Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

«ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ!» Τελευταίες παραστάσεις στο «Σχήμα εκτός Άξονα»

                                 «ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ!»
          Τελευταίες παραστάσεις στο «Σχήμα εκτός Άξονα»Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις απέμειναν (μέχρι την 1η Δεκεμβρίου) για το έργο «Αντί Βιογραφικού…! Παγίδες της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας»,  στο χώρο του θεάτρου «Σχήμα εκτός Άξονα» στο κέντρο της πόλης (Πλάτωνος 35).
Η σύλληψη του κειμένου ανήκει στην Αναστασία Θεοφανίδου, η οποία σκηνοθετεί επίσης την παράσταση.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συνθέτουν κείμενα φίλων, γνωστών και λιγότερο γνωστών. Μια ‘συλλογή’ αναμνήσεων θετικών, αναμνήσεων αρνητικών, αναμνήσεων πολλών ειδών από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια που μας συντροφεύουν μια ζωή. Κουβαλάμε το φορτίο των αναμνήσεων και προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητα μας μέχρι να πεθάνουμε, συνθέτοντας ένα διαφορετικό βιογραφικό κάθε στιγμή. Είμαστε ταυτόχρονα δημιουργοί και πρωταγωνιστές.
 
Όπως η ίδια η κ. Θεοφανίδου εξηγεί: «Τα κείμενα της παράστασης έγραψαν φίλες, φίλοι, γνωστοί και λιγότερο γνωστοί! Τους ζήτησα να γράψουν για κάτι που τους στιγμάτισε στην παιδική ή την εφηβική τους ηλικία, θετικά ή αρνητικά. Η Ολυμπία, η Κατερίνα, η Νίκη, ο Γιάννης, ο Γιώργος, η Αναστασία, η Θωμαή, ο Μπάμπης, η Εριφύλη, η Δανάη, ο Ηλίας, η Αλεξία, η Θεανώ, η Βάσω, ο Παβλίν, ο Νίκος, ο Φόλγκαρ, η Λίζα, η Ελπίδα και η Μάρω, είναι οι συγγραφείς των κειμένων και φυσικά αυτοί που χωρίς να ξέρουν τι θα έγραφαν οι άλλοι, καθόρισαν τη θεματολογία της παράστασης και το βιογραφικό της. Τους ευχαριστώ πολύ που μου εμπιστεύτηκαν αυτές τους τις εμπειρίες- ιστορίες».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Θεοφανίδου
Σκηνικό-Κοστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Τσόπας
Παίζουν: Αχιλλέας Αναγνώστου, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Θωμαή Ουζούνη, Ευτυχία Σπυριδάκη. Ακούγεται ηχογραφημένη φωνή της Αίγλης Κατσίκη (κείμενο: Θεανώ Αμοιρίδου)

Σχεδιασμός εντύπων: Ειρήνη Ατματζίδου
Εκτύπωση εντύπων: Graphica
Ηχογράφηση: Tcsound
Φωτογραφίες: Elise Ntoremi
Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Τσόπας, Ειρήνη Ατματζίδου

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα  στις 9.30 μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά!

ΘΕΑΤΡΟ ‘ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ’, Πλάτωνος 35 (κέντρο πόλης).
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις (περιορισμένος αριθμός θέσεων):  2310-823444
E-mail επικοινωνίας: shimaeax@gmail.com

Για το Σχήμα εκτός Άξονα

Αναστασία Θεοφανίδου, Νίκος Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια :