμα Juliane Wildes Band, το αφιέρωμα στο παραμύθι «Μέρες παραμυθιών, θαύματα και ξόρκια», καθώς και η ένταξη παραστάσεων, εργαστηρίων και δράσεων δομημένων έτσι ώστε να μπορούν να τα παρακολουθήσουν οι οικογένειες των προσφύγων που βρίσκονται στην πόλη παρέα με τα παιδιά τους.
Άλλωστε όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, η προσφυγική κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του προγράμματος του φετινού φεστιβάλ, ενώ όπως αποκάλυψε μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει διεργασίες για την οργάνωση και πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται στα μικρά προσφυγόπουλα, που έτυχε να βρίσκονται φιλοξενούμενα στην πόλη μας, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι.
Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια, αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μέσω του Open House, περιηγήσεις στις γκαλερί από το Thessaloniki Walking Tours, εργαστήρια εικαστικών κατασκευών, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικές εκδηλώσεις, θέατρο σκιών, επιδείξεις ακροβατικών και πολλά άλλα.
Οι προεγγραφές των μικρών ενδιαφερομένων για εργαστήρια που έχουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων ξεκινούν μεθαύριο, Τετάρτη 11 Μαΐου.  
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια :