Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 8-9-10/4 Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ Ο ΑΜΛΕΤ Η ΟΦΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ
Αγ.Παντελεήμονος 10 (Αρχή Ιασονίδου - Καμάρα)
Τηλ. 2310 960063ΠΑΡΑΤΑΣΗ
ΓΙΑ 3 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 8/4, Σάββατο 9/4 στις 9:00μ.μ.
Κυριακή 10/4 στις 8:00μ.μ.

Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ Ο ΑΜΛΕΤ Η ΟΦΗΛΙΑ ΚΑΙ …ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
Σκηνοθεσία Αχιλλέας Ψαλτόπουλος

  

Το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης της Θεατρικής Έρευνας
Παρουσιάζει την Κωμωδία-Σάτιρα
Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ, Ο ΑΜΛΕΤ, Η ΟΦΗΛΙΑ και…ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Σε Διασκευή Κατερίνας Τερζοπούλου, Αχιλλέα Ψαλτόπουλου και Σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, στο Θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ. Παντελεήμονος 10, Περιοχή Καμάρας) ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ.


Η κωμωδία-παρωδία Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ, Ο ΑΜΛΕΤ, Η ΟΦΗΛΙΑ και…ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ είναι μια ξεκαρδιστική παράσταση με πολιτικές αποχρώσεις.

Το βασικό εύρημα του έργου είναι ιδιοφυές. Όλα εξελίσσονται στην κουζίνα του κάστρου της Ελσινόρης, της Δανίας (τότε Δανιμαρκίας), όπου ο Μάγειρας και η οικογένειά του έχουν στήσει το δικό τους Βασίλειο των γαστρονομικών απολαύσεων. Έτσι τα υψηλά «δράματα» της αριστοκρατίας διυλίζονται μέσα από τα μάτια των  απλών, καθημερινών ανθρώπων και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικά κωμικό, γεμάτο φαρσικά στοιχεία και ιδιαίτερα καλόγουστο. «Ο Μάγειρας, ο Άμλετ, η Οφηλία και…τα Φαντάσματα » είναι ένα ιδιαίτερα επίκαιρο έργο, που μας αφορά όλους.. 
Το έργο είχε πρωτοπαρουσιαστεί το Φθινόπωρο του 2013, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία. Στο νέο αυτό ανέβασμα υπήρξε νέα επεξεργασία του κειμένου, ώστε να προβάλλει ακόμα πιο καθαρά η πολιτική χροιά του έργου και ο θεατής πολύ πιο εύκολα να κάνει τις αναγωγές του από την Δανία του Τότε, στην Ελλάδα του Τώρα.

Μετάφραση - Διασκευή : Κατερίνα Τερζοπούλου-Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Σκηνοθεσία - Μουσική Επένδυση: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαριλένα Μπιντεβίνου
Γραφιστικά: Ελίζα Ζαρίφη, TreBanal
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πολύνα Κούρτη
Παίζουν : Μαρία Ανθίδου, Σταύρος Βαφειάδης, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Εύη Εμμανουήλ, Σωτηρία Ζάνταλη, Χριστίνα Καραγρηγορίου, Σάκης Κολότσιος, Μαρία Κομνηνακίδου, Δημήτρης Μπουζούδης, Γιάννης Ξενιτόπουλος, Μαρία Πρέκα και ο Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.

ΕΓΡΑΨΑΝ                                                                                               
«Συγκλίνουν άραγε εκ νέου ο Γκρίναγουεϊ και ο Σαίξπηρ; Υπάρχει “κάτι σάπιο” στην κουζίνα του βασιλιά της Δανιμαρκίας; Ποιοί περίεργοι συσχετισμοί συμβαίνουν αν αντικαταστήσουμε στο μυαλό μας το κόκκινο της δανέζικης σημαίας με το γαλάζιο της δανειοδέσμιας χώρας μας; Οι Νορβηγοί ξανάρχονται; Ή μήπως, οι Γερμανοι; Μπορεί μια σατιρική τραγωδία να μεταλλαχθεί σε τραγική κωμωδία; Τα φάγαμε όντως μαζί ή τα ήπιαμε κιόλας; Ιδού οι απορίες!»
Από την κριτική του Κώστα Καρδερίνη στο ΚΕΜΕΣ και στο περιοδικό Φιλμ Νουάρ.

Τιμή εισιτηρίου: 12€,  Φοιτητικά 8€, ανέργων 5€
Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου.

ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ Αγ. Παντελεήμονος 10 (Αρχή Ιασονίδου -Καμάρα)
Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ, Ο ΑΜΛΕΤ, Η ΟΦΗΛΙΑ και…ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 8/4, Σάββατο 9/4 στις 9:00μ.μ.
Κυριακή 10/4 στις 8:00μ.μ.
Πληροφορίες στο 2310 960 063Δεν υπάρχουν σχόλια :