Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Στο δρόμο: Πρακτικός οδηγός για κοινωνικούς επιστήμονες που εργάζονται στο δρόμο»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Στο δρόμο: Πρακτικός οδηγός για κοινωνικούς επιστήμονες που εργάζονται στο δρόμο»
 
Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διοργανώνει, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, επιμορφωτικό - βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Στο δρόμο: Πρακτικός οδηγός για κοινωνικούς επιστήμονες που εργάζονται στο δρόμο»
 
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο νέο κτίριο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης στις ώρες 9:30 - 16:30. Το υλικό του σεμιναρίου θα αποτελείται από αποσπάσματα της πρόσφατης ελληνικής έκδοσης του πρακτικού οδηγού για νέους Social Street Workers.
 
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τους 2 Άγγλους εκπαιδευτές και συγγραφείς του οδηγού, Don Irving και Simon Whitmore, καθώς επίσης και από έμπειρους εκπαιδευτές της ΑΡΣΙΣ. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν η μεθοδολογία, το ψυχολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εργάζεται ένας κοινωνικός επιστήμονας στο δρόμο, τα όρια και οι αναγκαίοι περιορισμοί εργασιακής πρακτικής καθώς επίσης και τα ηθικά διλήμματα που περιβάλλουν το επάγγελμα αυτό. 
 
Οι γλώσσες του σεμιναρίου θα είναι η αγγλική (το μεγαλύτερο κομμάτι) και η ελληνική χωρίς διερμηνεία. Με τη λήξη του σεμιναρίου θα σταλούν ηλεκτρονικές Βεβαιώσεις Συμμετοχής.
 
Για να δηλώσετε συμμετοχή και για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε μέχρι τις 30 Οκτωβρίου στην κα. Βαλμπόνα Χυστούνα, στο τηλέφωνο 2310 227311 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:infothes@arsis.gr, υπόψη: Βαλμπόνα Χυστούνα
 
 
Η M.K.O. ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο αναπτύσσοντας δράσεις, υπηρεσίες και προγράμματα για την προστασία των νέων και των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο περιθωριοποίησης, θυματοποίησης και αποκλεισμού, καθώς και για την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (άστεγοι, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, μετανάστες, Ρομά, κρατούμενοι φυλακών, παιδιά σε κίνδυνο για εμπορία, παιδιών που έχουν εγκαταλείψει πρόωρα το σχολείο και εργάζονται στο δρόμο) προασπίζοντας τα δικαιώματά τους.
Γραφεία και δομές της λειτουργούν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Μακρυνίτσα Πηλίου, Αλεξανδρούπολη και Τίρανα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :