Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση στο BlackBox

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
του William Shakespeare

από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση

στο BlackBox

"Μαστόρια, το μόνο που έχω να σας πω, είναι ότι ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του. Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε! Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!”

Μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη - στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και στο Θέατρο Αυλαία- και μετά από περιοδεία σε θέατρα, σχολεία και πολιτιστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση και το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” επιστρέφοντας από την Αθήνα και το Θέατρο Θησείον και φέρνουν τον κόσμο των ξωτικών,  των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων στο Blackboxστις 2 και στις 9 Μαρτίου στις 21:00, για δύο μόνο παραστάσεις.

Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση είναι μια ομάδα νέων ηθοποιών, απόφοιτων της δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2015. Αποτελείται από τους: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντή Αδαμαντίδη, Αχιλλέα Αναγνώστου, Γιάννη Σαμψαλάκη, Μαρία Χάνου. Το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα είναι η πρώτη τους παραγωγή, η οποία μέσα σε τρεις μήνες απέσπασε θετικές κριτικές και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση
Το κλασσικό έργο του William Shakespeare, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ίδια την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς  υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στην γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
Κοστούμια/ Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Παίζουν: Τρυφωνία ΑγγελίδουΔιαμαντής ΑδαμαντίδηςΑχιλλέας ΑναγνώστουΓιάννης ΣαμψαλάκηςΜαρία Χάνου
Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Παραστάσεις
2 και 9 Μαρτίου 2016
Ημέρα και ώρα παραστάσεων: Τετάρτη στις 21:00
Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ (φοιτητικό και ανέργων)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Ιανός, Reload, Media Markt και στο ταμείο του BlackBox και του Θεάτρου Αυλαία
Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

TeaserTrailer

Φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση

Εταιρεία Θεάτρου Θέση


Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2
T: 2310829254


Δεν υπάρχουν σχόλια :