Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Παραμύθια στο Ασανσέρ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στις 11.30 κάθε Κυριακή (4/10 μέχρι 27/03)

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

γράφοντας το όνομά σας στο gr4you.ning@gmail.com
 «Σε μια μεγάλη πολυκατοικία στο ασανσέρ συναντιόντουσαν κάθε μέρα πέντε άνθρωποι. Ποτέ τους δεν αντάλλαξαν ούτε μια λέξη. Μια μέρα όμως κάτι άλλαξε…»

Πως γίνονται φίλοι πέντε άγνωστοι  που πηγαίνουν ήσυχα κάθε μέρα στις δουλειές τους; Πως «σπάει ο πάγος» και αρχίζει η δράση που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους; Πως ένα κοινό ασανσέρ γίνεται χώρος έκφρασης και παιχνιδιού; Πως γεμίζει χρώματα και μουσικές; Μα φυσικά… μέσα από τα παραμύθια!
Παραμύθια που θα διηγηθούν ο ένας στον άλλο, ιστορίες που θα ζωντανέψουν μέσα στο ασανσέρ, θα τους κάνουν να γελάσουν αλλά και να συγκινηθούν, να μάθουν πολλά, να περάσουν όμορφες στιγμές μακριά από την καθημερινότητα και να γίνουν αχώριστοι φίλοι!

Η παράσταση «Παραμύθια στο ασανσέρ» , σε συμπαραγωγή με το Μικρό Βορρά μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Αυλαία την θεατρική περίοδο 2015-2016. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και μουσική Θοδωρή Παπαδημητρίου.
Πρόκειται για μια σύνθεση  από 7 ελληνικά λαϊκά παραμύθια που έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 50.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Παραμύθια με καταβολές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας,  θα πάρουν σάρκα και οστά στο ασανσέρ της πολυκατοικίας και μέσα από τον αλληγορικό τους κόσμο, θα στηθεί  ένα σκηνικό παιχνίδι γεμάτο κέφι και φαντασία.
Οι πέντε φίλοι Θα μας μιλήσουν για ‘τον Κάβουρα και το Φίδι’, ‘τον κυρ Λάζαρο και τους Δράκους’, ‘τον Τσιγκούνη και Αχόρταγο’ και ‘Τα’αντερουλάκια’ και μαζί τους θα μάθουμε για τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δικαιοσύνη, την υπερίσχυση του μυαλού έναντι της σωματικής δύναμης, την απληστία, την αντιμετώπιση των φόβων και τα μη αναστρέψιμα λάθη. Διδάγματα που οδηγούν τους ήρωες αλλά και τους μικρούς θεατές στην κατάκτηση αρετών αλλά και στην αυτογνωσία.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Μουσική Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κωχ, Ελένη Μισχοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Τζίκα και φωτεινή Τιμοθέου.

  ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2014 
  ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 11:30 (Καθημερινές για  σχολεία)
  ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό : 10 Ευρώ  Παιδικό-Μειωμένο : 8 Ευρώ

  Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, Θεσσαλονίκη
  Πλατεία ΧΑΝΘ, (πλευρά Τσιμισκή)

  Κρατήσεις: 2310237700
  Ώρες Λειτουργίας: 10:30 - 13:30, 17:30 - 21:00
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :