Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Highlights 2014 11 Ιουλίου – 17 Αυγούστου Sani Festival

Highlights 2014
11 Ιουλίου – 17 Αυγούστου 

Σπάνια μια ιδιωτική πρωτοβουλία πολιτιστικού περιεχομένου αγγίζει τέτοιο επίπεδο τελειότητας, όσο το Sani Festival. Το αποδεικνύουν το σταθερά πιστό κοινό του, οι σπουδαίες συμμετοχές, η άριστη διοργάνωση, ο διεθνής του αντίκτυπος, η διαρκής ανανέωσή του. Σ’ αυτό το πνεύμα, φέτος το πρόγραμμα διευρύνεται, περιλαμβάνοντας πέραν της μουσικής, και άλλες παραστατικές τέχνες. Στόχος του πάντα, η διαδραστική επικοινωνία καλλιτεχνών και κοινού σ’ ένα κοινωνικά διευρυμένο πλαίσιο, αφού χάριν της ιδιαιτερότητάς της διοργάνωσης φέρνει κάτω από την ίδια «στέγη» πολλές διαφορετικές κουλτούρες.
Με αιχμή του δόρατος την jazz μουσική – η αγάπη γι’ αυτήν, εξάλλου, το «γέννησε» πριν από 22 χρόνια – φέτος παρουσιάζει μεγάλα ονόματα του διεθνούς μουσικού στερεώματος.  Μεταξύ αυτών την κάτοχο βραβείων Grammy Terri Lyne Carrington, ντράμερ, συνθέτρια και παραγωγό, που θα ανοίξει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης παρουσιάζοντας το πρότζεκτ της «The Mosaic (11.07), ένα συγκρότημα αποκλειστικά με γυναίκες μουσικούς του είδους με «φωνή» τη διάσημη τραγουδίστρια και συνθέτρια Lizz Wright, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2005, προσκεκλημένη ως ανερχόμενο αστέρι στο Sani Festival, ενώ φέτος επανέρχεται στο Λόφο της Σάνης ως μία παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνιδα της RNB και της soul. Από ελληνικής πλευράς έχει προσκληθεί το Nikolas Anadolis Trio (13.07), από τις πιο φιλόδοξες παρουσίες της jazz, με απήχηση όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική.
Τις υπόλοιπες παραστατικές τέχνες θα εκπροσωπήσει επάξια το χοροθέατρο Kinetic Theatre of Moscow (2.08), του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και χορογράφου  Sasha Pepelyaev που θα παρουσιάσει μια avant garde, multi-media παράσταση σωματικού θεάτρου (βασισμένη στην τέχνη της κίνησης του σώματος και τον αυτοσχεδιασμό), μία ρηξικέλευθη εξέλιξη της μακράς χορευτικής παράδοσης της Ρωσίας.
Την παράσταση αναμένεται να κλέψει το «A», μια κινηματογραφική παράσταση εμπνευσμένη από τον μύθο της Αντιγόνης, μια μεταμοντέρνα έκδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος, η οποία πήρε σάρκα και οστά μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding, 568 ανθρώποι από όλο τον κόσμο έκαναν πραγματικότητα αυτή την ιδέα-εγχείρημα) στηρίζοντας νέους, καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, που αποτελούν τους συντελεστές της παράστασης. Πρόκειται για μια καινότομο παραγωγή, ένα συλλογικό πρότζεκτ από το Α ως το Ω σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Στάθη Αθανασίου (26.07).
Artistic Director: Olga Tabouris-Babalis

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γεωργία Δώδου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΣΑΝΗ ΑΕ στα τηλέφωνα 2310 317327 και 6948 594046 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση georgia@saniresort.gr. www.saniresort.gr, www.sanifestival.gr
read more " Highlights 2014 11 Ιουλίου – 17 Αυγούστου Sani Festival "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της, στην ταινία: Ο Μύλος και ο Σταυρός The Mill and The Cross

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της,
στη 11η προβολή για τη σεζόν 2013-2014
με την ταινία:
Ο Μύλος και ο Σταυρός
The Mill and The Cross
Η προβολή θα γίνει την Μ. Δευτέρα  14/4/2014   ώρα 9:00μμ  
όπως πάντα στον κινηματογράφο Φαργκάνη.

Την ταινία προλογίζει ο δημοσιογράφος κος Στράτος Κερσανίδης


Φλάνδρα, 1564. Ο Φλαμανδός ζωγράφος Peter Bruegel ο Πρεσβύτερος, ετοιμάζεται να δημιουργήσει τον νέο του πίνακα. Έχει φανταστεί έναν πίνακα με 500 ανθρώπινες φιγούρες, που να πλαισιώνουν τη διαδρομή του Χριστού προς τον Γολγοθά. Όμως, ο Bruegel δεν θέλει να κάνει έναν απλό θρησκευτικό πίνακα. Σκοπός του είναι να βάλει το κεντρικό θέμα, το μαρτύριο του Χριστού, χαμένο κάπου ανάμεσα στο πλήθος. Βρισκόμαστε σε μια ταραχώδη εποχή, καθώς ο πόλεμος των θρησκειών βράζει στη Δυτική Ευρώπη, σκορπίζοντας μαρτυρικό θάνατο και πυροδοτεί την μισαλλοδοξία ανάμεσα στους λαούς. Η Φλάνδρα βρίσκεται υπό Ισπανική κατοχή. Ο Bruegel βλέπει γύρω του απλούς ανθρώπους να αρπάζονται, να φυλακίζονται, να βασανίζονται και να θανατώνονται με φριχτό θάνατο, ως αιρετικοί. Ο ζωγράφος λοιπόν αποφασίζει να ενσωματώσει τέτοιους ανθρώπους στα σκίτσα του, παραλληλίζοντας τα πάθη του Χριστού με τα πάθη των συνανθρώπων του από τον κατακτητή...
«…Η ταινία αξίζει να τοποθετηθεί στην κινηµατογραφική πινακοθήκη των χριστιανών όλων των εκκλησιών. Πινακοθήκη και όχι ταινιοθήκη, για έναν λόγο απλό. Γιατί ο (πενηνταοκτάχρονος) πολωνός σκηνοθέτης αντιγράφει σαν πλαστογράφος πρωταθλητής τον θρυλικό πίνακα «Ο Χριστός φέρων τον Σταυρό» του Πίτερ Μπρίγκελ του πρεσβύτερου (1525-1569)…Διαχειρίζεται το πλήθος των κοµπάρσων που λαµβάνουν µέρος σ' αυτόν τον μεγαλειώδη, για την ακρίβεια και την λεπτοµέρειά του πίνακα, µε την ίδια ευχέρεια και ικανότητα που ο Μπρίγκελ δούλευε τα πινέλα του και επεξεργαζόταν τα σχέδια, τις γραµµές, τις καµπύλες και τα χρώµατα.
…Η σηµειολογία του Γολγοθά συμπυκνώνεται εικαστικά από έναν Φλαµανδό που σταυρώνεται όπως ο Χριστός. Περίπου σαν να λέει ότι ο Γολγοθάς είναι ο μοχλός που βάζει σε κίνηση την Ιστορία. Και ότι ο σταυρός είναι η µοίρα του ανθρώπου. Δηλαδή κάθε πατρίδας, κάθε φυλής και κάθε κοινωνίας. Το μαρτύριο, δηλαδή όχι µόνο αναπόφευκτο, αλλά και πολύτιμο. Άνευ αυτού ακίνητη η Ιστορία. Στο τέλµα η κοινωνία.
…Οι εικόνες, φτιαγµένες ψιλοβελονιά, καθηλώνουν τον αμφιβληστροειδή µονοκοπανιά. Εικόνες σπάνιας ομορφιάς. Σαν πινακοθήκη σπάνιων έργων της φλαµανδικής σχολής...»

Δημήτρης Δανίκας    21 Απριλίου 2011
read more " Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της, στην ταινία: Ο Μύλος και ο Σταυρός The Mill and The Cross "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

“Ο Εβραίος”στο θεατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ απο 24 Απριλιου Έργο βασισμένο στο “L’Ebreo” του Τζιάννι Κλεμέντι

Ο Εβραίος
Νόμος 205/1943 της 29ης Μαΐου 1943
Διασκευή /Απόδοση:  Πέτρος Νάκος
Έργο βασισμένο στο “LEbreo” του Τζιάννι Κλεμέντι
( Βραβείο καλύτερου σύγχρονου ιταλικού έργου 2007)
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Βασ. Όλγας 150 Τηλ. 2310834996

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ  24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΠΕΜΠΤΗ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ΣΑΒΒΑΤΟ 21.15 – ΚΥΡΙΑΚΗ 19.15

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  

Μια ανατρεπτική κωμωδία, που μέσα από  πικρό  χιούμορ και απρόβλεπτες καταστάσεις, οδηγείται προς ένα αναπάντεχο φινάλε…

Ο θεατρικός οργανισμός Altera Pars μετά από δύο συνεχείς επιτυχημένες χρονιές στην Αθήνα, παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ το θεατρικό έργο “Ο Εβραίος”,  σε ελεύθερη απόδοση, διασκευή και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου.
Ήρωες του έργου ο Χαράλαμπος και η Ασημίνα Τσιγαρίδα, ένας πρώην φτωχός και τίμιος υπαλληλάκος και μια πρώην ταπεινή υπηρέτρια, καθώς  και ο συμπαθής φίλος τους Αρίστος. Το ζευγάρι απολαμβάνει για δεκατρία ολόκληρα χρόνια την περιουσία ενός άλλου και στο τέλος οδηγείται στην παράνοια, με την υποψία της αναπάντεχης επιστροφής του νόμιμου ιδιοκτήτη, ενός Εβραίου τοκογλύφου.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Θεσσαλονίκη 1955. Στο κέντρο της εβραϊκής συνοικίας της πόλης, το ζεύγος Τσιγαρίδα απολαμβάνει μια άνετη και  πολυτελή ζωή, καθώς βρέθηκε να διαχειρίζεται μια αξιοσέβαστη πλην όμως “ξένη” περιουσία. Το αφεντικό του Χαράλαμπου, ένας πλούσιος Εβραίος υφασματέμπορος  και εισοδηματίας,  υπό  τον φόβο και την απειλή της δήμευσης της περιουσίας του από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής , αποφασίζει να μεταβιβάσει “εικονικά” το βιος του, στον έμπιστο υπάλληλό του , με την συμφωνία να το πάρει πίσω με τη λήξη του πολέμου.
Ο πόλεμος τελειώνει, όμως ο “Εβραίος’’ δεν επιστρέφει και έτσι επί 13 χρόνια  το ζεύγος Τσιγαρίδα, ζει με την πεποίθηση ότι η αναπάντεχη κοινωνική και  οικονομική του ανέλιξη είναι  μια οριστική και αμετάκλητη πραγματικότητα.
Ξαφνικά ένας απρόσκλητος επισκέπτης τους χτυπάει την πόρτα.  Και αν είναι ο νόμιμος  ιδιοκτήτης; Αν είναι  ο “Εβραίος’’ ;   Ο κίνδυνος  να  απολέσουν τα “κεκτημένα’’ μιας  ζωής τους αναστατώνει, τους διχάζει και τους τρομοκρατεί. Να  ανοίξουν ή όχι;  Η δαιμόνια  Ασημίνα, γοητευμένη από τη δύναμη του χρήματος, αποφασισμένη να “γαντζωθεί’’ με λύσσα σε ότι θεωρεί ότι της ανήκει, χρησιμοποιεί κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να κάμψει τις ηθικές αναστολές του φιλότιμου συζύγου της, πείθοντάς τον να κρατήσουν την πόρτα κλειστή. Να αγνοήσουν το παλιό “αφεντικό’’ και ευεργέτη τους, που δεν ήταν άλλωστε  παρά “ένας άσπλαχνος και χυδαίος τοκογλύφος, ένας εκμεταλλευτής’’. Ο “Εβραίος” συνεχίζει  να  χτυπά  επίμονα  την πόρτα και το ζεύγος Τσιγαρίδα οδηγείται στην απόλυτη παράνοια. Η δύναμη του χρήματος  έχει για τα καλά διαβρώσει τις ψυχές τους  και ο φόβος  επιστροφής στο ταπεινό και φτωχικό παρελθόν θολώνει επικίνδυνα το μυαλό τους. Σημείωμα Σκηνοθέτη/Μεταφραστή

“Από την πρώτη στιγμή ταύτισα τους χαρακτήρες του Κλεμέντι με το δράμα και την ψύχωση που περνά η χώρα και ο καθένας από εμάς αυτά τα τελευταία χρόνια του περιβόητου μνημονίου. Στα μάτια μου ο εφιάλτης και το δίλημμα των ηρώων αντικατοπτρίζει σαδιστικά και αποδίδει παραστατικά την πορεία μιας ολόκληρης χώρας και μιας κοινωνίας προς την μαζική υστερία του σχεδίου διάσωσης και την τελική της εξαθλίωση. Αποδίδει ανάγλυφα την έννοια της συλλογικής ευθύνης και του αισθήματος ενοχής που γεννάται, συνεπεία αυτής, σε έναν ολόκληρο λαό. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με το συγκεκριμένο έργο. Μετά από μελέτη ανακάλυψα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που ταλάνιζαν  την Ελλάδα της εποχής εκείνης όπου ο συγγραφέας τοποθετεί την δράση του έργου (1955-1956) και διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη την σατανική ομοιότητα με την σημερινή εποχή. Οικονομική δυσπραγία, πολιτική αστάθεια, τεταμένες διπλωματικές σχέσεις με την Γερμανία λόγω του πρώτου σκανδάλου Siemens και πολλές ακόμα πικάντικες λεπτομέρειες και ομοιότητες”.
 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ελεύθερη απόδοση/Διασκευή/Σκηνοθεσία : Πέτρος Νάκος
Επιμέλεια σκηνικού/ Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα
Σχεδιασμός φωτισμών: Πέτρος Νάκος – Ρίζος Τσιγάρης
Επιμέλεια μουσικής/ Σύνθεση ήχων: Ιάκωβος Δρόσος

Παίζουν: (Με σειρά εμφάνισης)
Μίνα  Χειμώνα  -  Κοσμάς Ζαχάρωφ -  Γιάννης Παπαθανάσης
                                               
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
Βασ. Όλγας 150 Τηλ. 2310834996

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ  24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΠΕΜΠΤΗ/ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ΣΑΒΒΑΤΟ 21.15 – ΚΥΡΙΑΚΗ 19.15

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:  15   (κανονικό) , 10  € (φοιτητές / άνεργοι / ομαδικά)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 95΄λεπτά

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείου του θεάτρου.

Πληροφορίες στο  2310 834 996.
read more " “Ο Εβραίος”στο θεατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ απο 24 Απριλιου Έργο βασισμένο στο “L’Ebreo” του Τζιάννι Κλεμέντι "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης


4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών


Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Θεσσαλονίκη -  Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 διοργανώνει το 4Ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στις 9, 11, 12 και 13 Απριλίου 2014 (20:00).
Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Αίθουσα Φίλων Μουσικής, το Φουαγιέ του Μεγάρου  και η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης θα πλημμυρίσουν με δημοφιλείς μελωδίες, τραγουδισμένες από παιδικές φωνές. Οι  χορωδίες θα ερμηνεύσουν κλασσικά και μοντέρνα κομμάτια μεγάλων μουσικών από τον Bach, τον  Mozart και τον Mendelssohn ως τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τους  U2 και τους Beatles.
Στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία “Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης”, η Χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η Νεανική Χορωδία Δήμου – Πυλαίας Χορτιάτη, η Παιδική και Νεανική Χορωδία Κέρκυρας και η Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, στo πλαίσιo του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Ορχήστρα Δωματίου Νέων της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού, το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 20.00. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Fuad Ibrahimov, η Ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα αζερικής κλασσικής μουσικής αλλά και δυτικές μελωδίες ανάμεικτες με ανατολίτικα στοιχεία.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Azad Aliyev (1951-2014), κύριου μαέστρου επί σειρά ετών της Ορχήστρας, και περιλαμβάνει πολλά μουσικά κομμάτια από παραδοσιακούς χορούς, όπως τα «Jangi» και «Gaytagh» και τα «Gerenfil» («Γαρύφαλλο») του Vasif Adigozalov και «Deniz» του Farhad Badalbeyli.
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)
Στη συναυλία του Σαββάτου 12 Απριλίου η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία   (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).


read more " 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Πλατεία Αριστοτέλους: ένα μεγάλο υπαίθριο ταχυδρομείο για τη Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Πλατεία Αριστοτέλους: ένα μεγάλο υπαίθριο ταχυδρομείο για τη Θεσσαλονίκη-  Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014
Σε ένα μεγάλο υπαίθριο ταχυδρομείο θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 15.00. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Πασχαλίδου και ο Πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Κωστής Μελαχροινός θα παρουσιάσουν το γραμματόσημο που εκδίδεται από τα ΕΛΤΑ ειδικά για τη  Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθούν δωρεάν 5.000 κάρτες με όλες τις θεματικές της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν τα γραμματόσημα με το σήμα της ΕΠΝ2014, καθώς και άλλα τέσσερα ειδικά συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα: ειδικό συλλεκτικό τετράδιο με ένθετο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, ειδικό αριθμημένο φύλλο Προσωπικού Γραμματοσήμου σε πολυτελή συσκευασία, σετ 10 καρτών της Θεσσαλονίκης με αυτοκόλλητα γραμματόσημα, βελούδινη κασετίνα με επάργυρο γραμματόσημο της ΕΠΝ2014. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης στην πλατεία Αριστοτέλους θα λειτουργούν τροχο-ταχυδρομείο και γραμματοκιβώτιο και θα περιμένουν  το κοινό ταχυδρόμοι με πολλές εκπλήξεις.
Τα ΕΛΤΑ και η Θ-ΕΠΝ2014, το Σάββατο 12 Απριλίου δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να φωτογραφηθούν, να δημιουργήσουν επί τόπου το προσωπικό τους γραμματόσημο και να το ταχυδρομήσουν σε όλο τον κόσμο!
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


read more " Πλατεία Αριστοτέλους: ένα μεγάλο υπαίθριο ταχυδρομείο για τη Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

2ο Spring Bazaar των Φίλων της Μέριμνας Θεσσαλονίκης

2ο Spring Bazaar των Φίλων της Μέριμνας Θεσσαλονίκης

Μας άρεσε και το ξανακάνουμε! Μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, οι Φίλοι της Μέριμνας Θεσσαλονίκης εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ετοιμάσουμε το 2ο
Spring Bazaar μας.
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Απριλίου, στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, για να στηρίξουμε τα παιδιά που χρειάζονται συμβουλευτική φροντίδα στην αρρώστια και το θάνατο.
Στο γεμάτο εκδηλώσεις και δραστηριότητες 2ο
Spring Bazaar θα διατίθενται ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα και αξεσουάρ, παιχνίδια, χειροποίητα δώρα και κατασκευές, ενώ επίσης θα λειτουργούν μπιτ μπαζάρ, βιβλιοπωλείο, λαχειοφόρος αγορά και καφενείο με σπιτικές λιχουδιές.
Τα παιδιά θα περάσουν δημιουργικό χρόνο με μεγάλα διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά σύνολα, μεταμφιέσεις, face painting, αναρριχήσεις, ξιφομαχίες, beauty spa, κρυμμένο θησαυρό, παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια και εργαστήρια με κατασκευές, όπως λαμπάδες, οριγκάμι, σαρακοστιανά λαζαράκια και μαγιάτικα στεφάνια.
Παράλληλα, θα λειτουργεί δημιουργική απασχόληση και φύλαξη για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Τα έσοδα του
Spring Bazaar θα διατεθούν αποκλειστικά για τη λειτουργία του συμβουλευτικού κέντρου της Μέριμνας στη Θεσσαλονίκη.      

read more " 2ο Spring Bazaar των Φίλων της Μέριμνας Θεσσαλονίκης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Τσάϊ & Μέλημα για το «Άσυλο του Παιδιού»

Τσάϊ & Μέλημα για το «Άσυλο του Παιδιού»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Τσάϊ και Μέλημα για το Άσυλο του Παιδιού», τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού έργου του ιστορικού αυτού Ιδρύματος της πόλης μας που φέτος συμπληρώνει 95 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης στηρίχτηκε κυρίως στον εθελοντισμό που υπηρετούν με συνέπεια τα μέλη και οι φίλοι του «Ασύλου του Παιδιού».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριελάμβανε μελωδίες  από τον εξαιρετικό Fausto, μία ενδιαφέρουσα σύντομη διάλεξη από την πλαστική χειρουργό κ. Γιολάντα Πεπέ, διάθεση προς πώληση χειροποίητων πασχαλινών λαμπάδων που έφτιαξαν οι κυρίες της Ομάδας Στήριξης , κλήρωση δώρων και φυσικά τα γευστικά εδέσματα του Μακεδονία Παλλάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής εξουσίας, μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του «Ασύλου του Παιδιού».

 Ράνια Μυλωνά, Νάντια Τακά
  Φωτεινή Παπαδάμου, Ανδρομάχη Τζιβρά, Άννα Μαυρίδου, Άννα Λεβή, Ελίζα Αλεξανδρίδου, Γεωργία Φωτίου
 Η Αντιπεριφερειαρχης Νανά Αηδονά μαζί με την Μαρία Τσακάλου
   Όλγα Πετροπούλου, Έυη Πατενίδου

read more " Τσάϊ & Μέλημα για το «Άσυλο του Παιδιού» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ρεκόρ συμμετοχών ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Ρεκόρ συμμετοχών ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

35.000€ για την «Αμυμώνη» και την «Στοργή» από την WIND Running Team

Ζέτα Δούκα, Τζένη Μπαλατσινού, Έμυ Λιβανίου, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Γιώργος Μανίκας, Μέμος Μπεγνής, Στέλιος Χανταμπάκης και 1000 ακόμα δρομείς, φίλοι, συνεργάτες και εργαζόμενοι της WIND έτρεξαν με την ομάδα της εταιρείας
 Η σύμβουλος επικοινωνίας Λήδα Παπαδοπούλου, ο Χρήστος Νέζος, ο Στέλιος Χανταμπάκης, η Τζένη Μπαλατσινού, η Ζέτα Δούκα, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Γιώργος Τσαπρούνης με το γιο του Λουκά, η Κατερίνα Σάπαρη, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Γιώργος Μανίκας και η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», κυρία Τίμη Μπακατσέλου (κέντρο)
 Η μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα στον τερματισμό

 Τζένη Μπαλατσινού
 Οι «πρεσβευτές» της WIND Running Team Βίκυ Χατζηβασιλείου, Μέμος Μπεγνής και Τζένη Μπαλατσινού με τον δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο και την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», κυρία Τίμη Μπακατσέλου

Οι «πρεσβευτές» της WIND Running Team Μέμος Μπεγνής, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Τζένη Μπαλατσινού, Βίκυ Χατζηβασιλείου με τον  δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο, τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων της WIND Γιώργο Τσαπρούνη και το γιο του Λουκά 
Αθήνα, 7 Απριλίου 2014. Με 14.800 συμμετοχές ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», καταγράφεται πλέον επίσημα ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας με ιστορικές, πολιτιστικές και τουριστικές προεκτάσεις.

Η WIND, Επίσημος χορηγός της Διοργάνωσης και ονομαστικός χορηγός των 5χλμ και 10χλμ στήριξε για 4η χρονιά τη διοργάνωση προσφέροντας παράλληλα τις Τηλεπικοινωνιακές της υπηρεσίες αλλά και λαμβάνοντας μέρος με την ομάδα της WIND Running Team, συνδυάζοντας όπως πάντα, τον αθλητισμό με την κοινωνική αλληλεγγύη.

35.000€ συγκεντρώθηκαν για τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων  & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και τον φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» για την φροντίδα των καρκινοπαθών παιδιών της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιονίκης TAEKWONDO Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου, η παρουσιάστρια Τζένη Μπαλατσινού, η δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής, οι παρουσιαστές Γιώργος Μανίκας και Στέλιος Χανταμπάκης μαζί με περισσότερους από 1000 φίλους, συνεργάτες και εργαζόμενους της WIND απόλαυσαν τον αγώνα, στηρίζοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της WIND.

Στην ενίσχυση του έργου της Αμυμώνης και της Στοργής συνέβαλλαν ωστόσο και όλοι οι δρομείς του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθώς για κάθε πέρασμα κάτω από την Αψίδα της WIND στη Λ. Νίκης, ο μετρητής υπολόγιζε επιπλέον 1€.

H WIND δεν έλλειψε ούτε από το καθαρά αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης. Mε τα χρώματα της WIND η Μάγδα Γαζέα, Αθλήτρια του Συλλόγου Α.Γ.Ε.ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ήρθε πρώτη από τις γυναίκες στο αγώνισμα του Μαραθώνιου Δρόμου των 42,195χλμ. σημειώνοντας χρόνο 02:47:07.

Οι δυνατοί ήχοι των QUILOMBO στα χρώματα της WIND, υποδέχονταν όλους τους δρομείς λίγο πριν το σημείο τερματισμού στον Λευκό Πύργο, ξεσηκώνοντας τους με τα κρουστά και το δυναμικό χορό τους.
στ


 στι
read more " Ρεκόρ συμμετοχών ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »