Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» 43 σολίστ από 21 χώρες

7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής»
43 σολίστ από 21 χώρες

Με τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Γιώργος Θυμής» ξεκινάει το 2015. Το κορυφαίο πιανιστικό γεγονός, που συμπληρώνει 14 χρόνια ζωής και αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Κ.Ο.Θ., συγκεντρώνει υψηλού επιπέδου υποψηφίους από όλη την υφήλιο.

Συγκεκριμένα, φέτος συμμετέχουν 43 νέοι δεξιοτέχνες πιανίστες από 21 χώρες: Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κολομβία, Κορέα, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ταϊβάν και Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός εξελίσσεται σε τρεις γύρους:

Προκριματικός:
9-11 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 15:00-21:00 στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» με ελεύθερη είσοδο.

Ημιτελικός:
12-13 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 11:00-14:00 & 17:00-21:00 στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» με ελεύθερη είσοδο.

Τελικός:
Ο τελικός γύρος του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και ώρα 20:30. Εκεί, οι τρεις φιναλίστ θα παρουσιάσουν ένα κοντσέρτο με τη σύμπραξη της Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Dariusz Mikulski.

Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ: 2310.236990

Την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζουν οι διακεκριμένοι σολίστ Bernard Ringeissen, Jura Margulis, Etsuko Hirose, Pierre Reach και Νόρα Λουκίδου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κ.Ο.Θ. και διεθνούς φήμης πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. Γεώργιος Βράνος.Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται ανά διετία, είναι μέλος του φημισμένου Alink-Argerich Foundation και φέρει το όνομα μιας από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης. Ο Γιώργος Θυμής υπήρξε διακεκριμένος πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης, ενώ διετέλεσε παράλληλα διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Με αυτές τις ιδιότητες και από αυτές τις θέσεις διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια :