Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Γκαρέλα από τη θέση του Προέδρου του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. ανακοίνωσαν την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Γκαρέλα από τη θέση του Προέδρου του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. «για προσωπικούς λόγους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση υποβλήθηκε στον αν. υπουργό κ. Νίκο Ξυδάκη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Γκαρέλας είχε τοποθετηθεί στη θέση στα τέλη του 2014, κατά την ημέρα της διάλυσης της προηγούμενης Βουλής, με τετραετή θητεία (ΦΕΚ 842/ 30.12.2014). Ο Κωνσταντίνος Γκαρέλας είναι επιχειρηματίας από τη Δράμα και στις εθνικές εκλογές του 2012 είχε βάλει υποψηφιότητα με τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Η παραίτηση σε τέσσερις μόλις μήνες θητείας, όπως είναι φυσικό εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τα αίτιά της. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνίες του προέδρου του ΕΤΟΣ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΘ Γιώργο Βράνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ΚΟΘ βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικών προβλημάτων καθώς δεν έχει εκταμιευθεί η τακτική επιχορήγηση (500.000 ευρώ η ετήσια από 1.770.000 ευρώ που ήταν το 2009) και το ταμείο επαρκεί για ένα ακόμη μήνα μισθοδοσίας…
Έτσι, ένας ακόμη πολιτιστικός φορέας της Θεσσαλονίκης μένει ακέφαλος και ζητεί διοίκηση και τακτική επιχορήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :