Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΝΓΚΕΛΕ Του Θανάση Τριαρίδη 19-30 Νοεμβρίου & 3-7 Δεκεμβρίου 2014 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

ΜΕΝΓΚΕΛΕ
Του Θανάση Τριαρίδη
 19-30 Νοεμβρίου & 3-7 Δεκεμβρίου 2014
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ


Μετά την απρόσμενη επιτυχία, τόσο από πλευράς προσέλευσης του κοινού, όσο και από πλευρά της κριτικής υποδοχής, και την προηγούμενη θεατρική περίοδο, η παράσταση του ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη με το Λάζαρο Γεωργακόπουλο και την Μυρτώ Αλικάκη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, 19-30 Νοεμβρίου και 3-7 Δεκεμβρίου 2014.
***
Από το Άουσβιτς στη Θεσσαλονίκη
70 χρόνια μετά… Ο χασάπης του Άουσβιτς στην πόλη των θυμάτων του
Το “ΜΕΝΓΚΕΛΕ” του Θανάση Τριαρίδη, είναι ένα έργο που επιχειρεί να αναμετρηθεί με την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μια ακραία ηθική παραβολή (ή και μια μετα-πολιτική δυστοπία), ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και μια ερωτική τραγωδία συμπλέκονται πέρα από τα όρια της ηθικής, στο αόρατο μεταίχμιο όπου η πιο έξαλλη αγάπη συναντιέται με το απόλυτο κακό.
Δύο άγνωστοι αναμεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας και μία γυναίκα  στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο· μία τυπική συζήτηση γνωριμίας. Όλα ξεκινούν με μία ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε οι δύο πρωταγωνιστές για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων: ο άντρας θα παραστήσει τον "Γιόζεφ Μένγκελε", τον διαβόητο «Άγγελο του Θανάτου» του Άουσβιτς, και η γυναίκα την "Εσθήρ", την εγγονή μίας Εβραίας επιζήσασας, θύματος των φρικτών πειραμάτων του μυστηριώδους γιατρού. Γρήγορα όμως το παιχνίδι θα αλλάξει τροπή. Μήπως στα αλήθεια είναι αυτό που δήθεν υποδύονται; Και πού μπορούν να φτάσουν "παίζοντας" ένα τέτοιο παιχνίδι;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Σκηνική/Εικαστική ευθύνη, Video: Όλγα Μπρούμα
Δραματολόγος: Ροζαλί Σινοπούλου
Μουσική: Δημήτρης Γιακουμάκης
Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
19-30 Νοεμβρίου και 3-7 Δεκεμβρίου 2014
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00, ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 15€, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 12€, ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€


Το έργο «Μένγκελε» βρίσκεται δημοσιευμένο στο Διαδίκτυο, εδώ:  


Δεν υπάρχουν σχόλια :