Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ στο 4ο THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΝΤΑΙ στο
  4ο THESSALONIKI FOOD FESTIVAL

            Συνεχίζονται οι δράσεις του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
            Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε  με νέες εκδηλώσεις και νέους χώρους, στους οποίους οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τη γαστρονομική παράδοση και το παρόν της Θεσσαλονίκης.
            Οι εκδηλώσεις που ακολουθούν είναι:

·       Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Νοεμβρίου: “Τα Παιδιά στην Κουζίνα” / Εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά σε δημοτικά σχολεία της 2ης και 3ης  Δημοτικής Κοινότητας. Επαγγελματίες σεφ και αρτοποιοί του Σωματείου Αρτοποιών θα δημιουργήσουν παρέα με μαθητές το Κουλούρι Θεσσαλονίκης, προτείνοντας παράλληλα εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής του, όπως με φέτα, ελιές και σταφίδες

·       Τετάρτη 12 Νοεμβρίου: Ημερίδα με θέμα: “Η Καινοτομία ως αντίδοτο στην κρίση: Παραδείγματα από τον κλάδο τροφίμων και ποτών”, στις 18.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα “Αγροτική Επιχειρηματικότητα – AgriEntrepreneurship”.

·       Σάββατο 15 Νοεμβρίου: Συμμετοχή του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia της ΔΕΘ - HELEXPO με παρουσίαση των συνταγών του Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης, σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ-Θ

·       15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου: “Restaurants Weeks” -  Διεθνής  Κουζίνα / Σε συνεργασία με τα εστιατόρια της πόλης θα προβάλλονται ανά εβδομάδα οι έθνικ κουζίνες της Θεσσαλονίκης (Αρμενική, Πολίτικη, Ιταλική, Κινεζική κ.λ.π.)

·       17 έως 21 Νοεμβρίου: “Γνωριμία με την κουζίνα της Θεσσαλονίκης – Live Εxperience” / Εκπαιδευτική εβδομάδα διαδραστικής μαγειρικής για μαθητές, ενήλικες και λάτρεις της γαστρονομίας, στο Θέατρο “Μ. Αλέξανδρος” του ΙΕΚ ΑΚΜΗ,  σε συνεργασία με τον τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

·       Κυριακή 23 Νοεμβρίου: Χριστουγεννιάτικη Αγορά Τοπικών Προϊόντων στο φουαγιέ του Δημαρχείου, από τις 11.00 έως τις 17:00 με διάθεση τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος και το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου (Σ.Ε.Π.Ι.Κ.)

·       Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου: Παρουσίαση του βιβλίου  με τίτλο “Η γεύση της μνήμης - Αναμνήσεις και εξομολογήσεις ενός κριτικού εστιατορίων” του Αλβέρτου Αρούχ στο εστιατόριο “Αγιολί”

·       Σάββατο 6 Δεκεμβρίου: “Γειτονιές των γεύσεων και των αισθήσεων” στις παραδοσιακές τοπικές αγορές της πόλης Καπάνι και Μοδιάνο, από τις 12 το μεσημέρι, με παρουσίαση της χρήσης των μπαχαρικών και των βοτάνων στην τοπική κουζίνα σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Π.Ι.Κ. και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος

·       Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: “Μια γλυκιά εμπειρία” / Μια διαδραστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, από τις 11.00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου, που περιλαμβάνει πρωτότυπες δράσεις, όπως κατασκευή γλυπτών και συντριβανιών από σοκολάτα.

·       Σάββατο 20 Δεκεμβρίου: Προσφορά Χριστουγεννιάτικων τσουρεκιών στα παιδιά του Ορφανοτροφείου “Μέλισσα'' σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

·       Κυριακή 21 Δεκεμβρίου: Φιλανθρωπικό brunch στο ξενοδοχείο “The Met Hotel”, με παρουσίαση του ελληνικού πρωινού του Γαστρονομικού Οδηγού. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδος Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ίνωση.


Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL  στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://foodfestival.thessaloniki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :