Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στη Μονή Λαζαριστών ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ! Τετάρτη 10 Ιουνίου

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στη Μονή Λαζαριστών

ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ!

Τετάρτη 10 Ιουνίου


Οι Χειμερινοί Κολυμβητές προσκαλούν τους φίλους τους της Υπερνομαρχίας Θεσσαλονίκης σε μια συναυλία στη γενέθλια πόλη τους και μόνιμη κατοικία των περισσότερων από αυτούς.
Μια συναυλία, εφ’ όλης της ύλης, στη Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 21:30, σε μια επετειακή συναυλία, αφού πριν από 25 χρόνια άνοιξαν τις εκδηλώσεις που όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε πλουσιοπάροχα στη Θεσσαλονίκη η Μονή Λαζαριστών. Δίπλα ακόμη σε ερείπια, προτού ο χώρος γεμίσει με τα χρώματα, την αύρα και τη μαγεία της σύγχρονης τέχνης, των μεγάλων μουσικών και της υψηλής καλλιτεχνικής απόλαυσης, οι Χειμερινοί Κολυμβητές έδιναν την πρώτη συναυλία εδώ κι έβαζαν έναν τόσο πολύτιμο λίθο γι’ αυτό που αργότερα όλοι γνωρίσαμε ως Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών…

Η συναυλία είναι επετειακή για δυο ακόμη λόγους. Οι Χειμερινοί Κολυμβητές συμπληρώνουν 35 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 50 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους με τους Α. Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη.

Ο επετειακός χαρακτήρας της συναυλίας οδήγησε στην πρόσκληση μουσικών που με κάποιον τρόπο συνδέθηκαν μαζί με το συγκρότημα. Έτσι, θα συμμετάσχουν η Μπάντα της Φλώρινας, με την οποία συνεργάστηκαν στον δεύτερο και τον πέμπτο δίσκο τους, καθώς και σε πολλές συναυλίες, ο Φοίβος Δεληβοριάς, που συμμετείχε φιλικά σε συναυλίες τους, όπως και ο ντράμερ Κώστας Αναστασιάδης. Ο Θωμάς Κοροβίνης, προσκλήθηκε ως παλαιός και αγαπητός φίλος, ενώ με τον Ζωρζ Πιλαλί επιθυμούσαν από καιρό να συνυπάρξουν κάποια στιγμή στο πάλκο. Να η ευκαιρία! Τέλος, αν βρει χρόνο από τις καθηγητικές του υποχρεώσεις θα συμμετάσχει και ο συνεργάτης του σχήματος στον τελευταίο του δίσκο και σε πολλές συναυλίες Δημήτρης Μυστακίδης.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα παρουσιάσουν όσα τραγούδια φέρει η βραδιά και όσα τους ζητηθούν από τους οκτώ δίσκους τους, αλλά και άλλα ανέκδοτα. Θα κατέβουν σε πλήρη σύνθεση. Ο Δημήτρης Πολυζωίδης που ζει μόνιμα στη Βιέννη συμμετέχοντας μόνο στις ηχογραφήσεις τους και σπάνια σε συναυλίες τους, υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να παρευρεθεί. Θα παρευρίσκονται, λοιπόν, κατά σειράν αρχαιότητος προσχώρησης στο σχήμα, οι Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι), Κώστας Σιδέρης (μεσομπούζουκο, τραγούδι), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, τραγούδι), Δημήτρης Πολυζωίδης (βιολί), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Θοδωρής Ρέλλος (κλαρίνο, σαξόφωνο), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα). Ο Διονύσιος Ρούσσος (κιθάρα, τραγούδι) συντροφεύει κατά καιρούς το σχήμα από τις αρχές της 10ετίας του ‘80.

Απ’ τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, ως συνήθως, τραγουδιστές και μη, που θα πλαισιώσουν το σχήμα και τους φιλοξενούμενούς του με αυτοσχέδιες χορωδίες.
Τιμές εισιτηρίων:
7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών)
10€ (προπώληση)
12€ (κανονικό)

Ώρα έναρξης: 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια :