Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΠΑΡΚΟ - Ένας αυτοσχεδιασμός για τις τέσσερις εποχές

ΤΟ ΠΑΡΚΟ
Ένας αυτοσχεδιασμός για τις τέσσερις εποχές


Στο πάρκο. Ένα παγκάκι. Τέσσερις εποχές. Ένας νεαρός περιπλανώμενος προσπαθεί να διασκεδάσει τον εαυτό του και τους άλλους, ή αλλιώς να περάσει το χρόνο του. Για να περάσει όμως ο χρόνος πρέπει να σταματήσει το ρολόι. Και τότε αρχίζουν τα θαύματα: σύννεφα που βρέχουν κατ’ επιλογή, τσέπες που κρύβουν και εμφανίζουν κάθε λογής αντικείμενα, μια επική μάχη, ένα φλογερό κοντσέρτο, και κυρίως ο έρωτας, που δραπετεύει από τη ζωή για να ζήσει στη σκηνή.Σκηνοθετική Επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης
Σενάριο – Μουσική Επιμέλεια: Θωμάς Βελισσάρης
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Μένη Τριανταφυλλίδου
Τεχνική υποστήριξη: Τατιάνα Νικολαΐδου, Ευτυχία Καβαλίκα
Αφίσα – Trailer: Τατιάνα Νικολαΐδου

Παίζει ο Θωμάς Βελισσάρης.

Για 9 παραστάσεις, από 22 Μαΐου έως και 7 Ιουνίου 2015, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.30 μ.μ. στο Θέατρο Εταιρότητα (Χριστοπούλου 12). Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Κάρτα ανεργίας, ατέλεια σπουδαστών: 5 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 229 249Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» τον Μάιο του 2011 και συμμετείχε στο Low Budget Festivalτης Αθήνας τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και επαναλήφθηκε τις δύο επόμενες χρονιές.


Γράφτηκε για την παράσταση:
«... μια σεμνή κι εύφορη παράσταση, κοντά στη ρίζα του θεάτρου, στην τέχνη του αρλεκίνου και του σκηνικού περιπάτου του κάτω από το φεγγάρι... Ένας κλοσάρ σε κάποιο πάρκο συναντά και κατ' εξακολούθηση χάνει την αγαπημένη του, σε μια διαρκή μάχη με τον πανδαμάτορα χρόνο, τις εποχές και την ανθρώπινη φύση. Όπως σε κάθε ανάλογη προσπάθεια ο λόγος αντικαθίσταται από τους υπαινιγμούς, την παντομίμα και το σημαίνον σώμα, και όλα αιωρούνται στον χώρο της ποίησης. Αυτός ο αναγεννησιακός αρλεκίνος –που στην πιο κοντινή μας αντίληψη αποκτά την όψη και τους τρόπους του κινηματογραφικού Σαρλό– φέρει στην κίνηση και τη μάσκα τον αιώνιο κλαυσίγελο και την αιώνια τρελοσοφία: σύννεφα που βρέχουν μόνο πάνω από την ομπρέλα, τσέπες που χωρούν τα πάντα και μπαλόνια που ανυψώνουν τους ερωτευμένους... Χρειάζεται κάτι από τη συγκατάβαση του πρώτου, του παιδικού βλέμματος στη θεατρική μαγεία για να δεχθούμε μια τόσο αθώα σύμβαση, μια τόσο αγαθή προαίρεση... Σημασία, όμως, δεν έχει τόσο το σενάριο όσο το παραγέμισμά του από τον ηθοποιό. Ο Θωμάς Βελισσάρης έχει εκφραστική δύναμη, αυτοσχεδιαστική ευελιξία και σωματική κυριολεξία... Μια ώρα συγκίνησης και νοσταλγίας, χωρίς εξεζητημένα εφέ, με δεξιότητα και –το κυριότερο– με συνειδητή αθωότητα είναι η ιδανική ίσως υπενθύμιση μιας μακράς και ηρωικής καλλιτεχνικής προσπάθειας… (Γρηγόρης Ιωαννίδης, Ελευθεροτυπία, 11/06/2011).


Οργάνωση, εκτέλεση παραγωγής & Επικοινωνία: Art Minds –ANIMA ANIMAL

Δεν υπάρχουν σχόλια :