Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Σάββατο 6 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του θΑΝΟΥ ΠΑΣΧΟΥ Έρως ονειρευόμενος στο ΚΑΤΩΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
σας προσκαλούν στο ΚΑΤΩΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Μητροπολίτου Ιωσήφ 18
το Σάββατο 6 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι
στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής
του θΑΝΟΥ ΠΑΣχΟΥ
Έρως ονειρευόμενος
από τον ποιητή και μουσικό Γιώργο Σπανό,
τον Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.θ. Δημήτρη Κόκορη
την μουσικό Τζένη Ιωαννίδου
και την εκπαιδευτικό Μερόπη Κοπτσή
την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος
Γρηγόρης Γρηγοράς
ΚΑΤΩΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Μητροπολίτου Ιωσήφ 18, θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 278910
read more " Σάββατο 6 Απριλίου στις 2:00 το μεσημέρι η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του θΑΝΟΥ ΠΑΣΧΟΥ Έρως ονειρευόμενος στο ΚΑΤΩΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΕΡΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΣ. του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ποιητικη συλλογη .


Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφόρησαν την ποιητική συλλογή  του Θάνου Πάσχου
ΕΡΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΣ.
Με πρόσχημα τον έρωτα, γκρεμίζεται η πραγματικότητα με αισιοδοξία
και διατυπώνεται η πρόταση της διαφυγής από τη μίζερη πραγματικότητα
 με όχημα την ελπίδα και το εσωτερικό φως
της ΑΓΑΠΗΣ.
Είναι η πρώτη ποιητική συλλογή του Θάνου Πάσχου και διατίθεται
από τα βιβλιοπωλεία και το διαδίκτυο.
Προσωπική ιστοσελίδα του ποιητή:
βίντεο προώθησης : http://www.youtube.com/watch?v=aBZDLmUEPGQ


 Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ


α) ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΠΟΙΗΣΗ ;

Η ποίηση είναι ο αληθινός μας εαυτός. Το σπίτι που με φιλοξενεί και γδύνω την ψυχή μου χωρίς να φοβάμαι την έκθεση. Είναι ο τρόπος ζωής που με λυτρώνει και με παρηγορεί, με αναζωογονεί. Ο πιο σύντομος δρόμος για να δούμε τη ζωή έξω απο τα ορατά σημεία του ορίζοντα και της πραγματικότητας, την πραγματική ζωή που αντιλαμβάνονται μόνο οι αισθήσεις. Με απλό τρόπο εκφράζεται το πιο βαθύ, το πιο ουσιώδες κομμάτι της ύπαρξής μας.


β) ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Προφανώς η ποίηση με τον εσωτερικό της ρυθμό και τη μαγεία της υπακοής στην αφαίρεση του λόγου όχι απλά με συγκινεί, αλλά με κάνει να νιώθω πιο ειλικρινής με αυτό που θέλω να εκφράσω. Το διήγημα δε δίνει την ελευθερία σε χρόνο και χώρο, όπως ο ποιητικός λόγος σύμφωνα με την σπουδαία ΖΩΗ ΚΑΡΕΛΛΗ. Σίγουρα το διήγημα έχει τις δικές του δυσκολίες και απαιτεί απο αυτόν που θα ασχοληθεί μαζί του να έχει το χάρισμα και το πάθος το ανάλογο για να του δοθεί και να έχει αποτέλεσμα. Απο την πρώτη στιγμή που άρχισα να γράφω, επέλεξα την ποίηση, όχι γιατί είναι εύκολη, αλλά γιατί μου ταιριάζει πιο πολύ, ως μυστήριο και ως πρόκληση στη σύνθεση που πηγάζει από τα πάθη της ψυχής. Δε σε περιορίζει η ποίηση, έχει καθολικότητα και εναρμονίζεται με το άγνωστο κομμάτι του εαυτού μας και δίνει στον αναγνώστη τη δυνατότητα της προσωπικής ερμηνείας της κάθε λέξης, του κάθε στίχου. Ο Μ. Γκανάς έχει πει "ο τελευταίος στίχος δε μένει πάντα τελευταίος. Κάποτε γίνεται ο πρώτος στίχος ενός ποιήματος, που γράφει κάποιος αναγνώστης." Εδώ έγκειται, πιστεύω, ο αίωνιος χαρακτήρας της ποίησης.


γ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Η ΠΟΙΗΣΗ ΕΡΩΤΑΣ; Η' ΜΟΝΟ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΣΗ;

Η ποίηση είναι έρωτας. Θεωρώ ότι για να ασχοληθείς με την ποίηση πρέπει να είσαι ερωτευμένος με το λόγο και τις λέξεις, με τη γραφή. Αλλιώς η ίδια σε διώχνει, αν δεν της είσαι πιστός και αφοσιωμένος. Αυτό σημαίνει θυσία και αυτοθυσία του ποιητή καθώς την ώρα της γραφής, απεκδύεσαι τον παλιό σου εαυτό και παρουσιάζεσαι στους άλλους με τα πάθη σου και τις αδυναμίες. Δεν είναι εύκολο αυτό, διότι υπάρχει πόνος και κούραση, ώρες πάνω σε ένα χαρτί για να βρεις μια λέξη, παίδεμα και βασανισμός μέχρι την τελευταία τελεία. Ο Έρωτας απο την άλλη πλευρά, εφόσον έχει θεική καταγωγή, είναι ποίηση με την έννοια ότι σου δημιουργεί συναισθήματα που δεν υπήρχαν πριν, σου αλλάζει τη ζωή και την ντύνει με το πέπλο της μαγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η ποίηση των Αρχαίων Έλληνων έδωσε αξεπέραστα ποιηματα για τον Έρωτα καθώς οι αρχαίοι Έλληνες είχαν και το γλωσσικό θησαυρό και το υψηλό αισθητήριο της τέχνης για να τον υμνήσουν.

δ) ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ; ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΣΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ; Η' ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ;

Δεν έχω σταματήσει να γράφω μετά την έκδοση της πρώτης μου συλλογής. Αισθάνομαι ιδιαίτερα δημιουργικός και πιο απελευθερωμένος πια. Υπάρχει υλικό για την επόμενη συλλογή ποιημάτων που όμως θα αργήσει διότι πιστεύω ότι ο ΕΡΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΣ πρέπει να κάνει τον κύκλο του για  να αγγίξει τις καρδιές των αναγνωστών. Ακόμη και εγώ που διαβάζω τα ποιήματά της συλλογής ανακαλύπτω νέα πράγματα, τα οποία, τότε που  τα έγραφα, δεν τα αναγνώριζα. Το κάθε ποίημα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μεταλλάσσεται συνέχεια, παίρνει νέα μορφή με το πέρασμα του χρόνου, βγάζει νέα συναισθήματα και ιδέες, καθώς ωριμάζει.
Σίγουρα η επόμενη συλλογή θα είναι κάτι διαφορετικό με την έννοια ότι χωρίς να ξεφύγω απο τον πυρήνα του ΈΡΩΤΑ τα ποιήματα θα έχουν πιο ξεκάθαρα, χωρίς υπαινιγμούς, τους στοχασμούς μου για διάφορα θέματα που θίγω με συμβολισμούς στην πρώτη ποιητική συλλογή, όπως ο Θεός, η μοίρα, η αγάπη, ο πόνος, ο θάνατος. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι η πρώτη μου συλλογή έχει την δική της δυναμική και έχει πολλά να προσφέρει, γιατί είναι μια καρδιά γεμάτη αισθήματα.


ε) ΔΕ ΔΙΣΤΆΣΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ  ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΟΤΟΠΟ, ΟΠΩΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ,  ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙΤΕ ΜΕ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ; ΣΗΜΕΡΑ ΈΧΕΙ ΧΩΡΟ Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΆΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΆ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ;

Τα ποιηματά μου δεν είναι αποτέλεσμα λογικής διεργασίας ή συνειδητής επιλογής του θέματος του Έρωτα. Ο έρωτας με παρακίνησε να γράψω και δεν σκέφτηκα καθόλου αν είναι κοινότοπο θέμα. Η ποίηση είναι προσωπική προσευχή, προσωπική εξομολόγηση και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με κανέναν άλλον ποιητή. Ούτως ή άλλως η ποίηση έχει υμνήσει τον έρωτα απο τους αρχαίους λυρικούς μέχρι σήμερα και θα τον υμνεί ή τουλάχιστον θα αναφέρεται σ' αυτόν για όσο καιρό υπάρχει λόγος και γραφή. Η Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ αναφέρει ότι όταν μιλάς για τον έρωτα μιλάς για την ίδια τη ζωή. Και η δική μου ποίηση είναι κατάφαση ζωής, είναι γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα, αναζητώντας την ομορφιά στο πρόσωπο της γυναίκας και στα συναισθήματα που αυτό δημιουργεί. Και εδώ είναι  η απάντηση στο επόμενο ερώτημά σας. Σήμερα έχουμε ανάγκη πιο πολύ απο ποτέ να ξαναθυμηθούμε, να ξανααισθανθούμε άνθρωποι. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε άνθρωποι. Η κρίση μάς έχει απομακρύνει απο αυτό για το οποίο είμαστε πλασμένοι. Απο την ζωή.  Αυτό που θέλω να παρουσιάσω με την ποίησή μου είναι η ανάγκη για μια ζωή ανώτερη, ποιοτικότερη, αγνή με βαθιά συντροφικότητα . Το πάθος και το αίσθημα, η φαντασία και το όνειρο μπορούν να άρουν το σύγχρονο άνθρωπο από την καθημερινότητα και να αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης. Πάντα υπήρχαν προβλήματα και κρίσεις σε διάφορες εποχές. Είναι ανάγκη να δούμε με άλλα μάτια την πραγματικότητα, να αλλάξουμε εμείς  τον τρόπο που σκεφτόμαστε και και θα αλλάξει η κατάσταση γύρω μας.Ο ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ έγραφε ότι "ο ποιητής όταν μιλάει για φεγγάρι, δεν πρόκειται για το φεγγάρι ακριβώς, αλλά για ό,τι βιώνεις μέσα απο αυτό, τα συναισθήματα που σου γεννά και τις μορφές που παίρνει μέσα σου".
 Επιτέλους, είναι ώρα να δώσουμε ένα περιεχόμενο στη ζωή μας και στις ανθρώπινες σχέσεις.


στ) ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΡΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΣ;

Η συλλογή μου έχει ως θεματικό πυρήνα τον έρωτα, όμως δε λείπουν και ποιήματα με αναφορά στον πόνο, στην ελπίδα, στη μοίρα και στον Θεό.
Με τον τίτλο δηλώνω την πρόθεσή μου να εξαγιάσω τον έρωτα. Με την πνευματικοποίησή του επιχειρώ να τον παρουσιάσω θεικό και αρχέγονο, πέρα απο την ηδονή , την εγκράτεια και  την οδύνη του. Είναι απτός και όνειρο ταυτόχρονα, λειτουργεί σαν την μετάγγιση φωτός και πνεύματος ντύνοντας την ψυχή με την πρόγευση της αιωνιότητας και της ελάχιστης αθανασίας. Και αυτό είναι μια νίκη στη ζωή μας. Είναι ό,τι πιο αισιόξοξο και όμορφο συμβαίνει στην ψυχή μας και στην υπόστασή μας ταυτόχρονα. Γι αυτό επέλεξα αυτόν τον τίτλο για την πρώτη ποιητική μου συλλογή καθώς δίνει το στίγμα των ποιημάτων που περιλαμβάνει και είμαι σίγουρος ότι όσοι τη διαβάσουν θα πλημμυρίσουν απο αισιοδοξία, χρώμα και φως, ελπίδα και όνειρο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θάνος Πάσχος γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία
στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρετεί την δημόσια Εκπαίδευση. Είναι έγγαμος
και έχει ένα παιδί. Είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή, ενώ ποιήματά του
φιλοξενούνται από λογοτεχνικά περιοδικά έντυπα ή ηλεκτρονικά.
Διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο στη διεύθυνση :
τηλ. Επικοινωνίας : 6974 386941
email: thanospaschos@yahoo.gr


read more " ΕΡΩΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΕΝΟΣ. του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ποιητικη συλλογη . "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ Τελευταίες παραστάσεις έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013


ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
του Αύγουστου Στρίντμπεργκ
στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Τελευταίες παραστάσεις
έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Μια εκρηκτική σύγχρονη τραγωδία με
εξαιρετικές ερμηνείες  και συγκλονιστικά ωμή γλώσσα που καθηλώνει τους θεατές της Θεσσαλονίκης.  Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται ο Γιάννης Φέρτης και η Μαρίνα Ψάλτη.


Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση  Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία Λίλλυ Μελεμέ
Σκηνικά – Κοστούμια Ελένη Δουνδουλάκη
Μουσική Μαρίνα Χρονοπούλου
Φωτισμοί  Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη Ελβίνα Μποτονάκη
Βοηθός σκηνογράφου Μαρία Γίτσα

Διανομή
Ίλαρχος Γιάννης Φέρτης
Λάουρα Μαρίνα Ψάλτη
Μάργκρετ Έρση Μαλικένζου
Πάστορας Φαίδων Καστρής
Γιατρός Εστερμαρκ Δημήτρης Μυλωνάς
Βέρθα Ιουλία Γεωργίου
Νιέντ Παναγιώτης Νάτσης

Info
Θέατρο Αθήναιον
Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο 2310 832060

Hμέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη : 20:00, Πέμπτη 21:15, Παρασκευή 21:15,
Σάββατο 18:00 και 21:15, Κυριακή 20:00

Προπώληση εισιτηρίων
ü  Θέατρο Αθήναιον
ü  Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (απογευματινή)
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό, άνεργοι (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ
Σάββατο (βραδυνή) & Κυριακή
Γενική είσοδος: 18 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Άνεργοι (ΟΑΕΔ): 12 ευρώ

Οργάνωση  Παραγωγής:
‘’Γίνονται έργα’’   6977592463

 ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
REAL FM
BISCOTTO
THINKFREEread more " Ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Αύγουστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ Τελευταίες παραστάσεις έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 4 Απριλίου έως Τετάρτη 11 Απριλίου 2013


ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ)

Από Πέμπτη 4 Απριλίου   έως Τετάρτη 11 Απριλίου  2013
XΕIMEΡΙΝΟΙ
ΒΑΚΟΥΡΑ (τηλ. 2310-233-665. Dolby Digital EX): 
Αιθουσα 1: / Επιχείρηση Argo (Προβολές: 18.45 )/ Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους (Προβολές: 21.00 – 22.30  )
Αιθουσα 2:  Ο έρωτας της βασίλισσας (Προβολές: 18.15 – 20.30 ) / Le Capital  Το κεφάλαιο (Προβολές: 22.45)

ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (τηλ. 2310-834-996 Dolby Digital  Βασ. Ολγας):  
Ακάλυπτος (Προβολές: 18.15) / Ο έρωτας της βασίλισσας (Προβολές: 20.00) / Οι Άθλιοι (Προβολές: 22.00)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας – Δημ. Μαργαρίτη. Dolby
Μετά το Μάη (Προβολές: 18.30 – 20.45 – 23.00 )

ΦΑΡΓΚΑΝΗ (τηλ. 2310 – 960 - 063 Dolby Stereo S.R.):
Πρόσωπα στην ομίχλη (Προβολές:18.30 – 22.30), Κυριακή (Προβολές: 22.30),/ Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης (του Στέλιου Κούλογλου) (Προβολές: 20.45)


ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (Βασ. Ολγας 150, τηλ. 2310-834-996)
«ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ» του Robert Louis Stevenson,  Κυριακή στις 11:30 το πρωί . Μια θεατρική διασκευή για παιδιά που θα σας συναρπάσει. Ακολουθήστε τη Τζίμυ τη νεαρή πειρατίνα και τους συντρόφους της, στο συναρπαστικό κυνήγι για το χαμένο θησαυρό.  Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία .


read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 4 Απριλίου έως Τετάρτη 11 Απριλίου 2013 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Εβδομάδα CAVEMAN - του Rob Becker - Από Δευτέρα 8 έως και Κυριακή 14 Απριλίου 2013


Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ
(Παρασκευοπούλου 9 & Βας. Όλγας 11, τηλ. 2310 819 153) «CAVEMAN»
του Rob Becker
Κωμωδία

Εβδομάδα CAVEMAN

Από Δευτέρα 8 έως και Κυριακή 14 Απριλίου 2013


Μια ολόκληρη εβδομάδα με την απολαυστική παράσταση του CAVEMAN, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, με πολλές εκπλήξεις!!!!
  
          Ο «CAVEMAN» έχει πάνω από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του  Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way. 

Ο «CAVEMAN» επιπλέον αναγνωρίζει πολλούς οπαδούς του στους ψυχολόγους και θεραπευτές ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας σχέσεων. Μη σπαταλάτε τα λεφτά σας σε σύμβουλους γάμου, o Caveman τοu Rob Becker ξεπερνάει και τον καλύτερο ψυχαναλυτή.   

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης. Συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας.   Ο Σωτήρης, μέσα από ένα καυγά με την γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα.
Ξεκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει  ‘γιατί δεν τα βρίσκουν  οι άντρες με τις γυναίκες’  ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή, μέχρι σήμερα.

Μια μοναδική παράσταση που οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές  εκρήξεις γέλιου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφέας : Rob Becker
Σκηνοθεσία - Διασκευή : Αναστασία Παπαστάθη
Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Φωτισμοί : Valentin Galle
Σκηνογραφία: Ειρήνη Παγώνη
Κουστούμια: Keira Coltrane
Μουσική : Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater


ΗΘΟΠΟΙΟΣ :
Βλαδίμηρος Κυριακίδης

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:  21.15 ΜΜ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20 €, & 15 € φοιτητικό-άνεργοι & πάνω από 65 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 18 €

ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

read more " Εβδομάδα CAVEMAN - του Rob Becker - Από Δευτέρα 8 έως και Κυριακή 14 Απριλίου 2013 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ - ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ - ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ  ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 


read more " ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ -ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ - ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Άνω Αυστρία Του Φραντς Ξάβερ Κρετς Στο Θέατρο Ανατολή - Για τρεις επιπλέον παραστάσεις .


Άνω Αυστρία
Του Φραντς Ξάβερ Κρετς
Στο Θέατρο Ανατολή


Για τρεις επιπλέον παραστάσεις

Το Θέατρο Ανατολή παρουσιάζει για 3 επιπλέον παραστάσεις το έργο  «Άνω Αυστρία»  του Φραντς Ξάβερ Κρετς σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Ρικούδη, μετά την επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ζωή ενός νεαρού ζευγαριού αναταράσσεται και ανατρέπεται εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος το οποίο μέλλει να αποδειχτεί μοιραίο για την εξέλιξη της σχέσης τους και όλα αυτά εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας που βιώνουν.

Αν και γραμμένο το 1972 το «Άνω Αυστρία» φαίνεται σαν να γράφτηκε σήμερα. Το έργο διέπει μια παγκοσμιότητα που αν άλλαζες τον τίτλο και το ονόμαζες π. χ. «Άνω Τούμπα» δε θα είχε καμία διαφορά.

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Φραντς Ξάβερ Κρετς
Μετάφραση: Σωτήρα Ματζίρη
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ρικούδης
Σκηνικά – κοστούμια: με τη συμβολή της θεατρικής ομάδας
Μουσική επιμέλεια: Ζωή Κατσιλέρου
Φώτα: Josi Mausbach


Παίζουν:              Χρύσα Μαυραντζά
Βαγγέλης Ρικούδης

Info:
Παραστάσεις:  Τετάρτη 3/4/2013,  Σάββατο 6/4/2013 και Τετάρτη 10/4/2013
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Ημέρες παραστάσεων: 20.30
Τιμή εισιτηρίων:  10 €, φοιτητικό  5 €, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για τους ανέργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310322094ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΗ

Κορυτσάς 8
55535 Πυλαία Θεσσαλικής

Τηλ. & Φαξ: 2310322094
E-mail: anatolitheatro@gmail.com
Facebook: Theatro Anatoli
read more " Άνω Αυστρία Του Φραντς Ξάβερ Κρετς Στο Θέατρο Ανατολή - Για τρεις επιπλέον παραστάσεις . "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »