Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

MASTERCLASS “Η Jazz στην Αρχαία Ελλάδα» ΜΙΧΑΗΛ Α. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αίθουσα εκδηλώσεων “Carpe Diem” Ωδείου Βορείου Ελλάδος

MASTERCLASS “Η Jazz στην Αρχαία Ελλάδα»
Τροπικές κλίμακες & αυτοσχεδιασμός
Εισηγητής : ΜΙΧΑΗΛ Α. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
7 Μαρτίου 2015, ώρα 17.00 - 20.00
Αίθουσα εκδηλώσεων “Carpe Diem” Ωδείου Βορείου Ελλάδος
(Εθν.Αντιστάσεως 16 – Καλαμαριά, 1ος όρ.)

Σεμινάριο - Διάλεξη του Καθηγητή και σολίστ Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου με θέμα, «Η Jazz στην Αρχαία Ελλάδα». Τροπικές κλίμακες - 4χορδα - Διαστηματικές σχέσεις κλιμάκων - Αυτοσχεδιαστική σκέψη. Μία διαφορετική προσέγγιση των Jazz δρόμων μέσα από το Αρχαίο Ελληνικό Μουσικό Θεωρητικό Σύστημα.

ΜΙΧΑΗΛ Α. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Σπουδές Πτυχιούχος Αρμονίας και ενορχήστρωσης – Οργανογνωσίας. Διπλωματούχος σολίστ κιθάρας Εθνικού Ωδείου Αθηνών, με βαθμό: Άριστα παμψηφεί, έπαινο- ειδική διάκριση Α’ Βραβείο ερμηνείας. Απόφοιτος μεταπτυχιακών κιθάρας & μουσικολογίας, από την Ανώτερη Μουσική Ακαδημία (Oscar Espla) Alicante, Spain. Βραβεία – Διακρίσεις. 1989. Α’ Βραβείο & χρυσό μετάλλιο Ερμηνείας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας της Χ.Ο.Ν. Αθηνών. 1991, Β’ Βραβείο & έπαινος ερμηνείας στον παγκόσμιο διαγωνισμό κιθάρας της Valencia της Ισπανίας. 1992, Α’ Βραβείο, έπαινος κ ειδική διάκριση ερμηνείας στο διπλωματικό του πρόγραμμα, Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Συνθετικές δραστηριότητες 1/.Εχει συνθέσει μουσική για τηλεόραση (ΕΡΑ, ΝΕΤ και ΕΤ3) κιν/φο & το Θέατρο και έχει συνεργαστεί με επώνυμους σκηνοθέτες και Θιάσους όπως : Κ.Θ.Β.Ε, Θέατρο Τέχνης (Κάρολος Κουν), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Ελεύθερο Θέατρο Θες/νικης κ.α. 2/. Έχει αναλάβει την μουσική σύνθεση συμφωνικών έργων κατά παραγγελία του ΥΠ.ΠΟ. Από το 1998 ο μουσικός εκδοτικός οίκος Γ. Μαυρομουστάκης, ανέλαβε την αποκλειστική έκδοση των έργων, βιβλίων και συγγραμμάτων του (μέθοδοι εκμάθησης κιθάρας κ.α) 3/. Εργα του έχουν παιχτεί κατά το παρελθόν από την Κ.Ο.Α. Φ.Ο.Θ. & άλλα ορχηστρικά μουσικά σύνολα σε Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία. 4/. Έχει 4 δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό του με έργα για κιθάρα κ ορχήστρα, σε έργα δικά του & άλλων συνθετών.

Κόστος συμμετοχής : 30€
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
Πληροφορίες στις Γραμματείες του Ω.Β.Ε., καθημερινά 15.00 – 21.00

στα τηλ.2310422885, 2310262244, 2310760778
read more " MASTERCLASS “Η Jazz στην Αρχαία Ελλάδα» ΜΙΧΑΗΛ Α. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Αίθουσα εκδηλώσεων “Carpe Diem” Ωδείου Βορείου Ελλάδος "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 4-8 Μαρτίου 2015 Ορέστης του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Ορέστης
του Ευριπίδη
σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχηστο Θέατρο Αυλαία
Είσοδος: Κανονικό 15€, Μειωμένο 10€ | Διάρκεια 110’

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
4-8 Μαρτίου 2015

Video Trailer

Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού, η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συνεχίζει τις παραστάσεις της με τον "Ορέστη" του Ευριπίδη στο Θέατρο Αυλαία έως την Κυριακή 8 Μαρτίου.

"Η σημερινή μέρα είναι πολύ κρίσιμη για μας, γιατί σήμερα θα αποφασίσουν οι πολίτες με ψήφο, αν θα μας λιθοβολήσουν και τον ένα και τον άλλο, ή αν θα μας κόψουν το κεφάλι."

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σκηνικό/Κοστούμια/Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Mohammad
Φώτα/Βίντεο: Περικλής Μαθιέλλης
Βοηθός Σκηνοθέτη/Δραματολόγος: Δημήτρης Καλακίδης
Εκτέλεση Παραγωγής; Εταιρεία Θεάτρου Χώρος

Εμφανίζονται με σειρά οι
Δήμητρα Κούζα: Χορός, Ελένη, Αγγελιοφόρος
Έλενα Μαυρίδου: Ηλέκτρα, Τυνδάρεως, Φρύγας
Μιχάλης Βαλάσογλου: Μενέλαος, Χορός
Δημήτρης Λάλος: Ορέστης
Σίμος Κακάλας: Πυλάδης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
4-8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ημέρες & ώρες Παραστάσεων
Τετάρτη-Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00
Τιμές εισιτηρίων:

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 10€
read more " ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 4-8 Μαρτίου 2015 Ορέστης του Ευριπίδη σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για έβδομη χρονιά στο Επί Κολωνώ

Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων
για έβδομη χρονιά στο Επί Κολωνώ


Στo πλαίσιo ενός από τους βασικούς στόχους του θεάτρου μας, να φιλοξενεί νέες καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς, το Επί Κολωνώ διοργανώνει και φέτος το φεστιβάλ off-off Athens του 2015.
Στα έξι προηγούμενα φεστιβάλ η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη, ενώ πολλές από τις συμμετέχουσες παραστάσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον και την αποδοχή, συνεχίστηκαν μέσα στην επόμενη θεατρική περίοδο, είτε στο Επί Κολωνώ είτε σε άλλον χώρο.
Καλούνται οι θεατρικές ομάδες, που θέλουν να συμμετάσχουν,
να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι 21 Μαρτίου 2015

Off-Off Athens  7   Μάιος/Ιούνιος 2015
Αν και πάλι νέες ιδέες κυοφορούνται για τη όλη διεξαγωγή του, παραμένει σταθερή η πρόθεσή μας να μη θέσουμε καλλιτεχνικά κριτήρια επιλογής κι αποκλεισμού. Η φυσιογνωμία του θεατρικού αυτού φεστιβάλ θα παραμείνει πλουραλιστική όπως έχει ήδη καθιερωθεί:   Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία και πάλι να πειραματιστούν ελεύθερα σε έναν καλλιτεχνικό «τόπο» - στην περίμετρο της αθηναϊκής θεατρικής σκηνής - με μόνο στόχο να ανθίσει η δημιουργική έκφραση.
Οι διαφορετικές αντιλήψεις των ομάδων για το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, όπως και η συνάντησή τους με το θεατρόφιλο κοινό, δημιουργούν ένα κλίμα δημιουργικής αλληλεπίδρασης, άμιλλας και επικοινωνίας που συχνά μεταφέρεται “after hours και στην αυλή του θεάτρου με τους συντελεστές των παραστάσεων να έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό, τις άλλες ομάδες και με επαγγελματίες του θεατρικού χώρου. Ένα πραγματικό open showcase.
Στα προηγούμενα φεστιβάλ εντάξαμε καινοτομίες όπως η μεταφορά της πραγματοποίησης των παραστάσεων από τη Σκηνή του Φουαγιέ στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου, γεγονός που βοήθησε τις ομάδες να δημιουργήσουν σε μια κανονική θεατρική σκηνή αξιόλογες θεατρικές προτάσεις.
Στo πλαίσιo του off-off Athens, o χώρος μας, μαζί με τεχνική υποστήριξη, θα παρασχεθεί δωρεάν στους συμμετέχοντες, με τη διάθεση να σταθούμε αλληλέγγυοι στις νέες ομάδες, που αναζητούν τόπο και τρόπο έκφρασης, αλλά και να συνδράμουμε στην δημιουργία ενός κλίματος καλλιτεχνικής αναζήτησης. Μια ανάγκη που σήμερα είναι εντονότερη από ποτέ.
Ραντεβού λοιπόν και πάλι στη Κεντρική Σκηνή
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου 210-5138067 για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αίτηση συμμετοχής. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν μέχρι τις 21 Μαρτίου 2015 στο email του θεάτρου xkolono@otenet.gr.
Πληροφορίες για το Off-Off Athens και στον ιστότοπο του θεάτρου www.epikolono.gr


read more " Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων για έβδομη χρονιά στο Επί Κολωνώ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Πρεμιέρα για την «Παράνομη οδήγηση» Νέο Υπερώο ΕΜΣ Έναρξη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

 Πρεμιέρα για την «Παράνομη οδήγηση»
Νέο Υπερώο ΕΜΣ
Έναρξη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της Πάολα Βόγκελ «Παράνομη οδήγηση»στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Άσπας Καλλιάνη.
Έναρξη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
 
Το έργο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 16 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Πάολα Βόγκελ, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια της ηθικής. Δύο άνθρωποι που νιώθουν πως δεν ανήκουν πουθενά, συναντιούνται ερωτικά μέσα σε μία δυσλειτουργική οικογένεια. Εκείνος 40άρης αλκοολικός, άντρας της θείας της, εκείνη ανήλικη που ψάχνει να καλύψει το κενό του απόντα πατέρα. Ο ένας μπορεί να σώσει «ή» να καταστρέψει τον άλλον. Το διαζευχτικό «ή» είναι το επικίνδυνο σημείο πάνω στο οποίο όλοι έχουμε πατήσει κάποια φορά στην ζωή μας: ένας ασύμβατος με την πραγματικότητα έρωτας, ο λεπτός πάγος που είναι έτοιμος να υποχωρήσει απότομα κάτω από το βάρος ενός και μόνο λάθους μας.
 
«Στον πάγο, αν τα φρένα σου κολλήσουν, αν το αμάξι δεν υπακούσει, θα πρέπει να πατήσεις γκάζι», της λέει σε ένα από τα μαθήματα οδήγησης της κάνει. Έτσι, με το γκάζι πατημένο πάνω στον λεπτό πάγο, μαθαίνουν και οι δύο κάτι που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους: ότι ο άνθρωπος που έχει τη δύναμη να μας καταστρέψει και εκείνος που έχει τη δύναμη να μας εξελίξει, είναι κάποιες φορές το ίδιο πρόσωπο. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Τα Μαγικά Παιδιά

Πρώτη μέρα στο σχολείο. Κάποια παιδιά φτιάχνουν μια ομάδα παιχνιδιού με αυστηρούς και αυθαίρετους κανόνες. Όποιος δεν υπακούει ή δεν ταιριάζει τον διώχνουν. Μέσα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού βρέθηκα πίσω από ένα δέντρο να γράφω τα μυστικά μου σε ένα τετράδιο (με το ύφος «κάνω κάτι πολύ σημαντικό, μην με διακόπτετε»), ώστε να κρύψω την ντροπή μου που διώχτηκα από την ομάδα όπως και την βεβαιότητά μου ότι δεν είμαι φυσιολογική.

Νομίζω κρύφτηκα ή εκδιώχτηκα πίσω από εκείνο το δέντρο τη μισή μου ζωή. Γέμισα πολλά τετράδια, τόσα ώστε κάποιες φορές να με πείθω ότι «κάνω κάτι πολύ σημαντικό, μην με διακόπτετε». Ήμουν τόσο απορροφημένη από το τέλειο κόλπο μου που ξέχασα να κοιτάξω πίσω απ’ τα άλλα δέντρα. Αργότερα έμαθα πως κάθε ένα από αυτά είχε από πίσω του κι ένα κρυμμένο μαγικό παιδί. Άλλο σκάλιζε το χώμα με κουτάλια, άλλο ζωγράφιζε, άλλο έκανε πολλαπλασιασμούς, άλλοι αργότερα μιλούσαν στο κινητό τους ενώ κατάπιναν το χωρίς παρέα φαγητό τους, ξυπνούσαν ένα πρωί δίπλα σε κάποιον που τελικά δεν αγαπούσαν, έβγαζαν βόλτα τον σκύλο του νεκρού συντρόφου τους, άνοιγαν το ψυγείο τους ψάχνοντας για αγάπη, ομολογούσαν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες μόνο με ψευδώνυμο στον κυβερνοχώρο, κουβαλούσαν μυστικά πιο βαριά από την αλήθεια. Με πιο βαρύ το μυστικό ότι δεν είναι «φυσιολογικοί».

Είμαι σίγουρη ότι η Paola Vogel ήταν σε κάποιο διπλανό δέντρο όταν έγραφε αυτό το έργο. Και μας δάνεισε το δικό της κουτάλι για να σκάψουμε στα δικά μας μυστικά, όσο πιο βαθειά αντέχουμε. Και να τα μοιραστούμε.

Ίσως όταν δεν έχεις κάπου να μοιραστείς το μυστικό σου, να γίνεσαι το μυστικό σου. Και αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί στον πρώτο άνθρωπο που θα έρθει για να σε σώσει από το δέντρο θα του παραδοθείς. Μα όταν δώσεις σε έναν και μόνο άνθρωπο την δύναμη για να σε σώσει του δίνεις ταυτόχρονα και όλους τους τρόπους για να σε καταστρέψει.

Ακόμα δεν τα πάω καλά με τις ομάδες. Όταν μπαίνω σε κάποια ψάχνω ανήσυχα με το βλέμμα μου για το πιο κοντινό δέντρο. 
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας, τα τραύματα θα είναι πάντα εκεί. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε τον τρόπο που φερόμαστε στο κάθε τώρα μας. Να φτιάξουμε τώρα οικογένειες όπου το μυστικό δεν θα έχει μεγάλη αξία χρήσης. Να κοιτάξουμε τώρα πίσω από τα δέντρα με μάτια πιο γενναία. Να βρούμε τώρα τρόπους ώστε τα τραύματα να γίνουν θαύματα.

Το δικό μου θαύμα ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια όταν βρήκα το μαγικό σφύριγμα. Με αυτό το σφύριγμα βγαίνουμε για λίγο κάποια παιδιά από τα δέντρα μας και φτιάχνουμε μαζί κάθε φορά και από μια ιστορία, ένα δεντρόσπιτο, μια παράσταση. 

Η παράσταση αυτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της ομάδας μου που ένωσαν τις διαφορετικότητές τους, στον Νίκο Βεργίτση που μου έδωσε το αντίδοτο στην άδικη ενοχή, στον Γιάννη Βούρο που σφύριξε πρώτος γι’ ακόμη μια φορά, όλοι τους Μαγικά Παιδιά που ήρθαν με τα κουτάλια τους να σκάψουμε μαζί.

Άσπα Καλλιάνη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Καλλιάνη
Σκηνικά-Κοστούμια-Backgrounds-Προβολές: Γιώργος Γεωργίου
Μουσική: Γιώργος Μελισσινός
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Αναστασίου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία
Οργάνωση παραγωγής: Μarleen Verschuuren

ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά)
Σταύρος Ζαλμάς (Πεκ), Δώρα Θωμοπούλου (Θεία Μαίρη/ Κάθυ/Χορός), Νεφέλη Κουρή (Μικρό), Εύη Σαρμή (Μητέρα, Σάλλυ/Χορός), Βασίλης Σεϊμένης (Παππούς/ Γιαγιά/Χορός/Ομαδάρχης), Θάνος Φερετζέλης (Μικρός Πεκ/ Σερβιτόρος/Γκρεγκ/Χορός)

Το τραγούδι “These Boots Are Made for Walking” ερμηνεύει η 14χρονη Ιφιγένεια Μελισσινού.

Νέο Υπερώο ΕΜΣ
Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 28/2/2015

Παραστάσεις:
Τετάρτη: 6.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9.00
Κυριακή: 7.15

Τιμές Εισιτηρίων
  • Κανονικό εισιτήριο: 15€
·       Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές,  Άτομα άνω των 65): 10€
·       Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη- Πέμπτη): Γενική είσοδος 10€

·       Ομαδικές κρατήσεις
Ισχύει για ομαδική κράτηση (20 άτομα και άνω) για την ίδια παράσταση: 9€
·       Ειδική τιμή για ανέργους: 5€
Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας
·       “2 + 2 = 3” Στα 4 εισιτήρια το ένα δωρεάν. Γιατί το θέατρο είναι υπόθεση παρέας
Η ειδική τιμή για την έκδοση 4 εισιτηρίων (για την ίδια παράσταση, την ίδια ημέρα και ώρα) ισχύει αποκλειστικά για το κανονικό και το εκπτωτικό εισιτήριο  των 15€ και 10€). Η έκδοση πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και μία ημέρα πριν την προσέλευση στο θέατρο. Δεν ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής.
·       Πολιτική συγκοινωνούντων θεάτρων
Παρέχεται σταδιακή έκπτωση στη τιμή του κανονικού εισιτηρίου (15€)  για τους θεατές που θα επιλέξουν να παρακολουθήσουν έως και 4 διαφορετικές παραστάσεις τη χειμερινή θεατρική περίοδο. (15€ »12€ » 10€ »8€)
Πληροφορίες στα ταμεία του ΚΘΒΕ. Ισχύει αποκλειστικά για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ.
·       Δάσκαλοι – Καθηγητές : 12€
·       Πολύτεκνοι: 12€
·       Ατέλειες
Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν οι ατέλειες: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών, ΑΜΕΑ (ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ).
·       Κάρτα πολιτισμού
Συγκεκριμένα στους κατόχους της κάρτας θα παρέχεται εκπτωτικό εισιτήριο (12€) για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ και ΟΧΙ για τις λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτης και Πέμπτης)
·       Προπληρωμένες κάρτες πέντε (5) παραστάσεων στην τιμή των 40€, με αποκλειστική επιλογή του θεατή των παραστάσεων που πρόκειται να παρακολουθήσει.

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία ΚΘΒΕ, 2315 200 200,
Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, www.tickethour.com, Tράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα APS)
Viva Τηλ. 11876 & www.viva.gr
Kαταστήματα Public Θεσσαλονίκης, www.public.gr
  • Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33
  • Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos
Καταστήματα Ιανός
Καταστήματα Seven Spots
Ώρες λειτουργίας ταμείων:
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9:30 - 21:30
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): 17:30-21:30
Μονή Λαζαριστών(Κολοκοτρώνη 25-27): Τετάρτη-Κυριακή: 17:30-21:30

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200


read more " Πρεμιέρα για την «Παράνομη οδήγηση» Νέο Υπερώο ΕΜΣ Έναρξη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ απο την ομαδα ΡΙSΚΟ στην Ανοιχτή σκηνή - Θεατρικές φωνές της πόληςΔημοτικό Θέατρο “Άνετον”

Η Θεατρική Ομάδα ριSκο, σε συνεργασία με το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζει το έργο του γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ :

«Η παρεξήγηση» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, η ομάδα ριSκο συμμετέχει στην Ανοιχτή σκηνή - Θεατρικές φωνές της πόλης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο “Άνετον” - Σκηνή “Νίκος Ναουμίδης”.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 6943 649 009.La troupe de théâtre ριSκο, en collaboration avec Averto Théâtre, présente la pièce du philosophe et auteur français Albert Camus :

« Le malentendu », dont la mise en scène est de Vaggelis Ikonomou. Avec le soutien de l'Institut Français de Thessalonique, la troupe ριSκο participe à la Scène ouverte - Voix du théâtre de la ville organisée par la Municipalité de Thessalonique le vendredi 27 et le samedi 28 février 2015 à 21h00 au Théâtre Municipal “Aneton” - Scène “Nikos Naoumidis”.

Renseignements – réservations : 6943 649 009.

read more " «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ απο την ομαδα ΡΙSΚΟ στην Ανοιχτή σκηνή - Θεατρικές φωνές της πόληςΔημοτικό Θέατρο “Άνετον” "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΞεΣΟΥΡΗΣματα! Ξεστρατήματα, ξελογιάσματα, ξελαρυγγιάσματα, ξεσηκώματα, ξεφαντώματα… Eclipses Group Theater

ΞεΣΟΥΡΗΣματα!


Ξεστρατήματα, ξελογιάσματα, ξελαρυγγιάσματα, ξεσηκώματα, ξεφαντώματα…

Τρεις γυναίκες και τρία έργα του Γεωργίου Σουρή (Ο Αναπαραδιάδης, Ο Αποχαιρετισμός και η επάνοδος, Ο πατατράκας).
Τρεις διαφορετικές γυναίκες με κοινό πρόβλημα και κοινό σκοπό - Τον απόλυτο έρωτα..!
Τρία αβυσσαλέα θηλυκά που πιστεύουν ακράδαντα πως αξίζουν τον έρωτα και τον διεκδικούν με νύχια και με δόντια!!!
 …μια παράσταση, για να υπενθυμίσει σε όσους το αντέχουν, τις έντονες συγκινήσεις, τα παλλόμενα σώματα και τις παθιάρικες καρδιές…
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Ορτετζάτος

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ:
Άρης Βέβης
Γιάννης Δρόσος
Μιχαήλ Νικολάου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μάιρα Παλτίδου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Eclipses Group Theater (https://www.facebook.com/pages/Eclipses-Group-Theater/204501196296428?fref=ts)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: Μαρία Τότσκα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και κάθε Δευτέρα

ΩΡΑ: 21.30

ΧΩΡΟΣ: The Barrister: lounge cafe+bookshop, Φράγκων 3

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 698 30 30 542read more " ΞεΣΟΥΡΗΣματα! Ξεστρατήματα, ξελογιάσματα, ξελαρυγγιάσματα, ξεσηκώματα, ξεφαντώματα… Eclipses Group Theater "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Οι Enigma Theatre Group παρουσιάζουν στην ‘’Ανοιχτή Σκηνή – θεατρικές φωνές της πόλης’’ 2015 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ το έργο του γνωστού Σέρβου συγγραφέα Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, «Ο Επαγγελματίας»

Οι Enigma Theatre Group παρουσιάζουν στην ‘’Ανοιχτή Σκηνή – θεατρικές φωνές της πόλης’’ 2015 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ το έργο του γνωστού Σέρβου συγγραφέα Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, «Ο Επαγγελματίας» σε μετάφραση Γκάγκα Ρόσιτς και σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη, 3 και 4 ΜΑΡΤΙΟΥ


Βελιγράδι, λίγο μετά τον θάνατο του Στρατάρχη Τίτο. Ο αστυνομικός Λούκα Λάμπαν, που επί δεκαοκτώ χρόνια παρακολουθούσε στενά την αντικαθεστωτική δράση του συγγραφέα και νυν διευθυντή εκδοτικού οίκου Τέγια Κράιγ, εισβάλλει τώρα στο γραφείο του τελευταίου και του ανατρέπει όλη του τη ζωή. Του θυμίζει ξεχασμένα περιστατικά της ζωής του, του επιστρέφει χαμένα προσωπικά αντικείμενα και τον αναγκάζει να κάνει μια πορεία πίσω στον χρόνο. Ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στο χθες και το σήμερα και ένας ογκώδης αστυνομικός φάκελος που μετατρέπεται σε λογοτεχνικό έργο. Πως μπορεί άραγε μια ολόκληρη ζωή να χωρέσει μέσα σε μια βαλίτσα;
Ο Ντούσαν Κοβάτσεβιτς είναι Σέρβος σεναριογράφος, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας, που έγινε ευρύτερα γνωστός με το σενάριο της ταινίας "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα, όταν αυτή κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, το 1995. Το έργο του «Ο Επαγγελματίας», γραμμένο το 1991, έχει ανεβεί σε τριάντα τρία θέατρα ανά τον κόσμο.
"Ο Επαγγελματίας", που χαρακτηρίζεται από τον Κοβάτσεβιτς ως «θλιβερή κωμωδία», είναι ένα έργο διαχρονικά πολιτικό και βαθιά ανθρώπινο. Οι ήρωες αφηγούνται, δρουν, συγκρούονται, ψάχνουν, εκμυστηρεύονται, βιώνουν και υφίστανται, άλλοτε θύτες και άλλοτε θύματα, τη βία της εξουσίας. Κάθε μορφής εξουσίας που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα και τις ελευθερίες του ατόμου, για να αισθάνεται η ίδια «ασφαλής».

Μετάφραση: Γκάγκα Ρόσιτς
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Δανιηλίδης
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νάσια Καλημέρη
Δραματολόγος: Έφη Βαφειάδη
Βοηθός σκηνοθέτης-οργάνωση παραγωγής: Έλενα Ζήκου

Δημόσιες σχέσεις: Βίβιαν Καζαντζίδου
Γραφίστας: Αλέξης Gayraud
Φωτογραφίες: Λευτέρης Τεκτονίδης


Διανομή (με σειρά εμφάνισης):
Ηλίας Παπαδόπουλος (Τέγια Κράιγ)
Κάτια Παπαϊωάννου (Μάρθα)
Κυριάκος Δανιηλίδης (Λούκα Λάμπαν)
Έλενα Ζήκου (Μητέρα)
Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης (Τρελός)


read more " Οι Enigma Theatre Group παρουσιάζουν στην ‘’Ανοιχτή Σκηνή – θεατρικές φωνές της πόλης’’ 2015 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ το έργο του γνωστού Σέρβου συγγραφέα Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, «Ο Επαγγελματίας» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »