Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

2310 fest- Ζήσε τη γειτονιά σου & την ιστορία της. Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Πρώην Πλατεία Ταπητουργείων, νυν Νίκου Παπάζογλου (Αγ. Θεράποντας) 06 & 07 Ιουνίου

 2310 fest- Ζήσε τη γειτονιά σου & την ιστορία της.

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Πρώην Πλατεία Ταπητουργείων, νυν Νίκου Παπάζογλου (Αγ. Θεράποντας)

06 & 07 Ιουνίου


·            Η Τούμπα, που κατοικήθηκε στους προϊστορικούς χρόνους, ήταν μία χέρσα γη. Από το Μάιο του 1917 λειτούργησε ως προσφυγικός συνοικισμός που υποδέχθηκε νέους πρόσφυγες αλλά και πυροπαθείς. Η Τούμπα συγκέντρωσε τους περισσότερους πρόσφυγες  οι οποίοι ζούσαν από συσσίτια και μικρά επιδόματα. Οι πρόσφυγες ήταν ειδικευμένοι τεχνίτες και εργάτες (υφαντουργοί, ταπητουργοί, τεχνίτες, βιομηχανικοί υπάλληλοι) αλλά και επιστήμονες και απόφοιτοι φημισμένων σχολείων της Ανατολής.
      Στην Κάτω Τούμπα η πλατεία όπου αργότερα χτίστηκαν το σχολείο και ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεράποντα και διαμορφώθηκε το πάρκο, ονομαζόταν Πλατεία Ταπητουργείωναπό τα εργοστάσια ταπητουργίας που υπήρχαν τριγύρω. Στην οδό Αρτάκης της Κάτω Τούμπας υπήρχε το ταπητουργείο των Αδελφών Ποταμίδη. Δεύτερο σημαντικό ταπητουργείο στην περιοχή της Άνω τούμπας ήταν τα Ηνωμένα Ταπητουργεία “η Ανατολή”.

Μην χάσετε το Σάββατο 06 Ιουνίου
20.00  «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΕΝ ΧΟΡΩ»
Μια μουσικοθεατρική παράσταση με ξεχωριστά και επιλεγμένα ρεμπέτικα τραγούδια  σε πρωτότυπη εναρμόνιση, από την τετράφωνη χορωδίας ΈΛΛΗΧΟΣ Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. 
Θα ακουστούν τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Νταλγκά, Περιστέρη, Χατζηχρήστου, Χιώτη, Μητσάκη, Μπακάλη, Μπαγιαντέρα, Ζαμπέτα, Καλδάρα και Ξαρχάκου. Η χορωδία θα συνοδεύεται από τετραμελή ορχήστρα, ενώ οι σολίστες είναι μέλη της χορωδίας. Η χορωδία αποτελείται από 60 παιδιά κι ενηλίκους.
Διεύθυνση χορωδίας Δημήτρης Καλαμάρας.

Μην χάσετε την Κυριακή  07 Ιουνίου 
20:30   Συναυλία του Κυριάκου Κουγιουμτζογλου με τραγούδια από τη rock & έντεχνη μουσική σκηνή
Ο Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου, τραγουδοποιός με πρόσφατη κυκλοφορία δυο digital single «Δυο τσιγάρα δρόμος» και «Της ζωής το λεωφορείο» μαζί με τους συνεργάτες του εμπλέκει Έλληνες και ξένους δημιουργούς όπως Bowie, Beatles ,Manu Chao, Marley, Radiohead, Sting..με...Θανάση Παπακωσταντίνου, Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Μάνο Λοΐζο, Χιώτη.
Συμμετέχουν 
Κυριάκος Κουγιουμτζόγλου: Κιθάρα, Φωνή
Δημήτρης Βαμβακάς: ακορντεόν 
Βασίλης Μιχαηλίδης: Ηλεκτρική Κιθάρα, Φωνή
Γιάννης Γκουντάνος: Τύμπανα
Τραιανός Αλπανουδης:Μπάσο

Δεν υπάρχουν σχόλια :