Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ Σ Υ Μ Π Ο Σ Ι Ο Ν - Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου- Ερμηνευτής: ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη

Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου
Δευτέρα 18 Μαίου 2015, στις 20:00

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Σ Υ Μ Π Ο Σ Ι Ο Ν
Ερμηνευτής:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη
Στο πιάνο ο συνθέτης


Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο του έργο με τίτλο Συμπόσιον με βασικό ερμηνευτή το Θοδωρή Βουτσικάκη. Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα το κρασί και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά προστίθεται στην ελληνική μουσική εργογραφία ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το κρασί και τις ανθρώπινες ηδονές, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στην αδιάκοπη πορεία της στους αιώνες.

 Μελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση με θέμα τη μέθη του οίνου, τον τρύγο και το αμπέλι, τα βακχικά όργια, τις ηδονές και την ηδύτητα του έρωτα. Ποιήματα και κείμενα των Ευριπίδη, Ανακρέοντα, ευαγγελιστή Ιωάννη, Αθ. Χριστόπουλου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Μυρτιώτισσας, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών αποτελούν τις ψηφίδες που συνθέτουν το Συμπόσιον.
Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη.

"Απέραντο το οίνιον πέλαγος, όπως σχηματίστηκε στη διαδρομή χιλιετιών από στίχους που ύμνησαν το κρασί. Η ελληνική ποίηση τίμησε όπως άρμοζε το δώρο του Διονύσου και το ανέδειξε ως πηγή τέρψης αλλά και ως μέθοδο λήθης της βαριάς βιοτικής μέριμνας, ως κάτοπτρο της εσώτερης αλήθειας μας, ως μέτρο του έρωτα, ως μία επιπλέον μούσα και ως προθυμότατο θεράποντα της συντροφιάς που φιλοσοφεί ή φιλολογεί κουτσοπίνοντας".

Έναρξη: 20.00 / ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου - Κτήμα Γεροβασιλείου
,

Επανομή Θεσσαλονίκης, Τ: 23920 44567, www.gerovassiliou.gr

1 σχόλιο :

Quốc tế Chuyển hàng είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.