Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος θα φιλοξενηθεί από τις 1 - 9 Δεκεμβρίου 2014 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με σκοπό την διάθεση μέρους των εσόδων στους Γιατρούς του Κόσμου.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΤΒΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος θα φιλοξενηθεί από τις 1 - 9 Δεκεμβρίου 2014 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με σκοπό την διάθεση μέρους των εσόδων στους  Γιατρούς του Κόσμου.
Εγκαίνια : Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, ώρα 20:00
Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ (Λεωφ. Στρατού 2Α)

Στην έκθεση συμμετέχουν 62 εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ με έργα ποικίλων διαστάσεων και τεχνοτροπιών (ζωγραφική χαρακτική, γλυπτική φωτογραφία και κατασκευές) σε ένα ψηφιδωτό έργων, που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την εικαστική δημιουργία στη Βόρεια Ελλάδα και του οποίου συνεκτικός κρίκος είναι η διάθεση προσφοράς στους Γιατρούς του Κόσμου. Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμβάλλοντας από τη δική του πλευρά στην ενίσχυση του έργου των Γιατρών του Κόσμου ανταποκρίθηκε άμεσα με την ευγενική  παραχώρηση της γκαλερί του για την έκθεση των έργων. Η πρωτοβουλία αυτή για την πραγματοποίηση της έκθεσης με την υποστήριξη των φορέων του  ΣΚΕΤΒΕ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης αποτελεί δείγμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο έργο των Γιατρών του Κόσμου.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο «Γαλλικός Σύλλογος Αλληλοβοήθειας» και ο Σύλλογος παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης « Nouvelle Amicale ».

Πληροφορίες: Μαριάνθη Πάσχου, υπεύθυνη υπηρεσίας πολιτιστικών Γ.Ι.Θ., 2310 821 231 εσωτ. 104, mpaschou@ift.gr

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου ΕλλάδαςΟι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.
Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.
Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.   

Γιατροί του Κόσμου Θεσσαλονίκης,
Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς),
Τ.Κ. 546 30,
Τ/F: 2310.56.66.41
T/F: 2315.31.42.06
e-mail:thessaloniki@mdmgreece.gr
www.mdmgreece.grΣχετικά με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου ΕλλάδοςΟ Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ)  ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα επιφανών εικαστικών της πόλης. Όπως διαφαίνεται στην Ιδρυτική του Πράξη, σκοπός του είναι η ανάπτυξη και διάδοση των Εικαστικών Τεχνών  στη Βόρεια Ελλάδα, η προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, η ενεργός συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, η καλλιτεχνική αποκέντρωση και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 280 μέλη και σε αυτόν μετέχουν ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι καλλιτέχνες της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδας, οι περισσότεροι με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή.
Τα μέλη του επιδίδονται σε όλες τις μορφές των Εικαστικών Τεχνών (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, κεραμική, ψηφιδογραφία, φωτογραφία, video art κ.α.).
Από το 1983 μέχρι σήμερα ο Σύλλογος έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση:
Ετήσιες εικαστικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, εκθέσεις σε άλλες χώρες (Λουξεμβούργο, Βοστώνη, Βόννη, Στοκχόλμη),  εκθέσεις στην Αθήνα, εκθέσεις στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας (Φλώρινα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κατερίνη, Νάουσα), της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλος), της Ηπείρου (Ιωάννινα), της Κρήτης (Χανιά), της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία), διοργάνωση πανελληνίων εκθέσεων, διοργάνωση διαβαλκανικής έκθεσης μινιατούρας, δωρεές έργων για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς, προτάσεις πολιτιστικές  αισθητικές παρεμβάσεις, διοργάνωση καλλιτεχνικών χωριών, συμποσίων τέχνης και μαθητικών εργαστηρίων, ανταλλαγές φιλοξενίας καλλιτεχνών, αδελφοποιήσεις με αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού.
Ο  Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Για την υλοποίηση των δράσεών του καθοριστική ήταν η συνδρομή και η υποστήριξη των τοπικών κυρίως φορέων, όπως του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συμπεριέλαβε τις περισσότερες από αυτές στο πλαίσιο του θεσμού των Δημητρίων, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, 29 χρόνια μετά την ίδρυσή του ο Σύλλογος αριθμεί περισσότερα από 280 μέλη.
Σε αυτά τα χρόνια ο ΣΚΕΤΒΕ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της εικαστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης και έχει εντάξει στο δυναμικό του διακεκριμένους εικαστικούς (ζωγράφους, γλύπτες, χαράκτες, κεραμίστες, ψηφιδογράφους, φωτογράφους), φορείς σύγχρονων τάσεων και αναζητήσεων στο χώρο της τέχνης.

Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδας,
Φλέμινγκ 10- ΤΚ 54642 Θεσσαλονίκη


Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Λεωφόρος Στρατού 2A
54007 Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 821 231

Δεν υπάρχουν σχόλια :