Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

“ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ” Ημερίδα – Συζήτηση για τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ημερίδα – Συζήτηση για τη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


Οι  «Φίλοι της Νέας Παραλίας»* διοργανώνουν στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση με τίτλο: «Διαχείριση του δημόσιου χώρου της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης»
Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η προστασία της φυσιογνωμίας της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, δηλαδή η προστασία του χώρου ως προς τα θέματα καθαριότητας, βανδαλισμού, συντήρησης και προστασίας του πρασίνου, κακής χρήσης και «παρασιτικών» χρήσεων, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προαγωγή της δημόσιας ζωής, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα χρήσης και σεβασμού του δημόσιου χώρου και των δημόσιων αστικών πόρων. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του έργου της διαμόρφωσης της Νέας Παραλίας, του μεγαλύτερου σήμερα δημόσιου χώρου της πόλης, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες στην κακοποίηση του χώρου, που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και που καθιστά το ζήτημα της διαχείρισης του κρίσιμο και επείγον.
Στην ανοικτή αυτή συζήτηση καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι για τη διαχείριση του χώρου φορείς, των οποίων ο συντονισμός και η συνέργεια είναι απαραίτητα, καθώς και άλλοι φορείς οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν,  ώστε ο χώρος να μην καταλήξει σε λίγα χρόνια υποβαθμισμένος και εχθρικός για τους χρήστες του, δηλαδή τους πολίτες. Αντίθετα στόχος όλων μας είναι ο πολύτιμος αυτός δημόσιος χώρος της πόλης να αναβαθμίζεται και να βελτιώνεται διαρκώς προσφέροντας ένα πραγματικά ζωντανό και οικείο περιβάλλον.
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε  στην εκδήλωση και να συμμετέχετε στη συζήτηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 5:30  το απόγευμα στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Πληροφορίες


Επικοινωνία:
τηλ.  2310 228320 – 6972057734   (Πρόδρομος Νικηφορίδης)


Σημ.1 :  Η ημερίδα ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ εντάσσεται στις παρακάτω δράσεις  PARALIAZO 1” που διοργάνωσαν οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» με αφορμή  τη συμπλήρωση ενός έτους από την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Νέας Παραλίας :  1. Το δέντρο μου στη Νέα Παραλία - 2.  Τα κάνουμε λαμπίκο -  3.  Ελα με την ομπρέλα και  4.  Υπάρχει και καλή αρχιτεκτονική

Σημ.2 :  Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα βραβευμένα από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής  έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και εκτίθενται στο Περίπτερο  του Κήπου του Απογευματινού  Ήλιου από τις 6 Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Σημ.3:  Η ημερίδα ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου αλλά αναβλήθηκε  λόγω κατάληψης του κινηματογράφου ΟΛΥΜΠΙΟΝΔεν υπάρχουν σχόλια :