Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28/06, ΩΡΑ 20.00΄: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΟΥΘ.ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ:
ΝΕΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟΗ «Κίνηση Πολιτών 136», διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το νερό της Θεσσαλονίκης, οι αγώνες για τη διατήρησή του ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 και ώρα 20.00΄, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του ΟΥΘ, στο Φουαγιέ Θεάτρου του ΒΠΚ.

Διάρκεια έκθεσης: 28 - 30 Ιουνίου 2012.

Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η για το κοινό.
read more " ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 28/06, ΩΡΑ 20.00΄: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΟΥΘ. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΜΜΘ - TOSCA ΤΟΥ GIACOMO PUCCINI (5 ΙΟΥΛΊΟΥ, 21:00) - THE MET LIVE IN HDTosca του Giacomo Puccini (5 Ιουλίου, 21:00)


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Metropolitan Opera, μέσω του προγράμματος «The Met: Live in HD», μας δίνει την ευκαιρία νʼ απολαύσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα συνεχίζεται στη χώρα μας με το έργο Tosca του Giacomo Puccini.

H Tosca αφηγείται την ιστορία τριών ανθρώπων: μιας ξακουστής λυρικής τραγουδίστριας, ενός φιλελεύθερου ζωγράφου κι ενός σαδιστή αρχηγού της αστυνομίας. Οι τρεις κεντρικοί ήρωες είναι παγιδευμένοι σʼ ένα δίχτυ έρωτα και πολιτικής.

Το έργο «Tosca» την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21:00 με ελληνικούς υπότιτλους.
read more " ΜΜΘ - TOSCA ΤΟΥ GIACOMO PUCCINI (5 ΙΟΥΛΊΟΥ, 21:00) - THE MET LIVE IN HD "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΟΝΉ ΛΑΖΑΡΙΣΤΏΝ ΔΕΥΤΈΡΑ 9 ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ 10 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012, ΏΡΑ: 21.00Κάρμεν Ρουγγέρη
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Μονή Λαζαριστών
Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, Ώρα: 21.00

Η εταιρεία παραγωγής Culture Factory A.E., συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμου του θεάτρου για παιδιά με αρωγό την Κάρμεν Ρουγγέρη και αυτό το καλοκαίρι. Εν όψει της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε τον ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων και πιο ονομαστό ήρωα της ανθρωπότητας, τον Ηρακλή και τους άθλους του.
Η αγαπημένη των παιδιών, Κάρμεν Ρουγγέρη, αναφέρει για την παράσταση:

Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:


- τη γέννηση του ήρωα
- τη ζωή του
- τους άθλους του
- την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων
- το θάνατό του
- και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

Μια παράσταση με χαρισματικούς ηθοποιούς, με πλούσια σκηνικά και εκπληκτικά κοστούμια από την Χριστίνα Κουλουμπή, εξαιρετική μουσική από τον Γιάννη Μακρίδη, και εμπνευσμένη χορογραφία από τον Πέτρο Γάλλια .
Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη!ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική διασκευή – Σύνθεση: Γιάννης Μακρίδης
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Στίχοι τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί:
Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Πέτρος Κιοσσές, Στέφανος Κοσμίδης, Γιάννης Νικολάου, Τάσος Παπαδόπουλος, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Ελένη Ρουσσινού, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Θανάσης Τσιδίμης, Γιάννης Τσουρουνάκης

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13€.

Προπώληση: Μονή Λαζαριστών,Public,Βιβλιοπωλεία Ιανός, Viva.gr 13855

Παραγωγή: Culture Factory Α.Ε.


read more " ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΟΝΉ ΛΑΖΑΡΙΣΤΏΝ ΔΕΥΤΈΡΑ 9 ΚΑΙ ΤΡΊΤΗ 10 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012, ΏΡΑ: 21.00 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “WAKE UP” THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “WAKE UP” THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Voicing Resistance», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 17 Ιουνίου στο Θέατρο Ballhaus Naunynstrasse με τη σκηνική ανάγνωση του έργου «Η δική μου Αραβική Άνοιξη» του Σωτήρη Χατζάκη.
Με το κείμενό του, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. επεχείρησε να παρουσιάσει πτυχές της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια ενός ήρωα που οργανώνει τη δική του αραβική άνοιξη από το παγκάκι ενός πάρκου, στο οποίο βρίσκεται άστεγος αφού έχει χάσει δουλειά και οικογένεια.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «Wake Up» της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, που αποτέλεσε μέρος του Φεστιβάλ «Voicing Resistance» στο θέατρο Ballhaus Naunynstrasse του Βερολίνου.
Στο πρόγραμμα, εκτός από το Κ.Θ.Β.Ε. πήραν μέρος: το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, το Teatro di Roma και το Teatro Garibaldi της Ιταλίας, το θέατρο Habimah του Ισραήλ και το Schauspielhaus Graz της Αυστρίας, με κείμενα που αφορούσαν στην πρόσληψη στην Ευρώπη, των πρόσφατων πολιτικών γεγονότων της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης», αλλά και τη χαρτογράφηση των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών που καταγράφονται σήμερα στον ευρωπαϊκό χώρο.
Στη συνέχεια, τα κείμενα αυτά θα αναπτυχθούν και θα εξελιχθούν σε αυτόνομες παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Wake up» της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Γραφείο Τύπου- Προβολής & Επικοινωνίας Κ.Θ.Β.Ε. - Πληροφορίες: Λένα Ευαγγέλου,
Τηλ: 2315 200010 & 6945 935246, E-mail: press@ntng.gr, Ιστοσελίδα Κ.Θ.Β.Ε. www.ntng.gr
read more " ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “WAKE UP” THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

THESSALONIKI FOOD FESTIVAL - STREET FOOD


THESSALONIKI FOOD FESTIVAL - STREET FOODΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


«STREET FOOD THESSALONIKI… ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ»

«Κουλούρι, μπουγάτσα, γύρος, σουβλάκι, "τα βρώμικα"...
Για τους Θεσσαλονικείς, μέρος της διατροφικής τους καθημερινότητας, η παράδοσή τους, η υπερηφάνεια τους...
Για τους επισκέπτες της πόλης νοστιμιές που δεν πρέπει με τίποτα να χάσουν..
Street food Thessaloniki....Τα νόστιμα μυστικά των δρόμων»

Το κείμενο αυτό, μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, πληροφορίες σχετικά με τη δράση «Τρίτη βράδυ τρώμε έξω με 10 ευρώ», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και δύο φωτογραφικά banners που δεσπόζουν στην αίθουσα αφίξεων του Αεροδρομίου «Μακεδονία», υποδέχονται τους επισκέπτες της πόλης μας, από όλον τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες που συνθέτουν τα banners, τα οποία αγκαλιάζουν τις δυο κεντρικές κολώνες του αεροδρομίου, στο χώρο υποδοχής των αφίξεων ξένων επισκεπτών, είναι αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποίησαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομίας στο Τορίνο της Ιταλίας. Οι φοιτητές επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού, διοργανώτριας αρχής του Thessaloniki Food Festival και εξερεύνησαν τα πιο «δυνατά» σημεία του «Street Food», του φαγητού στους δρόμους. Με τη δημιουργική αυτή πρωτοβουλία, θέλησαν να προτρέψουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτή την προσιτή και άκρως γευστική γαστρονομική παράδοση της πόλης.


Τα «νόστιμα μυστικά των δρόμων» κλέβουν την παράσταση, προϊδεάζοντας τους τουρίστες για τις γευστικές εμπειρίες που τους περιμένουν, στη διάρκεια της περιπλάνησής τους στη Θεσσαλονίκη.read more " THESSALONIKI FOOD FESTIVAL - STREET FOOD "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ ΤΗΣ ΞΈΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΎΛΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉ ΤΟΝ ΠΆΝΟ ΒΛΆΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΠΕΡΙΟΔΕΊΑ 2012‏


ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ
της Ξένιας Καλογεροπούλου


πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος

μουσική Διονύσης Σαββόπουλος

σκηνοθεσία Κώστας ΓάκηςΤο «Θέατρο του Βορρά» ανοίγει τα πανιά του και ο θρυλικός πια Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κάνει για πρώτη φορά στην τριαντάχρονη ιστορία του το γύρο της Ελλάδας.
Η παράσταση που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές, φιλοδοξεί να παρασύρει μαζί της στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό…και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.
Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα αγαπημένα παραμύθια .
Η σκηνή μετατρέπεται ολόκληρη σε καράβι και όλοι μαζί σαλπάρουμε για να γνωρίσουμε τον Κύκλωπα Αρχισαλαχάρ, που όταν τραγουδάει η γη ταρακουνιέται, την Λαριζάντ, την πριγκίπισσα που με την ομορφιά της μπορεί να σε βγάλει από το δρόμο, τη μάγισσα Κιρκίλα που πετάει, τους πειρατές, τη γοργόνα, τους λωτοφάγους και άλλους τόσους ήρωες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε το ταξίδι!. Οδηγός μας ο Παραμυθάς , ο πιο αγαπημένος φίλος των παιδιών. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή μουσική με κιθάρα , ακορντεόν και κρουστά.


Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Γάκης, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν" το 2006 για την ερμηνεία του στην παράσταση "Κατσαρίδα", ενώ τη μουσική υπογράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος . Στο ρόλο του Οδυσσεβάχ ο Πάνος Βλάχος γνωστός από τις αγαπημένες σειρές Βασιλιάδες (Λεωνίδας), Ζωή της Άλλης (Τζώρτζης) κ.α.
Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους.


Μια παράσταση για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Παναγιώτας Κοκκορού, η κίνηση του Χρήστου Παπαδόπουλου, η μουσική διδασκαλία της Μαρίας Δελλή.
Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Αβραμίδης Γιώργος, Αντωνίου Σοφία, Καβάλη Αμαλία, Μπιμπής Κώστας, Σοφολόγης Γιάννης.
Ζωντανή μουσική: Χαρά Σαββίδου
Εισιτήρια προπωλούνται. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 12€
Τιμή προπώλησης:10€
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr . Τηλ. 13855.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:15
3/7 Άργος
4/7 Πόρτο Ράφτη Κινηματοθέατρο ΑΛΕΞ
5/7 Ζάκυνθος Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο
6/7 Τρίπολη Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου
9/7 Άρτα Θέατρο Κάστρου
10/7 Βόνιτσα Νησάκι Κουκουμίτσας
11/7 Ηγουμενίτσα Άλσος Ηγουμενίτσας (Δασάκι)
12/7 Κέρκυρα Θέατρο ΜΟΝ ΡΕΠΟ "ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ"
13/7 Πετρούπολη Θέατρο Πέτρας (Σκηνή Πήτερ Μπρουκ)
15/7 Ρέθυμνο Θέατρο "Ερωφίλη" - Φρούριο Φορτέτζα
16-17/7 Ηράκλειο Τεχνόπολις
18/7 Σητεία Φρούριο Καζάρμα
19/7 Αγ. Νικόλαος Προαύλιο 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου
20/7 Αβδού Χερσονήσου Προαύλιο Παλιού Δημοτικού Σχολείου Αβδού Χερσονήσου
21/7 Χανιά Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
23/7 Πρέβεζα Δημοτικό Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος"
24/7 Πάργα Θέατρο Κάστρου
25/7 Αργοστόλι Αύλειος Χώρος ΞΕΝΙΑ
26/7 Ληξούρι Κηποθέατρο Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης
28/7 Νέα Μάκρη Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο
29/7 Πειραιάς Βεάκειο Θέατρο
30/7 Άνδρος Προαύλιο Εμπειρίκειου Γυμνασίου
1/8 Νάξος
2/8 Σαντορίνη
4/8 Νικήτη Δημοτικό Σχολείο Νικήτης
5/8 Μουδανιά Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών
6/8 Κατερίνη Δημοτικό Θέατρο Παρκου
7/8 Ασπροβάλτα Δημοτικό Θέατρο
8/8 Μαρώνεια Θέατρο Χελιδονόπετρα
10/8 Χίος Καστρομηνάς - Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"
12/8 Μόλυβος Κάστρο Μολύβου
13/8 Μυτιλήνη Θέατρο Κάστρου
17/8 Ραφήνα Προαύλιο Γυμνασίου-Λυκείου
18/8 Κορώνη Μεσσηνίας
19/8 Καλαμάτα Θέατρο Κάστρου
21/8 Λαμία Θερινό Δημοτικό Θέατρο
22/8 Βόλος Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας
23/8 Πτολεμαΐδα Υπαίθριο Θέατρο Πτολεμαΐδας Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών
24-25/8 Θεσσαλονίκη Θέατρο Κήπου
26/8 Έδεσσα Ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας
27/8 Κιλκίς Ανοιχτό Θέατρο Λόφου
28/8 Νάουσα Θερινό Δημοτικό Θέατρο
29/8 Αλεξανδρούπολη Δημοτικό Κηποθέατρο
30/8 Λάρισα Κηποθέατρο Αλκαζάρ
1/9 Πάτρα Κάστρο
2/9 Νίκαια Κηποθέατρο Νίκαιας
6/9 Αθήνα Θέατρο Αττικού Άλσους

(Στο παραπάνω πρόγραμμα θα προστεθούν και επιπλέον περιοχές για τις οποίες θα υπάρξει συμπληρωματικό δελτίο τύπου)

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας : m. 6947 70 69 72
e-mail: loutzioudim@medialine.gr
read more " ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ ΤΗΣ ΞΈΝΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΎΛΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉ ΤΟΝ ΠΆΝΟ ΒΛΆΧΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΠΕΡΙΟΔΕΊΑ 2012‏ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΛΥΚΟΥ


Ανακοίνωση Τύπου
26.06.2012

Διάσωση τραυματισμένου λύκου στις Σέρρες
Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλει από χθες ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
Το μεσημέρι της Δευτέρας, 25 Ιουνίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης για έναν ταλαιπωρημένο και αδύναμο λύκο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών. Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση μέσα στα όρια του οικισμού από κτηνοτρόφους.
Σε συνεργασία με την τοπική Δασική Υπηρεσία, ο λύκος μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις πρώτων βοηθειών για την άγρια ζωή, του Φορέα στην Κερκίνη, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο λύκος, παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, η οποία τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όπου και παρέμεινε δύο ημέρες για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Από την κλινική εξέταση διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για νεαρό λύκο 3-4 ετών ο οποίος παρουσίαζε αδυναμία, κατάπτωση, πυρετό και σοβαρή αφυδάτωση.

Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά βλήματα πυροβόλου όπλου σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα) καθώς επίσης ότι έπασχε από διροφιλαρίωση (νόσο συχνή και στους σκύλους που διαβιώνουν κοντά σε υγροτόπους της Βόρειας Ελλάδας).
Άμεσα πραγματοποιήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση για τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ζώου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία από την επιστημονική μας ομάδας σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους κτηνίατρους για την άγρια ζωή της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ο ταλαιπωρημένος λύκος θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις μας μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του με στόχο τη μελλοντική του επανένταξη στο φυσικό του περιβάλλον.
Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Βάσω Πετρίδου 2310 555920 / 6937422537

read more " ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ-ΔΙΑΣΩΣΗ ΛΥΚΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

KOZA MOSTRA MAFIA MUSIC COLLECTIVE ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


KOZA MOSTRA
MAFIA MUSIC COLLECTIVE

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

CONCHA BEACH BAR, ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ,ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
www.facebook.com/events/149062378550739/
Ηλίας Κόζας, τραγούδι (x-Cabaret Balkan)
Αλέξης Άρχοντης, ντραμς (Cayetano Band)
Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, ακορντεόν (Los Mujeros)
Στέλιος Σιώμος, κιθάρα
Δημήτρης Χριστόνης, μπάσο
Βασίλης Ναλμπάντης, τρομπέτα

Ο Ηλίας Κόζας δεν χρειάζεται συστάσεις. Βασικός τραγουδιστής των Cabaret Balkan, στην πιο «ένδοξη» περίοδο τους και φύσει ανήσυχο πνεύμα δεν θα μπορούσε παρά να αναζητήσει ένα πιο προσωπικό όχημα έκφρασης.

Και όνομα αυτού «Koza Mostra».

Παρέα με μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς της νέας γενιάς, ανάμεσα τους τον ντράμερ του Cayetano, Αλέξη Αρχοντή αλλά και του βασικού ακορντεονίστα των Los Mujeros, Χρήστο Καλαϊτζόπουλο, επιστρέφουν με ένα σχήμα που από τις πρώτες του εμφανίσεις έχει χαρακτηριστεί συγκλονιστικό ακόμη και από τους «Hooverphonic» οι οποίοι έτυχε να βρεθούν μία μέρα πριν από την συναυλία τους στην Θεσσαλονίκη, στην εμφάνιση του συγκροτήματος στο Eightball Club και σχολίασαν αυτό που είδαν ακόμη και κατά την διάρκεια του δικού τους live.

Ska, Balkan, rock, punk, indie ακόμη και ρεμπέτικα του μεσοπολέμου, εμπλέκονται μοναδικά από μία μπάντα που δεν απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί κορυφαία.

Θα την χάσετε;

Το επίσημο βίντεο κλιπ του συγκροτήματος:

http://www.dailymotion.com/video/xodxqi_koza-mostra-desire-official-music-video_music

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Οι αρχές της Θεσσαλονίκης εξάρθρωσαν έναν "πυρήνα μουσικών τρομοκρατών" με την ονομασία “KOZA MOSTRA” ο οποίος αποτελείτο από πέντε ανθρώπους και επιπλέον συνεργάτες, ανά περίσταση, οι οποίοι "χρησιμοποιούσαν το κωδικό όνομα M.M.C. (Mafia music Collective) για να καλλιεργήσουν σχέσεις με μυημένους στην οργάνωση ακροατές σε όλη την Ελλάδα, Ανατολή, Δύση, Βορρά, Νότο ".
"Τα μέλη αυτού του τρομοκρατικού πυρήνα, που ορκίζονταν πίστη στο Balkan, rock, indie, punk, ska και ότι άλλο προκύψει και εκμεταλλεύονταν το Διαδίκτυο για να καλλιεργήσουν στενές σχέσεις με το δίκτυο με τους γνωστούς στις αρχές για την τρομοκρατική τους δράση, Rage against the machine, τους γνωστούς στις διωκτικές αρχές για την δράση τους Ska-P, τους γνωστούς αναρχικούς Balkan beat box και άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους για μουσικά εγκλήματα ", ανέφερε το ανακοινωθέν της αστυνομίας.
Την περασμένη εβδομάδα το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει την εξάρθρωση του πυρήνα και έδωσε στην δημοσιότητα το όνομα του βασικού ηγετικού στελέχους, και σεσημασμένου Κόζα Ηλία (κωδικό όνομα kozalia) καθώς και του συνεργάτη Αλέξη Αρχοντή, που "ετοιμάζονταν να πλήξουν τα live stages σε όλη την Ελλάδα άμεσα!".
Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις επί του θέματος.
read more " KOZA MOSTRA MAFIA MUSIC COLLECTIVE ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΌ ΤΩΝ ΑΓΊΩΝ ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ ΣΟΥΡΩΤΉΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 & ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΡΩΤΗΣ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των
Αγίων Αναργύρων Σουρωτής.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 & ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


Η Τοπική Κοινότητα Σουρωτής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουρωτής « Η ΠΗΓΗ» όπως κάθε χρόνο μας προσκαλούν στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων Σουρωτής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

• Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 ώρα 20.00
περιφορά της Ιερής εικόνας των Αγίων Αναργύρων, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας του Πολιτιστικού Κέντρου Βασιλικών Δήμου Θέρμης.
• Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 ώρα 21.00
Πλατεία Σουρωτής, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα Συλλόγων.
• Δευτέρα 2 Ιουλίου και Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 ώρα 21.00
Αίθουσα πολιτισμού Σουρωτής, Θεατρικές παραστάσεις "Υπάρχει και φιλότιμο"
από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Σουρωτής Δήμου Θέρμης.
• Θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών τμημάτων
του Πολιτιστικού Κέντρου Σουρωτής Δήμου Θέρμης, στην Αίθουσα Πολιτισμού Σουρωτής από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.


Πληροφορίες :
Τηλ. 23960 41222


Πολιτιστικό Κέντρο Σουρωτής
Εφηβική Θεατρική Ομάδα Σουρωτής
«Υπάρχει και φιλότιμο»
Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιάννακόπουλου
Σκηνοθεσία Ρούλας Αγγελίδου
Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Σουρωτής
Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Ιουλίου 2012
Ώρα έναρξης 21.00 - Τιμή εισιτηρίου 2,00€

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας υπουργός, μια μουριά κι ένα αυτοκίνητο είναι αρκετά για να αναστατώσουν ένα ολόκληρο χωριό. Η αγροτοεργατική τάξη συναντά την αστική τάξη της εξουσίας και τα «φάσκελα» πέφτουν βροχή!
Σ’ ένα έργο που γράφτηκε πριν από 50 χρόνια η ατάκα «φάγανε …φάγανε… φάγανε…» είναι ίσως η πιο επίκαιρή φράση των καιρών μας!

Παίζουν : Καλλιόπη Καρακατσάνη Αναστασία Τσολάκη Ζωή Σαμαρά
Βιργινία Τσομπανίδου , Οδυσσέας Χριστοφορίδης , Γιώργος Μυτίνης
Δημήτρης Καρακατσάνης , Βαγγέλης Μάγειρος , Μαρία Χατζηγεωργάκογλου
Κωνσταντίνα Σιγκούνα , Γιάννης Χριστοφορίδης

ΡΟΥΛΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Γεννήθηκε στις ΗΠΑ . Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής δραματικής τέχνης ΘΥΜΕΛΗ καθώς και της ιδιωτικής σχολής Καλών Τεχνών Κούρος.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια θεάτρου και κινησιολογίας στο Theatre de I’Octroi στο Παρίσι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στο ελεύθερο θέατρο και στο ΚΘΒΕ.
Είναι μέλος της εταιρίας θεάτρου ACTA EST.
Διδάσκει θέατρο και θεατρικό παιχνίδι στο θεατρικό εργαστήρι ΘΕΣΠΙΣ του δήμου Συκεων-Νεάπολης και στην ενότητα Σουρωτής του Δήμου Θέρμης.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ΚΘΒΕ ως βοηθός Σκηνοθέτη του Γιώργου Κιουρτσιδη. Γνωρίζει αγγλικά και τουρκικά.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Θεάτρου | Θεόφιλος Λάλος
Γραμματεία Θεάτρου | Σοφία Ιεροδιακόνου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Τηλ. 23960 41222

read more " ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΌ ΤΩΝ ΑΓΊΩΝ ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ ΣΟΥΡΩΤΉΣ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 & ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »