Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉΣ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΠΑΎΛΟΥ ΜΕΛΆ


Άρχισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο δήμο Παύλου ΜελάΟ Δήμος Παύλου Μελά πραγματοποιεί και φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα:
 16ο δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης (Χρ. Σμύρνης 18)
 1ο δημοτικό σχολείο Πολίχνης (Ολ. Καρυπίδη 11)
 3ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας (Δωδεκανήσου 16)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές 6-12 ετών (απόφοιτοι νηπιαγωγείου έως και ΣΤ΄ δημοτικού). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τις 2 Ιουλίου έως τις 31 Ιουλίου.
Τα παιδιά θα απασχολούνται, από τις 7 πμ μέχρι τις 3.30 μμ, με διάφορες δραστηριότητες όπως εικαστικά, μουσική, αθλητισμό, θέατρο και παρακολούθηση εκπαιδευτικών DVD. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα προηγηθούν τα παιδιά εργαζόμενων γονέων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται από τις 13 Ιουνίου έως τις 22 Ιουνίου και ώρες 8:00-14:00, στις παρακάτω διευθύνσεις:
 Κοινωνική Υπηρεσία, Λήμνου 2 και Καζαντζίδη γωνία, Σταυρούπολη
 Πρ. Δημαρχείο Πολίχνης, Θ. Καρυπίδη 2
 Πρ. Δημαρχείο Ευκαρπίας, Εθν. Αντιστάσεως 24
Πληροφορίες: 2310 020160
(κες Αναστασία Τεφλιούδη & Ελένη Καϊτεζίδου)
και στον ιστότοπο του δήμου pavlosmelas.gr


read more " ΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉΣ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΠΑΎΛΟΥ ΜΕΛΆ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ ΔΉΜΗΤΡΑ ΒΙΒΈΛΗ «ΠΟΛΙΚΉ ΣΥΝΈΡΕΥΣΗ»


Έκθεση Ζωγραφικής Δήμητρα Βιβέλη «Πολική Συνέρευση»Η έκθεση πολική συνεύρεση αποτελεί μια υλική αποτύπωση βιωμάτων, διαπραγματεύσεων, ανατροπών, υπερβάσεων και ,εντέλει, μετουσιώσεων που πραγματοποιούνται για το υποκείμενο της διαδικασίας εκατέρωθεν του άξονα εκδηλωμένη πραγματικότητα-εσωτερικό πεδίο . Η έννοια της πολικότητας αναφέρεται εδώ κατά κύριο λόγο στην αρχετυπική, εσωτεριστική σχέση αρσενικού-θηλυκού, η οποία προσδιορίζει τη θέση ενός ψυχικού συστήματος (ατόμου) στον ενεργό πληροφοριακό χάρτη και σκιαγραφεί την προσωπική και κοινωνική του ταυτότητα.
Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις δεν κάνουν άλλο από το να καθρεφτίζουν – συχνά με τρόπο επώδυνο – τις εσώτερες δυναμικές και να γίνονται εν δυνάμει μοχλός και κινητήριος δύναμη για μια νέα υπέρβαση. Ο έρωτας, στην «ευγενική» του μορφή, είναι βαθιά αφυπνιστικός και οδηγεί βήμα-βήμα στην κατάκτηση ολοένα και υψηλότερης εσωτερικής οργάνωσης και τη συγκρότηση νέων νοημάτων. Το συνεχές αυτό πέρασμα από το εξωτερικό (αντικειμενική πραγματικότητα) στο εσωτερικό (ψυχική διαδικασία) και αντίστροφα αναδεικνύει και εξυψώνει τον κοινωνικό ρόλο των ανθρώπινων σχέσεων, καθιστώντας τες αξιόπιστο όχημα στην πορεία για την κατάκτηση μιας νέας κοινωνικής πραγματικότητας.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εγκαίνια: 12 Ιουνίου 2012 στις 20:00
Διάρκεια: 12 Ιουνίου 2012 έως 26 Ιουνίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12:00 έως 20:00
Vryssaki, Xwros Tehnis & Drasis 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δήμητρα Βιβέλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο αγγλικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο της τέχνης και του σχεδίου στο Centre for Electronic Arts του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου. Με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών συνεργάστηκε με το Institute for International Visual Arts (Iniva) στο πλαίσιο της δημιουργίας ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού για το μάθημα της σύγχρονης τέχνης και κατόπιν μεταπήδησε στο χώρο των ΜΜΕ. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου για 9 χρόνια εργάστηκε ως διευθύντρια διαχείρισης γνώσης. Παράλληλα ασχολείται με την ενεργειακή θεραπευτική, την ανάπτυξη του εαυτού και τις διαδικασίες αυτο-οργάνωσης. Από το 2007 ως το 2010 ακολούθησε σπουδές ζωγραφικής και σχεδίου μόδας στην Αθήνα και το Λονδίνο. Το 2010 ίδρυσε το Φιλοσοφικό και Εικαστικό Εργαστήρι Συνειδησιακής Αγωγής το δώδεκα (www.tododeka.gr). Ως practising artist, ασχολείται με την τέχνη και τον αυτοσχεδιαστικό χορό ως μέσο καθημερινής, έμπρακτης έκφρασης του αυθορμητισμού και της ατομικότητας και ως μέσο δημιουργίας προσωπικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Gia perissoteres plirofories, 210 3210179

www.vryssaki.gr

http://www.facebook.com/Vryssaki

www.sinthesis.gr

www.fringefestival.gr

http://www.facebook.com/athensfringe
read more " ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ ΔΉΜΗΤΡΑ ΒΙΒΈΛΗ «ΠΟΛΙΚΉ ΣΥΝΈΡΕΥΣΗ» "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Στις 02/05/12, ώρα 00.20, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στους χώρους της εταιρείας «Ορφεύς Βεϊνόγλου» στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο, όπου φυλάσσεται μέρος των εκθέσεων και των συλλογών φωτογραφικών έργων της σύγχρονης περιόδου του Μουσείου Φωτογραφίας.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας Βεϊνόγλου, που εξειδικεύεται στη μεταφορά και φύλαξη έργων τέχνης, είχαν 24ωρη φύλαξη, κάμερες ασφαλείας, ενώ τα έργα βρίσκονταν σε δύο κλιματιζόμενους θαλάμους με προδιαγραφές που είχαν οριστεί από το ΜΦΘ και ήταν ασφαλισμένα. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αποτελεί γεγονός ανωτέρας βίας.
Τα έργα που φυλάσσονταν στις εγκαταστάσεις του Βεϊνόγλου είχαν παραχθεί μετά το 1970, αριθμούσαν τα 2.000 και ήταν από περίπου 250 δημιουργούς (60% Έλληνες, 40% διεθνείς). Από αυτά, τα 1.000 έργα που ανήκουν στη συλλογή τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι αναλογικές και εκτυπώσεις ψεκασμού μελάνης σε αρχειακό χαρτί. Τα υπόλοιπα 1.000 έργα παραγωγής του ΜΦΘ (εκτυπώσεις ψεκασμού μελάνης σε αρχειακό χαρτί), τα οποία προστέθηκαν στη συλλογή την τελευταία πενταετία, αποτελούν περισσότερες από δέκα ολοκληρωμένες μονογραφικές ή ομαδικές εκθέσεις και περιόδευαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα έργα αυτά βρίσκονται όλα καταλογογραφημένα σε χαμηλή ανάλυση με ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές στα αρχεία του Μουσείου. Η ψηφιοποίηση της φωτογραφικής συλλογής και των αρχείων του Μουσείου πραγματοποιήθηκε σε μια πιο συστηματική βάση με την οικονομική αρωγή του προγράμματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», του Γ΄ Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης (προσκλήσεις 65, 78, 172). Στο πλαίσιο αυτό ψηφιοποιήθηκαν τα αρχεία της μόνιμης συλλογής του, καθώς και μέρος των αρχείων του.
Η συλλογή είχε συγκροτηθεί από δωρεές, αγορές, φωτογραφικές αναθέσεις του Μουσείου και συμμετοχή του φορέα στην παραγωγή των εκτυπώσεων, με την υποστήριξη χορηγών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Το ΜΦΘ μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα της πυροσβεστικής και η διαδικασία ταυτοποίησης των έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόκειται να προχωρήσει σε ενημέρωση του κάθε δημιουργού ή εμπλεκόμενου φορέα ξεχωριστά για την κάθε περίπτωση.
Παράλληλα, μετά το πόρισμα της πυροσβεστικής θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου.
read more " ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στις 21:00, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής (21-6-2012)
Την ορχήστρα θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Α΄ ΜΕΡΟΣ
Wolfgang Amadeus Mozart: Εισαγωγή «Οι γάμοι του Φίγκαρο»
Ludwig van Beethoven: “Ah! Perfido” σκηνή και άρια εργ.65
Gioacchino Rossini: Εισαγωγή «Η μεταξένια σκάλα»
Giaccomo Puccini: Gianni Schicchi “O mio bambino caro”

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Antonin Dvořak: Συμφωνία αρ. 9 «Του νέου κόσμου»
Ι. Adagio – allegro molto
II. Largo
III. Molto vivace
IV. Allegro con fuoco

Πληροφορίες: Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης - Κουντουριώτου 17
Τηλέφωνα : 2310-538.440 & 538.491
read more " ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ-31Ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΒΙΒΛΊΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Αφιερωμένο στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα (1912 – 2012)
8 έως 24 Ιουνίου 2012, στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας
(από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής)Το 31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης,
προσκαλεί τους φίλους του βιβλίου και του πολιτισμού, να συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα εθελοντισμού, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του στον αναπλασμένο χώρο της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε από τις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου.
Στη διάρκεια του 30ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης το 2011 και για πρώτη χρονιά, οι εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας συνέβαλλαν τα μέγιστα στην άρτια και επιτυχή διοργάνωση με την παρουσία τους, αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών, για τη στήριξη και ενεργό συμμετοχή στη ετήσια γιορτή του βιβλίου.
Καλούμε λοιπόν όσους επιθυμούν και φέτος να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής στο www.scribd.com/doc/96800143 και να την αποστείλουν είτε με fax στο 2310 242 593 είτε με e-mail στο sekve@otenet.gr
Οι εθελοντές μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση ( δείτε συνημμένα αρχεία).
Επίσης θα υπάρχει μια συνεχή κάλυψη των εκδηλώσεων του 31ου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η λίστα των οποίων επισυνάπτεται.

Τηλέφωνο Γραμματείας Φεστιβάλ Βιβλίου
2310 821104

Ώρες Λειτουργίας:

Καθημερινά 7.00 το απόγευμα με 11.30 το βράδυ

Το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Διαδίκτυο• Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας
www.sekve.gr


• Εθελοντές Φεστιβάλ Βιβλίου
www.ethelontesvivliou.blogspot.gr


• Φίλοι Φεστιβάλ Βιβλίου
www.filoifestivalvivliou.blogspot.gr


• Facebook
www.facebook.com/festivalvivliou


• Twitter
http://twitter.com/festivalvivliou


• YouTube
www.youtube.com/festivalvivliou

Κυριακές ανοικτά και το πρωί 10.30 έως τις 13.30
read more " ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΎ-31Ο ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΒΙΒΛΊΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΘΈΡΜΗΣ ΠΑΙΔΙ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2012
Καλοκαιρινή φύλαξη με δημιουργική απασχόληση και θαλασσινές δραστηριότητες στο Δήμο Θέρμης

Τρία προγράμματα για καλοκαιρινές δραστηριότητες διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Θέρμης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του να παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες δραστηριότητες αλλά και να προσφέρει μια «χείρα βοηθείας» σε εργαζόμενους γονείς. Πρόκειται για το πρόγραμμα Άθλησης «Παιδί &Θάλασσα», το πρόγραμμα Καλοκαιρινής φύλαξης παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση για μαθητές Δημοτικών Σχολείων (6-12 ετών) αλλά και το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία σε κατασκηνώσεις.

ΠΑΙΔΙ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2012
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που κατοικούν στο Δήμο Θέρμης που έχουν γεννηθεί τα έτη 1999 ( 1998 αν συνοδεύει μικρότερο αδερφάκι) έως 2005. Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με το νερό, να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στην επίπλευση και στην τεχνική κολύμβηση. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με ομαδικά παιχνίδια στη θάλασσα και στην αμμουδιά (beach Volley, beach Soccer). Τα παιδιά θα συνοδεύονται από γυμναστές, ναυαγοσώστες και συνοδούς του προγράμματος.
Η διάρκεια της κάθε περιόδου είναι δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει 10 εξορμήσεις. Η οικονομική συμμετοχή των οικογενειών καλύπτει τμήμα κόστους μετακίνησης των παιδιών.
Tο Παιδί κ Θάλασσα οργανώνεται σε 2 περιόδους: από 02 Ιουλίου-13 Ιουλίου και από 16 Ιουλίου-27 Ιουλίου. H κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι 28 Ιουνίου 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες:
• στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, τηλ: 2310 463423, 2310464166
• στο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Θέρμης, τηλ.: 2310 463755 & 466878
και στην ιστοσελίδα www.thermi.gov.gr

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 6-12 ετών. Αυτό το καλοκαίρι τ θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα (4) Δημοτικά Σχολεία και υλοποιείται από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς. Η διάρκεια της δημιουργικής απασχόλησης είναι από 2/7/2012 έως 10/8/2012.
Για περισσότερες πληροφορίες:
• στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Κοινωνικής Αγωγής τηλ. 2392330214 και στην ιστοσελίδα www.thermi.gov.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑμΕΑ ΕΤΟΥΣ 2012

Πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης. Η φιλοξενία των παιδιών θα γίνει σε παραθαλάσσια ή σε κοντινή στη θάλασσα παιδική κατασκήνωση, πιστοποιημένη για ΑμΕΑ από αρμόδιους φορείς, κατά τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα το μήνα Αύγουστο. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά των κατασκηνωτών από και προς την κατασκήνωση με έμπειρους συνοδούς.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 18 Ιουνίου έως 06 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, που εδρεύει επί των οδών Καραολή
& Δημητρίου και Καπετάν Χάψα, καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00.
read more " ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΘΈΡΜΗΣ ΠΑΙΔΙ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2012 "
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ »