Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

'' ΣΚΩΤΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ '' στο the barrister lounge cafe bookshop

  Από την Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015 στο the barrister lounge cafe bookshop 

στην Φράγκων 3 απέναντι από τα Διοικητικά Δικαστήρια σε συνεργασία με τον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια ενημέρωσης, ψυχαγωγίας αλλά και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στις 7 μ.μ. Θα προβάλουμε τα ντοκιμαντέρ που δημιουργεί ο Ε.Ο.Ελλήνων με σκοπό την διάδοση της ιστορίας αλλά και πολλών άλλων Ελληνικών Αξιών και Παραδόσεων της Πατρίδας μας.

Το πρώτο στην σειρά των προβολών μας είναι το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο '' ΣΚΩΤΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ '' και ανήκει στην σειρά των Ιστορικών ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργήσει ο Ε.Ο.Ελλήνων. Η Διάρκεια του είναι 32 λεπτά και μετά από την συλλογή πληροφοριών και στοιχείων ο ΕΟΕ σας παρουσιάζει το εκρηκτικό ντοκιμαντέρ του -ΣΚΩΤΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΣ-. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ....

Κάθε Τετάρτη σας περιμένουμε στις 6 και μισή το απόγευμα για να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε αλλά και να σας ενημερώνουμε κάθε φορά για το ντοκιμαντέρ που θα παρακολουθήσετε. Η Προβολή θα ξεκινάει στις 7 το απόγευμα και μετά θα ακολουθεί συζήτηση στον χώρο προβολής.

Ελπίζουμε η νέα μας συνεργασία με τον Ερευνητικό Οργανισμό Ελλήνων, να προσφέρει στους επισκέπτες του the barrister lounge cafe bookshop μία ακόμη πολιτιστική δραστηριότητα καθώς θα απολαμβάνετε τις παροχές υπηρεσιών που μπορούμε να σας προσφέρουμε.read more " '' ΣΚΩΤΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ '' στο the barrister lounge cafe bookshop "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

"ΨΥΧΩΣΗ!" [4.48 psychosis] της Sarah Kane από 6 Μαρτίου και για 6 παραστάσεις στο BlackBox.

"ΨΥΧΩΣΗ!"
[4.48 psychosis]
της Sarah KaneΓια 6 παραστάσεις
6 – 8 &  15 Μαρτίου 2015

στο BlackBox
Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2  - 2310829254
Γενική είσοδος: 10€ | Διάρκεια: 80’

Video trailer

Το + Το Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «ΨΥΧΩΣΗ!» της Sarah Kane, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη από 6 Μαρτίου και για 6 παραστάσεις στο BlackBox.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ:  Πρώτα κατέρρευσαν οι ελπίδες, μετά χάθηκε η κοινότητα, στο τέλος κατέρρευσαν  οι άνθρωποι. Εκατομμύρια άνθρωποι αυτή την στιγμή βρίσκονται αποκλεισμένοι στην εμπόλεμη ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στην καθημερινότητα τους και τις αληθινές τους επιθυμίες. Καθώς όλες οι ανθρώπινες ανάγκες και οι επιθυμίες γίνονται εμπορεύσιμες οι άνθρωποι μετατρέπονται σε εμπορεύματα και αριθμητικές μονάδες.  Η λογική των αριθμών παράγει τραγικές ιστορίες καταστροφής, ψυχικές ασθένειες  και εξαθλίωση με την συνεπή λειτουργία μιας μηχανής. Κορίτσια και αγόρια χωρίς μέλλον, πιάστηκαν στον ιστό μιας συγκεκριμένης λογικής που υφάνθηκε γύρω τους σαν θανάσιμη παγίδα. Τίποτα δεν κατάφερε να τους σώσει από αυτή την αβάσταχτη αγωνία και την απογοήτευση που νιώθουν να ριζώνει στις καρδιές τους. Η ζωή μας πέρασε γρήγορα και δεν προλάβαμε να ζήσουμε τίποτα! Σε αυτό τον απάνθρωπο ανθρώπινο κόσμο κάποιοι ζουν, κάποιοι επιβιώνουν και κάποιοι χάνονται. Αυτό είναι ένα σήμα κινδύνου από αυτούς που χάθηκαν.


Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση «Ψύχωση» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της, κάθε βράδυ αργά μέσα στην νύχτα νιώθει την αβάσταχτη ανάγκη να αυτοκτονήσει. Πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα. Ο αγώνας δραπέτευσης από την υπαρξιακή κατάρρευση και την εμπόλεμη ζώνη στην οποία μετατράπηκε η καθημερινότητα, ο αγώνας υπεράσπισης της αγάπης και της ύστατης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ανέλπιδη κραυγή ενάντια σε όλα όσα μας έκλεισαν σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς έξοδο διαφυγής είναι τα θέματα που κρύβονται στον πυρήνα αυτής της παράστασης.
Η σκοτεινή ποιητική ματιά του Τάσου Σαγρή για την ζωή στις σύγχρονες μητροπόλεις, συναντιέται με την απεγνωσμένη κραυγή της Sarah Kane και τον ήχο της ατέρμονης ψυχικής πίεσης του Biomass (Inner Ear rec.), τις αποσπασματικές αναμνήσεις από ηχοτοπία των Joy Division, των Cure και την μελαγχολία της Lana Del Rey, τα φρενήρη video art παραληρήματα της Άλκηστης Καφετζή και του Εργαστηρίου Οπτικών Τεχνών του Κενού Δικτύου, τους εξπρεσιονιστικούς φωτισμούς του Γιώργου Παπανδρικόπουλου και την ιστοριογραφική ατμόσφαιρα του Σκωτσέζου συνεργάτη του σκηνοθέτη της ταινίας Trainspotting Dany Boyle, σκηνογράφο Κenny Mac Lellan.

Το 2011 "ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ" του Ζαν Ζενέ ούρλιαξαν "Να Μην Ζήσουμε σαν Δούλοι" και το πάθος τους για ζωή έγινε μια απελπισμένη κραυγή στις ψυχές των ανθρώπων σε όλη την χώρα, το 2012 με το έργο "ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑΝ ΧΩΡΑ" του Δ.Δημητριάδη έγινε μια λεπτομερής καταγραφή της κατάρρευσης μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Την περίοδο 2013-2015 με την παράσταση"ΨΥΧΩΣΗ!" το +Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] ανατέμνει το υπαρξιακό αδιέξοδο, την αυτοκαταστροφική οργή και την βία των νέων ανθρώπων σήμερα, εκπέμπει ένα ύστατο σήμα κινδύνου. 

Με αυτό τον τρόπο το Ινστιτούτο [Πειραματικών Τεχνών] και οι συντελεστές των παραστάσεων «Οι Δούλες», Ζαν Ζενέ (Νοσότρος 2010) και «Πεθαίνω Σαν Χώρα», Δημήτρης Δημητριάδης (Τριανόν 2011) ολοκληρώνουν μια λεπτομερή μελέτη της κρίσης, μια τολμηρή καταβύθιση στην κοινωνική, πολιτική και υπαρξιακή άβυσσο της εποχής μας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής
Μουσική: ΒΙΟΜΑSS +Lana Del Rey, The Cure, Joy Division
Video Art: Άλκηστις Καφετζή, Void Optical Art Laboratory
Σκηνικά: Κenny Mac Lellan
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Παίζουν: Σίσσυ Δούτσιου, M.Ρ. Παναγάκη, A. Σπανίδου, Η. Γκοτζαρίδη, Δ. Σακελλαρίου

Παραστάσεις
6 – 8, 13-15 Μαρτίου 2015
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο στις 23:00, Κυριακή στις 21:30
Εισιτήρια: 10€
Διάρκεια παράστασης: 80’
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός, Reload και στο ταμείο του BlackBox
Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00


BlackBox
Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2
T: 2310829254
W: http://www.black-box.gr (υπό κατασκευή)

                    
read more " "ΨΥΧΩΣΗ!" [4.48 psychosis] της Sarah Kane από 6 Μαρτίου και για 6 παραστάσεις στο BlackBox. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Effect Τομογραφία του έρωτα της Lucy Prebble από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο Θέατρο Αυλαία

Effect
Τομογραφία του έρωτα
της Lucy Prebble

από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
στο Θέατρο Αυλαία
Με τον Αντώνη Καρυστινό και την Άννα Μάσχα
Video trailer:

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη το έργο  της Lucy Prebble, "Effect -Τομογραφία του έρωτα" ένα συγκινητικό, αστείο και απρόσμενα ανθρώπινο επιστημονικό θρίλερ από 13 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Αυλαία.

Η ιστορία
…όλη αυτή η ιστορία, ο ένας εγκέφαλος να παρατηρεί τον άλλον, σαν μια κάμερα να προσπαθεί να φωτογραφίσει τον εαυτό της.
Ο εγκέφαλος είναι το πιο σημαντικό ανθρώπινο όργανο.  Παρόλο που ζυγίζει το 2% του βάρους του σώματος, καταναλώνει το 20% της παραγόμενης ενέργειας. Το ποσοστό της ενέργειας του εγκεφάλου που καταναλώνει ο έρωτας δεν έχει μετρηθεί ακόμη.
 «- Νιώθω...  - Νιώθω...»
Δύο νέοι συμφωνούν να πάρουν μέρος σε μια δοκιμή για ένα νέο φάρμακο.
«- Μια χαρά μπορώ να καταλάβω τη διαφορά ανάμεσα στο ποιος είμ’ εγώ και στην παρενέργεια μιας ουσίας.
- Μην το πάρεις προσωπικά, όμως ούτε με σφαίρες δε μπορείς.»
Ενώ οι γιατροί μπορούν να παρατηρήσουν με κάθε λεπτομέρεια τις χημικές αντιδράσεις στο μυαλό των ερωτευμένων, δεν ξέρουν τι τις προκαλεί:
«- Ας υποθέσουμε πως την έχουν προκαλέσει τα φάρμακα.  Και λοιπόν;  Είναι αυτό που είναι.  Το γιατί δεν έχει σημασία.
- Έχει τεράστια σημασία.  Είναι το μόνο που έχει σημασία.»
Η δοκιμή τινάζεται στον αέρα.  Κι οι γιατροί, αναγκάζονται ν’ αναθεωρήσουν τα όρια ανάμεσα στην τρέλα και την υγεία, τον άνθρωπο και τη χημεία, τον έρωτα και την αγάπη…
H Lucy Prebble, θεωρείται μία από τις πιο δυναμικές σύγχρονες φωνές του αγγλικού θεάτρου.

Συντελεστές:
Μετάφραση σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Βίντεο-Σκηνογραφία: Στάθης Μήτσιος
Επιστημονικός σύμβουλος: Μενέλαος Καραντζάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου-Ηλιάνα Δουλάμη
Αφίσα: Στάθης Μήτσιος
Φωτογραφία αφίσας: Μαριλένα Γρίσπου

Παίζουν :
Αντώνης Καρυστινός, Άννα Μάσχα, Καλλιόπη Παναγιωτίδου, Μάνος Στεφανάκης

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
13-22 Μαρτίου 2015
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
130
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Πέμπτη-Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00, Κυριακή 19.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό 15€, Μειωμένο 10€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Θέατρο Αυλαία
Πλατεία ΧΑΝΘ(πλευρά Τσιμισκή)
2310 237700

read more " Effect Τομογραφία του έρωτα της Lucy Prebble από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο Θέατρο Αυλαία "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«.bετόβεν .bαχ & .bύρα» Βασισμένο στην ποίηση του Charles Bukowski. Σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Αποστολόπουλου.

«.bετόβεν .bαχ & .bύρα»

3.b

Βασισμένο στην ποίηση του Charles Bukowski.

Σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Αποστολόπουλου.

Very special guest star ο Πασχάλης Τσαρούχας, στο ρόλο του Συγγραφέα.

Από 2 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη,
Στο Θέατρο Αριστοτέλειο

Για 10 μόνο παραστάσεις!

*** Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

Η DADA-ART (www.dada-art.gr) η ομάδα που παρουσίασε μερικές από τις πιο ανατρεπτικές παραστάσεις στην πόλη (Salome, Νορμάλ  Διαστροφές), επιστρέφει με μία ιδιαίτερη πρόταση!

Μπετόβεν, Μπαχ & Μπύρα.

Η νέα παράσταση της Dada-Art, ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία από την Θεσσαλονίκη...!!!
Πριν από Hollywood, Bollywood, Broadway και West End, μία post modern επιθεώρηση γεμάτη γέλιο, αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα. 


Ο Τσάρλς Μπουκόφσκι, μία από τις σπουδαιότερες και πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, δίνει την έμπνευση για το Μπετόβεν, Μπαχ & Μπύρα.


Ποιήματά του, κυρίως από την "πρώτη" συγγραφική του περίοδο, αλλά και μερικά από τα πιο ώριμα χρόνια του, γίνονται η αφορμή για την ανάπτυξη μίας ιστορίας με 5 πρόσωπα και έναν Συγγραφέα...
Δυο άντρες και τρεις γυναίκες ξεδιπλώνουν επί σκηνής έναν κόσμο άγριο, βίαιο, παράξενο και αστείο.
Μέσα από 30 εικόνες που εναλλάσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα, ο βρώμικος, μα και τόσο αληθινός, κόσμος του Μπουκόφσκι, αναπλάθεται, όχι όπως συνήθως τον αντιλαμβανόμαστε στα γραπτά του.
Γιατί οι σκέψεις του, δεν αφορούν μόνο μέθυσους στα απόμερα μπαρ του Λος Αντζελες, αλλά νέους, και λίγο μεγαλύτερους, σε κρεβάτια, μπαρ, παγκάκια και γραφεία σύγχρονων μεγαλουπόλεων.
Η παρακμή, η πτώση, η ερωτική έξαψη, τα πρωινά "φουσκώματα", τα βραδινά κατακάθια θλίψης, τα σπασμένα εμπορεύματα της εποχής μας.
Ροζ και μαύρες ιστορίες, σαρκασμός, κωμικοί και τραγικοί διάλογοι, γρήγορη εναλλαγή σκηνών και συναισθημάτων σε ένα σκηνικό χώρο που από κόσμος, γίνεται    βωμός.
Η κατάληξη…?
Πάνω στην σκηνή…

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2 - Τηλέφωνο 2310 262 051)
Πρεμιέρα: Δευτέρα 2 Μαρτίου, στις 21:30
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:30 (μόνο για 10 παραστάσεις)
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό) , 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)
**** (Στο εισιτήριο περιλαμβάνεται μία μπύρα, το πρόγραμμα και ένα cd με την μουσική της παράστασης.)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 30 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτών)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παίζουν, βρίζουν, γδύνονται, διευθύνουν ορχήστρες, τραγουδούν, χορεύουν και ουρούν on stage οι: 
Τριαντάφυλλος Δελλής, Βάϊα Καθιώτου, Τάσος Μπαρνιάς, Λίζα Νεοχωρίτη, Λιάνα Παναγιωτίδου.

Very special guest star ο Πασχάλης Τσαρούχας, στο ρόλο του Συγγραφέα.

Μετάφραση, Διασκευή, Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Αποστολόπουλος
Σκηνογραφία: Εύα Κωνσταντινίδου
Κοστούμια: Τατιάνα Νικολαϊδου
Φωτισμοί: Αντώνης Σκορδίτης
Χορογραφία: Σταυρος Βαρούσης
Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Κανάκης
Visuals: Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Ευριπίδης Ταρασίδης, Κωνσταντίνος Πάσχος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Νικολαϊδου
Visual support: Δημήτρης Σουφλέρης, Enlight
Σχεδιασμός αφίσας: Νικόλας Μουστάκας, Admine
Φωτογραφίες: Κυριάκος Κατσαρέας


read more " «.bετόβεν .bαχ & .bύρα» Βασισμένο στην ποίηση του Charles Bukowski. Σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Αποστολόπουλου. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

FOLK N ROLL ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

Η Μαύρη Τρύπα παρουσιάζει τoυς

FOLK N ROLL

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)
FOLK N’ ROLL , η εξαμελής Ethnic / Balkan παρέα από τα Γιάννενα αποτελούν ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας την βαλκανική κουλτούρα από το 2011 συγκρότησαν μια collectivα με απίστευτη ενέργεια και δυναμισμό .
Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανα την Ελλάδα (fests , stages ,bars etc) δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία αποδίδεται στο γλέντι που συμβαίνει “on stage” . Τρέλα , αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n’ Roll … Το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της μπάντας επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο “ ΗΠΕΙΡΟΣ | PROJECT “ .


BAND MEMBERS
Άκης Σιούτης - φωνητικά 
Μιχάλης Πίπερης - ακορντεόν
Nτίνος Χρήστου - σαξόφωνο
Κώστας Κωσταδήμας - κιθάρα
Γιάννης Παπανδρώνης - μπάσο
Σάμι Χάσμε – τύμπανα

FnR fb page: https://www.facebook.com/pages/Folk-n-Roll/457107580999466
FnR youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCUFGPpWLlw1Gy9dd74XWCFQ
Band’s photographer : https://www.facebook.com/PanagiotisManousis?fref=ts
INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30,    
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 5€


read more " FOLK N ROLL ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, (ΛΑΔΑΔΙΚΑ) "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ «ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ….» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ «ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ….»
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συμπαραγωγή με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, παρουσιάζουν το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Γιώργος Ιωάννου. Οδοιπορώντας…».
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Θεσσαλονικιό συγγραφέα,  στον μοναχικό οδοιπόρο της Ελληνικής Γραμματείας Γιώργο Ιωάννου, το οποίο θα παρουσιαστεί με τη μορφή θεατρικού μονολόγου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, σε σύλληψη - σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη και απευθύνεται αποκλειστικά σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στόχος της φετινής χρονιάς είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η διείσδυση του ΚΘΒΕ στη νεολαία, εντείνοντας τον εκπαιδευτικό του ρόλο.

 
Σημείωμα σκηνοθέτη
Παρακολουθώντας την πορεία του πεζογράφου - ποιητή από τα παιδικά του χρόνια έως το θάνατό του, ανιχνεύουμε τη γραφή του, τον απέριττο λόγο του, την ευαισθησία του και την εγγύτητα του προς τον άνθρωπο, καθώς και τον ενορατικό αυτοσαρκασμό του.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Τσαρούχης «Ο Γιώργος Ιωάννου δεν παίρνει ένα ύφος για το λαό, αλλά παίρνει τα πράγματα όπως είναι, για να συγκινήσει τον λαό». 

Βουδούρης Νίκος

«ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ…»
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Ηχογράφηση: Αργύρης Παπαγεωργίου  
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη
Video Art: Γιάννης Πειραλής  
ΔΙΑΝΟΜΗ: Βασίλης Σπυρόπουλος


Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γ. Βαφοπούλου 3- 4ος όροφος) 
Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: 5/3/2015
Τρίτη έως Παρασκευή στις 11.00 π.μ
Διάρκεια: 45 λεπτά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  δωρεάν.

Πληροφορίες: 2310 424 132-3
ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συντονιστής Γραφείου Τύπου: Γιάννης Κεσσόπουλος
Τ. 2315 200010, 2315 200032, 2315 200024 / Ε. press@ntng.gr
Προϊσταμένη Τμήματος: Ελπίδα Βιάννη, Τ. 2315.200009 & 6973432362, Ε. e.vianni@ntng.gr
www.ntng.gr / www.facebook.com/ntngreece 
www.youtube.com/ntngreece / twitter @ntngreece


read more " ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ «ΟΔΟΙΠΟΡΩΝΤΑΣ….» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προγραμματίζει και διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά εκδηλώσεις, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, σε συνεργασία με το Σωματείο Καθηγητών Χορού.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από το πρωί στην Καμάρα και συνεχίζοντας στο σταθμό του ΟΣΕ, στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία και καταλήγοντας, μετά τις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου.
       Στη διοργάνωση μπορούν να πάρουν μέρος  σχολές και καθηγητές χορού με τους μαθητές τους, με χορογραφίες που θα διαρκούν συνολικά έως και τρεισήμισι λεπτά καθώς και Ανώτερες Σχολές Χορού, χορευτές και επαγγελματικές ομάδες, με παρουσιάσεις διάρκειας έως και επτάμισι λεπτών.

    Αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015  στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.filaktos@thessaloniki.gr με τα παρακάτω στοιχεία:
·       Επωνυμία σχολής ή ομάδας
·       Ονοματεπώνυμο χορογράφου ή καθηγητή , τηλέφωνο και e-mail
·       Ονοματεπώνυμο συνθέτη ή μουσικού group
·       Είδος χορού
·       Αριθμός χορευτών
·       Διάρκεια  χορογραφίας
·       Επιλογή του χώρου
           
            Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, 4ος όροφος) ένα cd με τη μουσική που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν, στο οποίο θα αναγράφονται τα στοιχεία που αντιστοιχούν στην αίτησή τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
            Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2313 318229 (Αθανάσιος Φυλακτός).

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζεται κάθε χρόνο την 29η Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (γεν. 1727), επίσημου εκφραστή του σύγχρονου χορού, θεωρητικού, χορογράφου και χορευτή. Καθιερώθηκε το 1982 και συντονίζεται από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού «CID UNESCO».
read more " ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΧΟΡΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »