Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, στις 10:00 και στις 18:00, θα πραγματοποιηθούν στο ισόγειο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) δύο εκδηλώσεις για παιδιά 5 έως 9 ετών, με κοινό περιεχόμενο και με θέμα τη στοματική υγιεινή.
Θα προηγηθεί η αφήγηση του παραμυθιού «Η Νεραϊδοντούλα και τα δόντια μου» και θα ακολουθήσει η δημιουργία ομαδικού κολάζ, σχετικού με το θέμα.
Μέσω των εκδηλώσεων αυτών, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να φροντίζουν τα δόντια και το στόμα τους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος, τηλ.  2310 374808
read more " ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Υπάρχει Πρόβλημα?
Πολιτισμός είναι η Κοινωνική θέση της Γυναίκας στην Κοινωνία?

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με θέμα τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη σύγχρονη γυναίκα από την Ανθρωπιστική και την Οικονομική κρίση.
Εικαστική δράση, ανοιχτή συζήτηση και σειρά ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών θα λάβουν χώρα από την Τρίτη 5 Μαρτίου έως το Σάββατο 9 Μαρτίου με στόχο να αναδείξουν το ρόλο και τα προβλήματα της Γυναίκας στην εποχή της Ανθρωπιστικής και Οικονομικής κρίσης.

Στις 8 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με ομιλήτριες τις
Σοφία Κουΐδου, Αντιπρύτανη. Ιατρική ΑΠΘ,
Ιφιγένεια Καμτσίδου, Νομική ΑΠΘ,
Σάσα Λαδά, Αρχιτεκτονική - Γυναικείες Σπουδές ΑΠΘ και
Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Κοινωνική Ανθρωπολογία, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στη συζήτηση θα συμμετέχει η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας, Μαρία Στρατηγάκη και  θα συντονίσει η Δανάη Χατζόγλου, Δημοσιογράφος-Επικοινωνιολόγος.

Θα ακολουθήσει μουσικό πάρτι,  στο Φουαγέ του Δημαρχείου στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, καθημερινά από την Τρίτη 5 έως και το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 12.00-13.00, θα πραγματοποιούνται ραδιοφωνικές εκπομπές οι οποίες θα μεταδοθούν από το Ρ/Σ FM 100 με ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη από την TV 100. Καλεσμένοι θα είναι ειδικοί επί των γυναικείων ζητημάτων, αλλά και γυναίκες που θα καταθέσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Τα θέματα των εκπομπών θα είναι τα εξής:
5 Μαρτίου: «Τα στερεότυπα των Νέων Γυναικών τα τελευταία χρόνια»
6 Μαρτίου: «Οικογενειακό Δίκαιο & Γυναικείες Σπουδές»
7 Μαρτίου: «Κακοποιήσεις & Βία»
8 Μαρτίου: «Ανεργία των Γυναικών»
9 Μαρτίου: «Συμπεράσματα από την εβδομάδα για το Γυναικείο Ζήτημα»
read more " ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Tennessee Williams σε Α’ πρόσωπο


Performance
Μια εκ βαθέων εξομολόγηση
του Tennessee Williams σε Α’ πρόσωπο

Για τέσσερις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη!
Πέμπτη 7 – Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 21.30

Στο Enola Café Bar
Βαλαωρίτου 19, Θεσσαλονίκη

O Tennessee Williams, γίνεται για πρώτη φορά θεατρικό πρόσωπο. Σε μια απρόσμενη επίσκεψή του στη θεατρική σκηνή, καταθέτει ενώπιον του κοινού, όλα τα προσωπεία της ζωής και της Τέχνης του, με την ειλικρίνεια που διακρίνει όσους δεν έχουν να κρύψουν τίποτα, επειδή έζησαν πολύ φανερά  σε ένα τρομαγμένο κόσμο. Ο Επισκέπτης, είναι ένας αυτοσαρκαστικός ροκ μονόλογος με μορφή τραγουδιού.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται εξ ολοκλήρου στην βιογραφία του συγγραφέα, αλλά και στην μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στον Ρόμπερτ Τζένινγκς για το περιοδικό Playboy στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

«Όταν γράφω δεν έχω στόχο να σοκάρω τον κόσμο και γι’αυτό εκπλήσσομαι όταν συμβαίνει αυτό. Αλλά δεν πιστεύω πως θα πρέπει να παραλείπουμε από την τέχνη ο,τιδήποτε συμβαίνει στη ζωή. Παρόλο που ο καλλιτέχνης θα πρέπει να το παρουσιάζει σε μια μοντέρνα και καλαίσθητη εκδοχή. Σκοπός μου είναι να λέω την αλήθεια ακόμα κι αν αυτό κάποιες φορές είναι σοκαριστικό» Tennessee WilliamsThe Paris Review 1981.

Στο Θέατρο συναντάει κανείς πολλά προσωπεία. Κάποιες φορές μπορεί να συναντήσει και πρόσωπα. Τα πρόσωπα αυτά, διακρίνονται από τα προσωπεία, από την δύναμη ζωής που φέρουν όταν απογυμνώνονται. Αν ρωτούσαμε τον Tennessee Williams πώς τα ξεχωρίζεις, πιθανόν να απαντούσε αφοπλιστικά: …από τον  υπερθετικό της αληθείας τους- τη μαγεία!
Χρύσα Καψούλη
                                    
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ιδέα/Σύλληψη /Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη
Δραματουργική επεξεργασία: Χρύσα Καψούλη, Ζωή Μαντά
Μουσική επιμέλεια: Τσιμάρας Τζανάτος
Τραγούδι: Αντώνης Καργόπουλος
PerformersΣπύρος Βάρελης
                   Νεφέλη Σωτηροπούλου
Θεατρολόγος/Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Μαντά
Επικοινωνία: Μαρία Σούμπερτ
Φωτογραφίες: Γιάννης Γιαλούρης

o episkeptis3 web.jpgΓια τέσσερις παραστάσεις
από την Πέμπτη 7 Μαρτίου
μέχρι και την Κυριακή 10 Μαρτίου,
και Παρασκευή στις 21:30
Είσοδος: 12 ευρώ


Κατεβάστε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης:

lgo enola.jpgEnola Café Bar,
Βαλαωρίτου 19,
Θεσσαλονίκη


Για πληροφορίες/ κρατήσεις: 6977426273

read more " Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Tennessee Williams σε Α’ πρόσωπο "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα


15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
15 - 24 Μαρτίου 2013Το σκεπτικό της αφίσας του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα:

«Ο θεατής βομβαρδίζεται καθημερινά από απόψεις και ιδέες που συχνά επιχειρούν να του κλείσουν τα μάτια, να τον χειραγωγήσουν. Να τον μετατρέψουν σε «πρόβατο» που ακολουθεί πιστά τη μάζα. Είναι στο χέρι του να απεγκλωβιστεί από αυτή την παγίδα. Μια καλή αρχή είναι η σκέψη. Και το ντοκιμαντέρ τροφοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο τη σκέψη, προβληματίζει, ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει»

Την αφίσα του 15ου ΦΝΘ φιλοτέχνησε η εταιρεία Freelance (Β. Ανδρεάδης & Ι. Γκιζώτης Ο.Ε.) από την Πυλαία Θεσσαλονίκης. ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
Μια αισιόδοξη ταινία γεμάτη ρυθμό θα ανοίξει την αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Πρώτη θέση / First Position της Μπες Κάργκμαν / Bess Kargman μας ξεναγεί στον εντυπωσιακό κόσμο του επαγγελματικού μπαλέτου, όπου πίσω από τη  θεαματική όψη κρύβεται ο σκληρός αγώνας για την τελειότητα.
Το ντοκιμαντέρ διεισδύει στα άδυτα του μπαλέτου, προσφέροντας μια εναλλακτική, παρασκηνιακή ματιά στην καθημερινότητα έξι νέων χαρισματικών χορευτών. Με διαφορετικές κουλτούρες και ρίζες να τους προσδιορίζουν, προετοιμάζονται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, κόντρα στους τραυματισμούς, τις αποτυχίες, τις προκαταλήψεις και την ανέχεια. Μέσα από τα πορτρέτα τους, η σκηνοθέτιδα καταρρίπτει δεξιοτεχνικά τα στερεότυπα του μπαλέτου, αναδεικνύοντας με φρεσκάδα ένα γοητευτικό μωσαϊκό πολιτισμών και χαρακτήρων, βιωμάτων και αισθήσεων, σε μια ταινία – ύμνο στην ανθρώπινη ψυχή, όπου ο χορός ενσαρκώνει το στόχο, την εμμονή και το όνειρο.
Η ταινία εντάσσεται στην ενότητα «Μικρές Αφηγήσεις», η οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 15ου ΦΝΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.  


read more " 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »