Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΌΣ ΟΠΕΡΈΤΑ 3-4 ΙΟΥΛΊΟΥ, 21:00 ΜΈΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΑΘΗΝΏΝ


Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής
Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Ο βαφτιστικός
Οπερέτα

3-4 Ιουλίου, 21:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»)

Την οπερέτα «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, ένα έργο χαρούμενο, που πλημμυρίζει από όμορφους και ζωντανούς χορούς (βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, σουίνγκ, ταγκό), θα παρουσιάσει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, στις 3 και 4 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Ο «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη γράφτηκε σε μία στιγμή αισιοδοξίας και ελπίδας για την Ελλάδα και μαζί με τους «Απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές οπερέτες. Όταν πρωτοανέβηκε στις 18 Ιουλίου 1918 από το θίασο Παπαϊωάννου, η εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας φαινόταν εφικτή, η επέκταση των συνόρων ήταν γεγονός, οι γυναίκες έβρισκαν τη θέση τους στην ελληνική κοινωνία, η Αθήνα έμοιαζε να γίνεται σιγά σιγά μια γοητευτική πόλη που σε λίγο λες και θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στις πιο όμορφες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το αεράκι της Belle Epoque φυσούσε και ξεσήκωνε τα μυαλά και τις διαθέσεις του κόσμου που ήλπιζε ότι σύντομα όλα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
Αυτό το έργο επέλεξε να παρουσιάσει η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ελπίζοντας ότι θα εμποτίσει με λίγη από τη δροσιά και τη χαρά του τους θεατές που τόση ανάγκη έχουν από ενέσεις αισιοδοξίας.
Στην παράσταση του Μεγάρου, θα το απολαύσουμε σε πλήρως σκηνοθετημένη μορφή και με μία πλειάδα εκλεκτών ερμηνευτών, στην αυθεντική, λιτή ενορχήστρωση της πρεμιέρας τού 1918, που χαρίζει στο έργο μοναδικά χρώματα και κάνει τη μουσική διασκεδαστική, γεμάτη χαμόγελα και παιγνιδίσματα με απρόσμενες εκπλήξεις. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ευφρανθεί με τις γνωστές μελωδίες του έργου «Συ μου πήρες», «Τίκι-Τακ» («Η καρδιά μου πονεί για σας»), «Τον καιρό εκείνο τον παλιό», «Στ' άγριο το δάσος» κ.ά. και να παρασυρθεί στην ανάλαφρη ατμόσφαιρά του, κάτι που τόσο έχει ανάγκη!
________________________________________
Η ΚΑΜΕΡΑΤΑ, ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ιδρύθηκε το 1991 από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής με πρωτοβουλία του Χρήστου Λαμπράκη σε συνεργασία με τον βιολιστή Δημήτρη Σέμση, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ. Η Ορχήστρα αποτελείται από δραστήριους μουσικούς που υποστηρίζουν με πάθος το έργο της και ερμηνεύει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο από το πρώιμο μπαρόκ ως τον 21o αιώνα συμπεριλαμβανομένης της όπερας. Η Καμεράτα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ υποστηρίζεται ενεργά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μέγας χορηγός της Ορχήστρας για την περίοδο 2011-2013 είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Χαιρογεώργου-Σιγάρα και συνέχισε τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής και στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Δραστηριοποιείται ως πιανίστας και τα τελευταία χρόνια κυρίως ως διευθυντής ορχήστρας με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και στην όπερα. Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες Decca, MDG, Oehms Classics αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις (ECHO 2008 για την καλύτερη ηχογράφηση όπερας της χρονιάς από τη Γερμανική Ακαδημία Δίσκου, Editor's Choice από το Gramophone, Choc από το Le Monde de la musique, Excepcional από το Scherzo, Diapason 5, βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής). Έχει διευθύνει γνωστές ορχήστρες (Γκεβάντχαους της Λειψίας, της Ραδιοφωνίας του Μονάχου, Συμφωνική της Νέας Ρωσίας, Φιλαρμονική της Νοτιοδυτικής Γερμανίας, το σύνολο δωματίου Concerto Köln κ.ά.) και εμφανίζεται τακτικά σε λυρικά θέατρα (Όπερα του Στρασβούργου, Κρατικό Θέατρο του Ζάαρλαντ, Όπερα της Λειψίας, Κρατική Όπερα της Βέρνης). Έχει διευθύνει νέες παραγωγές όπερας στο ΜΜΑ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο ΜΜΘ, το Φεστιβάλ Αθηνών και στην ΕΛΣ. Από το 2010 συνεργάζεται τακτικά με την Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου «Η Καμεράτα στη Στέγη με όργανα εποχής». Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς ( Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, διεθνές βραβείο Sebetia Ter στη Νάπολη).

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στο Θέατρο Τέχνης εργάστηκε ως ηθοποιός για μιαν επταετία. Συνιδρυτής της Εταιρείας Θεάτρου «Η Σκηνή», ιδρυτής και εµψυχωτής του Θεατρικού Οργανισμού «Εποχή» (1986-1990), διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών (1984-85) και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (1994-1998). Έχει συνεργαστεί με δημόσια θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους σκηνοθετώντας και έχει τιμηθεί µε βραβεία (βραβείο σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αθηναίων - 1988, βραβείο ηθοποιίας από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών – 2001, μεγάλο βραβείο Διεθνούς Προσωπικότητας του Θεάτρου από το Φεστιβάλ Θεάτρου Συρακουσών της Σικελίας – 2001, βραβείο σκηνοθεσίας «Φώτος Πολίτης» -2006). Έχει διδάξει θέατρο σε δραματικές σχολές και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.. Έχει μεταφράσει θεατρικά, πεζά και δοκιμιακά κείμενα από τα γαλλικά και τα αγγλικά (Μαρκήσιο ντε Σαντ, Ρολάν Μπαρτ, Μπερνάρ-Μαρί Κολτές, Έντουαρντ Μποντ κ.ά.).
Διανομή

Βιβίκα
Τζίνα Φωτεινοπούλου
Κική
Ειρήνη Καράγιαννη
Χαρμίδης
Γιάννης Χριστόπουλος
Ζαχαρούλης
Δημήτρης Ναλμπάντης
Συνταγματάρχης
Ταξιάρχης Χάνος
Κορτάσης
Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μουσική προετοιμασία
Δημήτρης Γιάκας
Μουσική διεύθυνση
Γιώργος Πέτρου
Σκηνοθεσία Βασίλης Παπαβασιλείου
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Διδασκαλία Σταύρος Μπερής
Σκηνικά – Κοστούμια Marie-Noelle Semet
Χορογραφία – Κινησιολογία Ισίδωρος Σιδέρης
Δραματουργία Σωτήρης Χαβιαράς
read more " Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΌΣ ΟΠΕΡΈΤΑ 3-4 ΙΟΥΛΊΟΥ, 21:00 ΜΈΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΉΣ ΑΘΗΝΏΝ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΟΜΆΔΑ ΧΟΡΟΎ ΑΜΆΛΓΑΜΑ - ΚΡΥΜΜΈΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΏΝΕΣ-HARDCORE RESEARCH ON DANCEΒραδιά σύγχρονου ελληνικού χορού
Hardcore Research on Dance, Kρυμμένη στους ελαιώνες
27-28 Ιουνίου, 21:00 Πειραιώς 260, Κτίριο Ε

Hardcore Research on Dance

Δημιουργία - ερμηνεία
Γεωργία Βαρδαρού

Σε συνεργασία
STUK kunstencentrum / Leuven (BE), Monty/Antwerp (ΒΕ)


Κρυμμένη στους ελαιώνες

Σύλληψη – Χορογραφία – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία
Μαρία Γοργία

Ερμηνεία
Ράνια Γλυμίτσα

Φωτισμοί
Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική
Lost Bodies

καθώς και

Γοργοπόταμος με τη Μαρία Δημητριάδη σε διασκευή του Θάνου Μικρούτσικου
Στέλλα του Μάνου Χατζιδάκι από την ταινία "Στέλλα"
Γαλάζιος Δούναβης του J. S. Strauss

Βίντεο
Βάνα Κωσταγιόλα
Περικλής Μαθιέλλης

Σκίτσα
Ολυμπία Τοπτσίδου, Κωνσταντίνα Σκεπετάρη

Κείμενα
Εφημερίς των Κυριών, Γεωργίου Σουρή, Εμμανουήλ Ροΐδη, από το βιβλίο «Η εξέγερση των κυρίων» της Ελένη Βαρίκα, Εκδ. Παπαζήση (2011)

Επιστημονικός σύμβουλος
Αλέξανδρος Κιουπκιολής

Σχεδιασμός - κατασκευή κοστουμιών
Ολυμπία Τοπτσίδου

Βοηθός ενδυματολόγου και σκηνογράφου
Κωνσταντίνα Σκεπετάρη

Ανδρική φωνή
Θάνος Κόης

Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από συνέντευξη με την Βούλα Πιερράκου.
Επίσης ακούγονται οι φωνές της Μαρίας Μπέικου και της Έλλης Παππά.
Γεωργία Βαρδαρού - Hardcore Research on Dance (21.00)

Η Γεωργία Βαρδαρού επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με ένα σόλο που συνοψίζει ερωτήματα και απαντήσεις για το περιεχόμενο και την καταγωγή του δικού της χορού. Η ταλαντούχα Ελληνίδα χορεύτρια –από το 2004 ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για μεταπτυχιακές σπουδές στο PARTS– ανατέμνει τον τρόπο με τον οποίο χορεύει, σαν σε ανθρωπολογική σπουδή.
Αν η εμπειρία διαμορφώνει ένα αισθητό αρχείο μέσα στο σώμα, αυτή η εσωτερικευμένη ιστορία ξετυλίγεται με κάθε αφορμή: μια φιγούρα που κινείται ή σταματάει με απρόβλεπτο ρυθμό και τρόπο, απογυμνωμένη από προκαθορισμένα θέματα.

Σε συνεργασία: STUK kunstencentrum/Leuven (BE), Monty/Antwerp (ΒΕ)


Ομάδα χορού Αμάλγαμα - Κρυμμένη στους ελαιώνες (22.00)

Ένας γυναικοκρατούμενος χώρος, όπως ο χορός, επιχειρεί να θέσει επί σκηνής ζητήματα γυναικείας ταυτότητας. Γιατί όχι;

Η Μαρία Γοργία, μετά τον κύκλο δουλειάς γύρω από την κοινωνική κατασκευή του φύλου, αυτή τη φορά εστιάζει παράτολμα στη δύσκολη πορεία χειραφέτησης της Ελληνίδας τους δύο τελευταίους αιώνες. Στο απαιτητικό σόλο που ερμηνεύει η σταθερή συνεργάτις της χορογράφου Ράνια Γλυμίτσα, το δραματουργικό υλικό συνθέτουν κίνηση, λόγος, σκηνικά αντικείμενα και βίντεο. Πρόκειται για μια αναμέτρηση με την ίδια την ιστορία της χώρας μέσα από διαρκείς μεταμορφώσεις και κινητικές εικόνες.
Διάρκεια
1 ώρα 10 λεπτά (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων
20€
15€ (μειωμένο)
10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 6 Ιουνίου


read more " ΟΜΆΔΑ ΧΟΡΟΎ ΑΜΆΛΓΑΜΑ - ΚΡΥΜΜΈΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΏΝΕΣ-HARDCORE RESEARCH ON DANCE "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ – 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Από τη Δευτέρα 25 έως την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εργαστήρια για παιδιά από 5 έως 15 ετών, στον περιβάλλοντα χώρο της Περιφερειακής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαριλάου (Νικάνορος 3, 2310 324666), με την καθοδήγηση εθελοντών της βιβλιοθήκης. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τις 09:30 έως τις 12:00 και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:


25/6 και 26/6/2012
Θέμα: «Πως μια γλάστρα μπορεί να μετατραπεί σε έργο τέχνης της βιβλιοθήκης;»

27/6/2012
Θέμα: «Πόσα βήματα χρειάζονται για να φτάσουμε στη βιβλιοθήκη και τι χρώμα έχουν;»

28/6/2012
Θέμα: «Τι σχέδια χρειάζεται να έχει μία πινακίδα για να μας οδηγήσει εύκολα στη βιβλιοθήκη;»

Επίσης, μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου (2 έως 5/7/2012) θα λειτουργούν στη βιβλιοθήκη θεματικές εκθέσεις βιβλίων, με στόχο την ενθάρρυνση της φιλαναγνωσίας, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Παράλληλα προγραμματίζονται δράσεις σε πλατείες, πάρκα και σχολεία της περιοχής Χαριλάου.

Όλες οι δράσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες από τις 19:00 έως 21:00. Το παράλληλο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

2/7/2012 - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στην αυλή του 79ου Δημοτικού σχολείου, γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν πρόγραμμα kids aerobic και κυκλικής γυμναστικής με τη συμμετοχή των παιδιών.

3/7/2012 - ΘΕΑΤΡΟ
Στο Αμφιθέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια.
- Θεατρικό παιχνίδι – εργαστήριο, από εθελοντές ηθοποιούς, συγγραφείς και μουσικούς, που θα ζωντανέψουν ιστορίες αγαπημένων τους βιβλίων.
- Οι τελειόφοιτοι της σχολής θεάτρου «Βασίλης Διαμαντόπουλος» θα πραγματοποιήσουν μία διασκευή του έργου «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά. Θα προηγηθούν αυτοσχέδια σκετσάκια, με τη συμμετοχή παιδιών από το κοινό.

4/7/2012 ΜΟΥΣΙΚΗ
Στο Αμφιθέατρο του πάρκου της Νέας Ελβετίας θα πραγματοποιηθούν μουσικές δράσεις.
- Το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα τραγουδήσει με τα παιδιά αγαπημένα τους τραγούδια, με τη συνοδεία πιάνου.
- Η Ροκ μπάντα του Ωδείου Σαμαρά θα παίξει μουσική, με τη συνοδεία χορωδίας, που θα δημιουργηθεί από τα παιδιά που θα παραβρεθούν.

5/7/2012 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Στο πάρκο του «Φωκά» στην περιοχή Χαριλάου, θα πραγματοποιηθούν εικαστικά εργαστήρια από εθελοντές της βιβλιοθήκης.
- Εργαστήρι πηλού για παιδιά
- Εργαστήρι γλυπτικής με χαρτόκουτα.
- Εργαστήρι βιβλιοδεσίας.
- Χορευτικό Finale: Χορογραφία hip-hop με τη συμμετοχή των παιδιών σε βασικές κινήσεις και αυτοσχεδιασμούς.
read more " ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

FRINGE ΕΊΝΑΙ ΓΙΟΡΤΉ 15 – 30 ΙΟΥΝΊΟΥ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΠΌΛΗ


Πέμπτη 21- Παρασκευή 22- Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Athenian Capitol - Πατησίων, Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου
Δωρεάν συναυλίες - Από τις 21.00
Από το Μανχάταν που αυτή τη στιγμή οι παραγωγοί οσμίζονται κ διαμορφώνουν τις νέες τάσεις της μουσικής στο...CAPITOL.
Κάποιοι θα σας παίξουν στα δάχτυλα τους. Θα βομβαρδίσουν την πόλη. Προετοιμαστείτε κ μετατοπιστείτε!
Η αιχμή της γιορτής του Fringe είναι γιορτή, όχι ένα άλλοθι, προ πάντων δεν είναι ένα βίαιο πανηγύρι. Είναι η στιγμή για ένα συνολικό χαμόγελο που ξαναβρίσκει η πόλη τον χαμένο αυθορμητισμό της, το σφρίγος της. Είναι η στιγμή που τα έχει όλα. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν κοινωνίες βασισμένες στην ολιγάρκεια, στην αγάπη, στην αλληλεγγύη. Ποιοι ονειρεύονται τις ουτοπικές πόλεις του ηλίου? Αυτοί που έχουν τον ήλιο στην καρδιά. Είναι οι νέοι ποιητές, μουσικοί, τραγουδιστές που ανακατεύουν ιδέες, βάζοντας μηνύματα το ένα φάτσα στο άλλο και τα διασκορπίζουν στην πόλη με ήχους. Ομάδες μυστικιστικής ελπίδας. Με κάστρο το ATHENIAN CAPITOL κ φόντο την Αθήνα, με μια κουλτούρα ανήσυχη κ ξένοιαστη που δε το βάζει κάτω μπλοκάροντας τη κρίση με ασυγκράτητη ροη. Θα σας παίξουν στα δάχτυλα τους! Η γενιά του Fringe θα σας ταρακουνήσει με ήχους, με φράσεις επαναλαμβανόμενης επαφής για τον έρωτα, την αγάπη, για τις θλιμμένες Κυριακές, για τα «άλλα πράγματα».
Πήγα σήμερα στη πρόβα. Διαπεραστική παρουσία. Οι ιδρυτές ενός κινήματος νέας μουσικής γραμμής, ψάχνουν νέους τρόπους, δοκιμάζουν εναλλακτικούς δρόμους στην εφαρμοσμένη μουσική. Πειραματίζονται για τα νέα μουσικά ήθη του μέλλοντος με αυθεντικό τρόπο χωρίς ελαφρότητα. 21, 22, 23 Ιουνίου από νύχτα σε νύχτα όπως ο πιανίστας του 19ου αιώνα τρανταζόταν όρθιος πάνω από το πιάνο του, θα σας βρίσκει η κάθε αυγή.

ΠΕΜΠΤΗ 21 Ιουνίου
Harry S. με τη μπάντα του
Ρεπερτόριο pop/rock, alternative διασκευές.
Kelli Κaltsi & the special K’z Indie rock ύφος κ trip hop στοιχεία, video art συνδυάζονται σε αναπάντεχα παντρέματα. Στα μονοπάτια του πειραγμένου swing, electro soul, Bossa nova αλλά κ jazz.
Dimitrs Kritikos Γνωστός και ως DJ MCD είναι ο dj που άλλαξε ένα μεγάλο μέρος της μουσικής στην Ελλάδα. Electro trip hop with Soul-hip hop & Funk Elements. Δημιουργός πολλών project και προσωπικών album.
Παρασκευή 22 Ιουνίου
What the Funk Γκρουπ που το στυλ του κυμαίνεται σε ένα μίγμα Reggae-Ska-Dub.
SkaNonTropo: φωνή, κιθάρα, μπάσο, ντράμς, πλήκτρα, τρομπόνι. Κατά το πλείστον ska-swing-reggae, με το πρώτο ρόλο στα πνευστά και στον στίχο διαμορφώνοντας έτσι προσωπικό ύφος. Παίζουν original υλικό με Ελληνικό και Αγγλικό στίχο με μοναδικό στυλ.
I saw 43 sunsets Τραγούδια με τρομπέτα, μαντολίνο, γιουκαλίλι, πιάνικα, φυσαρμόνικες, καζού. Με πολύ καλές κριτικές στις διασκευές τους από τους ίδιους τους δημιουργούς Kavinsky και Desire.

Σάββατο 23 Ιουνίου
Verbal Delirium Αγγλόφωνο συγκρότημα που κινείται στο χώρο της art rock/alternative. Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον ο νέος τους δίσκος στις αρχές του 2013 και με την εμφάνισή τους στο Fringe Festival, το συγκρότημα θα παρουσιάσει στο κοινό κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο καθώς και κάποια νέα από τον επόμενο.

Διάλεξε Στάση
15 – 30 Ιουνίου σε όλη την πόλη
Αντισύλληψη

Σε μια υπόθεση πολύ προσωπική για τον καθένα μας. Ξεπερνώντας τις θεωρίες άσπρο-μαύρο και τις ηθικολογίες διαφόρων σταυροφοριών που κινούνταν προς το βραβείο «Χρυσό Αιδoίο», το Athens Fringe Festival συμμετέχει στην καμπάνια για την αντισύλληψη «Διάλεξε Στάση» (www.your-life.gr). Εθελοντές και καλλιτέχνες του Fringe ενημερώνουν το κοινό πριν από τις παραστάσεις και με δράσεις μέσα από το Fringe Bus. Μπορούμε. Πιο αγνά και πιο καθαρά και με καλό σκοπό. Πολλές και τίμιες επιλογές για την αντισύλληψη ελέγχοντας το σώμα, ώστε να εμποδιστεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Σπάσιμο του ταμπού σεξ – κίνδυνος. Το ζήτημα έχει πολλές πλευρές και η εκστρατεία μας τελεί υπό την αιγίδα της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για πλήρεις πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό: www.fringenet.gr
Τύπος
Πληροφορίες: http://www.fringenet.gr/press
Φωτογραφικό Υλικό υψηλής ανάλυσης για τον Τύπο: http://www.fringenet.gr/live/gallery/fotografies-gia-ton-typo
Το τηλεοπτικό σποτ του Fringe
http://www.youtube.com/watch?v=wOoth0BWLYA&feature=plcp
Προηγούμενες διοργανώσεις: http://www.fringenet.gr/live/archive
Υπ. επικοινωνίας διαπιστεύσεων: Αγγελική Πούλου aggeliki@sinthesis.gr Τηλ.: 210 3390447
Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση www.sinthesis.gr Βρυσάκι www.vryssaki.gr
read more " FRINGE ΕΊΝΑΙ ΓΙΟΡΤΉ 15 – 30 ΙΟΥΝΊΟΥ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΠΌΛΗ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

*** ΤΟ ARK ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΔΊΝΕΙ BONUS ΣΤΗΝ ΛΆΡΙΣΑ ***


*** Το ARK Φεστιβάλ δίνει BONUS στην Λάρισα ***

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ARKΤην Τρίτη 3 Ιουλίου Η. Λάρισα ΘΑ γιορτάσει ΓΙΑ Πρώτη φορά τον ερχομό του ARK Φεστιβάλ, ΜΕ τον Σωκράτη Μάλαμα , την Ματούλα Ζαμάνη , τους Imam Baildi και το τοπικό συγκρότημα Sky κουτάβι ΝΑ ΤΟ δίνουν στίγμα Της καλύτερης Μουσικής γιορτής Της πόλης ΣΤΟΝ προαύλιο χώρο του « Μύλος 1927 » . Στο κλίμα αυτής της μεγάλης γιορτής θα συμβάλλουν και 3 από τα πιο δημοφιλή τοπικά μπαρ, τα οποία την ημέρα του φεστιβάλ θα προσφέρουν έκπτωση στους επισκέπτες του φεστιβάλ με την επίδειξη του εισιτηρίου τους.Ακολουθούν τα συνεργαζόμενα μαγαζιά και οι αναλυτικές προσφορές τους:


Κιούμπρικ - Πρωτοπαπαδάκη 12 (όλα τα κοκτέιλ 6 ευρώ - μπύρα 3,5)

Αλομπάρ - Δευκαλίωνος 9 (ποτό 4 ευρώ - 2 ευρώ μπύρα)

Στο Περίπου - Πατρόκλου 10 (ποτό 4 ευρώ - 2 ευρώ μπύρα)


Γιατί ό, τι κι αν συμβαίνει, σε μουσική που μας εμπιστεύονται.*** Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ***

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται στα παρακάτω σημεία. Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους, Η. προπώληση συνεχιστεί ΘΑ ΣΤΑ 15 ευρώ . Την ημέρα του φεστιβάλ, τα εισιτήρια θα κοστίζουν 15 ευρώ στο ταμείο.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου (Παπαναστασίου 57, 2410 549326), Ροκ Music Store (Κοραή 34, 2410 283919), Φον Μουσική (Δήμητρας 30, 2410 254407),
WWW.VIVA.GR


read more " *** ΤΟ ARK ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΔΊΝΕΙ BONUS ΣΤΗΝ ΛΆΡΙΣΑ *** "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ FRINGE – ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ – ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΑΥΡΙΟ


ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ FRINGE – ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ – ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΑΥΡΙΟ

Οι μεγαλύτεροι πολιτιστικοί οργανισμοί της Ελλάδας στο πλευρό των νέων καλλιτεχνών
στα πλαίσια του Athens Fringe

Δευτέρα 25 Ιουνίου
18.00
Αμφιθέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Απόθεμα Γνώσης
Η εκπαίδευση είναι το προσάναμμα μιας φλόγας όχι το γέμισμα ενός αγγείου, ΣωκράτηςΕκπρόσωποι από θέατρα, φεστιβάλ, διοργανώσεις, ινστιτούτα, πρεσβείες, οργανισμούς, ιδρύματα εισηγούνται της φιλοσοφίας και της λειτουργίας τους σε σχέση με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τους και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε νέους δημιουργούς.
Η δημιουργικότητα ενός πολιτισμού εξαρτάται από το πόσο ανοιχτά είναι τα δίκτυα και πόσο εύκολα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στη γνώση. Έτσι κινητοποιείται περισσότερο από τη συνεργασία, παρά από τις μεμονωμένες προσπάθειες.
“Δεν είστε μόνοι” λέει ο Κέν Ρόμπινσον. Στη διάθεσή μιας ολόκληρης γενιάς δασκάλων συντηρείται μια κουλτούρα, όπου ο καθένας θα μπορεί να γεννά νέες ιδέες.
Πρέπει να μπούμε μόνοι μας στη σπηλιά σαν τον Τομ Σόγιερ; Σύνδεση ο ένας με τον άλλο και μοίρασμα ιδεών και πληροφοριών δε σημαίνει υποχρεωτικά καταιγίδα ιδεών, αλλά και ένα ψιλοβρόχι είναι αρκετό.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25/06 στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα έχει τη μορφή σύντομων εισηγήσεων από τους εκπροσώπους των φορέων ως προς τον τρόπο με τον οποίο μια ομάδα θα μπορούσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του φορέα, τις προϋποθέσεις που θέτει και επιβοηθητικές συμβουλές ως προς την παραγωγή και προβολή του έργου των νέων δημιουργών.
Θα επακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων και του κοινού σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Η είσοδος είναι ανοιχτή σε όλους και δεν υπάρχει εισιτήριο.

Τα κύρια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν από κάθε φορέα είναι τα εξής:

• Ποιό είναι το έργο και η απόστολή του φορέα
• Ποιά είναι η φιλοσοφία και η πολιτική λειτουργίας του φορέα
• Ποιά είναι τα κριτήρια/προδιαγραφές του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του φορέα
• Ποιές ευκαιρίες προσφέρει ο φορές σε νέους δημιουργούς
• Πώς θα μπορούσε ένας νέος δημιουργός να ενταχθεί στο πρόγραμμα/δράση σας
• Τι θα συμβουλεύατε τους νέους δημιουργούς σήμερα, ώστε να επιτύχουν την αποστολή τους και προωθήσουν το έργο τους

Με το πέρας κάθε κύκλου εισηγήσεων θα ακολουθεί διάλογος με το κοινό για 20’.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
A’ Μέρος

Πολιτιστικοί Οργανισμοί/ Κέντα Τέχνης/ Εταιρείες Παραγωγής/ Πολιτιστικοί Φορείς
18.00 – 19.00

o Εθνικό Θέατρο – Έφη Θεοδώρου
o ΕΡΤ – Πανδώρα Μουρίκη
o Μέγαρο Μουσικής – Σοφία Τοπούζη
o Εθνική Λυρική Σκηνή – Λυδία Αγγελοπούλου - Γκέλη
o Θέατρο του Νέου Κόσμου – Μαρία Παπαλέξη
o Badminton – Μαρία Τσολάκη
o Ίδρυμα Κακογιάννης – Στέλλα Αγγελέτου
o Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Θρασύβουλος Γιάτσιος
o Bios – Γαβριέλα Τριανταφύλλη
o Camp – Γιώργος Γεωργακόπουλος
o Κ 44 – Δημήτρης Αναγνώστου
o Inner Ear – Περικλής Πιλαβάς

19.00 – 19.30

o Διάλογος με το κοινό

Β’ Μέρος

Φεστιβάλ/ Διοργανώσεις / Ινστιτούτα/ Ιδρύματα
19.30 – 20.30

o Biennale Αθήνας – Πολύδωρος Καρυοφύλλης
o Athens Video Dance Project – Γιάννης Καρούνης
o Αισχύλεια – Γαβριήλ Καμπάνης
o Cine@art- Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και Κορίνθου – Πέτρα Τερζή
o Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου – Θοδωρής Γκόνης
o Διεθνής Biennale Σαντορίνης – Άννα Μαρία Δασκαλάκη
o Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων – Πέτρος Γάλλιας
o Φεστιβάλ Νάξου – Μάριος Βαζαίος
o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Ορέστης Ανδρεαδάκης
o Ελληνοαμερικανική Ένωση – Ήρα Παπαδοπούλου
o Off Off Athens Theatre Festival/ Επί Κολωνώ – Μαρία Αναματερού
o Ίδρυμα Κωστοπούλου – Κατερίνα Κοσκινά
o Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο – Sylvia Giampaola
o Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Isabelle Auriault
o Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση – Γιώργος Νέρης

20.30 – 21.00

o Διάλογος με το κοινό

Τη συζήτηση θα συντονίσει εκ μέρους της Εταιρείας Πολιτισμού Σύνθεσης και του Athens Fringe Network ο Γιώργος Νέρης.
read more " ΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ FRINGE – ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ – ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΑΥΡΙΟ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

«ΙΠΠΉΣ », ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΆΝΗ-ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΔΆΣΟΥΣ ΣΤΙΣ 4 & 5 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012.Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμπαραγωγή Θέατρο Ακροπόλ, παρουσιάζει τη θερινή θεατρική περίοδο 2011-2012, την παραγωγή «Ιππής », του Αριστοφάνη, σε απόδοση-σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή .

Πρωταγωνιστούν: Ο Πέτρος Φιλιππίδης ( Αλλαντοπώλης) και Ο Γιάννης Ζουγανέλης (Παφλαγόνας) .
Η. πρεμιέρα Της ξεκαρδιστικής, ιδιαιτέρως πολιτικής, αλλά και δραματικά επίκαιρης κωμωδίας του Αριστοφάνη ΘΑ δοθεί ΣΤΗ Θεσσαλονίκη, ΣΤΟ Θέατρο Δάσους στις 4 & 5 Ιουλίου 2012.
read more " «ΙΠΠΉΣ », ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΆΝΗ-ΣΤΟ ΘΈΑΤΡΟ ΔΆΣΟΥΣ ΣΤΙΣ 4 & 5 ΙΟΥΛΊΟΥ 2012. "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »