Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Η ΌΠΕΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΙΆΝΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΓΚΈΙ ΑΠΌ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΟΜΆΔΑ PASSATEMPO- 26-07-2012 ΈΩΣ ΚΑΙ 27-07-2012 ΠΈΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ: 21.30Θέατρο Κήπου26-07-2012 έως και 27-07-2012

Πέμπτη & Παρασκευή: 21.30
Τιμή Εισόδου
10€, 7€(φοιτητικό)


Η Όπερα του ζητιάνου

του Τζον Γκέι

από τη θεατρική ομάδα
Passatempo

στις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου 2012
στο Θέατρο Κήπου
για δύο μόνο παραστάσεις
στις 26 και 27 Ιουλίου 2012

Η καινούρια παραγωγή της θεατρικής ομάδας Passatempo Η όπερα του ζητιάνου του Τζον Γκέι, παρουσιάζεται για δύο μόνο παραστάσεις στο πλαίσιο των 30ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Θέατρο Κήπου, την Πέμπτη και την Παρασκευή 26 και 27 Ιουλίου 2012.

Η Όπερα του ζητιάνου δεν είναι μια συνηθισμένη όπερα. Είναι μια φτωχή όπερα ή μια όπερα για τους φτωχούς. Δεν πρωταγωνιστούν σ’ αυτή, όπως συμβαίνει στην ιταλική όπερα, τα μεγάλα ερωτικά πάθη και οι ευγενείς χαρακτήρες αλλά η ανάγκη, η διαφθορά, το χρήμα και ο υπόκοσμος. Οι ήρωες του έργου —ζητιάνοι, πόρνες, προαγωγοί, μαχαιροβγάλτες, κλεφτρόνια, χαρτοπαίχτες και ληστές είναι οι παρίες μιας βαθιά διεφθαρμένης κοινωνίας, όπου η εξουσία παρέχει προστασία σ’ αυτόν που δίνει τα περισσότερα και η επιχειρηματική δραστηριότητα χρησιμοποιείται ως βιτρίνα για κάθε λογής παρανομία.
Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου περισσεύει η εγκληματικότητα και όπου η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει περισσότερο από μια χρυσή ταμπακιέρα ή μερικά μεταξωτά μαντήλια, ο συγγραφέας του έργου Τζον Γκέι στήνει τη δική του ερωτική ιστορία, ανάμεσα στην Πόλυ Πήτσαμ, κόρη του εμπόρου και κλεπταποδόχου κ. Πήτσαμ, και τον Μακήθ, αμετανόητο γυναικά και αρχηγό μιας συμμορίας κλεφτών. Ο κρυφός τους γάμος θα γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ένας ανελέητος πόλεμος συμφερόντων, με καρφώματα, λαδώματα και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, γιατί στο μεταξύ ο Μακήθ είχε υποσχεθεί γάμο και στη Λούσυ Λόκιτ, την κόρη του αστυνομικού διευθυντή. Ο έρωτας των δύο κοριτσιών για τον Μακήθ θα τις φέρει αντιμέτωπες με τα σχέδια των γονιών τους. Για τους τελευταίους, ο συγκεκριμένος άντρας αξίζει περισσότερα νεκρός. Ποιος όμως θα επικρατήσει τελικά; Ο έρωτας ή το χρήμα;

Η Όπερα του ζητιάνου είναι μια μουσική σατιρική κωμωδία των ηθών που επικρατούσαν στο μακρινό Λονδίνο των αρχών του 18ου αιώνα.
Γράφτηκε το 1728 ως αντίδραση στη μόδα της ιταλικής όπερας που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή στις λονδρέζικες σκηνές και δεν σταμάτησε ποτέ να παίζεται στους αιώνες που ακολούθησαν. Σήμερα πια θεωρείται έργο εμβληματικό, καθώς μ’ αυτό εγκαινιάζεται, ως νέο μουσικοθεατρικό είδος, η λαϊκή όπερα (ballad opera).
Η έντονη θεατρικότητα του έργου, σε συνδυασμό με την ευθύβολη κοινωνική κριτική που ασκεί, τράβηξε στα 1920 την προσοχή του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο οποίος το χρησιμοποίησε ως πρότυπο για τη δική του Όπερα της πεντάρας
Η παράσταση εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση αυτού του κοινωνικού προβληματισμού.
Γιατί μπορεί οι ήρωές της να ανήκουν στο κοινωνικό περιθώριο, ωστόσο οι συμπεριφορές τους ελάχιστα διαφέρουν από εκείνες άλλων κοινωνικών τάξεων, και δη των ανώτερων. Σήμερα μάλιστα που το χρήμα έχει πια αναχθεί στο απόλυτο αγαθό, στο μέσο που ανοίγει όλες τις πόρτες και καθορίζει την τιμή του καθενός, το θέμα του έργου αποκτά και απροσδόκητη επικαιρότητα.
Παράλληλα το είδος της ballad opera, με την έκδηλη θεατρικότητα και τους αδρούς χαρακτήρες της διαμορφώνει τους όρους για τη δημιουργία ενός λαϊκού θεάματος, όπου η θεατρική αλήθεια θα διασταυρώνεται με το θεατρικό παιχνίδι, η κωμωδία με το πάθος, η φαντασία με την πραγματικότητα και η πρόζα με τη ζωντανή μουσική, το τραγούδι και το χορό.

Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές
Μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Χορογραφία-κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ
Κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου

ART MINDS
www.artminds.gr
Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννης Γκουντάρας, Επικοινωνία: Δάφνη Μουστακλίδου, dafni.artminds@gmail.com, 6972294695

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί
Ειρήνη Αμπουμόγλι: Πόλυ Πήτσαμ, Μπέτυ Ντόξυ, Ματ ο Δεκάρας
Αργυρώ Ανανιάδου: Λούσυ Λόκιτ, Ντόλυ Τρουλ, Σαμ ο Πονηρός
Γιώργος Γιόκοτος: Λόκιτ, Τζίμυ το Γεράκι
Γιώργος Καραβασίλης: Φιλς, Νεντ το Τσακάλι, Παίχτης Α’
Ιωάννα Μήτσικα: Τζένι Ντίβερ, Πόρνη Β’, Τομ ο Μπεκρής
Νικόλας Νικητάκης: Κύριος Πήτσαμ, Μπεν ο Σαύρας, Πόρνη
Σοφία Σακελλαρίου: Κ. Πήτσαμ, Μόλυ Μπράζεν, Ντιάνα Τραμπ, Σάμ ο Στραβοδάκτυλος, Πόρνη Α’
Μιχάλης Συριόπουλος: Μακήθ, Βατ ο Άχαρος

Η παράσταση παίζεται με ζωντανή μουσική.

Info
Παραστάσεις: Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012
Χώρος: Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των 30ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Ώρα έναρξης: 21:30
Εισιτήρια: 10 ευρώ και 7 ευρώ φοιτητικό
Διάρκεια παράστασης: 90’
read more " Η ΌΠΕΡΑ ΤΟΥ ΖΗΤΙΆΝΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΓΚΈΙ ΑΠΌ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΟΜΆΔΑ PASSATEMPO- 26-07-2012 ΈΩΣ ΚΑΙ 27-07-2012 ΠΈΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ: 21.30 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟ ΣΥΣΣΊΤΙΟ -ΜΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΕΊΝΑΣ- ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΘΈΑΤΡΟ ΚΉΠΟΥΤο Συσσίτιο
-μια θρεπτική παράσταση για καιρούς πείνας-

ΔΕΥΤΕΡΑ 23
ΚΑΙ
ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Θέατρο ΚήπουΜΕΝΟΥ
Κυρίως πιάτο:
1. Ιωνάθαν Σουίφτ, Σεμνή πρόταση ώστε να παύσουν τα τέκνα των φτωχών ν’ αποτελούν βάρος για τους γονείς τους και τον τόπο τους και να καταστούν ωφέλιμα στην κοινωνία (μτφρ. Γαβριήλ Νικολάου Πεντζίκη, εκδόσεις ΑΓΡΑ, σειρά «Ο ΑΤΑΚΤΟΣ ΛΑΓΟΣ»-6, Αθήνα, 1998 )
2. Ροδρίγκο Γκαρθία: Σημειώσεις μαγειρικής (μτφρ. Δαμιανός Κωνσταντινίδης)
3. Δαμιανός Κωνσταντινίδης: Τα τραγούδια της κρίσης, Συνδετικά κείμενα, Η Εντομοφάγος

Μεζεδάκια από τους:
Μποστ, Μπρεχτ, Σωτήρη Παστάκα, Γιάννη Τσαρούχη, Στανισλάβ Στρατίεβ, Μάνου Χατζηδάκι…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία / σύνθεση κειμένων: Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Σκηνικά / κοστούμια / φώτα: Απόστολος Αποστολίδης
Μουσική: Κωστής Βοζίκης
Χορογραφίες: Αμαλία Στρινοπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κόμνω Ευαγγελία Κρικελίκου

Υποδέχονται, μαγειρεύουν, σερβίρουν, άδουν, χορεύουν, παίζουν:
Κωστής Βοζίκης, Χριστίνα Γεωργίου, Πένυ Γραικού, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μάριος Ζαρδαβάς, Αφροδίτη Ιωαννίδου, Κωνσταντίνα Καστέλλου, Κόμνω Ευαγγελία Κρικελίκου, Κώστας Μελίδης, Μαίρη Μωραϊτοπούλου, Μαρία Ιωάννα Παπαθανασίου, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Στέφανος Πίττας, Άγγελος Ρούσσος, Σταμάτης Στάμογλου, Πολύκαρπος Φιλιππίδης…

Φωτογραφίες: Δανάη Τεζαψίδου

"Συσσίτιο" στο θέατρο ΚήπουΣτους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, θέλοντας να συμβάλουμε κι εμείς με τα πενιχρά μας μέσα σ' αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται τελευταίως...

ολοένα και περισσότερο σε κάθε γωνιά της δεινοπαθούσης και αναξιοπαθούσης πατρίδος μας, προτιθέμεθα να τραπεζώσουμε τους πεινασμένους -συνέλληνες και μη- θεατές μας και να παρασκευάσουμε ενώπιόν τους ένα θρεπτικό γεύμα.
Όσο το γεύμα θα ετοιμάζεται, θα ψάχνουμε, μαζί τους ή και χώρια, λύσεις για τις κρίσεις που μας ταλανίζουν, θα ανταλλάσσουμε απόψεις, θα αλληλοπαρηγορούμαστε. Πού και πού θα δεχόμαστε απρόσκλητους φίλους που θα μας λένε κι αυτοί τα δικά τους. Πού και πού ένας μουσικός θα παίζει ένα σκοπό με το όργανό του και θα τραγουδάμε. Πού και πού θα λέμε και καμιά ιστορία με νόημα. Ή ένα καλαμπούρι χωρίς κανένα νόημα. Κάποιος θα κάνει κάποια στιγμή μια διάλεξη για το πρόβλημα της φτώχιας στην Ιρλανδία ή σε μια άλλη χώρα, μακριά από μας. Κι έτσι σιγά-σιγά θα περνάει ο χρόνος, θα σιγοβράζει το φαγητό κι εμείς θα υπομονεύουμε (ή μήπως θα υπονομεύουμε;).
Πώς μπορούμε να μιλήσουμε στο θέατρο γι' αυτό που μας συμβαίνει;
Μπορούμε άραγε να γελάσουμε με τα δεινά μας;
Μπορούμε να βρούμε θετικές πλευρές στην κρίση; ή να δούμε κάποιο φως στο τούνελ;
Γύρω από αυτά τα ερωτήματα, και άλλα που σίγουρα θα προκύψουν δουλεύοντας, θα οργανώσουμε την παράστασή μας. Θα χρησιμοποιήσουμε κείμενα γνωστών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, καθώς και δικά μας, που θα γραφούν στην διάρκεια των δοκιμών. Θέατρο επινόησης αλλά και ένα είδος επιθεώρησης, ένα ιδιότυπο καμπαρέ, ένα café chantant.
read more " ΤΟ ΣΥΣΣΊΤΙΟ -ΜΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΕΊΝΑΣ- ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΘΈΑΤΡΟ ΚΉΠΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

GAEA FESTIVAL 23 - 26 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ CAMPING EOT, ΑΣΠΡΟΒΆΛΤΑ23-08-2012 έως και 26-08-2012

Τιμή Εισόδου
60€ - 80€ (Προπώληση),
30€-90€(Ταμείο)
Gaea Festival
23 - 26 Αυγούστου
Camping EOT, Ασπροβάλτα


H Liquid Sound Development για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεi ένα 4ήμερο international μουσικό οικολογικό Φεστιβάλ με πάνω από 100 καλλιτέχνες και DJS από όλο τον κόσμο, που βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις στην προτίμηση του παγκόσμιου κοινού της ηλεκτρονικής μουσικής. Eνα φεστιβάλ με στοιχεία οικολογίας και πράσινου ακτιβισμού διαχυμένο από ήχους και χρώματα από κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς.

Μια εκδήλωση με όνομα από την Μητέρα Γη, Gaea festival, που θέλει να ευαισθητοποιήσει τους νέους γύρω από θέματα που αφορούν τη ποιότητα ζωής, τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. Με την μοναδική ποικιλία της μουσικής, workshops, δραστηριότητες, performance, πάνελ συζήτησης, προβολές ταινιών, υπαίθριους πάγκους αγοράς και πεντανόστιμα φαγητά το Gaea είναι το μουσικό και όχι μόνο Φεστιβάλ που όλοι πρέπει να απολαύσετε !

Μια πραγματικά μαγική εμπειρία η Gaea Festival προσφέρει μια ευκαιρία να ξεφύγετε από τις πιέσεις και την ρουτίνα της ζωής μας και να φθάσετε σε μια υψηλότερη κατάσταση της υλοποίησης μέσα σε ένα ασφαλές και φυσικό περιβάλλον. Σε μια όμορφη τοποθεσία, κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες από όλο τον πλανήτη και στα 3 stages που θα έχει όπως οι S-Range, Hux Flux, Egorythmia, Ibojima, Corona, Hyperion, Ital, Headroom, Nok, Inner State, Sensifeel, Symphonix, Protonica, Sensient, Andrea Bertolini, Zombie, Weekend Heroes, Lemonchill, Sysyphe, Elea, Secret Vibes κ.α.

Δείτε πιο πολλά εδώ:
http://www.facebook.com/events/273235062738078
www.gaeafestival.gr
read more " GAEA FESTIVAL 23 - 26 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ CAMPING EOT, ΑΣΠΡΟΒΆΛΤΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΊΚΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΤΟΥ ΜΟΝΌΦΘΑΛΜΟΥ ΤΥΦΛΟΠΌΝΤΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΌ ΘΈΑΤΡΟ ΣΥΚΕΏΝ-ΜΆΝΟΣ ΚΑΤΡΆΚΗΣ 22-07-2012 ΈΩΣ ΚΑΙ 22-07-20


Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα


Ανοικτό Θέατρο Συκεών-Μάνος Κατράκης22-07-2012 έως και 22-07-20Η παιδική παράσταση
«Ο Τζιμ το τζιτζίκι και η συμμορία του μονόφθαλμου τυφλοπόντικα»,
του
Ευγένιου Τριβιζά……

περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα.
Τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Ζουγανέλης.
Καλοκαίρι 2012 και ο «Θίασος ‘81» ταξιδεύει τον Ήρωα του Ευγένιου Τριβιζά, «Τζιμ το τζιτζίκι», στα Φεστιβάλ της Αττικής, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την παράσταση που παρουσίασε την φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη γνώμη κοινού και εκπαιδευτικών, τρεις είναι οι παράγοντες που δίνουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και καθιστούν το έργο άξιο να το εμπιστευτεί κάποιος και να το αγαπήσει.
Α) ο Ευγένιος Τριβιζάς. Ο μεγαλύτερος σύγχρονος Έλληνας «παραμυθάς», που έχει πλέον και διεθνή αναγνώριση.
Β) ο Γιάννης Ζουγανέλης. Δεν χρειάζεται συστάσεις για το ταλέντο, την καλλιτεχνική του προσωπικότητα και την αγάπη του για τα παιδιά.
Γ) ο «Θίασος ‘81» που σας την παρουσιάζει. Με γόνιμη ιστορία 30 χρόνων στο χώρο του Θεάτρου για Παιδιά, έχει μεγαλώσει γενιές που σήμερα οδηγούν στις παραστάσεις του τα δικά τους παιδιά. Εμπειρία, γνώση και ανανέωση με την σημερινή νέα του γενιά.
Η ιδρύτριά του, Νανά Νικολάου, γνωστή για την προσφορά της στο Θέατρο για Παιδιά, είναι η σκηνοθέτης της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο:
Μια σπαρταριστή ανατροπή του παραδοσιακού μύθου. Ένα αλληγορικό έργο με θέμα την υπεροψία, την φιλία και την αξία της τέχνης στη ζωή.

Μια απολαυστική μουσική περιπέτεια από τον «ποιητή παραμυθιών» και «μετρ των ανατροπών» Ευγένιο Τριβιζά.

Λίγα λόγια του Ευγένιου Τριβιζά για το έργο:

«Σαράντα λαχταριστά σπυριά ροδιού, ένας δαιμόνιος κυνηγός ταλέντων, δύο μυρμήγκια χωρίς ούτε ένα φίλο που ετοιμάζονται για τον χειμώνα που θα κρατήσει έναν αιώνα, μια ασύλληπτη συμμορία κακοποιών, δύο εύπορες κότες με τζακούζι στο κοτέτσι και ένα ανέμελο τζιτζίκι, βιρτουόζος του μαντολίνου, είναι οι ήρωες του έργου που δίνει επιτέλους την τελική και αδιαμφισβήτητη απάντηση στο προαιώνιο βαθυστόχαστο ερώτημα, να τζι κανείς ή να μην τζι;»

Η παράσταση:

Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και μάσκες, χρήση πολυμέσων.
Η Μουσική του Γ. Ζουγανέλη που επικοινωνεί με τους θεατές.
15 τραγούδια που «ξεσηκώνουν» και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση.
Επτά ηθοποιοί που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και γίνονται ένα με τους θεατές.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά - κοστούμια: Λαμπρινή Καρδάρα
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΓΓΑΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ
21 Ιουνίου 3η Μαρίνα Δήμου Γλυφάδας 8:30μμ
1 Ιουλίου Βεάκειο Θέατρο
4 Ιουλίου Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής»
6 Ιουλίου Γυμνάσιο – Λύκειο Ραφήνας
7 Ιουλίου Κηποθέατρο Δήμου Παπάγου
8 Ιουλίου Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Δήμου Νέας Μάκρης
9 Ιουλίου Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας (Πετρούπολη)
12 Ιουλίου Κηποθέατρο Ιακωβατίου Βιβλιοθήκης (Ληξούρι Κεφαλλονιάς)
13 Ιουλίου Αύλειο Χώρος Ξένια (Αργοστόλι)
15 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας (Αμαλιάδα)
16 Ιουλίου Δημοτικό Κηποθέατρο Πάρκου (Αγρίνιο)
17 Ιουλίου Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» (Πρέβεζα)
18 Ιουλίου Ανοιχτό Θέατρο Δήμου Λευκάδας
19 Ιουλίου Θέατρο Βουνού (Καστοριά)
20 Ιουλίου Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο (Κοζάνη)
21 Ιουλίου Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» (Βέροια)
22 Ιουλίου Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μερκούρεια 2012» - Συκεές, Θεσσαλονίκη
23 Ιουλίου Δημοτικό Θέατρο Πάρκου (Κατερίνη)
24 Ιουλίου Θερινή Δημοτική Σκηνή (Λαμία)
25 Ιουλίου Θέατρο Μοσχοποδίου «Μελίνα Μερκούρη» (Θήβα)
28 Ιουλίου Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας
read more " Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΊΚΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΊΑ ΤΟΥ ΜΟΝΌΦΘΑΛΜΟΥ ΤΥΦΛΟΠΌΝΤΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΌ ΘΈΑΤΡΟ ΣΥΚΕΏΝ-ΜΆΝΟΣ ΚΑΤΡΆΚΗΣ 22-07-2012 ΈΩΣ ΚΑΙ 22-07-20 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

"Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΉΣ" ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΚΉΠΟΥ- ΤΕΤΆΡΤΗ 1 ΚΑΙ ΠΈΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ, ΏΡΑ 9.30 Μ.Μ.


"Ο Επιθεωρητής" στο θέατρο Κήπου
Το κλασσικό έργο του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής»...

παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι σε περιοδεία το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο, με καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ, που μέσα από ακραίες κωμικές καταστάσεις σαρκάζει ανελέητα την εξουσία και τους μηχανισμούς της, γεγονός που την καθιστά απόλυτα διαχρονική και συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Γκόγκολ με την αιχμηρή πένα του «καυτηριάζει» την ανοησία, τη δουλοπρέπεια, την ματαιοδοξία, τον οπορτουνισμό, την αισχροκέρδεια, την διαφθορά και την υποκρισία της κρατικής μηχανής, αλλά συνάμα και την σήψη μια ολόκληρης κοινωνίας, που επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πανδαιμόνιο από κολακείες, δωροδοκίες, αλληλοκατηγορίες και αλληλοεξευτελισμούς. Η ασύλληπτη κωμικοτραγική παρεξήγηση που «χρίζει» εν μία νυκτί έναν ασήμαντο νεαρό ταξιδιώτη σε παντοδύναμο Επιθεωρητή, μοιάζει σχεδόν απίστευτη και οδηγεί σε ένα εξίσου απίστευτο γαϊτανάκι κωμικών καταστάσεων αλλά και σκληρών αποκαλύψεων.

Το έργο θα ανεβεί σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου, σκηνοθεσία και διασκευή Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Δουνδουλάκη, επιμέλεια κίνησης-χορογραφία Μόνικας Κολοκοτρώνη, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου.

Τον ρόλο του Επιθεωρητή θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης. Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασίλης Ανδρέου, Νικολέττα Βλαβιανού, Εύη Μητσοπούλου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Μυλωνάς, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους.Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ.
Θεσσαλονίκη, Θέατρο Κήπουread more " "Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΉΣ" ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΚΉΠΟΥ- ΤΕΤΆΡΤΗ 1 ΚΑΙ ΠΈΜΠΤΗ 2 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ, ΏΡΑ 9.30 Μ.Μ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »