Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Σάββατο 11 Ιουλ 2015 πρωταγωνιστούν: Γ. ΜΠΕΖΟΣ - Γ. ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ - Θ. ΙΣΙΔΩΡΟΥ

Τις Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη με ένα μεγάλο κωμικό ντουέτο φέρνει το Εθνικό Θέατρο στο 23ο Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Ο Γιάννης Μπέζος θα συμπράξει με τον Γιάννη Ζουγανέλη επί σκηνής, ενώ παράλληλα σκηνοθετεί τη παράσταση.

Η ιστορία

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Συντελεστές

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική – Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Διανομή

Νέος: Πάνος Βλάχος
Γριά Β΄: Μπάμπης Γαλιατσάτος
Βλέπυρος: Γιάννης Ζουγανέλης
Γριά Γ΄: Θανάσης Ισιδώρου
Άνδρας: Παναγιώτης Κατσώλης
Σχολιαστής: Κώστας Κοράκης
Γείτονας: Νίκος Μαγδαληνός
Χρέμης: Λαέρτης Μαλκότσης
Πραξαγόρα: Γιάννης Μπέζος
Νέα: Δανάη Σκιάδη
Γριά Α΄: Γιωργής Τσουρής
Χορός:
Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άντρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου

Παραγωγή

Εθνικό Θέατρο


http://www.kassandrafestival.gr/el/

Χώρος

Στο Αμφιθέατρο Σίβηρης, Χαλκιδική.

Τιμές Εισιτηρίων

  • Γενική Είσοδος 15€
  • Μειωμένο 12€

Προπώληση

Στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Κασσάνδρας. Δείτε λεπτομέρειες εδώ

Προπώληση Εισιτηρίων Online

Δεν υπάρχουν σχόλια :