Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
            Με σημαντική ανταπόκριση του κοινού, η οποία αποτυπώνεται στον αριθμό των συμμετεχόντων και των θεατών των εκδηλώσεων, ολοκληρώθηκε το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ, με τίτλο “Elephantastico”, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2014.
            Στο πλαίσιο του φεστιβάλ  τα παιδιά και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και παραστάσεις κουκλοθεάτρου και να συμμετάσχουν σε περιηγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δράσεων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.  
            Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 57 εκδηλώσεις σε 26 εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της πόλης, με αποτέλεσμα η πληρότητα συμμετεχόντων και θεατών να φθάνει σε ποσοστό 100%. Ειδικότερα, στα 10 εκπαιδευτικά εργαστήρια, συμμετείχαν περίπου 250 παιδιά, ενώ στις πέντε περιηγήσεις πήραν μέρος συνολικά 75 παιδιά. Πολύ μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση σε εκδηλώσεις που δεν απαιτούσαν δήλωση συμμετοχής.
            Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε για το σκοπό αυτό με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Κ.Θ.Β.Ε, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ιταλικό και Γερμανικό Ινστιτούτο καθώς και με ομάδες της πόλης, που σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για παιδιά.
            Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της διοργάνωσης ενισχύθηκε με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τσεχία, ενώ τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η εκδήλωση “Childrens Petersburg Festival”, από την αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης, πόλη με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει συνυπογράψει Πρωτόκολλο Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας.
            Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου εκφράζει την ικανοποίησή της και τις ευχαριστίες της προς όλα τα παιδιά και τους ενήλικες που συμμετείχαν, τους συνεργαζόμενους φορείς, τους εθελοντές, το σώμα Σαμαρειτών, τους χορηγούς επικοινωνίας και όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και σημειώνει: “Ένα ξεχωριστό τριήμερο, με εκδηλώσεις που χρειάστηκαν επισταμένη προετοιμασία και πολλές ώρες δουλειάς, μας αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την αίσθηση της πληρότητας. Ευχή μας παραμένει, όπως διατυπώθηκε και στην προαναγγελία του φεστιβάλ, να προσθέσει η Θεσσαλονίκη έναν ακόμη διαχρονικό θεσμό στην πλούσια γκάμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τον κεντρικό Δήμο”.  
read more " ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«XΑΪΝΤΙ» ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 & ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
ΚΑΙ ΩΡΑ 8.30 ΜΜ


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«XΑΪΝΤΙ»  ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝΤο κλασσικό και διεθνώς αναγνωρισμένο μυθιστόρημα της Γιαχάνας Σπίρι «XAΪΝΤΙ» ανεβάζει τον φετινό χειμώνα η θεατρική εταιρεία Μέθεξις.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα

Το έργο, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει  σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα Το έργο μας αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα .Tην αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμή της που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα.Μα  πάνω απ’ όλα. διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και τωναποκλεισμών στην εποχή μας, είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτει τις βάσεις  για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.
Η παράσταση ΧΑΪΝΤΙ είναι χαρούμενη, αισιόδοξη και έχει πολύ χορό, τραγούδια και διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, www.e-yliko.gr.
Δυο λόγια για το έργο,
Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μια ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά για τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του. 
                                                                                                                                   
                                                                          

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι
Διασκευή- Μετάφραση : Λευτέρης Γιοβανίδης
-Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης ,Λευτέρης Γιοβανίδης
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Σκηνικά: Εμμανουέλα Τζαμπίρα 
Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος
Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ
Βίβιαν Κοντομάρη (Χάιντι)
Χρήστος Τριπόδης (Παππούς – Σεμπάστιαν)
Πανάγος Ιωακείμ(Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν )
Τσαμπίκα Φεσάκη (Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα- Γιαγιά)

Διάρκεια παράστασης: 75' 

Παραγώγη ΜΕΘΕΞΙΣ

Για να δείτε βίντεο, φωτογραφίες  από τις δραστηριότητες των Θεατρικών παραγωγών Μέθεξις

read more " «XΑΪΝΤΙ» ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 7-8 ΙΟΥΝΙΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

"Fly me to the moon" : το ταξίδι ενός πιανίστα και μίας σοπράνο για το φεγγάρι Κατερίνα Μακρή Γιάννης Καραγιάννης

"Fly me to the moon" : το ταξίδι ενός πιανίστα και μίας σοπράνο για το φεγγάρι, υπό το φως υπέροχων γνωστών μελωδικών άστρων των: Henry Mancini, Beatles, Jacques Brel, George Gershwin,Pink Martini, Edith Piaf κ.ά....
 
Στο cafe-bar Burlesque (Σκρα 10 Θεσσαλονίκη).Το Σάββατο 16/5. Με τη σοπράνο Κατερίνα Μακρή. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Καραγιάννης.
Η απογείωση ξεκινάει στις 10 μ.μ.! Εσείς θα επιβιβαστείτε στη μελωδική γραμμή των αστεριών;
read more " "Fly me to the moon" : το ταξίδι ενός πιανίστα και μίας σοπράνο για το φεγγάρι Κατερίνα Μακρή Γιάννης Καραγιάννης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »