Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

«Σαν παλιό σινεμά» 4 & 5 Απριλίου στο Βασιλικό Θέατρο

«Σαν παλιό σινεμά»
4 & 5 Απριλίου στο Βασιλικό Θέατρο


Τα παιδιά του Αρσακείου  Σχολείου Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας τα 180 χρόνια λειτουργίας των Αρσακείων σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, τραγουδούν για τα παιδιά του ορφανοτροφείου  «Μέλισσα»  σε μια  περιπλάνηση  στον ελληνικό κινηματογράφο των δεκαετιών ‘60-‘70!
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα καθώς η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία πρώτη από όλους πριν από 180 χρόνια μόρφωσε και στήριξε επαγγελματικά την Ελληνίδα γυναίκα.
Εικόνες, μουσικές και  αναπαραστάσεις από τον ελληνικό κινηματογράφο και η γυναικεία φιγούρα  όπως αυτή εμφανίζεται μέσα από την οθόνη του τότε.   Ένα διασκεδαστικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στο  terra incognita  θηλυκό και την κοινωνία παλαιότερων δεκαετιών.
Συνδετικός κρίκος του τότε και του τώρα, η παρουσία της  Άννας Φόνσου  πλάι σε  δημοφιλείς ηθοποιούς του σήμερα και το ταξίδι αρχίζει!
Την εκδήλωση παρουσιάζουν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Άννα Καλαϊτζίδου
Φιλική συμμετοχή Εύη Σιαμαντά

Συμμετέχουν 
150 μελής χορωδία μαθητών του Αρσακείου Δημοτικού,  υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία του καθηγητή μουσικής και μαέστρου  Ηρακλή Παναγόπουλου
Όμιλοι θεάτρου και χορού Αρσακείου Σχολείου υπό τη διδασκαλία της θεατρολόγου Κατερίνας Κουλιακιώτη και της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Στέλλας Εμίνογλου
Συντελεστές
Διεύθυνση ορχήστρας/ενορχήστρωση: Αχιλλέας Σοφούδης
Πιάνο Αχιλλέας Σοφούδης, Βιολί: Θάνος Γκιουλετζής, Μπουζούκι:Δημήτρης Ατζέμης,, Τρομπέτα: Στέλιος Χατζηκαλέας, Σαξόφωνο: Ζώης Μαντσουλιάνι, Κιθάρα Μιτκούδης Μιχάλης, Κρουστά Θάνος Μπιμπιλάκης
Κείμενα: Πηνελόπη Χριστοπούλου
Δημιουργικό: Θεόδωρος Σπανός, Συνόδιος Αβδημιώτης
Προβολές: Βασίλης Ραπτόπουλος , Συνόδιος Αβδημιώτης
Παραγωγή : Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης 
Δημόσιες Σχέσεις- Επικοινωνία: TSAKALOU INTERACTIVE PR

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με  πρωτοβουλία του Αρσακείου Δημοτικό Σχολείου Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση των 180 ετών λειτουργίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και τελεί  υπό την Αιγίδα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»

Info
Δευτέρα 04 και Τρίτη 05 Απριλίου 2016 στο Βασιλικό Θέατρο, (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου)Ώρα έναρξης 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :