Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

ΑΠΌ ΤΙΣ 15 ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012, 30' ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΊΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΈΝΩΣΗΣ(ISME - INTERNATIONAL SOCIETY FOR MUSIC EDUCATION) ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΌ ΣΤΟ ΚΟΙΝΌ ΜΕ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΊΣΟΔΟ.
Από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education) που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με την ISME. Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι συνυφασμένο με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την σημαντική του παρακαταθήκη στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα. Ο τίτλος του είναι: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες). Βασικοί άξονές του είναι μεταξύ άλλων η Μουσική Παιδεία και ο ρόλος της Μουσικής στην πορεία της Ανθρωπότητας, τα Μουσικά Περιβάλλοντα και η Μουσική Διδασκαλία - Μάθηση, η Δόμηση και Αποδόμηση των Φιλοσοφιών για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Μουσική Ψυχολογία και η φύση της Μουσικής Εμπειρίας.


Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να παραβρεθούν στην Θεσσαλονίκη συνολικά 2500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, από τους οποίους 1500 είναι σύνεδροι από 70 χώρες, ενώ πάνω από 1000 μουσικοί θα είναι τα μέλη των 80 καλλιτεχνικών σχημάτων από 30 χώρες του κόσμου που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του συνεδρίου. Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι οι John Baily (Η.Β), Miguel Angel Peña Mora (Κοσταρίκα) και από την Ελλάδα ο Συνθέτης Νίκος Κυπουργός. Αξιοσημείωτα είναι και τα εφτά προσυνεδριακά σεμινάρια των επιτροπών εργασίας της ISME που θα γίνουν μια βδομάδα πριν το συνέδριο σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.


Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό ή κάποιο ανάλογης εμβέλειας για το επιστημονικό πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής, γίνεται στη χώρα μας. Η επιτυχία του σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και θετικό αντίκτυπο εντός και εκτός Ελλάδος.


Το μοναδικό σε μέγεθος και επιστημονική-μουσικοπαιδαγωγική-καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία συνέδριο, δεν θα μπορούσε να μην απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό της πόλης που το υποδέχεται. Πολύ περισσότερο όταν αυτή γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίζει τη σημαντική αυτή διοργάνωση και σχεδιάζει ένα τριήμερο φεστιβάλ με ανοικτές συναυλίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και τη συμμετοχή συγκροτημάτων που θα βρεθούν στην πόλη, με αφορμή το Συνέδριο.
Επίσης, ανοιχτή στο κοινό θα είναι και η Ελληνική βραδιά που θα γίνει με τη συμμετοχή πολλών επιφανών ελλήνων καλλιτεχνών στο Πάρκο Μουσικής, δίπλα στο Μέγαρο, το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012.

Η ISME, με μία διεθνή ιστορία που ξεκινάει από την ίδρυσή της από το Διεθνές Μουσικό Συμβούλιο της UNESCO το 1953 και με μέλη από πάνω από 70 χώρες του κόσμου, πραγματοποιεί παγκόσμια συνέδρια κάθε δύο χρόνια, σε διαφορετική χώρα. Σημειώνεται ότι η μέχρι στιγμής κίνηση δείχνει πως ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, γεγονός που καθιστά το 30ο συνέδριο σταθμό στα παγκόσμια χρονικά ανάλογων μουσικοπαιδαγωγικών συνεδρίων.

Η Ε.Ε.Μ.Ε., ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και είναι πανελλήνια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις, (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επιστημονικές εκδόσεις).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για την παρακολούθηση του Συνεδρίου, κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr και στο τηλεφωνικό νούμερο 6939 560404.Περισσότερες Πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις
Για την Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Γραμματέας του ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε. Μαρία Κουρκουρίκα, τηλ. 6939560404
Υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκος Θεοδωρίδης, τηλ. 6944134525
Συντονιστής ελλ. Βραδιάς: Λευτέρης Αγγουριδάκης, τηλ. 6945816772


ΥΛΙΚΟ:
Βίντεο από την τελετή λήξης του προηγούμενου συνεδρίου στο Πεκίνο το 2010, η οποία οργανώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία και όπου έγινε η παράδοση της σκυτάλης του 30ου συνεδρίου της ISME στην Ε.Ε.Μ.Ε. και στη Θεσσαλονίκη:
http://www.λήξης youtube.com/watch?v=3nBx1gQThj0

Βίντεο με αποσπάσματα από το προηγούμενο (29ο ) συνέδριο της ISME στο Πεκίνο , το 2010: http://www.youtube.com/watch?v=uZ6-k9Mn5QI


Φορείς που συμμετέχουν

Το 30ο Παγκόσμιο συνέδριο της ISME πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης,
καθώς και με τις χορηγίες:
• της National Association of Music Merchants (ΝΑΜΜ)
• του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης
• της Astra Airlines
• του κατασκευαστή πιάνων και λατέρνας Πάνου Ιωαννίδη
• των εκδόσεων Fagotto books
• της εταιρεία ESET
• της Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ

Συνεργαζόμενοι φορείς μεταξύ άλλων είναι, αλφαβητικά, οι παρακάτω:

• 1ο Γυμνάσιο Μίκρας
• Γιάννης Καψιδάκης Εργαστήρι χαρακτικής Το μήλο της έριδος Γυμνάσιο Βασιλικών
• Η καλλιτεχνική-παιδαγωγική ομάδα «Ελάτε να Παίξουμε»
• Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
• Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης
• Η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας
• Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
• Ο Δήμος Κομοτηνής
• Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
• Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης θεσσαλονίκης
• Το Κρουστόφωνο
• Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
• Το Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο
• Το Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
• Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
• Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ.
• Το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία
• Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
• Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου
• Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Χορηγοί επικοινωνίας:
 Ραδιοφωνικοί σταθμοί: FM100 και FM 100,6 και 958 FM.
 Τηλεοπτικοί σταθμοί: TV 100 και ΕΤ3
 Διαδικτυακό ραδιόφωνο: www.starwalkers.gr
 Διαδικτυακό ραδιόφωνο Rockarolla
 www.ipolistonkosmo,gr
 www.thessguide.gr
 Περιοδικό Νέα Παιδεία
 Αδέσμευτος Τύπος
 www.Paideia-ergasia.gr
 Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»
 Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε.ISME 2012 – ΤΟΜΕΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης ISME 2012 θα φέρει στην πόλη μας 2500 άτομα (1500 συνέδρους και 1000 μουσικούς) από 70 χώρες του κόσμου.

Επιδίωξη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι όλοι οι συμμετέχοντες να απολαύσουν όχι μόνο το επιστημονικό και καλλιτεχνικό σκέλος της διοργάνωσης, αλλά και την πόλη που φιλοξενεί το 30ο συνέδριο της ISME, τη Θεσσαλονίκη.

Φροντίσαμε στα πλαίσια του συνεδρίου να διοργανώσουμε εκδρομές για τη γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιστορία, τον πολιτισμό και το life style της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές και περιπάτους που εστιάζουν σε σημαντικές περιόδους της ιστορίας της πόλης, όπως η ρωμαϊκή, βυζαντινή, η οθωμανική και η ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις σε παγκοσμίως γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους όπως η Βεργίνα η Πέλλα, το Δίον και ο θρησκευτικός θησαυρός του Αγίου Όρους.

Προγραμματίσαμε θεματικές εκδρομές που εστιάζουν στη γαστρονομία της περιοχής, τα οινοποιεία και τον κόσμο του κρασιού, στη γοητεία του Θερμαϊκού κόλπου και τις βραβευμένες παραλίες της Χαλκιδικής.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το θέμα του συνεδρίου σχεδιάσαμε ‘μουσικές εκδρομές’ όπως μία εκδρομή σε ένα φημισμένο εργαστήριο κατασκευής λατέρνας και χειροποίητων πιάνων, στη Νέα Γωνιά Θεσσαλονίκης και μία περιήγηση στη μουσική ιστορία της πόλης μας, τους βυζαντινούς ύμνους, την Οθωμανική μουσική παράδοση, τη μουσική κουλτούρα της Σεφαρδίτικης κοινότητας, το ρεμπέτικο τραγούδι.

Εξασφαλίσαμε μία συνεργασία με 20 χώρους εστίασης στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα σχεδιάσουν ειδικά menu για τους συνέδρους και μουσικούς του ISME 2012 και θα ετοιμάσουν γι’ αυτούς ειδικές προσφορές και εκπλήξεις! Η ελληνική κουζίνα, οι ethnic συνταγές, τα gourmet πιάτα, οι chill out προτάσεις δίπλα στη θάλασσα, είναι μερικές από τις εμπειρίες που θα απολαύσουν στον ελεύθερο χρόνο τους, όσοι θα συμμετάσχουν στο ISME 2012.

Για τη διαμονή των συνέδρων και μουσικών φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών. Η Θεσσαλονίκη είναι ένας προορισμός πλούσιος σε ξενοδοχειακές υποδομές και οι ευνοϊκές τιμές που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, λόγω των οικονομικών συγκυριών, διευκόλυναν να γίνουν πολλές κρατήσεις σε ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας.

Επιδιώξαμε να διευκολύνουμε και να ενθαρρύνουμε όσους συμμετέχουν στο συνέδριο να περιηγηθούν, να γευθούν, να αφουγκρασθούν και να αγαπήσουν τη Θεσσαλονίκη, ώστε να θυμούνται με χαρά την 30η διοργάνωση του ISME. Πιστεύουμε ότι πολλοί από αυτούς θα επισκεφθούν ξανά την πόλη με τους φίλους και τις οικογένειές τους.
Η παρουσία των συνέδρων και μουσικών του ISME 2012 στην πόλη μας θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, δημιουργώντας κίνηση σε ξενοδοχεία, χώρους εστίασης, εμπορικά καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Έχοντας ενδείξεις από το 1/3 των συμμετεχόντων και κάνοντας μία εκτίμηση για τις κινήσεις των υπολοίπων, πιστεύουμε ότι για τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα δαπανήσουν συνολικά πάνω από 500.000 euro.

Αν υπολογίσουμε επίσης ότι 2500 άτομα κάνουν μία minimum κατανάλωση σε ήδη εστίασης της τάξης των 10 euro/άτομο την ημέρα, το έσοδο για τους χώρους εστίασης είναι 25.000 την ημέρα. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες θα μείνουν στην πόλη μας 5 ημέρες, και θα ξοδέψουν πιθανότατα περισσότερα από 10 euro την ημέρα για φαγητό και ποτό, η αξία των καταναλώσεων θα είναι πολλαπλάσια και εύκολα θα ξεπεράσει τις 100.000 euro.

Το οικονομικό όφελος που προκύπτει για τη Θεσσαλονίκη από το ISME 2012, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, που υπογραμμίζει πόσο εύστοχη υπήρξε η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει το συνέδριο ISME, διευκολύνοντας τη διοργάνωσή του στην πόλη μας.Έλενα Μυλωνά
Υπεύθυνη Φιλοξενίας
Συνέδριο ISME 2012

read more " ΑΠΌ ΤΙΣ 15 ΈΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012, 30' ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΊΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΈΝΩΣΗΣ(ISME - INTERNATIONAL SOCIETY FOR MUSIC EDUCATION) ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΌ ΣΤΟ ΚΟΙΝΌ ΜΕ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΊΣΟΔΟ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ‏

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τ.Θ. 1630, ΤΚ 54006, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

SCIENTIFIC SOCIETY OF HELLENIC MEDICAL STUDENTS
DEPARTMET OF THESSALONIKI
P.O. BOX 1630, 54006 THESSALONIKI

Αγαπητοί φίλοι,

Tο Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., παραμένοντας πιστό στους εκπαιδευτικούς του στόχους για τη συνεχή κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής επαναφέρει, μετά από τέσσερα χρόνια παύσης, το πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος» Το πρόγραμμα αποτελεί μία μοναδική πρωτοβουλία, αποκλειστική του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε., το οποίο μέσα από τις πολυποίκιλες δράσεις του εντείνει την προσπάθεια προσφοράς κοινωνικού έργου και εκπαίδευση των φοιτητών και με ιδιαίτερη χαρά επαναπραγματοποιεί το πρόγραμμα παρά την έλλειψη χορηγιών.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κος Ιμπριάλος Κωνσταντίνος: ‘Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) στη Β.Ελλάδα από τους φοιτητές του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ.- μέλη Ε.Ε.Φ.Ι.Ε, κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών’

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν 70 φοιτητές της ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 6 επταήμερα, από τις 16 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου. Οι ακριβείς ημερομηνίες των επταημέρων είναι:

1ο επταήμερο: 16 Ιουλίου - 22 Ιουλίου
2ο επταήμερο: 23 Ιουλίου - 29 Ιουλίου
3ο επταήμερο: 30 Ιουλίου - 5 Αυγούστου
4ο επταήμερο: 6 Αυγούστου - 12 Αυγούστου
5ο επταήμερο: 13 Αυγούστου - 19Αυγούστου
6ο επταήμερο: 20 Αυγούστου - 26 Αυγούστου

Τα κέντρα υγείας τα οποία τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι τα εξής:
Κέντρο Υγείας Θάσου
Κέντρο Υγειάς Κασσανδρείας
Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου
Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου
Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους
Κέντρο Υγείας Μουδανιών

Κωνσταντίνος Π. Ιμπριάλος
Πρόεδρος Παραρτήματος Θεσ/νίκης Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.
Τηλ.: 6981113262, email: kostasimprialos@hotmail.com

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ


ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κ. Ιμπριάλος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αθ. Παπανικολάου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. Δεληγεώρογλου

ΤΑΜΙΑΣ
Ε. Μαυρίδου

ΜΕΛΟΣ
Δ. ΠαπαδόπουλοςTEL/FAX: 2310 999030
www.eefie.org.gr
eefie@eefie.org.gr


read more " ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ‏ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ-CAMP
ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ-CAMP
τριήμερη κατασκήνωση με εργαστήρια κρουστών
στο Camping ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ, Πλάκα Λιτοχώρου
31 Αυγ. - 2 Σεπ. 2012
Εργαστήρια:
♫ Κρουστά για ενήλικες (αρχάριους - προχωρημένους) και έφηβους
♫ Κρουστά, μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά 4-12 ετών,hip-hop
♫ Κίνηση στη φύση και… καλλιτεχνικές βραδιές για όλους!


Κόστος: ενήλικες σε σκηνή 65€, σε σπιτάκι 80€ / παιδιά 55 € (περιλαμβάνει
8ωρο εργαστήριο, 2 διανυκτερεύσεις, 2 καλλιτεχνικές βραδιές και 1 barbeque.)
Τα όργανα διατίθενται δωρεάν από το Κρουστόφωνο.

Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής:
2310 861874 (6-9 μ.μ.) 6944503542, 6972222982
www.kroustophono.gr, info@kroustophono.gr

Αλ. Παπαδιαμάντη 6, 54645 Θεσσαλονίκη
read more " ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ-CAMP "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ


Σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων
για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών ΣχολώνΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής οργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σεμινάρια προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών της χώρας.

Τα σεμινάρια θα γίνονται από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ και θα παρέχονται δωρεάν. Σε αυτά δε θα συμμετέχουν ως καθηγητές οι διδάσκοντες στην Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. καθώς και τα μέλη της ορισθείσας από το ΚΘΒΕ, επιτροπής των εισαγωγικών εξετάσεων της Σχολής του.

Η πρωτοβουλία αυτή οργανώνεται ύστερα από τη διαπίστωση ότι πολλές οικογένειες υποψηφίων δυσκολεύονται να καταβάλλουν το οικονομικό τίμημα, που ορίζουν οι ιδιώτες καθηγητές. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε το Κ.Θ.Β.Ε. θεωρεί υποχρέωσή του να παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν διευκολύνοντας την προετοιμασία των υποψηφίων αυτών.

Είναι αυτονόητο ότι μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή της αρεσκείας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας τους και το όριο ηλικίας για την συμμετοχή σ’ αυτά είναι έως και 30 ετών. Τα Σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 και οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το σύνολο των μαθημάτων.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στα Σεμινάρια Προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις των Δραματικών Σχολών θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10 Αυγούστου 2012, στο Γραφείο Παραγωγής του ΚΘΒΕ τηλ: 2315 200 008 2310 270398, 2310 266039.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι ενδιαφέρονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 25 έτος της ηλικίας τους.
read more " ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

47 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2012- ΕΝΑΡΞΗ 16 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.Η έναρξη θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις εντός κι εκτός του Μεγάρου Μουσικής στις οποίες θα συμμετάσχουν η Φιλαρμονική και η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου καθώς και άλλα σχήματα. Την ίδια μέρα θα γίνει performance του Πεδίου Δράσης Κόδρα, στην παραλία με 150 ερασιτέχνες να χορεύουν βαλς.

«Γίνεται μία συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε πέρυσι, να φέρουμε νέο πνεύμα στα ''Δημήτρια'' που αφορά την πρωτοπορία στο ευρωπαϊκό γιγνεσθαι, έστω με τα λίγα σχήματα που μπορούμε να φέρουμε και παράλληλα κινητοποίηση του ντόπιου δυναμικού. Μας απασχολεί όσο γίνεται αυτό να απλωθεί και να βγει εκτός των αιθουσών», λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Σπύρος Πέγκας.

Τα «Δημήτρια», όπως παραδέχεται ο ίδιος, βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε μεταβατική φάση ως προς τον καθορισμό της φυσιογνωμίας της διοργάνωσης. «Προσπαθούμε να μάθουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με γενικότερη στρατηγική του δήμου και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τις οργανωτικές δυσλειτουργίες», τονίζει.


Το πρόγραμμα

Ως τα τέλη Οκτωβρίου ακολουθούν:

Γερμανικό χιπ χοπ συγκρότημα Moop Mama (18 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Κήπου)

Πολυθέαμα -χορός «Atto Bianco» από την ιταλική ομάδα Vertical Dance (21 Σεπτεμβρίου, Δημαρχιακό Μέγαρο)

Συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας (22 - 23 Σεπτεμβρίου, Ναυαρίνο και Λευκός Πύργος)

«Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ από το Θέατρο των Εθνών της Μόσχας σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάγιερ (22 - 23 Σεπτεμβρίου, ΕΜΣ)

«Hora» από την Bathseva Dance Company (23 Σεπτεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής)

«Επιμένω» από τους «Χορευτές του Βορρά» σε χορογραφία Π. Αργυρόπουλου (30 Σεπτεμβρίου, ΕΜΣ)

Συναυλία με τον Leto Ensemble (30 Σεπτεμβρίου, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

«Ραχήλ» του Γρ. Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού από το Κέντρο Θεατρικής Ερευνας (δεν καθορίστηκε ημερομηνία, «Ανετον»)

«Μεταπολίτευση» από την ομάδα χορού FORA (2 Οκτωβρίου, Αυλαία)

Συναυλία με τον Γιάννη Βακαρέλλη στο πιάνο και τον Δανό Bjarke Mogensen στο ακορντεόν σε έργα Πιατσόλα, Γκαρντέλ, Στραβίνσκι (3 Οκτωβρίου, ΜΜΘ).

«Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν από τη Σκηνή της Ζωής Λάσκαρη (5 - 7 Οκτωβρίου, ΕΜΣ)

Συναυλίες με έργα των Ρέσπιτζι και Ντεμπισί από το κουαρτέτο εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης» και έργο του Σούμαν από το «Transcription Ensemble» (7 Οκτωβρίου, δημαρχείο).

Συναυλία με τον Στέφανο Θωμόπουλο και τον Πρόδρομο Συμεωνίδη (7 Οκτωβρίου, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).

Συναυλία με την Ορχήστρα Δωματίου της Σμύρνης (10 Οκτωβρίου, ΜΜΘ).

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας (10 Οκτωβρίου, Παλιά Παραλία).

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Τούρκο Fazil Say (12 Οκτωβρίου, ΜΜΘ).

«Κρυμμένοι ελαιώνες» σε χορογραφία Μαρίας Γοργία, «Κοίτα με» σε χορογραφία Πέρσας Σταματοπούλου και «Χρυσός Αιώνας» σε χορογραφία Δημήτρη Τσιαπκίνη (12 Οκτωβρίου, ΕΜΣ).

Ρεσιτάλ πιάνου του Παναγιώτη Τροχόπουλου και συναυλία για 4 χέρια με τους Χαράλαμπο Αγγελόπουλο και Τίτο Γουβέλη (14 Οκτωβρίου, δημαρχείο).

«Journey Home» από τη βελγική ομάδα χορού «Les Slovaks» (14 Οκτωβρίου, ΕΜΣ).

«Milcho Leviev & Friends», με τη ΣΟΔΘ, αφιέρωμα στη μουσική των Ελιγκτον, Πόρτερ, Γκέρσουιν (15 Οκτωβρίου, ΜΜΘ)

Womex: Παγκόσμια συνάντηση επαγγελματιών της μουσικής με συναυλίες, συνέδρια και προβολές (17 - 21 Οκτωβρίου, Helexpo).

Συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου (18 Οκτωβρίου, πεζόδρομος Αγίας Σοφίας).

Συναυλία της Berliner Symphonikern με έργα Μπετόβεν, Μότσαρτ και Μέντελσον Μπαρτολντί. Σολίστες: Χρίστος Γαλιλαίας, βιολί και K. Hong, βιολοντσέλο (19 Οκτωβρίου, ΜΜΘ).

«Testament» από το γερμανικό θίασο «She She Pop» (19, 20 Οκτωβρίου, ΕΜΣ).

«Χορεύοντας για τα 100» με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα σε δρόμους της πόλης (20 Οκτωβρίου).

«Je suis completement battue» από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» (20 - 25 Οκτωβρίου, «Αμαλία»).

«Performers Quartet» με ρεπερτόριο από «Μπρόντγουεϊ» (21 Οκτωβρίου, δημαρχείο).

«Η δεξίωσις» από το χοροθέατρο «Οκτάνα» (21 Οκτωβρίου, δημαρχείο).

Eκδήλωση αφιερωμένη στη Ρούλα Πατεράκη, με παρουσίαση της παράστασης «Μια μετέωρη κυρία» σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου (22 Οκτωβρίου, ΜΜΘ).

«Δ. Μαραγκόπουλος: Αναζητώντας το χωροχρόνο» με τη ΣΟΔΘ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη (24 Οκτωβρίου, ΜΜΘ).

Παράσταση χορού «Soapera» της Ματίλντ Μονιέ (24 Οκτωβρίου, ΕΜΣ)

«EROFILI synopsis» από την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (26 - 28 Οκτωβρίου, «Ανετον»)

«Το κύμα» από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα (δεν καθορίστηκε ημερομηνία, ΕΜΣ)

«Πρώτη ύλη» του Δ. Παπαϊωάννου (δεν καθορίστηκε ημερομηνία, ΟΛΘ)

«Η Χρυσή Πύλη» σε σκηνοθεσία Τάσου Αγγελόπουλου από την ομάδα «Παπαλάγκι» και την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» (δεν καθορίστηκε ημερομηνία, Ανετον).
read more " 47 ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2012- ΕΝΑΡΞΗ 16 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ-ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ Στο Θέατρο Κήπου Τηλ. 2310 256.775 19 & 20 Ιουλίου


Η κωμωδία
ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ
Στο Θέατρο Κήπου
Τηλ. 2310 256.775

19 & 20 Ιουλίου

300 παραστάσεις μετά, και σε ένα διάστημα που η φράση Δεν Ακούω Δεν Βλέπω Δεν Μιλάω μοιάζει να παίρνει ιδιαίτερο νόημα, ο κουφός, ο τυφλός και ο μουγγός της ιστορίας μας –μαζί με την καλή νεράιδα της ζωής τους- για δυο μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Κήπου Θεσσαλονίκης.

Γιατί έχουν να θυμίσουν στο κοινό ότι η καθημερινότητα και η δυσκολίες της προσεγγίζονται πιο εύκολα με την αγάπη, την φιλία, την αξιοπρέπεια και την αισιοδοξία!

Το αγαπημένο έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη.
Πρωταγωνιστούν οι Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Σπύρος Σπαντίδας. Τον ρόλο της «καλής νεράιδας» παίζει η Δήμητρα Στογιάννη.

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.

Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!
Το Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καντάς
Σκηνικά: Λεία Ασβεστά
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς

Ώρα έναρξης : 9.15 μμ
Τιμές Εισιτηρίων: προπώληση 18€ κανονικό και 15 € φοιτητικό μαθητικό
Διάρκεια: 120’
read more " ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ Στο Θέατρο Κήπου Τηλ. 2310 256.775 19 & 20 Ιουλίου "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

42ΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΘΑΣ42ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΘΑΣ

Όλα είναι έτοιμα και φέτος για τον Διεθνή κολυμβητικό διάπλου Τορωναίου Κόλπου. Τη μεγάλη αθλητική – πολιτιστική διοργάνωση που ενώνει κολυμβητές και εραστές του υγρού στοιχείου και που προσφέρει στους θεατές ένα ξεχωριστό θέαμα!
Φέτος ο διάπλους του Τορωναίου Κόλπου συμπληρώνει 42 χρόνια και το ενδιαφέρον από διοργανωτές και ανά τον κόσμο κολυμβητές της μαραθώνιας κολύμβησης παραμένει αμείωτο.
Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8 το πρωί του Σαββάτου στις 14 Ιουλίου και ήδη οι κολυμβητές που έχουν επιλεγεί ή κληρωθεί άρχισαν την προετοιμασία τους.
Αν και οι αιτήσεις συμμετοχής φέτος έφθασαν τις 78, ωστός 21 κολυμβητές θα πάρουν μέρος στον Διάπλου, μετά από σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε , βάσει κανονισμού. Έμφαση δόθηκε σ’ αυτούς που είχαν δοκιμάσει στο παρελθόν, στους ξένους, στους νέους και στους ντόπιους.
Τα 25 χιλιόμετρα που χωρίζουν την Καλλιθέα της Κασσάνδρας από τη Νικήτη της Σιθωνίας, καθώς και τα γαλάζια νερά του Τορωναίου είναι η πρόκληση προς τους κολυμβητές, οι οποίοι καλούνται να νικήσουν την κούραση, την υποθερμία και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στα στοιχεία της φύσης, σ' έναν αγώνα όπου νικητές θα είναι αυτοί που θα τερματίσουν μέχρι τη δύση του ήλιου.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι και φέτος όπως και κάθε χρόνο άλλωστε η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ» και ο Δήμος Σιθωνίας. Τόσο η Πρόεδρος του ΣΙΘΩΝΑ Κωνσταντίνα Κούρα, όσο και ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος εκτιμούν ότι και φέτος ο Διάπλους θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και προσκαλούν όλους εκείνους που αγαπούν τη θάλασσα και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση παρουσιαστής της οποίας θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Στέλιος Καλαθάς.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΛΟΥ
Τον Ιούλιο του 1971, μια παρέα Νικητιανών, Άγγελος Κουτλιάνος,
Μάκης Παπάγγελος, Νίκος Παπαθανασίου, Χρήστος Ξανθόπουλος, Νίκος Μπιλάλης,
Γιώργος Καραθανάσης με κίνητρο την αγάπη για την θάλασσα, ξεκίνησε και έκανε
πραγματικότητα κάτι που για όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της
Σιθωνίας στη Κασσάνδρα, κολυμπώντας τον Τορωναίο Κόλπο.
Το ξεκίνημα των έξι κολυμβητών πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Εκτός από μερικούς
φίλους κανένας άλλος δεν παραβρέθηκε. Έτσι ρίχτηκαν στη θάλασσα χωρίς καμιά
επισημότητα, με μόνο όπλο την πίστη στη σπουδαιότητα του εγχειρήματός τους, την
αγάπη για την θάλασσα και τον πραγματικό αθλητισμό. Το απόγευμα όταν μαθεύτηκε
πως οι κολυμβητές φθάνουν στη ακτή της Κασσάνδρας, οι κάτοικοι μη μπορώντας να
πιστέψουν ακόμα, έτρεξαν με ότι μέσο διέθεταν για να υποδεχθούν τους ήρωες.
Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα. Το 1973
η ίδια παρέα ίδρυσε την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ».
Έδρα της η Νικήτη Χαλκιδικής και έμβλημά του η μία όψη του αργυρού
τετράδραχμου που είχε τεθεί σε κυκλοφορία στην Χαλκιδική υπό της ομοσπονδίας
των πόλεων των Χαλκιδέων. Σκοπός της εταιρίας αυτής είναι η πνευματική,
πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη της Νικήτης, η συλλογή, διαφύλαξη
και προβολή του ιστορικού και λαογραφικού υλικού του χωριού, καθώς επίσης και η σύσφιξη των σχέσεων όλων των Νικητιανών.
Το 1974 λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα ο αγώνας δεν έγινε.
Έτσι ο 5ος κολυμβητικός διάπλους έγινε το 1975 και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Από τότε, κάθε χρόνο τον Ιούλιο ο «Σίθων» διοργανώνει τον Διάπλου από την
Καλλιθέα της Κασσάνδρας στη Νικήτη της Σιθωνίας, που πήρε πλέον μορφή
λαϊκού φεστιβάλ, μιας και συνδυάζεται και με διάφορες άλλες πολιτιστικές και
ναυταθλητικές εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα της επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης είναι η διεθνοποίησή της με συμμετοχή ξένων κολυμβητών.read more " 42ΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΘΑΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ ανοίγει την οροφή του και υποδέχεται 4 αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής


Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά

Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ ανοίγει την οροφή του και
υποδέχεται 4 αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου
με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους
Μιχάλη Μοσχούτη, Γιώργο Κατσάνο, Μπάμπη Παπαδόπουλο & Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης – Βασίλης Τζαβάρας)

Τριανόν 16 & 17 Ιουλίου 2012Ο κινηματογράφος Τριανόν διοργανώνει ένα διήμερο Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν 4 σημαντικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική επένδυση.
Πέντε εξαιρετικοί μουσικοί της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής θα επιχειρήσουν να μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής με μια σύγχρονη ματιά.

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: ΔE 21:00-22:15, TΡ 21:00-23:00

EIΣΙΤΗΡΙΑ: ΗΜΕΡΗΣΙΟ 10ευρώ/8ευρώ φοιτ.εκπαιδ.άνω 65 ΔΙΗΜΕΡΟΥ 16ευρώ/12ευρώ φοιτ.εκπ.άνω των 65 ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ 8ευρώ/6ευρώ φοιτ.εκπ.άνω των 65

Πρόγραμμα:
Δευτέρα 16/7


A Man There Was (original title: Terje Vigen)
Αν και μικρό σε διάρκεια το ασπρόμαυρο και βωβό φιλμ του Σουηδού Victor Sjöström, δεν στερείται έντασης και συναισθήματος. Αντίθετα, κάποιες στιγμές, αν και γυρισμένες με τα πενιχρά μέσα της πλέον πρώιμης εποχής του κινηματογράφου, μπορούν να μείνουν χαραγμένες στη μνήμη του κοινού για πάντα. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Terje Vigen, ενός ναυτικού που θρηνεί για την απώλεια της οικογένειάς του. Όταν οι συγγενείς του υπαίτιου για τον θάνατο των δικών του εξαρτώνται ξαφνικά από εκείνον, ο Terje θα έχει μία μοναδική ευκαιρία να τον εκδικηθεί. Θα μπορέσει όμως;

Σκηνοθεσία: Victor Sjöström (1917)
Διάρκεια: 53΄

Μουσική: Μιχάλης Μοσχούτης (κιθάρες, effects)
Metropolis


Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία του κινηματογράφου και μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της έβδομης τέχνης. Μια πολιτική αλληγορία για την καταπίεση της εργατικής τάξης έναντι του κεφαλαίου, αλλά και της πενίας οραμάτων και ιδεών καθώς η ανθρώπινη πρόοδος περιορίζεται στον τομέα της τεχνολογίας και της κερδοσκοπίας. Παρόλα τα αρχέτυπα που χρησιμοποιεί ως σημεία αναφοράς, ο Fritz Lang και η τότε σύζυγος του Thea von Harbou με την οποία συνυπογράφει το σενάριο, εισήγαγαν νέες τεχνικές στον κινηματογράφο, αδιανόητες για την εποχή τους, αρχιτεκτονικές αντιλήψεις, και φουτουριστικές ιδέες που έβρισκαν την εφαρμογή τους σε εκπληκτικά κοστούμια και υποβλητικά φώτα, που μόνο ένα διαμάντι του φαντασιακού σινεμά θα μπορούσε να προσφέρει.

Σκηνοθεσία: Fritz Lang (1927)
Διάρκεια: 90’

Μουσική: Γιώργος Κατσάνος (πιάνο, organ theatre, theremin, electronics)


Τρίτη 17/7

The passion of Joan of Arc (original title: La Passion de Jeanne d'Arc Jeanne d'Arc lidelse og død )


Ο Δανός σκηνοθέτης βασίστηκε στα πραγματικά πρακτικά της δίκης (ιστορική επιμέλεια Pierre Champion) της Ιωάννας της Λωραίνης και με αιρετική για την εποχή διάθεση, δημιούργησε μια από τις πιο σημαντικές του ταινίες. Ο Dreyer σκιαγραφεί ένα περισσότερο μυστικιστικό πορτρέτο μιας γυναίκας - ηρωίδας που η δίκη της παραπέμπει στα Θεία Πάθη. Μία σπαραχτική τραγωδία, με τα κοντινά πλάνα των αμακιγιάριστων ηθοποιών και τα σχεδόν ανύπαρκτα σκηνικά να εντείνουν τον ρεαλισμό και την αμεσότητά της, που δε θα μπορούσαν να βρουν ιδανικότερη έκφραση από την ερμηνεία της Maria Falconetti. Ένα κινηματογραφικό αριστούργημα του βωβού –και όχι μόνο- κινηματογράφου, με υποβλητική ατμόσφαιρα και καθηλωτική ένταση, που παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς.

Σκηνοθεσία: Karl Dreyer (1928)
Διάρκεια: 110΄

Μουσική: Silent Move
(Γιάννης Παξεβάνης – Βασίλης Τζαβάρας) / κιθάρες, tapes, loops

The General


Ο Johnny Gray (Buster Keaton), είναι μηχανικός τρένου στον αμερικανικό Νότο, και αγαπά παράφορα μία γυναίκα, την Αnabelle και την ατμομηχανή του που φέρει το όνομα Ο Στρατηγός. Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, ο Johnny κρίνεται καταλληλότερος για μηχανικός παρά για στρατιώτης. Η Anabelle, απογοητευμένη επιβαίνει στον Στρατηγό και φεύγει ενώ ένας κατάσκοπος καταλαμβάνει το τρένο για να εμποδίσει τον ανεφοδιασμό των Νοτίων, ένα και ιστορικά καταγεγραμμένο περιστατικό που έλαβε χώρα το 1862. Ο Johnny τότε ξεκινά έναν αγώνα ζωής ενάντια όλων, για να κερδίσει πίσω τόσο την αγαπημένη του όσο και τον Στρατηγό. Με φόντο την τεταμένη συνθήκη ενός πολέμου, ο έρωτας και η αγάπη βρίσκονται στον πυρήνα αυτής της ασυνήθιστης κωμωδίας. Γυρισμένη ως επί το πλείστον στις σιδηροδρομικές γραμμές του Όρεγκον, η ταινία ξεδιπλώνει με χιούμορ και παράλληλα αγωνία το «δράμα» του ήρωα που με τη γενναιότητα, αλλά και την ελαφρότητα και αδεξιότητά του προάγει την αφήγηση με άψογο ρυθμό. Στην βωβή αυτή κωμωδία το αμερικανικό μπρουλέσκ φτάνει στο απόγειό του και εξυμνείται από την ερμηνεία του Keaton, που εδώ αποδεικνύει το μεγαλείο της υποκριτικής του δεινότητας, το καλοστημένο σενάριο αλλά και την αξιομνημόνευτη για την εποχή φωτογραφία.

Σκηνοθεσία: Buster Keaton (1926)
Διάρκεια: 107΄

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος (ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα, loops, fx)
Κινηματογράφος Τριανόν
Κοδριγκτώνος 21
(Πατησίων 101 - ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)
Τηλ.: 210 8215469
http://www.trianon.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
Μιχάλης Μοσχούτης

Χρησιμοποιώντας κυρίως κιθάρες και effects, ο Μιχάλης Μοσχούτης παράγει συναισθηματικά έντονη μουσική η οποία πραγματεύεται τις αντιθέσεις μεταξύ του καθαρού και του επεξεργασμένου ήχου, της μελωδίας και του θορύβου, του οικείου και του απόκοσμου. Έχει κυκλοφορήσει μουσική υπό το καλλιτεχνικό όνομα Kerkville, είναι μέλος του σχήματος APNŒA και έχει γράψει μουσική για ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Στο τελευταίο του project Offerings, εξερευνώντας τον ρόλο της τελετουργίας στην μουσική, ηχογραφούσε ένα καινούργιο κομμάτι κάθε μέρα για 48 συνεχόμενες μέρες. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ολλανδία, την Γερμανία και την Ισλανδία.


Γιώργος Κατσάνος

Ο Γιώργος Κατσάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.Σπούδασε κλασικά κρουστά και υπήρξε μαθητής του Ν. Κορατζίνου στο ωδείο Αθηνών από το 1982 εως το 1987.Είναι απόφοιτος του Berklee College Of Music της Βοστώνης απ' όπου αποφοίτησε με έπαινο το 1993 στο πιάνο με ειδικότητα Professional Music Major. Υπήρξε μαθητής των John Arcarro, Livingston Taylor, Hall Croοk. Επίσης είναι πτυχιούχος κλασικού πιάνου από το ωδείο Tchaikofsky στην Αθήνα με καθηγήτρια την Άρτεμης Πολυχρονίδου. Εργάζεται ως jazz πιανίστας, καθηγητής jazz θεωρητικών και ear training στο Αθηναϊκό Ωδείο και στο ωδείο της Νέας Μάκρης του Γιάννη Χριστοφορίδη. Είναι ιδρυτικό μέλος τριών συγκροτημάτων της Ομαδικής Απόδρασης και του ΗΩΣ (με δισκογραφική παρουσία) καθώς και της μουσικό-θεατρικό-εικαστικής ομάδας Lost Circus.

Έχει συνεργαστεί και με Έλληνες δημιουργούς δισκογραφικά όπως οι Λένα Πλάτωνος, Σαββίνα Γιαννάτου, Νότης Μαυρουδής, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Φοίβος Δεληβοριάς. Με το EOS εμφανίστηκε στο EUROPEAN DAY OF MUSIC 2006.Επίσης υπήρξε ενορχηστρωτής και εκτελεστής στη μουσικο-χορευτική παράσταση του Κ. Ρήγου American Dream το 2007 στη Λυρική σκηνή. Το 2007 το συγκρότημα EOS συμμετείχε στο Synch Festival στην Τεχνόπολη Αθηνών και το 2010 στο Jazz Festival της Τήνου.
Στο Metropolis ο Γιώργος Κατσάνος παντρεύει το παλιό με το καινούργιο αυτοσχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας πιάνο, organ theatre, theremin καθώς και ηλεκτρονικούς ήχους που φτάνουν μέχρι το θόρυβο. Το μοναχικό πιάνο που παραπέμπει στη δεκαετία του ’20 συνδυάζεται με τις σύγχρονες αυτοσχεδιαστικές τάσεις.
SILENT MOVE
Οι Silent Move (Γιάννης Παξεβάνης – κιθάρα, loops / Βασίλης Τζαβάρας κιθάρα, tapes, loops) ξεκίνησαν ως σχήμα επενδύοντας μουσικά το αριστούργημα του F. Murnau Nosferatu. Οι δυο μουσικοί με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, τον ηλεκτρικό ήχο και τα εφέ δημιούργησαν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, προτείνοντας μια άλλη ανάγνωση στο κλασικό θρίλερ του 1922.
Στο νέο project των Silent Move, Jeanne of Arc του Karl Dreyer, η μουσική πότε ακολουθεί έναν καταιγιστικό ρυθμό και πότε τονίζει διακριτικά τις λεπτές αποχρώσεις της ταινίας. Οι δυο μουσικοί είναι σε συνεχή διάλογο μεταξύ τους αλλά και με το έργο, εναλλάσσοντας ρόλους κατά τη διάρκεια της παράστασης και παίζοντας άλλοτε μελωδικά κι άλλοτε αφαιρετικά.
Ο Γιάννης Παξεβάνης και ο Βασίλης Τζαβάρας συνεργάζονται εδώ και δέκα χρόνια σε ηχογραφήσεις, συναυλίες, μουσική θεάτρου, μουσική ντοκιμαντέρ (Occasional Dream, Take the money and run, Project 37, Η πόλη). Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο προσωπικός δίσκος του Β. Τζαβάρα, Songs in a room σε παραγωγή του Γ. Παξεβάνη, ενώ στις μουσικές του Γ. Παξεβάνη για το ντοκιμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ ο Β. Τζαβάρας είναι μόνιμος συνεργάτης.

Μπάμπης Παπαδόπουλος


Κιθαρίστας του συγκροτήματος ΤΡΥΠΕΣ. Αρκετά από τα τραγούδια τους είναι δικές του συνθέσεις (Εδώ, Κράτα Το Σόου Μαϊμού, Γιορτή, Καινούργια Ζάλη κ.ά) ενώ ο ήχος και το παίξιμό του ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά για τον ήχο του συγκροτήματος. Μέχρι το 2001 που σταμάτησαν να παίζουν, οι Τρύπες ηχογραφούν 7 δίσκους (6 studio και έναν live).
Από το 1992 είναι μέλος της Λοξής Φάλαγγας, του συγκροτήματος που συνοδεύει τον Ν. Παπάζογλου στις συναυλίες του.
Το 2000, η ενορχήστρωση που κάνει στο δίσκο Βραχνός Προφήτης του Θανάση Παπακωνσταντίνου, δημιουργεί μια τομή στην ελληνική δισκογραφία, μιας και ο δίσκος κατάφερε να δώσει μιαν άλλη, πιο σύγχρονη, εικόνα στο ελληνικό τραγούδι παντρεύοντας τον ήχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου με την ροκ-ψυχεδέλεια και τον αυτοσχεδιασμό-πειραματισμό. Ο Βραχνός Προφήτης ψηφίστηκε σαν ένας από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας.
Το 2001 συμμετέχει στον δίσκο Θυρωρός του Γιώργου Χριστιανάκη παίζοντας τις κιθάρες.
Το 2002 κάνει την ενορχήστρωση και παίζει στον δίσκο Αγρύπνια του Θανάση Παπακωνσταντίνου ενώ δημιουργεί τους Λαϊκεδέλικα, την ορχήστρα που συνόδευε στις συναυλίες τον
Θ. Παπακωνσταντίνου για τα επόμενα δύο χρόνια.
Την ίδια χρονιά κάνει την ενορχήστρωση και παίζει τις κιθάρες, μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα, στον δίσκο του τελευταίου, Ένα.
Το 2003 ξεκινά την συνεργασία του με τον γνωστό σαξοφωνίστα-κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι ο δίσκος Fictional Lies On Right Occations που κυκλοφορεί από την jnd rerecords.
Την ίδια χρονιά συμμετέχει στον δίσκο του Γ. Χριστιανάκη με τίτλο Παράξενες ιστορίες.
Το 2005 κάνει την ενορχήστρωση και παίζει τις κιθάρες στο δίσκο του Σ. Μάλαμα Το Άδειο Δωμάτιο.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς γράφει την μουσική για την ταινία Αγρύπνια του Νίκου Γραμματικού.
Από τον Σεπτέμβριο του 2005 ξεκινά να διδάσκει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου όπου μέχρι σήμερα είναι τακτικό μέλος του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού του.
Το φθινόπωρο του 2007 γράφει την μουσική για το έργο Το Όνειρο Του Δωδεκάμερου του Γ. Θεοτοκά που ανέβασε η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Την άνοιξη του 2008 κυκλοφορεί από την Puzzlemusik το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Σκηνές Από Ένα Tαξίδι. Ο δίσκος είναι ορχηστρικός, όλα τα κομμάτια είναι παιγμένα με κιθάρες (ακουστικές και ηλεκτρικές), ένα ταξίδι σε ηχητικά τοπία από την ελληνική λαϊκή μουσική μέχρι το ροκ και την αβανγκάρντ της Νέας Υόρκης.
Στο τέλος του 2009 κυκλοφορεί από την ίδια δισκογραφική εταιρία το Well Anything Can Happen, μια συνεργασία του με τον Φλώρο Φλωρίδη και τον γνωστό κιθαρίστα Nicky Skopelitis (Material, Bill Laswell κλπ). Ο δίσκος είναι καθαρά αυτοσχεδιαστικός.
Από το 2010 είναι μέλος του συγκροτήματος Χειμερινοί Κολυμβητές.
Στις αρχές του 2010 γράφει την μουσική για τη θεατρική παράσταση Ερρίκος-Εδουάρδος-Ριχάρδος που ανέβασε η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Την άνοιξη της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί, και πάλι από την Puzzlemusik, ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο Απ' Την Σπηλιά Του Δράκου. Ο δίσκος περιλαμβάνει διασκευές από ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του '30 και τέσσερα πρωτότυπα ιντερμέδια που παίζει μαζί με τον Γιώργο Χριστιανάκη στο πιάνο.

Για την ταινία The General του Buster Keaton θα παίξει ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα με loops & fx. Θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε πρωτότυπα θέματα που γράφτηκαν για την ταινία.


read more " Αυτοσχεδιασμός και Σινεμά Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ ανοίγει την οροφή του και υποδέχεται 4 αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου με συνοδεία ζωντανής μουσικής "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

CYBER ART SPACE OPEN CALL - ACTION FIELD KODRA -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Το Cyber Art Space (CAS) είναι μια διεθνής πειραματική έκθεση σύγχρονης τέχνης που λάμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στον κυβερνοχώρο και που θα είναι προσβάσιμη από καλλιτέχνες και επισκέπτες αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Αποτελεί το κεντρικό διεθνές project του Πεδίου Δράσης Κόδρα 2012 (www.actionfieldkodra.gr) και είναι παράλληλα το πρώτο καλλιτεχνικό project παγκοσμίως, που προσεγγίζει τον κυβερνοχώρο ως πραγματική και όχι, ως εικονική διάσταση (χώρο).


Η ιδέα ξεκίνησε το 2010 στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Δημήτρης Μιχάλαρος (εικαστικός/ συνεπιμελητής του Πεδίου Δράσης Κόδρα), επιστρέφοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράστηκε με τον Μπάμπη Βενετόπουλο (εικαστικό/ Λέκτορα του τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ.) τη σύλληψη ενός project που θα προσέγγιζε τον κυβερνοχώρο ως πραγματική διάσταση (άρα χώρο) κι όχι ως εικονική ή δυνητική. Και οι δύο καλλιτέχνες ασχολούνται εκτενώς με τη σύζευξη των πεδίων της τέχνης και τεχνολογίας (ο όρος art & technology δεν έχει ακόμη σαφή απόδοση στην ελληνική γλώσσα).

Το Σεπτέμβριο του 2011, συνεργάστηκαν στην παρουσίαση της εκδοχής beta (για τον όρο beta και τη χρήση του βλ. το online λήμμα του λεξικού αγγλικής γλώσσας της Οξφόρδης: oxforddictionaries.com/definition/beta+test?region=uk) αυτής της ιδέας, υπό τον τίτλο Virtual Kodra. Αυτή η πρώτη εμπειρία του Virtual Kodra οδήγησε στη εξέλιξη και καρποφόρηση της ιδέας με τη δημιουργία ενός μονιμότερου (όσον αφορά τη σύλληψη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά), αλλά εξίσου πειραματικού project, με το νέο τίτλο Cyber Art Space.

Η σύλληψη της ιδέας προήλθε από το μικρόκοσμο του ατόμου, που η φυσική αναγνωρίζει ως σύμπαν (πραγματικό χώρο) με όλες τις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις, όμοιες με αυτές του πραγματικού κόσμου. την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, η ισχυρή και αδύναμη αλληλεπίδραση, η βαρύτητα όπου η τελευταία όπως και στον κυβερνοχώρο, είναι μη μετρήσιμη ή ανύπαρκτη.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Το Cyber Art Space προσκαλεί καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο και απ’ όλα τα πεδία τέχνης, να υποβάλουν ψηφιακά τις προτάσεις τους, μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012.

Όλα τα έργα θα πρέπει να είναι ψηφιακά και οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από τους επιμελητές, θα είναι υπεύθυνοι για την αποστολή του τελικού έργου τους, σε τρισδιάστατη ψηφιακή μορφή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Cyber Art Space για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την πρόσκληση ενδιαφέροντος (περιλαμβάνεται βίντεο παρουσίαση) και την online αίτηση συμμετοχής: www.cyberartspace.net

Οι τελικές συμμετοχές θα προκύψουν μέσα από επιλογή των επιμελητών του CAS και θα ανακοινωθούν μέσα στις 10 πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2012.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Σχετικά κείμενα μπορείτε να βρείτε στο blog του Cyber Art Space, το οποίο θα ενημερώνεται συνεχώς. Λόγω του διεθνούς χαρακτήρα του project, τα αγγλικά είναι η γλώσσα επικοινωνίας. Όλα τα νεότερα γύρω από το Cyber Art Space θα δημοσιεύονται στις σελίδες του Facebook και του Twitter.

Το Cyber Art Space ως μέρος του Πεδίου Δράσης Κόδρα, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Επικοινωνία: info@cyberartspace.net
Περισσότερες πληροφορίες: www.cyberartspace.net


Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ CYBER ART SPACE


Δημήτρης Μιχάλαρος
Καλλιτεχνικός διευθυντής

Δημήτρης Μιχάλαρος, Μπάμπης Βενετόπουλος
συνεπιμελητές

Παναγιώτης Χατζητσακύρης, Στελίνα Τσίφτη
σύμβουλοι επιμελητών

Γιώργος Παγγοζίδης
σχεδιαστής

Ελένη Σαπουντζή
επικοινωνία
Julijana Nicha
Social Media

Νίκος Αρβανίτης, Χριστόφορος Μιχάλαρος, Γιώργος Βενετόπουλος
Web developers/ web programmers

Ευαγγελία Φαχαντίδου
Programmers & 3D graphics designers student assistant

Τάνια Μινογιάννη
Επικοινωνία Action Field Kodra


27 Architects (www.27point.gr)
3D Architectural DesignKatart-e (www.katart-e.com)
Project management/ Coordination/ WebsiteMinotaur Digital Arts (www.mda.gr)
Programming/ 3D DevelopmentPago (www.pago.gr)
Design

To Cyber Art Space είναι μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του:


Action Field Kodra (www.actionfieldkodra.gr)
Visual Art Festival


Μαρία Κενανίδου, Δημήτρης Μιχάλαρος, Θεόφιλος Τραμπούλης
Συνεπιμελητές του Action Field Kodra


Υπό την αιγίδα:

Municipality of Kalamaria
read more " CYBER ART SPACE OPEN CALL - ACTION FIELD KODRA -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »