Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 15 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015.


στον ανανεωμένο χώρο του BURLESQUE THEATRE & DANCE

To Burlesque Cafe Bar αλλάζει ιδιότητα. Η σκηνή του μεταμορφώνεται απο απλή σε θεατρική. Η κρίση δε μας πτοεί και συνεχίζουμε!. Αποφάσισε να διοργανώσει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο χώρο του, κατά τη διάρκεια 15 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Αναζητά λοιπόν Ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες για να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ με σκοπό μελλοντική μόνιμη συνεργασία, αλλά πάνω απ' όλα, την αγάπη όλων για το Θέατρο και την ποιοτική διασκέδαση.

Επικοινωνία στα τηλέφωνα:
Καλλιτεχνικό Διευθυντής: Σκιπητάρης Κων/νος: 6976 568 624
Υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων: Πλαζουμίτη Ευτυχία: 6987 447 117
read more " Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 15 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2015. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ Έκθεση Φωτογραφίας «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας»

58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Έκθεση Φωτογραφίας
 «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας»

Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας
Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Ιουλίου, ώρα 20.00

Χορωδία
«Ίδρυμα Ανταλλαγέντων Λωζάνης
Προ - Νόμιον Καβάλας»

Παραλία Καβάλας (Πλατεία Κανάρη)
Παρασκευή 10 Ιουλίου, ώρα 21.30Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ) και το Ινστιτούτο Ανταλλαγέντων Λωζάννης, συνδιοργανώνουν έκθεση, με τίτλο «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας» στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στις 8.00 το βράδυ.

Η παρουσίαση της έκθεσης στην Καβάλα αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία ανάμεσα σε δυο πληθυσμούς που μοιράστηκαν τη δραματική εμπειρία της υποχρεωτικής μετακίνησης και αποτελεί συνεισφορά σε μια νέα οπτική της ιστορίας.
Κοινό σημείο στις προφορικές μαρτυρίες των προσφύγων αποτελεί το παράπονο να γεννιέσαι σε μια χώρα, να μεγαλώνεις σε άλλη και να αισθάνεσαι ξένος και στις δύο. Η έκθεση αυτή βασίζεται σε προφορικές μαρτυρίες και φωτογραφίες Ελλήνων και Τούρκων που οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους υποχρεώθηκαν να εκπατριστούν από τη γενέθλια γη, με τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 και τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923.
Η υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών της νεότερης ιστορίας, μεταβάλλοντας τις πολιτισμικές συνθήκες στον ευρύτερο Μακεδονικό χώρο, χαράσσοντας, συνάμα, βαθιά τη μνήμη και την ιστορία των οικογενειών που βίωσαν την μετακίνηση και τη νέα εγκατάσταση τους.
Η ελληνοτουρκική σύμβαση της Ανταλλαγής των Πληθυσμών αποτελεί μια πρωτοφανή ρύθμιση στην παγκόσμια ιστορία, καθώς εκπατρίστηκαν αναγκαστικά, χωρίς δυνατότητα επιστροφής και με μοναδικό το κριτήριο της θρησκείας, περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι - 1.500.000 ορθόδοξοι χριστιανοί και 500.000 μουσουλμάνοι.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας, στις 8:00 μ.μ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης των εγκαινίων, με ώρα έναρξης στις 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Παραλία της Καβάλας (πλατεία Κανάρη) με τη συμμετοχή της χορωδίας του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης και της χορωδίας της Καβάλας «Προ-Νόμιον».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από την Παρασκευή 10 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 και θα λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.


ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
read more " 58ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ Έκθεση Φωτογραφίας «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Εκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης της Κορεάτισσας εικαστικού Hijo Nam εως 15 Ιουλίου

Τελευταία εβδομάδα για την έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης της κορεάτισσας   εικαστικού Hijo Nam με τίτλο “Hijo Nam: Ιn dialog with Greek HistoryΓια λίγες μόνο ακόμη ημέρες θα έχει τη δυνατότητα το κοινό να επισκεφτεί την έκθεση της Kορεάτισσας εικαστικού Hijo Nam με τίτλο “Hijo Nam: Ιn dialog with Greek History“ (Η Hijo Nam σε διάλογο με την ελληνική ιστορία), η οποία εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο. 
Πρόκειται μια από τις πιο σημαντικές εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώνει τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού και εικαστικούς καλλιτέχνες διεθνώς αναγνωρισμένους.


Η έκθεση που μονοπώλησε με την πρωτοτυπία και την ποικιλομορφία των έργων της,  το ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών, ολοκληρώνεται την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.  Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης, καθηγήτρια της ιστορίας της τέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη, Δρ Θάλεια Βραχοπούλου, η Hijo Nam δεν προσπαθεί να μιμηθεί τις αρχαιότητες. Αν και τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τα εκθέματα του μουσείου, αυτό που κάνει είναι να ερμηνεύει κάποια από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου υπό το πρίσμα της δικής της τεχνοτροπίας. Παρά το ότι μας προκαλεί να ρωτήσουμε τη σημασία των έργων της, η  Nam μας αφήνει να δώσουμε τη δική μας ερμηνεία, κάνοντας το νόημα των έργων, ολοένα και πιο πολυεπίπεδο, δημιουργώντας μια αμφιβολία, ένα μυστήριο, που μας ωθεί να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, βλέποντας τα έργα της ξανά και ξανά.
read more " Εκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης της Κορεάτισσας εικαστικού Hijo Nam εως 15 Ιουλίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 9 Ιουλίου έως Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ)

Από Πέμπτη 9 Ιουλίου έως Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας - Δημ. Μαργαρίτη Dolby  Σχέση 5 με 7 (Προβολές: 20.45 - 22.30), Σάββατο και Κυριακή (Προβολές: 19.00 - 20.45 - 22.30)

 
ΘEΡΙΝΟΙ

 ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ. 2310- 828-642 Σαρανταπόρου 4)  Οικογένεια Μπελιέ (Προβολές: 21.00 - 22.45)


ΕΛΛΗΝΙΣ (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο):  Μαζί σου κι ας πεθάνω (Προβολές: 21.00 - 22:45)


ΝΑΤΑΛΙ (2310-829-457 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3):  Ταξίδι στην Ιταλία (Προβολές: 21.00 - 23.00) 


read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 9 Ιουλίου έως Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Σάββατο 11 Ιουλ 2015 πρωταγωνιστούν: Γ. ΜΠΕΖΟΣ - Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ - Θ. ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Τις Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη με ένα μεγάλο κωμικό ντουέτο φέρνει το Εθνικό Θέατρο στο 23ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Ο Γιάννης Μπέζος θα συμπράξει με τον Γιάννη Ζουγανέλη επί σκηνής, ενώ παράλληλα σκηνοθετεί τη παράσταση.

Η ιστορία

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική – Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Διανομή

Νέος: Πάνος Βλάχος
Γριά Β΄: Μπάμπης Γαλιατσάτος
Βλέπυρος: Γιάννης Ζουγανέλης
Γριά Γ΄: Θανάσης Ισιδώρου
Άνδρας: Παναγιώτης Κατσώλης
Σχολιαστής: Κώστας Κοράκης
Γείτονας: Νίκος Μαγδαληνός
Χρέμης: Λαέρτης Μαλκότσης
Πραξαγόρα: Γιάννης Μπέζος
Νέα: Δανάη Σκιάδη
Γριά Α΄: Γιωργής Τσουρής
Χορός:
Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άντρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου

Παραγωγή

Εθνικό Θέατρο


http://www.kassandrafestival.gr/el/

Χώρος

Στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, Χαλκιδική.

Τιμές Εισιτηρίων

  • Γενική Είσοδος 15€
  • Μειωμένο 12€

Προπώληση

Στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Δείτε λεπτομέρειες εδώ

Προπώληση Εισιτηρίων Online

read more " «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Σάββατο 11 Ιουλ 2015 πρωταγωνιστούν: Γ. ΜΠΕΖΟΣ - Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ - Θ. ΙΣΙΔΩΡΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η « Έξοδος » Στη Θεσσαλονίκη στις Γιορτές Ανοιχτού θεάτρου ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η « Έξοδος »
Στη Θεσσαλονίκη στις Γιορτές Ανοιχτού θεάτρου ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
10 ΙΟΥΛΙΟΥ


Μετά από αλλεπάλληλες παρατάσεις sold out παραστάσεων, σε δύο πολύ καλά θέατρα στα οποία φιλοξενήθηκε στην Αθήνα (Θέατρο Θησείον, Στούντιο Μαυρομιχάλη), και στη Θεσσαλονίκη (θέατρο Φαργκάνη) και Πάτρα (Θέατρο Λιθογραφείον), τις πολύ καλές κριτικές που απέσπασε, εγκωμιαστικά σχόλια των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, Η ΕΞΟΔΟΣ επιλέχθηκε να παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη στις 10 Ιουλίου.

Το κείμενο της παράστασης, που βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά στοιχεία, συντίθεται από αφηγηματικά κείμενα-μονολόγους, αλλά και αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έδρασαν στην επανάσταση του 1821, στον πόλεμο του 1940, στον εμφύλιο και μέχρι σήμερα.
Το έργο διαπραγματεύεται το άκρως επίκαιρο ερώτημα: Εγώ θα έβαζα σε κίνδυνο την ζωή μου για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό; Και τι είναι η πατρίδα σήμερα και τότε; Το θέμα της παράστασης στοχεύει να αναδείξει τις αντιφάσεις, τους δισταγμούς, τις αποφάσεις, αλλά και τις πράξεις εν τέλει των γυναικών στη διάρκεια της Νεοελληνικής Ιστορίας, μέσα από τη διαφορετικότητα του γυναικείου ψυχισμού.

Έτσι με αφετηρία το περιβάλλον μιας πειραγμένης εθνικής εορτής -κάτι μεταξύ 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου- την οποία οι ηθοποιοί προετοιμάζουν χρησιμοποιώντας υλικά από εθνικούς εορτασμούς, όπως ποιήματα, εικόνες, τραγούδια, απαγγελίες, στεφάνια, παρελάσεις και άλλα, αποδομείται και επαναδομείται η ιδέα του εθνικού.  Στόχος της παράστασης είναι να ξαναδιαβάσουμε με καινούριο τρόπο το 1821 και το 1940, ώστε τα κείμενα αυτά να αποκτήσουν σάρκα και οστά και να φέρουν πραγματικά, σημερινά, επίκαιρα διλήμματα, γιατί ‘Ηρωας μπορεί να είναι κάποιος από εμάς, όταν βρεθεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
Οι ηρωίδες της παράστασης «ΕΞΟΔΟΣ», η Μόσχω Τζαβέλα, η Ηλέκτρα Αποστόλου, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, η Λέλα Καραγιάννη, Σουλιώτισσες και Μεσολογγίτισσες, Εργάτριες και Ανώνυμες Αγωνίστριες, συναντούν στη σκηνή την αγωνίστρια, Ζωή Πετροπούλου, η οποία  μας αφηγείται ζωντανά τη δική της αληθινή μάχη και ιστορία σε μια παράσταση που έχει εξελιχθεί σε θέατρο-ντοκουμέντο.
Στην ‘ΕΞΟΔΟ’, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, συμμετέχουν πέντε γυναίκες ηθοποιοί - Νικολίνα Καραθύμιου, Κατερίνα Μπιλάλη, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Γιώτα Τσιότσκα και Στέλλα Γρίβα- σε σκηνικό διάλογο με την ξεχωριστή παρουσία της 90 χρονης αγωνίστριας Ζωής Πετροπούλου.read more " Η « Έξοδος » Στη Θεσσαλονίκη στις Γιορτές Ανοιχτού θεάτρου ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »