Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΖΑΖ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ Chris Digkas Quartet - Μουσική Τζαζ στη Γαλλία Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ, ώρα 21.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΖΑΖ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Chris Digkas Quartet - Μουσική Τζαζ στη Γαλλία
Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ, ώρα 21.00


Το τζαζ κουαρτέτο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με πυρήνα την γαλλική τζαζ. Κομμάτια του Django Reinhardt συναντούν κλασικά κομμάτια του γαλλικού τραγουδιού (Les feuilles mortes, La Vie en Rose). Η μελωδικότητα, η ατμόσφαιρα και ο αυτοσχεδιασμός της γαλλικής τζαζ συνδιαλέγονται με πρωτότυπα κομμάτια του σχήματος στο ανάλογο ύφος.

Το Jazz Quartet αποτελείται από τους:
Χρήστος Δίγκας- πιάνο
Ορέστης Δίγκας- ηλεκτρική κιθάρα
Πρόδρομος Δίγκας- κοντραμπάσο
Άγγελος Σερσέμης- τύμπανα

Πρόγραμμα:
1. Les feuilles mortes - Joseph Kosma
3. Troublant Boléro - Django Reinhardt
4. Anouman - Django Reinhardt
5. Clocking-Chris Digkas
6. Thoughts in a box-Chris Digkas
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΓΚΑΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Σ.Ω.Θ (τάξη Ειρήνης Ματθαίου) πτυχίο 2001 (άριστα). Το 2002 εισάγεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητές τους Δημήτρη Δημόπουλο και Πάτροκλο Γεωργιάδη (δίπλωμα 2006-άριστα). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο «Πρακτική και Διδασκαλία της Τζαζ».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου σε Ελλάδα και εξωτερικό (Γερμανία, Βουλγαρία) με τους: B. Ringeisses, P. Badura - Skoda, F. Fillipova, P. Vladigerov, M. Itoy, A. Freiser. Ακόμα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συνοδείας τραγουδιού με τον κ. Βαγιανό. Επίσης συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια jazz πιάνου με τους J. Haynton, M. Leviev και Γ. Κοντραφούρη.

Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό (Γερμανία, Βουλγαρία) καθώς και συναυλίες jazz μουσικής σε σημαντικούς χώρους (ΜΜΘ, Βαφοπούλειο, φεστιβάλ τζάζ Θεσσαλονίκης, φεστιβάλ Django Reinhardt Αθήνας), ενώ εκτελέσεις του έχουν μεταδοθεί ζωντανά από τηλεόραση και ραδιόφωνο.


Είσοδος ελεύθερη

Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ, Λεωφ. Στρατού 2Α
Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 60’Πληροφορίες: 2310 821 231, www.ift.gr, mpaschou@ift.gr,

facebook: Institut français de Thessalonique-Officiel Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια :