Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από ένα γάμο ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ

Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Σκηνές από ένα γάμο


ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑΑπό την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015


ΔΑΝΗΣ ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗΟ Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη, παρουσιάζουν στο θέατρο Εγνατία το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από ένα γάμο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ:

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα, ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών, ζουν έναν ήρεμο και καθ’ όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι απρόσμενα ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν έχει αρχίσει να ασφυκτιά από τη νέα του σχέση και η γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον άλλον, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να την απελευθερώσει. Στη νέα τους συνάντηση, οι ρόλοι μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί και οι ισορροπίες να έχουν αλλάξει.

Οι «Σκηνές από ένα Γάμο» ανήκουν στη τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν.  Με τη μοναδική του μαεστρία, ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης, μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και  με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό,  επώδυνο  αλλά και λυτρωτικό.  Το έργο
αποτελεί απόσταγμα των προσωπικών του βιωμάτων και μια καλά κρυμμένη ειρωνεία διέπει όλη του την δράση.  Το τελικό απόφθεγμα τεμαχίζεται, αποδομείται, περνάει από αναθεωρήσεις και συντίθεται εκ νέου, για να μετατραπεί οριστικά σε μια κρυστάλλινη σπαρακτική μουσική δωματίου.

Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες - video trailer: Αθηνά Λιάσκου

Παίζουν
Γιόχαν: Δάνης Κατρανίδης
Μαριάννα: Παναγιώτα Βλαντή

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης

Παραστάσεις:
Παρασκευή:  21.15
Σάββατο: 18.15 & 21.15
Κυριακή: 19.30

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος - 16€,
Φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων – συνταξιούχων άνω των 65 ετών - ΑΜΕΑ:  13,00€
Απογευματινή Σαββάτου: 13€.

Θέατρο Εγνατία: Πατριάρχου Ιωακείμ 1 - Πλ. Αγ. Σοφίας, Τηλ.: 2310-231431
Προπώληση: Viva.gr
Πληροφορίες:2310-428007


Μια παραγωγή του Θεάτρου ΠΟΛΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :