Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012


ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 ΘEΡΙΝΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ. 2310- 828-642) 7 Μέρες στην Αβάνα (Προβολές: 20.45 - 23.00) ΕΛΛΗΝΙΣ (τηλ. 2310-292-304) Μαδαγασκάρη 3: Οι φυγάδες της Ευρώπης(μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) (Προβολές: 20.00) / Επικίνδυνο Πάθος (Βel Ami) (Προβολές: 21.15 - 23.10) ΝΑΤΑΛΙ 2310-829-457 Σκοτεινός ιππότης, η επιστροφή (Προβολές: 21.15) XΕIMEΡΙΝΟΙ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (τηλ. 2310-834-996 Dolby Digital Βασ. Ολγας): Μαδαγασκάρη 3: Οι φυγάδες της Ευρώπης (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά)(Προβολές: 19.00) / Επικίνδυνο Πάθος (Βel Ami) (Προβολές: 20.15 - 22.00) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας – Δημ. Μαργαρίτη. Dolby 7 Μέρες στην Αβάνα (Προβολές: 19.45 – 22:00)
read more " ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ) Από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας από έμπειρους καθηγητές σε μαθητές λυκείου ενόψει των πανελλαδικών. Η διδασκαλία αφορά τα εξής μαθήματα: • Έκθεση για Β΄ και Γ΄Λυκείου. • Αρχαία Ελληνικά – Άγνωστο Κείμενο για Β΄ και Γ΄ Λυκείου. • Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ) για Γ΄ Λυκείου. • Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στη διεύθυνση Γ.Βαφόπουλου 3, τηλ. 2310.424-132/133, 425-800, 416-606. Υπεύθυνοι: Μαρία Ταβανίδου και Ελένη Τσιτσιμίκλη, από 09.00 έως 14.00.
read more " ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ GHOTELS ΕΩΣ 14/9


Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στην έκθεση Αγιογραφίας της Μαρίας Συμεωνίδου, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα Τέχνης του Athos Palace Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events». Διάρκεια έκθεσης έως 14 Σεπτεμβρίου Ώρες λειτουργίας 18.00-24.00/πρωινά κατόπιν συνεννόησης Είσοδος ελεύθερη Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125 ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Η αγάπη που είχε για το σχέδιο, σε συνδυασμό με τη βαθειά πίστη στον Θεό, την οδήγησε σε εργαστήριο Αγιογραφίας. Από τον Αγιορείτη δάσκαλο της, διδάχθηκε τα πρότυπα της Κρητικής Σχολής. Δουλεύει με τον παραδοσιακό τρόπο. Επεξεργάζεται η ίδια το «σανίδωμα», τα χρώματα που χρησιμοποιεί τα ρευστοποιεί με αυγό και ο «κάμπος» είναι από φύλλο χρυσού. Το δικό της αποτέλεσμα, είναι τα έντονα χρώματα, γεγονός που εκπλήσσει ευχάριστα τον γνώστη-θεατή. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της δημιουργού κατέχει ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και που ξεπέρασε χάρη στην πίστη. Παράλληλα, η υπομονή και η δυνατή θέληση να πετύχει τον στόχο της, την έκαναν να αγαπήσει πιο πολύ την συγκεκριμένη τέχνη. Όταν κρατάει το πινέλο, οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν έχει, εξαφανίζεται. Το δέος που νιώθει γι’ αυτό που δημιουργεί, την οδηγεί να ανεβάζει τον πήχη σε κάθε εικόνα που αγιογραφεί, προσπαθώντας να έχει πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
read more " ΜΑΡΙΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΑ GHOTELS ΕΩΣ 14/9 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«Μέταλλο και Ξύλο γεμάτα Συναίσθημα» G-Hotels έως 14 Σεπτεμβρίου


Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στην έκθεση χαλκογραφίας και πυρογραφίας του Αλμπέρτο Σεβή, με θέμα «Μέταλλο και Ξύλο γεμάτα Συναίσθημα», το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα Τέχνης του Pallini Beach Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events». Διάρκεια έκθεσης έως 14 Σεπτεμβρίου Ώρες λειτουργίας 18.00-24.00/πρωινά κατόπιν συνεννόησης Είσοδος ελεύθερη Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125 ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΣΕΒΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΛΚΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΥΡΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΜΕΤΑΛΛΟ & ΞΥΛΟ ΓΕΜΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ» Μετά από σπουδές αρχιτεκτονικού σχεδίου και διακόσμησης και έχοντας μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στο χώρο της διαφήμισης για 30 χρόνια, βρίσκει διέξοδο μέσα από την τέχνη και τις ποικίλες πτυχές της, απολαμβάνοντας την ενασχόληση του με τη ζωγραφική, τη χαλκογραφία, την πυρογραφία, το βιτρό και με κατασκευές θεατρικών σκηνικών. Είναι προσωπικότητα ανήσυχη, που πάντα πειραματίζεται με νέες τεχνικές και μεθόδους. Τις δημιουργίες του, που ξεχωρίζουν, χαρακτηρίζουν το ελεύθερο πνεύμα και ένα πρωτότυπο ύφος. Τα έργα αντικατοπτρίζουν πλήρως τα πιστεύω, τις αισθήσεις και τις διαθέσεις του καλλιτέχνη. Στη νέα του δουλειά, η χαρά και η λύπη, η αποδοχή και η απόρριψη, το παλιό και το νέο, το θετικό και το αβέβαιο, το άσχημο και το όμορφο, πλέκονται μέσα σε εικόνες που τις σμιλεύει σε χαλκό και ξύλο, μετατρέποντας έτσι το άψυχο σε έμψυχο, ώστε να αποτυπώσει τις αντιθέσεις της κοινωνίας.
read more " «Μέταλλο και Ξύλο γεμάτα Συναίσθημα» G-Hotels έως 14 Σεπτεμβρίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ» των Νίκου Μουτσινά-Τζένης Διαγούπη 4-5/9/12 στην μονη λαζαριστων


«ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ» των Νίκου Μουτσινά-Τζένης Διαγούπη
Επειδή το γέλιο είναι πηγή ζωής και στις μέρες ακόμα πιο αναγκαίο ,επιθυμητό και λυτρωτικό , το συγγραφικό δίδυμο Νίκου Μουτσινά - Τζένης Διαγούπη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης τους συγγραφικής συνεργασίας «Ψέκασα την Ελίζα», στο Θέατρο «Χώρα» τη χειμερινή σεζόν 2011-12, ετοίμασαν το νέο τους έργο, την κωμωδία «Τα Βαφτίσια», το οποίο θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα .
Η ιστορία της παράστασης, που σε παραπέμπει στη χρυσή εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου, αφορά στη βάφτιση του παιδιού του Σωτήρη Παπατζάλα (Νίκος Μουτσινάς) και της γυναίκας του Βικτωρίας Τρικούπη- Παπατζάλα (Μαρία Σολωμού). Το ζευγάρι μένει με την μητέρα του Σωτήρη, Χρυσούλα Παπατζάλα,(Φωτεινή Ντεμίρη) η οποία πάσχει από ανία και τη Ρωσίδα που την προσέχει, Μπόρτα Πομόλοβα( Αθηνά Οικονομάκου). Με αφορμή τα βαφτίσια , δέχονται στο σπίτι τους τον αδερφό του Σωτήρη, Λευτέρη Παπατζάλα (Θανάσης Αλευράς) , τη γυναίκα του Μπία Παπατζάλα (Τζένη Διαγούπη) αλλά και την κουμπάρα τους από την Αμερική, Καλλιόπη Τάπας (Ελένη Καρακάση). Τι συμβαίνει όμως όταν μία οικογένεια με πολλά μυστικά συναντιέται ξανά; Ποιες αλήθειες λέγονται που οδηγούν σε απανωτές ανατροπές και κωμικά ξεκατινιάσματα.; Πόσο χαμηλά θα πέσουν οι συγγενείς; Και τελικά το μεγάλο ερώτημα « Θα γίνουν τα βαφτίσια;» Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Νίκος Μουτσινάς και η Ζωή Ξανθοπούλου, τα σκηνικά η Λία Ασβεστά, τα κοστούμια η Έβελιν Σιούπη και τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης . ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 15 ΕΥΡΩ Διοργάνωση: Live2 Προπώληση: www.livetickets.gr Επικοινωνία με τα ΜΜΕ: Μαίρη Αυγερινοπούλου Τηλ. 6948 945409 email: press@live2.gr ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 • ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 & 3 Αυγούστου, ΡΟΔΟΣ, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη • ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ 5 & 6 Αυγούστου, ΚΩΣ Θέατρο Κάστρου • ΠΕΜΠΤΗ 9 Αυγούστου ΣΚΙΑΘΟΣ ,Θέατρο Μπούρτζι (διπλή παράσταση ώρες: 21.00 & 24.00) • ΚΥΡΙΑΚΗ & ΔΕΥΤΕΡΑ 12 & 13 Αυγούστου ΧΙΟΣ, Θέατρο Καστρομηνά • ΠΕΜΠΤΗ 16 Αυγούστου, ΚΑΒΑΛΑ ,Θέατρο Κάστρου (διπλή παράσταση ώρες: 21.00 & 24.00) • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Αυγούστου, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Θέατρο Πάρκου Εγνατία • ΣΑΒΒΑΤΟ 18 Αυγούστου , ΜΟΥΔΑΝΙΑ ,Ανοικτό θέατρο • ΚΥΡΙΑΚΗ 19 Αυγούστου, ΞΑΝΘΗ , Υπαίθριο Θέατρο • ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Αυγούστου, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο • ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Αυγούστου, ΚΑΛΑΜΑΤΑ , Θέατρο Κάστρου • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου, ΓΑΛΑΤΣΙ Άλσος Βείκου • ΠΕΜΠΤΗ 30 Αυγούστου, ΙΩΑΝΝΙΝΑ Υπαίθριο θέατρο • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 Αυγούστου, ΒΟΛΟΣ, Ανοικτό θέατρο Μελίνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 • ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Σεπτεμβρίου, ΣΕΡΡΕΣ Ανοικτό Θέατρο ΤΕΙ • ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Σεπτεμβρίου, ΛΑΡΙΣΑ, Κηποθέατρο Αλκαζάρ • ΔΕΥΤΕΡΑ 3 Σεπτεμβρίου, ΚΙΛΚΙΣ, Ανοικτό Θέατρο Λόφου • ΤΡΙΤΗ 4 & TΕΤΑΡΤΗ 5 Σεπτεμβρίου, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,Μονή Λαζαριστών • ΠΕΜΠΤΗ 6 Σεπτεμβρίου , ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Υπαίθριο θέατρο • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Σεπτεμβρίου, ΒΕΡΟΙΑ , Θέατρο Άλσους • ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Σεπτεμβρίου, ΔΡΑΜΑ , Ανοικτό Θέατρο • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 Σεπτεμβρίου, ΛΕΜΕΣΟΣ ΚΥΠΡΟΣ, Κηποθέατρο • ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 15 & 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ , Αμφιθέατρο Λακαταμία • ΤΡΙΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΥΠΡΟΣ, Παπίκειο Θέατρο
read more " «ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ» των Νίκου Μουτσινά-Τζένης Διαγούπη 4-5/9/12 στην μονη λαζαριστων "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »