Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Το μουσικό Θέατρο Εταιρότητα και το Καφωδείο Ελληνικό συνεργάζονται και δημιουργούν μια νέα σκηνή για το μουσικό θέατρο στη Θεσσαλονίκη: το Καφεθέατρο Ελληνικό.


Π ρ ό γ ρ α μ μ α  Δ ε κ ε μ β ρ ί ο υ 2 0 1 5


Κυριακές 6, 13, 20, 27 Δεκεμβρίου Τρίτη 29 Δεκεμβρίου:
ΓΙΑΛΤΑ
(ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ)
από το Θέατρο Εταιρότητα

Αυτή η νύχτα μένει για το θρυλικό σκυλάδικο ΓΙΑΛΤΑ. Νύχτα μυστηρίου και μνήμης, καθώς ο Μάκης, το αφεντικό, έχει εξαφανιστεί. Τρεις γυναίκες, η Μάνια, η Μόνα και η Μίρκα, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας του, θα υφάνουν έναν εξωφρενικό ιστό όπου μπερδεύονται οι ίδιες, η Θεσσαλονίκη, η ελληνική ιστορία η νεότερη, τα γλυκόλογά της όλα, ένας καρδιολόγος, εκατό πρόβατα, του ’60 οι εκδρομείς, το θείο Βρέφος, ο Καϊάφας και ο Βαγγέλης.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης 
Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μελίνα Γαρμπή, Άννα-Μαρία Ιακώβου
Φωτογραφίες: Γιώργος Κόγιας

Παίζουν: Ευτυχία Καβαλίκα, Μαργαρίτα Κούτοβα, Ντίνα Λιάκου, Τάσος Ροδοβίτης και οι μουσικοί Περικλής και Βαγγέλης ΒραχνόςΔευτέρες 7, 14, 21 & 28 Δεκεμβρίου:
ΚΑΨΟΥΡΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
(Tέτοια χαρά δεν θα τη βρεις)
από τις ΚΑΡΑΚΑΗΔΟΝΕΣ

Οι ΚΑΡΑΚΑΗΔΟΝΕΣ παίζουν και τραγουδούν με μια κωμικοτραγική διάθεση, με καλεσμένο τον Αλεκάρα Τσολάκη στο μπουζούκι, καψουροτράγουδα μικρού μήκους και μεγάλου βεληνεκούς με ποιητικά αποσπάσματα πονεμένων ψυχών, που υμνούν τις χρυσές και μαύρες εκφάνσεις του έρωτος. 

Παίζουν: Δέσποινα Αποστολίδου, Αλμπένα Κούτοβα, Εύη Σεϊτανίδου και Αλεκάρας Τσολάκης
Τρίτες 8, 15 22 Δεκεμβρίου:
ΤΟ ΔΟΚΙΜΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Γυναίκες της αγάπης, μάνες, κόρες, ερωμένες ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής και κεντούν ιστορίες, παραμύθια, τραγούδια.  Κάθε γυναίκα κουβαλάει τη δική της ιστορία. Κάθε κόμπος της κλωστής  και μια χαρά, μια πίκρα, μια χαρακιά στο κέντημα της  ζωής.
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες και η παραμυθού Ανθή Θάνου συνομιλούν πάνω   στη σκηνή, ιστορούν, τραγουδούν τις δοκιμασίες που ’χει η αγάπη.

Αφήγηση: Ανθή Θάνου
Τραγούδι: γυναικείο φωνητικό σύνολο Πλειάδες (Λαζαρούλα Τσέρνου, Ναταλία Λαμπαδάκη, Ειρήνη Κυριακού, Γεωργία Τέντα, Αλίκη Ατσαλάκη, Ασημίνα Πάτκου)


Τετάρτες 9, 16, 23 & 30 Δεκεμβρίου:
ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη

Αρχές δεκαετίας του ’70, ο Φώντας και ο Κόλιας, μοιραία κουνιάδοι, βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού τους ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Κόλιας λαχειοπώλης, συντηρεί εκτός από την οικογένεια του και τον αδερφό της γυναίκας του, Φώντα, έναν αργόσχολο αλλά τετραπέρατο κομπιναδόρο. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου «να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν τους και το ελπιδοφόρο μέλλον. Το όνειρο του Νεοέλληνα «να κάνει όνομα και να φύγει ψηλά» βρίσκει αποτύπωση στους δύο αυτούς χαρακτήρες του Δ. Κεχαΐδη. 
Μια κωμωδία χαρακτήρων, από τις ωραιότερες του νεοελληνικού Θεάτρου.
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κανελλόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Δώρα Κατσάνη
Γραφιστική Επιμέλεια: Έμιλυ Καμαρινοπούλου
Φωτογραφίες: Μελέτης Πουρσαλίδης

Παίζουν: Τάσος Μπαρνιαδάκης (Φώντας), Βασίλης Κανελλόπουλος (Κόλιας).Πέμπτες 10, 17, 24 & 31 Δεκεμβρίου:
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Εορταστικός και πανηγυριστής, θρησκευόμενος και ταυτόχρονα βαθύτατα λαϊκός, ο Παπαδιαμάντης, αναζητεί παντού τον Άνθρωπο: στις παραλίες και στα σοκάκια της Σκιάθου, στη μανία της θάλασσας  και στα γραφικά ξωκλήσια. Μέσα από το χιούμορ, τη νοσταλγία και τον έρωτα, ο λόγος του κοσμοκαλόγερου γίνεται θέατρο και ρίχνει φως στ’ «ασήμαντα» περιστατικά της ζωής, σ’ ένα μοναδικό διάλογο με το χρόνο και τη μνήμη.

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία : Δημήτρης Σακατζής
Επιμέλεια μουσικής-Τραγούδι : Έλσα Μουρατίδου
Παίζουν: Αλέξανδρος Καλτζίδης, Δημήτρης Κουστολίδης, Δημήτρης Σακατζής, Περικλής Σταύρου, και τραγουδά η Έλσα ΜουρατίδουΏρα έναρξης παραστάσεων: 21.30 
Είσοδος: 3 ευρώ

Στο Καφεθέατρο Ελληνικό (πρώην Καφωδείο Ελληνικό),
Ιουστινιανού 3, τηλ. 2310 237016Αφίσα Καφεθεάτρου: Γιώργος Γεροντίδης


ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καλλιτεχνική οργάνωση: Θωμάς Βελισσάρης
Υπεύθυνες επικοινωνίας: Μελίνα Γαρμπή, Άννα-Μαρία Ιακώβου
Τ: 6972761708

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοπούλου 12, Θεσσαλονίκη
2310. 229 249

Δεν υπάρχουν σχόλια :