Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΚΆΘΕ ΚΡΑΣΊ, ΈΝΑ ΤΑΞΊΔΙ-PORTO CARRAS GRAND RESORT, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012, ΑΠΌ ΤΙΣ 19:00 ΈΩΣ ΤΙΣ 23:00, ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ.


Κάθε κρασί, ένα ταξίδι

Για πρώτη φορά, τα μέλη της Οίνοι Βορείου Ελλάδος πραγματοποιούν στη Χαλκιδική, τη γνωστή πλέον σε όλη την Ελλάδα εκδήλωση για το κρασί «Τα ΒορΟινά», σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν άμεσα με τους φίλους του κρασιού, από τη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό.

Πρόκειται για εκδήλωση γνωριμίας και γευσιγνωσίας με κρασιά και αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, όπου συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με το διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα του τουριστικού συγκροτήματος Porto Carras Grand Resort, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012, από τις 19:00 έως τις 23:00, είναι ελεύθερη για όλους.

Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και να γευτούν σε κάθετη και οριζόντια γευσιγνωσία, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, παλαιωμένες αλλά και πειραματικές ετικέτες, νέες σοδειές, τα αποτελέσματα του τρύγου 2011, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα.

Παράλληλα, θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα επισκέψιμα οινοποιεία του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για να προγραμματίσουν μελλοντικά κάποιο οινοτουριστικό ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα.

Πληροφορίες: Οίνοι Βορείου Ελλάδος – τηλ. 2310 281 617 & 2310 281632
info@wineroads.gr – www.winesofnorthgreece.gr

read more " ΚΆΘΕ ΚΡΑΣΊ, ΈΝΑ ΤΑΞΊΔΙ-PORTO CARRAS GRAND RESORT, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 27 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012, ΑΠΌ ΤΙΣ 19:00 ΈΩΣ ΤΙΣ 23:00, ΕΊΝΑΙ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΣΕ E-BOOK ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ ΤΗΣ ΝΌΡΑΣ ΠΥΛΌΡΩΦ-ΠΡΟΚΟΠΊΟΥ «Η ΑΝΆΣΑ ΣΤΟ ΣΒΈΡΚΟ»


Το μυθιστόρημα της Νόρας Πυλόρωφ-Προκοπίου «Η Ανάσα στο Σβέρκο» διατίθεται με πρόσθετο υλικό (μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη της συγγραφέως στην επικοινωνιολόγο-συγγραφέα Σοφία Βόικου, video με ντοκουμέντα της εποχής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό).

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί το πρώτο εμπλουτισμένο e-book των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο iTunes.
Εννοείται πως, έπεται συνέχεια!»

Το link για το συγκεκριμένο ebook στο iTunes http://itunes.apple.com/gr/book/e-anasa-sto-sberko-enhanced/id543550442?mt=11

Ενώ σε αυτό το link http://www.facebook.com/Psichogios.eBooks, μπορείτε να δείτε το σύνολο των e-book μας.

Καλό καλοκαίρι με εμπλουτισμένες αναγνώσεις!
read more " ΣΕ E-BOOK ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑ ΤΗΣ ΝΌΡΑΣ ΠΥΛΌΡΩΦ-ΠΡΟΚΟΠΊΟΥ «Η ΑΝΆΣΑ ΣΤΟ ΣΒΈΡΚΟ» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

2 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


«Περισχοινισμός: ένα παλιό έθιμο»

Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη στην Καλαμαριά

Για παιδιά 5-7 ετών, με προεγγραφή στη βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες για την καλοκαιρινή εκστρατεία στα:

www.Infolibraries.gr/kalamaria

www.futurelibrary.grΈλα να ζήσεις τον περισχοινισμού...ένα παλιό έθιμο για να απαλλαγούμε από φόβους!

Οι Βιβλιοθήκες Καλαμαριάς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» οργανώνουν την δράση «Περισχοινισμός:ένα παλιό έθιμο»27 Ιουλίου 2012, στις 11π.μ.

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη

(Αιμ. Γρεβενών-Καρολίδου 14, τηλ.2310456658

e-mail: danlib@kalamaria.gr)

Εμψυχωτής: Βασιλική Κάργα, βιβλιοθηκονόμος

«Τα ζάρια των ιστοριών»

Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη στην ΚαλαμαριάΓια παιδιά από 8 ετών, με προεγγραφή στη βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες για την καλοκαιρινή εκστρατεία στα:

www.Infolibraries.gr/kalamaria

www.futurelibrary.gr

Εμψυχωτές:

Πετρούλα Βόλτση, βιβλιοθηκονόμος

Γλυκερία Αντωνιάδου, βιβλιοθηκονόμος

Βασιλική Κάργα, βιβλιοθηκονόμος

Αντωνία Καρυδοπούλου, βιβλιοθηκονόμος

Ρίξε τα ζάρια… και φτιάξε ιστορίες για ταξίδια.

Οι Βιβλιοθήκες Καλαμαριάς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» οργανώνουν την δράση «Τα ζάρια των ιστοριών»

24 Ιουλίου 2012, στις 11π.μ.

Παιδική Βιβλιοθήκη Συν/σμού Καραμπουρνάκι

(Κούσκουρα 32,τηλ.2310421752,

e-mail: karablib@kalamaria.gr)

2 Αυγούστου 2012, στις 11π.μ.

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη

(Αιμ. Γρεβενών-Καρολίδου 14, τηλ.2310456658

e-mail: danlib@kalamaria.gr)

28 Αυγούστου & 5 Σεπτεμβρίου 2012,

στις 10:30π.μ.

Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη

(Ελλησπόντου 15, τηλ.2310480916,

e-mail:dailib@kalamaria.gr)

read more " 2 ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Η ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΝΙΚΟΛΟΎΛΗ ΥΠΟΓΡΆΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΎΤΗΚΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΌΝΟ ΣΟΥ-ΤΕΤΆΡΤΗ 25.07.2012 / ΏΡΑ 19:00 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7)Η Αγγελική Νικολούλη υπογράφει το βιβλίο της Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου, εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.

Μια νεαρή και όμορφη κοπέλα εξαφανίζεται μες στη νύχτα. Στη μικρή επαρχιακή πόλη, αστυνομία και ντόπιοι λένε ότι χάθηκε στο δρόμο του εύκολου χρήματος. Μια δημοσιογράφος-ερευνήτρια αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της αναζήτησης. Με οδηγό τη διαίσθηση, ξεκινά από ένα παράξενο όνειρο για να φτάσει αργότερα σε μιαν απίστευτη αποκάλυψη. Μπαίνει σ’ ένα παρασκήνιο με υπόπτους, όπου ο ένας οδηγεί στον άλλο και όλοι μαζί συμμετέχουν σε μια τρελή ιστορία με γρίφους και αινίγματα. Αναζητά τον ένοχο απ’ τα σημάδια του. Παίζει μαζί του «τη γάτα με το ποντίκι». Μια αλλόκοτη σχέση τη δένει με το δράστη. Η παράσταση δείχνει να μην έχει τέλος. Μια πόλη-μυστήριο, με ανθρώπους που λένε λίγα αλλά ξέρουν πολλά. Ένα κρυμμένο ημερολόγιο, με αμαρτίες από το παρελθόν και προφητείες για το μέλλον. Ίντριγκες, έρωτες και πάθη, σε έντονους, κινηματογραφικούς ρυθμούς, με την αγωνία να μην εγκαταλείπει ποτέ τον αναγνώστη. Μια συναρπαστική περιπέτεια, ένα σενάριο από εκείνα που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει.

Η Αγγελική Νικολούλη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Είναι δημοσιογράφος-ερευνήτρια και έχει εργαστεί στην τηλεόραση (MEGA, ΣΚΑΪ, ALPHA, ALTER), στις εφημερίδες (Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος κ.ά.) και στα περιοδικά (Εικόνες, Επίκαιρα). Με το σκληρό αστυνομικό ρεπορτάζ ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία και έγινε η πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα. Μεγάλες επιτυχίες της ήταν: η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη (Θεσσαλονίκη και Δράμα) και η συνέντευξη που της έδωσε μετά τη σύλληψή του στα κρατητήρια της Ασφάλειας· η συμβολή της στον εντοπισμό και στη σύλληψη του «δράκου» των νοτίων και βορείων προαστίων Σπύρου Μπέσκου· η αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών με θύματα πολιτικούς και παράγοντες της χώρας που γίνονταν στην ΕΥΠ και η κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. Τα σύνορα της χώρας πέρασαν οι αποκαλύψεις της για κατασκοπεία, αεροπειρατεία και τρομοκρατία. Από το 1995 παρουσιάζει στην τηλεόραση την εκπομπή αναζήτησης αγνοουμένων «Φως στο Τούνελ», με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, που έχουν αγγίξει και το 70%. Έχει συμβάλει σημαντικά στην εξιχνίαση δεκαοκτώ δολοφονιών. Συνεργάζεται με έξι χώρες, που έχουν κάνει εκτενή αφιερώματα στην εκπομπή της. Οι Ιάπωνες επέλεξαν από σαράντα χώρες το «Φως στο Τούνελ» ως μια ξεχωριστή εκπομπή με κοινωνική προσφορά. Για την εκπομπή αυτή η Αγγελική Νικολούλη έχει τιμηθεί με είκοσι δύο βραβεία από κοινωνικούς φορείς, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Τετάρτη 25.07.2012 / Ώρα 19:00
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7)
read more " Η ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΝΙΚΟΛΟΎΛΗ ΥΠΟΓΡΆΦΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΕΎΤΗΚΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΌΝΟ ΣΟΥ-ΤΕΤΆΡΤΗ 25.07.2012 / ΏΡΑ 19:00 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 7) "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΤΑ G-HOTELS ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΆ ΔΡΏΜΕΝΑ ΜΕ ΒΙΟΛΙ ΦΛΑΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 9 ,ΑΠΌ ΤΙΣ 22 ΈΩΣ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στα μουσικά δρώμενα με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με βιόλα, την Άννα Παπαδοπούλου με βιολί και την Γρηγορία Παπαδοπούλου με βιολί και φλάουτο, από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2012, κάθε βράδυ στις 21.00, σε χώρους του ξενοδοχείου Pallini Beach στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Τα δρώμενα πραγματοποιούνται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».

Διάρκεια μουσικών δρώμενων 22 έως 24 Ιουλίου
Ώρα 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλ. 6945045125

ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΒΙΟΛΙ ΦΛΑΟΥΤΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μουσικές σπουδές στο βιολί και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, Αρμονίας και Φούγκας και Αντίστιξης. Το 1998 ξεκίνησε μαθήματα βιόλας στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου πήρε το δίπλωμα βιόλας με Άριστα. Το 2001 εισήχθη στη Μουσική Ακαδημία του Ανοβέρου. Αποφοίτησε το 2006, παίρνοντας το δίπλωμα μουσικοπαιδαγωγικής με ειδίκευση στη βιόλα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και βιόλας με τους: Stankov, Radionov, Πολυζωίδη, Leser, καθώς και μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια και διεύθυνσης χορωδίας. Έχει πάρει μέρος σε αρκετές συναυλίες ως έκτακτο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, και διδάσκει βιολί, βιόλα και θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
22/7, αίθουσα Τέχνης Παλλίνι, ποπ μουσική με βιολιά και φλάουτο
23/7, χώρος υποδοχής ξενοδοχείου Παλλήνη, κλασική μουσική με φλάουτα
24/7, πισίνα ξενοδοχείου Παλλήνη, μουσική Βαλς με βιολιά
Συμμετέχουν η Άννα και η Γρηγορία Παπαδοπούλου με βιολί και φλάουτο

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

read more " ΤΑ G-HOTELS ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΎΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΆ ΔΡΏΜΕΝΑ ΜΕ ΒΙΟΛΙ ΦΛΑΟΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΟΛΑ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 9 ,ΑΠΌ ΤΙΣ 22 ΈΩΣ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Το σύγχρονο, ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο, σας προσκαλει για βουτιες στην ποληΒουτήξτε στην… πόλη


Την ευκαιρία να δροσιστούν και να κάνουν βουτιές έχουν οι δημότες του δήμου Παύλου Μελά, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, στην Ηλιούπολη. Μετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου πέρυσι το καλοκαίρι για δύο μήνες, το 2012 θα λειτουργήσει όλη τη θερινή περίοδο.
Το σύγχρονο, ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο, αποτελεί μία όαση δροσιάς και χαλάρωσης για τους πολίτες που θα παραμένουν στο κλεινόν άστυ. Πολίτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου και να ενημερωθούν από το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στην πιλοτική λειτουργία του και μόνο για λίγες εβδομάδες, στο χώρο ήρθαν συνολικά 630 άτομα.
Φέτος εμφανίστηκαν ορισμένες δυσκολίες στην πρόσληψη προσωπικού κυρίως λόγω των εκλογών που δεν επέτρεψαν προσλήψεις προσωπικού. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν και ήδη το κολυμβητήριο λειτουργεί κανονικά με όλα τα εξειδικευμένα προγράμματα εκμάθησης παιδιών κι ενηλίκων, aqua aerobic και κινητικής αποκατάστασης.

Απαραίτητη θεωρείται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από καρδιολόγο ή παθολόγο (ή παιδίατρο για παιδιά έως 15 ετών) και από δερματολόγο.
Λειτουργία κολυμβητηρίου
Καθημερινές: 15:00- 21:00
Σάββατο & Κυριακή:10:00 – 17:00
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310.667.626

Το νέο πρόγραμμα έχει ως εξής:
10-12.15 π.μ ΚΟΙΝΟ
10–10.45 π.μ KINHTIKH AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
10.45-11.30 π.μ AQUA AEROBIC
11.30–12.15 π.μ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
12.30-1.15 μ.μ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
1.30-4.30 μ.μ ΚΟΙΝΟ
5-7.45 μ.μ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ (5.00-5.30 μ.μ 5 χρονών, 5.30 -615 μ.μ. 6 χρονών, 6.15-7μ.μ 7&8 χρονών, 7- 7.45 μ. μ. 9 χρονών και πάνω)
8 – 10.00 ΚΟΙΝΟ
8 – 8.45 AQUA AEROBIC
8.45 – 9.30 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

read more " Το σύγχρονο, ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο, σας προσκαλει για βουτιες στην πολη "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »