Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

4 εντυπωσιακές συναυλίες τον Δεκέμβριο απο το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Με 4 εντυπωσιακές συναυλίες κλείνει τον Δεκέμβριο το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, συμβάλλοντας στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.


Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου και για δεύτερη συνεχή χρονιά το γνωστό πιανιστικό ντουέτο των Έλλης Ζαχαροπούλου και Θέλξης Ματίκα, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με έργα Bach, Hahn, Tansman και της ίδιας της κ. Ζαχαροπούλου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ, στις 21.00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Άλλο ένα γνωστό πιανιστικό ντουέτο με ένα ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ΚΩΘ, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, οι Τίτος Γουβέλης και Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, θα παρουσιάσουν τη μεταγραφή του F.Liszt της Ενάτης Συμφωνίας, σε ρε ελάσσονα, έργο 125 του L.v. Beethoven, σε Α’ εκτέλεση στη Θεσσαλονίκη, στις 21.00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη». 
Γενική είσοδος 8 ευρώ, για φοιτητές και ανέργους 5 ευρώ.

Χριστουγέννα στην Καθολική Εκκλησία. Η καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Κρατικού Ωδείου, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας (μουσική διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης), της Ορχήστρας Εφήβων (μουσική διεύθυνση Δημοσθένης Φωτιάδης)  και της Χορωδίας του ΑΠΘ «Γιάννης Μάντακας» (Διδασκαλία Πέτρος Μπεκιαρίδης), θα γίνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στην Καθολική Εκκλησία, Φράγκων 19 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Σολίστ, η σοπράνο Νάντια Φιόρου. Έργα Albinoni, Haendel, Mozart. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Η τελευταία συναυλία για τη φετινή χρονιά, θα γίνει τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, στις 21.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη».
Ο διάσημος, διεθνούς φήμης τσελίστας, Γιάννης Τσιτσελίκης, θα πραγματοποιήσει  σεμινάριο το Σάββατο 20 και την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στο ΚΩΘ, ενώ το ατομικό του ρεσιτάλ θα δοθεί το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου, με έργα Bach, Popper και Schumann, με συνοδό στο πιάνο τον Νίκο Κυριόσογλου. Γενική είσοδος 8 ευρώ, για φοιτητές και ανέργους 5 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :