Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Tengo Un Tango Στο πλαισιο του Μικρου φεστιβαλ του Δημου Καλαμαριας


Tengo Un Tango
Στο πλαισιο του Μικρου φεστιβαλ του Δημου Καλαμαριας ο Δημος Καλαμαριας και η αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρια beartive διοργανωνουν την παρασταση Tengo Un tango 
Παρασκευή , 27/11/2014
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 10€ και 7€ για φοιτητές και ανέργους
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

«…Το Μπουένος Άιρες […] είναι αυτό που βρίσκεται μακριάαυτό που ανήκει σάλλουςκάτι που στρίβει τη γωνίαη γειτονιά μας που δεν ανήκει ούτε σ’ εσέναούτε σ’ εμέναείναι εκείνο που δεν ξέρουμε κι εκείνο που αγάπαμε».
Χόρχε Λουίς Μπόρχες | Μπουένος Άιρες | Μτφ.: Δημήτρης Καλοκύρης
              
Μία παράσταση με κεντρικό άξονα τις «Τέσσερις Εποχές στο Buenos Aires (CuatroEstaciones Portenas)» του Astor Piazolla. Οι porteños, το Buenos Aires, το Παρίσι,το tango, το σώμα, η ποίηση, έπειτα η κλίση προς τα μπρος, δύο άνθρωποι, δυομέτωπα, ένα τρίγωνο: τραγούδι μιας ιστορίας. Της ανθρώπινης, που επαναλαμβάνεται∙ανεξαρτήτως τόπου, χρόνου∙ ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής ή βημάτων. Το tango είναι οκύκλος των εποχών μα και ο ήχος τους. Αφηγείται την πιο κοινή ιστορία του τόπουτων ανθρώπων: της ανάγκης τους να εκφραστούν και να συνυπάρξουν εντός της τόσηςετερότητας.
Στην παράσταση ακούγονται έργα των Astor Piazolla και Juan Maria Solare.Παρεμβάλλονται ηχητικά επεξεργασμένα αποσπάσματα ετερόκλητων έργων της ισπανόφωνηςλογοτεχνίας, που φιλοδοξούν να αποκαλύψουν μια αδιόρατη σχεδόν κοινή προέλευση πουκαταλήγει να γίνει τόσο σαφής όσο σαφής είναι και η ανάγκη του ανθρώπου νααφηγείται τις εικόνες των πόλεων που ζει, αυτών των τόσων διαφορετικών που τελικάείναι.
Η παράσταση διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία beArtive σεσυνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς.


Συντελεστές: 
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Θεόφιλος Σωτηριάδης, Μαίρη Κλιγκάτση
Σαξόφωνα: Θεόφιλος Σωτηριάδης
Πιάνο: Eρατώ Αλακιοζίδου                           
Αφήγηση | Λογοτεχνική Επιμέλεια: Μαίρη Κλιγκάτση
Ηχητική Επεξεργασία: Θεόφιλος Σωτηριάδης
Ακούγονται αποσπάσματα έργων των: Χούλιο Κορτάσαρ, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ΑλεχάντραΠισαρνίκ, Οκτάβιο Παθ, Χουάν Βιθέντε Πικέρας κ.α..

Πληροφορίες:
Παρασκευή , 27/11/2014
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: 10€ και 7€ για φοιτητές και ανέργους
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»


O Θεόφιλος Σωτηριάδης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα σπούδασε σαξόφωνο με διακρίσεις στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στη Γαλλία (δίπλωμα από την Εθνική Σχολή Μουσικής του Créteilστο Παρίσι) και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Μεταπτυχιακό, Bowling Green StateUniversity).
Η ανάπτυξη και διάδοση του ελληνικού σαξοφώνου αποτελεί κεντρικό άξονα της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής του δράσης μέσω εκτενών ηχογραφήσεων, επίσημων συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής και επιστημονικής έρευνας. Η ολιστική παιδαγωγική (αναπνοή, χαλάρωση, συγκέντρωση, ορθή σωματική στάση του μουσικού)  και οι κοινωνικές προεκτάσεις της μουσικής είναι  επίσης άξονες συνεχούς δράσης και εφαρμογής.
Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή του, τα οποία ο ίδιος παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις (πάνω από τριάντα).
Είναι δημιουργός του Μακεδονικού Κουαρτέτου Σαξοφώνων, της ορχήστρας σαξοφώνων “ΚουΚλουξσαξ” καθώς και ιδρυτικό μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής Ιdée Fixe.
Ο Θεόφιλος Σωτηριάδης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό  Ωδείο Θέρμης.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε

Η Μαίρη Κλιγκάτση γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1985 και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Είναι διπλωματούχος ​Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγραμμάτος ​Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σπουδάζει, παράλληλα, Θεολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 ήταν υπεύθυνη έκδοσης και αρχισυνταξίας της διαδικτυακής πολιτιστικής πλατφόρμας ​ΝΤΟΥέΝΤΕ Magazine (​www.duendemagazine.gr​)​, ενώ από το Μάιο του 2015 διευθύνει τη λογοτεχνική πολυδραστική πλατφόρμα litart.gr (​www.litart.gr​).
Έχει δημοσιεύσει λογοτεχνικά κείμενα και κριτικές σε ψηφιακά και έντυπα περιοδικά (ενδεικτικά: ΝΤΟΥέΝΤΕ Magazine, litart.gr, Bibliotheque, Μανδραγόρας, Λεξιτανίλ, Οδός Πανός), έχει συμμετάσχει στη συλλογή διηγημάτων ​Crisis 10+1 διηγήματα για την ελληνική κρίση (συλλογικό έργο, Βακχικόν, 2012)​, ενώ το πρώτο της βιβλίο ποιητικής πρόζας με τίτλο ​Πλευρικά ​κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 από τις εκδόσεις ​Γαβριηλίδης​. Μελετά το έργο του Ν.Γ.Πεντζίκη, στο οποίο βασίζεται και η δοκιμιακή της εργασία που ολοκληρώνεται σύντομα.
Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως συντονίστρια εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής.

Η Ερατώ Αλακιοζίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές  στο Βέλγιο, στην Γερμανία ,στην Ελβετία( Julia και Constantine Ganev, Roberto Szidon) ,και στο Παρίσι στο Conservatoire de Villepinte στην τάξη της L. Boyadjieva, απ’ όπου αποφοίτησε με Diplome superieur du piano με την ανώτερη διάκριση και Α΄ Bραβείο. Παρακολούθησε masterclasses στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με ατομικά ρεσιτάλ όσο και με σύνολα μουσικής δωματίου συχνά παρουσιάζοντας έργα σε πρώτες εκτελέσεις. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ Είναι ιδρυτικό μέλος των σχημάτων «Tangos a Cuatro»(2000), και του ενόργανου συνόλου σύγχρονης μουσικής «Idee Fixe»(2004).
Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής , ενώ από το 2000 ασχολείται ενεργά με την ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών του 20ου & 21ου αιώνα, τα οποία παρουσιάζει και ηχογραφεί σε πρώτες εκτελέσεις. Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή του, τα οποία παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις. Μεταξύ άλλων δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς καλλιτεχνικών διοργανώσεων και παραγωγών.
Aπό το 2000 εργάζεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης Από το 1991 διδάσκει πιάνο στο Δημοτικό ωδείο θέρμης και από το 2002 διατελεί Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Το 2005 ίδρυσε το φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής «Συνθέρμια».Έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για το σύνολο της παρουσίας της στον καλλιτεχνικό χώρο ενώ το 2008 και κατά τη διάρκεια της θητείας της ως καλλιτεχνική διευθύντρια, η Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής βράβευσε το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης για την επιτυχή διοργάνωση του φεστιβάλ Συνθέρμεια αλλά και για τη γενικότερη καλλιτεχνική του δραστηριότητα με την «τιμητική διάκριση» πολιτισμικού οργανισμού που. δραστηριοποιείται στην περιφέρεια.
Για περισσοτερες πληροφοριες επισκεφτειτε την σελιδα
http://eratoalakiozidou.weebly.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :