Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΙΣΤΥΛΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συνεντευξη με τον Κ.Μαρκουλακη για την παρασταση Οιδιπους Τυρρανος .
ΑΝΤΙΣΤΥΛΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Συνεντευξη με τον Κ.Μαρκουλακη για την παρασταση Οιδιπους Τυρρανος .
http://dai.ly/NtGyqR

Αντιστυλι 11-07-12 από Egnatiatv
read more " ΑΝΤΙΣΤΥΛΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συνεντευξη με τον Κ.Μαρκουλακη για την παρασταση Οιδιπους Τυρρανος . "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

(ISME - INTERNATIONAL SOCIETY FOR MUSIC EDUCATION)-30ΟΥ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ-15-20/7/12Από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education) που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με την ISME. Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι συνυφασμένο με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την σημαντική του παρακαταθήκη στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα. Ο τίτλος του είναι: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες). Βασικοί άξονές του είναι μεταξύ άλλων η Μουσική Παιδεία και ο ρόλος της Μουσικής στην πορεία της Ανθρωπότητας, τα Μουσικά Περιβάλλοντα και η Μουσική Διδασκαλία - Μάθηση, η Δόμηση και Αποδόμηση των Φιλοσοφιών για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Μουσική Ψυχολογία και η φύση της Μουσικής Εμπειρίας.


Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να παραβρεθούν στην Θεσσαλονίκη συνολικά 2500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, από τους οποίους 1500 είναι σύνεδροι από 70 χώρες, ενώ πάνω από 1000 μουσικοί θα είναι τα μέλη των 80 καλλιτεχνικών σχημάτων από 30 χώρες του κόσμου που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του συνεδρίου. Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι οι John Baily (Η.Β), Miguel Angel Peña Mora (Κοσταρίκα) και από την Ελλάδα ο Συνθέτης Νίκος Κυπουργός. Αξιοσημείωτα είναι και τα εφτά προσυνεδριακά σεμινάρια των επιτροπών εργασίας της ISME που θα γίνουν μια βδομάδα πριν το συνέδριο σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.
Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό ή κάποιο ανάλογης εμβέλειας για το επιστημονικό πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής, γίνεται στη χώρα μας. Η επιτυχία του σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και θετικό αντίκτυπο εντός και εκτός Ελλάδος.


Το μοναδικό σε μέγεθος και επιστημονική-μουσικοπαιδαγωγική-καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία συνέδριο, δεν θα μπορούσε να μην απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό της πόλης που το υποδέχεται. Πολύ περισσότερο όταν αυτή γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίζει τη σημαντική αυτή διοργάνωση και συνδιοργανώνει με την Ε.Ε.Μ.Ε. ένα τριήμερο φεστιβάλ με ανοικτές συναυλίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και τη συμμετοχή συγκροτημάτων που θα βρεθούν στην πόλη, με αφορμή το Συνέδριο.
Επίσης, ανοιχτή στο κοινό θα είναι και η Ελληνική βραδιά που θα γίνει με τη συμμετοχή πολλών επιφανών ελλήνων καλλιτεχνών στο Πάρκο Μουσικής, δίπλα στο Μέγαρο, το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012.

Η ISME, με μία διεθνή ιστορία που ξεκινάει από την ίδρυσή της από το Διεθνές Μουσικό Συμβούλιο της UNESCO το 1953 και με μέλη από πάνω από 70 χώρες του κόσμου, πραγματοποιεί παγκόσμια συνέδρια κάθε δύο χρόνια, σε διαφορετική χώρα. Σημειώνεται ότι η μέχρι στιγμής κίνηση δείχνει πως ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, γεγονός που καθιστά το 30ο συνέδριο σταθμό στα παγκόσμια χρονικά ανάλογων μουσικοπαιδαγωγικών συνεδρίων.

Η Ε.Ε.Μ.Ε., ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και είναι πανελλήνια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις, (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επιστημονικές εκδόσεις).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για την παρακολούθηση του Συνεδρίου, κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr και στο τηλεφωνικό νούμερο 6939 560404.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τριήμερο φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου, 15 έως 17 Ιουλίου
Στο πλαίσιο του 30ου διεθνούς συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση που διοργανώνει η Διεθνής Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ιnternational Society for Music Education, ISME) με την αντίστοιχη Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) από τις 15 έως 20 Ιουλίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, η Ε.Ε.Μ.Ε. και ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν φεστιβάλ με μουσικές του κόσμου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Μουσικής στη Νέα Παραλία, τις μέρες του συνεδρίου, από τις 15 έως 17 Ιουλίου 2012 και από τις 21:00 έως τις 24:00.

Συνολικά θα συμμετέχουν 17 μουσικά σχήματα από διάφορες χώρες του κόσμου:

Inoro Eλλάδα - Ήπειρος
Soul Patrol Μ. Βρετανία
Robert Smyth Jazz Band Μ. Βρετανία
HfMDK Jazz Choir Γερμανία
Simply Blue Νότια Αφρική
Africa and the Diaspora Today Νότια Αφρική
Sirnagme Τουρκία
Otu Egwu Odi Nana Νότια Αφρική
Håkan Rydin Trio Σουηδία
Αι φωναί Κύπρος
Delaware Steel Η.Π.Α.
"Μουσικές του Κόσμου" (Μουσικό Σχολείο Θεσ/νίκης) Ελλάδα - Θεσσαλονίκη
Hungarian Folk Music Ουγγαρία
Gabzella Performers Ναμίμπια
Kamchatka Russian Quartet Ρωσία
Reykjanesbaer Big Band Ισλανδία

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μία σημαντική χρονιά για τη Θεσσαλονίκη, καθώς γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δώσει στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς μουσικούς πολιτισμούς.

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο. Υπεύθυνη επικοινωνίας της Ε.ΕΜ.Ε. για θέματα που αφορούν στο φεστιβάλ είναι η Εβίτα Σίμου (evita_simou@yahoo.com, τηλ. 6972898133).


Ελληνική βραδιά, Τετάρτη 18 Ιουλίου

Σε κάθε συνέδριο της ISME, υπάρχει στο πρόγραμμα μια βραδιά που οργανώνεται από την αντίστοιχη Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση της διοργανώτριας χώρας. Στο 30ο παγκόσμιο συνέδριο της ISME, το συντονισμό της βραδιάς, εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση, έχει αναλάβει ο Λευτέρης Αγγουριδάκης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την ποικιλία της ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Η Ελληνική βραδιά αποτελείται από δύο μέρη:
Από τις 19.00-21.00, εντός του μεγάρου θα παρουσιαστεί αποκλειστικά για τους συνέδρους το πρώτο μέρος της Ελληνικής βραδιάς, στο οποίο παίρνουν μέρος: Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, οι ΠΛΑΖΑ και η Μαρίζα Κωχ.

Το β΄ μέρος της Ελληνική βραδιάς θα γίνει στο Πάρκο Μουσικής, Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 21.00 και απευθύνεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.
Έχει προγραμματιστεί να γίνει μεταφορά των συνέδρων που θα παρακολουθούν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης εντός του Μεγάρου Μουσικής, με ένα μουσικό κάλεσμα της Μπάντας δρόμου του Κρουστόφωνου, με το οποίο θα τους οδηγήσει στο κοντινό Πάρκο Μουσικής. Τη μουσική σκυτάλη αναλαμβάνουν στη συνέχεια τα σχήματα: Μπάντα Χάλκινων του γυμνασίου Γουμένισσας, Λαϊκό ρεμπέτικο του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Ιδαία Γή (Κρητική μουσική με τους Αρετή Καμηλάκη, Χάρη Πορφυρίδη, Σπύρο Αλεξανδράκη), ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ (Ποντιακή μουσική με τους αδελφούς Τσαχουρίδη) και το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης (Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα).
Υπεύθυνος της ελληνικής βραδιάς για την Ε.Ε.Μ.Ε.:
Λευτέρης Αγγουριδάκης, τηλ. 6945816772.Περισσότερες Πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις
Για την Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Γραμματέας του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. Μαρία Κουρκουρίκα, τηλ. 6939560404
Υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκος Θεοδωρίδης, τηλ. 6944134525


Περισσότερες Πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις
Για την Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Γραμματέας του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. Μαρία Κουρκουρίκα, τηλ. 6939560404
Υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκος Θεοδωρίδης, τηλ. 6944134525
Υπεύθυνη για θέματα που αφορούν στο φεστιβάλ: Εβίτα Σίμου τηλ. 6972898133
Συντονιστής ελλ. Βραδιάς: Λευτέρης Αγγουριδάκης, τηλ. 6945816772


ΥΛΙΚΟ:
Βίντεο από την τελετή λήξης του προηγούμενου συνεδρίου στο Πεκίνο το 2010, η οποία οργανώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία και όπου έγινε η παράδοση της σκυτάλης του 30ου συνεδρίου της ISME στην Ε.Ε.Μ.Ε. και στη Θεσσαλονίκη:
http://www.youtube.com/watch?v=3nBx1gQThj0

Βίντεο με αποσπάσματα από το προηγούμενο (29ο ) συνέδριο της ISME στο Πεκίνο , το 2010: http://www.youtube.com/watch?v=uZ6-k9Mn5QI


Φορείς που συμμετέχουν

Το 30ο Παγκόσμιο συνέδριο της ISME πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Χορηγοί

• Astra Airlines
• ESET
• National Association of Music Merchants (ΝΑΜΜ)
• WIND Hellas Αναγνώστου Γιάννης
• Εκδόσεις Fagotto Βooks
• Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ
• Κατασκευαστής πιάνων και λατέρνας Πάνος Ιωαννίδης
• Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
• Σ.Α.Σ.Θ. Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης
• Σουρωτή


Συνεργαζόμενοι φορείς


• 1ο Γυμνάσιο Μίκρας
• Interamerican
• Γιάννης Καψιδάκης Εργαστήρι χαρακτικής Το μήλο της έριδος Γυμνάσιο Βασιλικών
• Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
• Δήμος Κομοτηνής
• Ένωση ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
• Καλλιτεχνική-παιδαγωγική ομάδα «Ελάτε να Παίξουμε»
• Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
• Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
• Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
• Κρουστόφωνο
• Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
• Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης
• Σχεδία στην Πόλη
• Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
• Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
• Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία
• Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
• Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου
• Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας
• Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο
• Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Υποστηρικτές φιλοξενίας

• The MET Hotel
• Macedonia Palace

Χορηγοί επικοινωνίας

 WOMEX 2012
 www.ipolistonkosmo.gr
 www.Paideia-ergasia.gr
 www.thessalonikicityguide.gr
 Αδέσμευτος Τύπος
 Διαδικτυακό ραδιόφωνο Rockarolla www.rockarolla.eu
 Διαδικτυακό ραδιόφωνο: www.starwalkers.gr
 Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε.
 Θεσσαλονίκη 2014
 Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
 Ο.Α.Σ.Θ.
 Περιοδικό Νέα Παιδεία
 Ραδιοφωνικοί σταθμοί: FM100 , FM 100,6 και 958 FM.
 Τηλεοπτικοί σταθμοί: TV 100 και ΕΤ3
read more " (ISME - INTERNATIONAL SOCIETY FOR MUSIC EDUCATION)-30ΟΥ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΊΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ-15-20/7/12 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΘΕΡΙΝΉ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΠΑΛΑΙΆΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Θερινή Ακαδημία Παλαιάς & Παραδοσιακής Μουσικής

Στην ιστορική και πανέμορφη Αρναία του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, διοργανώνεται, από την Τετάρτη 18 ως την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012, Θερινή Ακαδημία Παλαιάς και Παραδοσιακής Μουσικής.
Η Θερινή Ακαδημία αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας των μουσικών με την παλαιά και την παραδοσιακή μουσική, σ’ ένα πανέμορφο περιβάλλον με την βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων καθηγητών.
κύκλος
παλαιάς μουσικής


Ο κύκλος της Παλαιάς Μουσικής περιλαμβάνει ατομικά μαθήματα σε όργανα εποχής όπως το μπαρόκ βιολί και η βιόλα, η μπαρόκ κιθάρα, η θεόρβη, το τσέμπαλο, το flauto traverso και όλη η οικογένεια των flauti dolci [αναγεννησιακές φλογέρες].
Παράλληλα θα δημιουργηθούν σύνολα μουσικής δωματίου με την επίβλεψη και τη συμμετοχή των εξειδικευμένων καθηγητών.
Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει γνώση του ρεπερτορίου ή κατοχή οργάνου εποχής ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ακροατών.

διδάσκοντες
Οι εισηγητές–καθηγητές, με ακαδημαϊκές σπουδές στην Ευρώπη στο συγκεκριμένο αντικείμενο, είναι μέλη της μπαρόκ ορχήστρας concerto ellenico και ειδικεύονται στην ιστορική ερμηνεία με όργανα εποχής.

Γιώργος Ζαχαρούδης |μπαρόκ βιολί
Μαρίνη Πεϊκίδου |μπαρόκ βιόλα
Νίκος Παναγιωτίδης |μπαρόκ κιθάρα, θεόρβη, λαούτο
Γεράσιμος Χοϊδάς |τσέμπαλο
Κωστής Παπάζογλου |flauto dolce e traverse

Ειδική θεματική ενότητα αποτελεί το τραγούδι [εργαστήριο μονωδίας, φωνητικού συνόλου και χορωδίας]. Στο χορωδιακά εργαστήρι θα διδαχθούν φέτος έργα Monteverdi και Handel.

Νάντια Φιόρου |μονωδία
Γρηγόρης Πυριαλάκος |μονωδία
Ανίλα Τέλη |μονωδία
Γιάννης Καραγιάννης |πιάνο - συνοδεία
Κωνσταντίνος-Ρωμανός Παπάζογλου |πιάνο - συνοδεία
Πέτρος Μπεκιαρίδης |φωνητικό σύνολο

ΕΙΔΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Έργα J.S. Bach σε μεταγραφή για δύο κιθάρες
Η κιθάρα ως όργανο συνοδείας
Εισηγητής Νίκος Παναγιωτίδης

Γιάννης Καραγιάννης | πιάνο-συνοδεία

κύκλος παραδοσιακής μουσικής
Ο κύκλος της Παραδοσιακής Μουσικής θα προσεγγίσει αυτοσχεδιαστικές τεχνικές και τραγούδια μέσα από τα οποία εμφανίζονται οι ιδιαιτερότητες και τα γνωρίσματα της ιθαγένειας του κάθε τόπου και τοπικά τραγούδια της Χαλκιδικής.
Θα λειτουργήσει επίσης εργαστήριο παραδοσιακού χορωδιακού τραγουδιού που θα κινηθεί γύρω από τραγούδια που συνέλεξε ο Γιώργης Μελίκης, στα οποία αναφέρεται το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή και τα τοπωνύμια που φέρουν το όνομά του.

διδάσκοντες
Κυριάκος Γκουβέντας |βιολί
Βασίλης Κασούρας | νυκτά έγχορδα
[ούτι, λαούτο πολίτικο, λαούτο στεριανό,ταμπουράς]
Γιώργος Δούσος |κλαρίνο
Στέφανος Κωφίδης |κρουστά (με χέρια)
Βασίλης Κασούρας | χορωδιακό εργαστήριο παραδοσιακού ρεπερτορίου

παράλληλες δράσεις

‘Μουσική για όλους’
To τμήμα απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν ομαδικά μαθήματα μουσικής και τραγουδιού με διδασκαλία απ’ όλους τους διδάσκοντες.

Μusic Camp
Θα αναπτυχθούν, επίσης, οργανωμένες θεατρικές και μουσικές δράσεις [μαθήματα και μουσικά σύνολα] που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας, υπό την επίβλεψη έμπειρων μουσικών.
μουσικό σύνολο βιολιών | διδασκαλία: Μαρίνη Πείκίδου
μουσικές δράσεις | Αλίζια Μαλασιώτη, μουσικοπαιδαγωγός

μουσικοθεατρικό εργαστήρι - "Το θέατρο μας ενώνει"
Με το πρόγραμμα "Το θέατρο μας ενώνει" οι μουσικοί της Θερινής Ακαδημίας θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση ενός θεατρικού ρόλου παράλληλα με τη μουσική τους ερμηνεία. Θα κληθούν να "ξεθάψουν" ή να ανακαλύψουν τις προσωπικές τους εκφραστικές ικανότητες δραματοποίησης με στόχο την παρουσίαση στο τέλος του σεμιναρίου μιας ολοκληρωμένης και σε πολλά σημεία αυτοσχεδιαστικής μουσικοθεατρικής παράστασης.
διδασκαλία: Λίζα Κωνσταντοπούλου, Μουσικός-Θεατρική συγγραφέας

Οι σπουδαστές θα πρέπει να βρίσκονται στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας την Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 στις 9.00 για την εγγραφή τους και την έναρξη των μαθημάτων.
Η συναυλία αποφοίτησης της Θερινής Ακαδημίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στις 12 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αρναίας.
read more " ΘΕΡΙΝΉ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΠΑΛΑΙΆΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »