Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

"Μηχανορραφήματα" της Δήμητρας Μητρέντση και της Λουκίας Ορφανίδου.στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια
Πόσο εύκολο είναι να απαλλαγείς από μια κακή σου συνήθεια;
Πώς καταφέρνεις να ξεπεράσεις μια φοβία;
Πώς ένας άγνωστος μπορεί σε μια στιγμή να γίνει αληθινός φίλος;
Πώς βρίσκεις το μέτρο ανάμεσα στο λίγο και το πολύ και ποιο διαλέγεις από τα δύο;
Τέσσερα παιδιά σε τρία γειτονικά μπαλκόνια αφήνονται στη ‘’γλυκιά ζωή‘’ τους και τη μοναξιά της διαφορετικότητάς τους. Το φαγητό, το ηλεκτρονικό παιχνίδι, η εξωτερική εμφάνιση τα αποκοιμίζουν σε μια νωθρή καθημερινότητα.
Ένα λάθος φέρνει την ανατροπή και μια φοβερή συσκευή, τα βγάζει στο δρόμο… της αναζήτησης, της αλλαγής, της φιλίας και της αγάπης.
Ένα δένδρο μόνο, ένα ζαρκάδι με το θλιβερό του μοιρολόι κι ένα στοιχειό της λίμνης δίνουν -μα και παίρνουν- τη λύτρωση και βοηθούν να βρεθεί το μαγικό συστατικό.
Μπες μέσα στο παραμύθι για να ζήσεις κι εσύ ένα ταξίδι στο … αλλού και στο … αλλιώς … Κάνε κι εσύ τη διαδρομή και τραγούδησε μαζί μας τα τραγούδια της περιπέτειας και της αναζήτησης.
Είναι κρυμμένα μέσα σε αινίγματα και μονοπάτια που μπερδεύουν. Μα οι ήρωες της ζωής -σαν τους ήρωες των παραμυθιών- πριν νυχτώσει και το παραμύθι τελειώσει, βρίσκουν το σωστό δρόμο.
Πριν η μέρα χαθεί τα κομμάτια της μηχανής θα συναρμολογηθούν και ‘’μια περιπέτεια αλλιώς‘’ θα ξεκινήσει από την αρχή.
Ένα ζεστό, δυνατό, παρατεταμένο χειροκρότημα συνόδεψε και ευχήθηκε "κατευόδιο" στο καλλιτεχνικό τους ταξίδι τα "Μηχανορραφήματα" της Δήμητρας Μητρέντση και της Λουκίας Ορφανίδου.

Το πρωί της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια  η πρώτη  παράσταση   μόνο για  τους  εκπαιδευτικούς.

Το κοινό καλωσόρισε η Κατερίνα Γρηγοριάδου και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, εκπαιδευτικός με μακρά πορεία στο χώρο της παιδείας.

Για την παράσταση μίλησαν οι δημιουργοί Δήμητρα Μητρέντση και της Λουκία Ορφανίδου και στη συνέχεια οι πρωταγωνιστές, πέντε ηθοποιοι και τρεις μουσικοί επί σκηνής, συν-ταξίδεψαν με το κοινό σ' ένα "παραμύθι" που δεν είναι και τόσο παραμύθι...

Αποσπάσματα από την παράσταση

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Δήμητρα Μητρέντση-Λουκία Ορφανίδου
Σκηνοθεσία: Λουκία Ορφανίδου
Μουσική-Στίχοι-Μουσική Διδασκαλία: Δήμητρα Μητρέντση
Β.Σκηνοθέτη-Χορογραφίες: Κωνσταντίνα Λάλλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θανάσης Κολαλάς
Animation: Λίλη Κοντοδήμα
Φωτισμοί : Γιώργος Βέγκος, Θανάσης Κολαλάς
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης
Δημιουργικό: Γιώργος Δερνίκας
Προβολή – επικοινωνία: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Ηθοποιοί: Ελένη Βουγιατζή, Διογένης Γκίκας, Αλκμήνη Κουλουμπή, Περικλής Σταύρου, Θεοδόσης Φυλακτός
Μουσικοί: Μαρίνα Γκοργκάτζε (βιολί), Βαγγέλης Δερβώκης(κιθάρα), Δήμητρα Μητρέντση (πιάνο, φωνή)


Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 θα δίδονται  καθημερινά παραστάσεις για τους μαθητές των νηπιαγωγείων και  δημοτικών σχολείων Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας στο Θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :