Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη Στο Θέατρο Αυλαία --Σχόλιο της Ρία ΣπανούΓια πέντε μόνο παραστάσεις
21-25 Οκτωβρίου 2015
Στο Θέατρο Αυλαία

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΡΙΑ ΣΠΑΝΟΥ

Ρία Σπανού ΄Ενα ταξίδι με το τρένο, μια τυχαία συνάντηση ενος άνδρα και μιας γυναίκας και ένα παιχνίδι φαντασίας ξυπνά ένα εφιαλτικό παρελθόν απο τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί και τα βασανιστήρια επάνω σε παιδιά..
Το παρελθόν αναβιώνει μεσα απο τα σκοτεινά
 ένστικτα των πρωταγωνιστών και διεισδύει στο παρόν. Οι παίκτες, ο θύτης και το θύμα παγιδεύονται σε μια σχέση νοσηρής συναισθηματικής εξάρτησης. "Αν είσαι, είμαι...." γίνεται κανόνας στο παιχνίδι και ο καθένας γίνεται ο καθρέφτης του άλλου. Κρυφά, άνομα,διεστραμμένα και καταπιεσμένα πάθη ξετυλίγονται απο τις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής και παίρνουν την θέση τους στην σκακιέρα του παιχνιδιού. Μίσος, εκδίκηση, παράνοια, κακοποίηση, αγάπη, σεξ, αθανασία, εμπλέκονται σε μια μάχη επικράτησης και σπάνε την ανθρώπινη αντοχή. 
Οι ήρωες θ΄αναζητήσουν την λύτρωση μέσα απο την φυγή, το θάνατο, την τρέλα. 
Μια παράσταση όπου τα μοιραία γεγονότα, η τραγικότητα της ύπαρξης και το αποκορύφωμα των παθών θυμίζει αρχαία τραγωδία και καθηλώνει τον θεατή με την έντασή της.Video trailer

Για τρίτη συνεχόμενη θεατρική σεζόν συνεχίζει τις παραστάσεις του ο ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. Το έργο που παίζεται τώρα στην Αθήνα στο θέατρο Θησείο, θα παρουσιαστεί για πέντε μόνο παραστάσεις, 21-25 Οκτωβρίου 2015 στο θέατρο Αυλαία, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στην Πάτρα στο θέατρο Λιθογραφείο.


Το έργο ΜΕΝΓΚΕΛΕ (κυκλοφορεί ελεύθερα στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.triaridis.gr/mengele  κυκλοφορεί σε βιβλίο από την σειρά δήγμα/θέατρο των Εκδόσεων Ευρασία, ενώ έχει μεταφραστεί στα αγγλικά από τη Χαρά Σύρου και στα γερμανικά από τον Γιάννη Ευαγγέλου και τη Μαριάνε Ουτς).
Facebook σελίδα της παράστασης όπου συγκεντρώνονται κριτικές, συνεντεύξεις, φωτογραφίες, video κλπ: https://www.facebook.com/pages/ΜΕΝΓΚΕΛΕ-του-Θανάση-Τριαρίδη /599100420127746

Συντελεστές
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνική/Εικαστική ευθύνη, Video: Όλγα Μπρούμα 
Δραματολόγος: Ροζαλί Σινοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Γιακουμάκης
Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη

Πληροφορίες:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
21-25 Οκτωβρίου 2015
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη – Σάββατο στις 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό 15€, Φοιτητικό, Ανέργων 10€
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Πλατεία ΧΑΝΘ(Πλευρά Τσιμισκή)
Τ: 2310277700

Δεν υπάρχουν σχόλια :