Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το Θέατρο Εταιρότητα ανακοινώνει το πρόγραμμα του Θεατρικού Εργαστηρίου για την περίοδο: Οκτώβριος 2015 – Απρίλιος 2016.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Το Θέατρο Εταιρότητα ανακοινώνει το πρόγραμμα του Θεατρικού Εργαστηρίου για την περίοδο: Οκτώβριος 2015 – Απρίλιος 2016.
Τα μαθήματα, ξεκινούν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα 21.00 μμ – 23.00 μμ: Στοιχεία υποκριτικής.
Διδάσκει η  Μελίνα Γαρμπή

Τρίτη 21.00 μμ – 23.00 μμ: Φωνητική – θεατρικό τραγούδι.
Διδάσκει η  Ευτυχία Καβαλίκα

Σάββατο 12.00 μμ – 14.00 μμ: Σώμα και λόγος.
Διδάσκει ο  Θωμάς Βελισσάρης

Κυριακή 14.00 μμ – 16.00 μμ, Χορός – Κίνηση.
Διδάσκει η  Ειρήνη Θεοδωρακάκου

Επίσης θα λειτουργήσει τμήμα θεατρικού εργαστηρίου για εφήβους με υπεύθυνη οργάνωσης και διδασκαλίας την Κωνσταντίνα Λιάκου.
Trailer Θεατρικά Εργαστήρια 2014-2015
Πληροφορίες και εγγραφές καθημερινά 13.00 μμ – 15.00 μμ στο Θέατρο Εταιρότητα – Χριστοπούλου 12 (κάθετος Ιασωνίδου) και στο τηλέφωνο 2310 229 249.
Το εργαστήρι όλη τη χρονιά θα πλαισιωθεί από καταξιωμένους θεωρητικούς του θεάτρου και της λογοτεχνίας, καθώς επίσης και από καλλιτέχνες του χώρου των παραστατικών τεχνών, οι οποίοι μέσω σεμιναρίων και διαλέξεων θα στηρίξουν των βασικό κορμό των μαθημάτων του Εργαστηρίου. Οι διαλέξεις και τα σεμινάρια είναι προσφορά στους μαθητές του Εργαστηρίου του Θεάτρου Εταιρότητα.
Για περισσότερες πληροφορίες (βιογραφικά διδασκόντων κλπ) μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Θεάτρου Εταιρότητα.
http://theatroeterotita.weebly.com/
Ακολουθούν σύντομες περιγραφές των μαθημάτων:
Στοιχεία Υποκριτικής
Στόχος του μαθήματος είναι η έμπρακτη γνωριμία με τα βασικά εργαλεία της υποκριτικής τέχνης. Ειδικότερα, μέσα από ποικίλες ασκήσεις τεχνικής και φαντασίας, θα εργαστούμε πάνω στη συνείδηση του σώματος και της φωνής, την επικοινωνία, την απεύθυνση, τη μετάδοση συναισθημάτων, τη δημιουργία συνθηκών. Σε δεύτερο στάδιο, θα δούμε τρόπους ανάγνωσης και σκηνικής αντιμετώπισης θεατρικών κειμένων.
Το μάθημα απευθύνεται σε ενήλικες και δεν προϋποθέτει πρότερη εμπειρία.
Σώμα και Λόγος
Στο μάθημα, μέσα από αυτοσχεδιασμούς σωματικούς και φωνητικούς, γίνεται μία πρώτη προσέγγιση της υποκριτικής και της τεχνικής της (με βάση τις  αρχές της παντομίμας καθώς και μιας βασικής τεχνικής της κλασικής μονωδίας). Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα εκφραστικά τους μέσα -σώμα, φωνή, αισθήματα, διαθέσεις-να μπορούν να τα ελέγχουν και να τα χειρίζονται με έναν τρόπο ανάλαφρο σε ένα μάθημα που θα μπορούσε και να χαρακτηριστεί «θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες».
Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι
Η εφηβική Εταιρότητα επιστρέφει! Μετά την πρώτη, δημιουργική χρονιά, το Εργαστήρι του Θεάτρου Εταιρότητα ανοίγει και πάλι τον κύκλο μαθημάτων για το εφηβικό του τμήμα. Αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, ορθοφωνίας και να έρθουν σε επαφή με το θεατρικό κείμενο. Τα μαθήματα γίνονται κάθε δεύτερη Κυριακή, 11:00-14:00 και τα δίδακτρα είναι 30 ευρώ/μήνα. Έναρξη μαθημάτων: 25 Οκτωβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια :