Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

«Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ» του Κώστα Βάρναλη με τον Χρίστο Καλαβρούζο ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ

«Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ»
του Κώστα Βάρναλη
με τον Χρίστο Καλαβρούζο

ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 21:00
 ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ


Αγίου Παντελεήμονος 10 (Περιοχή Καμάρα), 2310 960063
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει το έργο «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.
Πρόκειται για έναν συγκλονιστικό μονόλογο που φέρει την σκηνοθετική φροντίδα και την υποκριτική σφραγίδα του πρωταγωνιστή της «ΜΙΚΡΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ» Χρίστου Καλαβρούζου.  Η σκηνοθεσία είναι του Χρίστου Σιοπαχά, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του αείμνηστου βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη Φωτόπουλου και η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη.  Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
«Ο Σωκράτης-Χρίστος Καλαβρούζος.  Έκανε τους θεατές της πλατείας να ξεσπάσουν σ’ ασταμάτητα χειροκροτήματα-απάντηση στην απόδοση του πρωταγωνιστή».
                                                                                                               «ΤΑ ΝΕΑ» 21/10/1988
«Ένα ρεσιτάλ μοναδικής ερμηνείας έδωσε ο Χρίστος Καλαβρούζος.  Ο πρωταγωνιστής μ’ έναν τρόπο μοναδικής υποκριτικής, κατέκτησε με το λόγο του Βάρναλη έκρινε, ανέλυε σατίριζε, χλεύαζε και τα τωρινά πολιτικά δρώμενα με την απολογία του».
                                                                                                «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 17/5/1993
«Στο Εθνικό μας Θέατρο, ο εκλεκτός καλλιτέχνης σκόρπισε ρίγη συγκίνησης με την άφθαστη απόδοσή του… Πιστεύω πως ο βαρναλικός λόγος δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή από τον Χρίστο Καλαβρούζο.  Ιδανικός και αξεπέραστος…».
                                                                           «ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ» πολιτιστικά 20/11/1993
«Έφθασε στο… πικρόγελο.  Ήταν καθηλωτικός, κατά κοινή παραδοχή, ενσαρκώνοντας το βαρναλικό Σωκράτη.  Ο γνωστός πρωταγωνιστής είχε γνήσιο σεβασμό στο κείμενο του Βάρναλη και τις λεπτές ισορροπίες της σαρκαστικής διαμαρτυρίας του.  Στην απτή αλλά απαράμιλλη βαθιά ερμηνεία του Καλαβρούζου.  Αξίζει να τη δείτε».
                                                                                               «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 27/4/1996

Με την  παράσταση αυτή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης επιθυμεί να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κώστα Βάρναλη καθώς εφέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από το θάνατό του.
«Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ» του Κώστα Βάρναλη
με τον Χρίστο Καλαβρούζο
ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ
Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 10€
Πληροφορίες: ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ Αγίου Παντελεήμονος 10, (Περιοχή Καμάρα)
Τηλ. 2310 960063
Πρωινές παραστάσεις  για σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :