Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Η Προβολή της Τετάρτης στο thebarrister


 Ο Προγραμματισμός των ταινιών που θα προβάλονται έχει την συνέχεια του. Την Τετάρτη στις 21 Ιανουαρίου 2015, ώρα 19:15 – 21:00 θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ της Τέσσας Δουλκέρη (σενάριο και σκηνοθεσία, παραγωγή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Α.Π.Θ. ).
Α) «Η Ώρα η Κακιά» (Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2011, διάρκεια 28’) και
Β) «Πίσω στη Φύση με Κίνηση»   (Διεθνές Φεστιβάλ «Eko top Film”, Μπρατισλάβα 2014- και Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2014, διάρκεια 29’).

Η προβολή θα γίνει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ The barrister– lounge café, bookshop (Φράγκων 3).

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τα δύο ντοκιμαντέρ πραγματεύονται ζητήματα της καθημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, κεντρική ιδέα του ντοκιμαντέρ «Πίσω στη Φύση με Κίνηση»αποτελεί η σημασία του Αθλητισμού στη σύγχρονη ζωή ειδικότερα όταν η Άθληση πραγματοποιείται μέσα σε φυσικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ξεχωριστό ταξίδι στα τοπία της Ελληνικής Περιφέρειας. Το ντοκιμαντέρ «Η Ώρα η Κακιά»αναφέρεται στο κοινωνικό φαινόμενο της βίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Μέσα από πέντε αληθινά περιστατικά σκιαγραφείται το ζήτημα. Ένας καυγάς στην γειτονιά, μια λογομαχία στο σπίτι, μια συμπλοκή στο γήπεδο, μία επιθετική συμπεριφορά στο Πανεπιστήμιο ή στο χώρο εργασίας μπορεί να έχουν δυσάρεστες εξελίξεις. Περιστατικά στα οποία οι περισσότεροι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και όμως κανείς δεν έχει σκεφτεί τις δυσμενείς επιπτώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :